Vertshusbussen er tilbake

13.09.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Så har de snakka sammen igjen da, Vålerenga Hockey Elite og Vertshusbussen. Gode venner har de også blitt og dermed blir Vertshusbussen å finne på hockeykamper igjen. I første omgang gjelder det hjemmekampa 18. og 23. september. Bussen går fra Vålerenga Vertshus og sikkert innom Øst dersom du melder fra til Nina også. Bussen blir sjølsagt stående utafor forumet og er åpen for salg av brunt tøysevann i pausene.

 

Bærum

Vålerengas G19-lag ligger på sølvplass i interkretsserien, men etter at flere spillere har forlatt Vålerenga i sommer og det var et svært ungt lag som møtte Skeid i PostNordligaens sist, er det ikke de største forventningene vi har når laget nå reiser til Sandvika for å møte Bærum. Det er delvis et G16-lag somreiser av gårde; men ikke de aller beste – for de har vært på landslagsoppdrag.

 

På mange måter starter forberedelsene til uttaket av juniortroppen neste år nå. For sekstenåringene er det et trangt nåløye å ta steget opp i juniortroppen. De som får sjansen til å vise seg fram i dag er keeper Christoffer Bugge, midtstopper Ian Barobe, venstreback Ole Tobias Brendeland, midtbanespiller Jacob Blixt Flaten og spiss Lukas Thorsen Håll.

 

Det er tre tidligere vålerenggutter på Bærum. Odin Berre, William Finsnes Naper og Jonas Bruusgaard så veit dere hvem som helt sikkert kommer til å score mot Vålerenga. Bærum ligger nest sist med ni poeng når kun tre kamper gjenstår av årets interkretsserie.

 

Stabæk

Vålerengas J19-lag møter Stabæk på Nadderud. De kjemper om andreplassen i serien, men det er usikkert hvor mye de som er ment å ha spilletid for rekruttlaget eller NM J16 på søndag og NM J19 tirsdag kommer til å få. Det er sekstenårskeeper Elife Salihu som skal stå denne kampen og Vålerenga har tatt med overårige Johanne Eide Bruun for å minske slitasjen på spillerne som skal ut i NM-kamper.

 

Med et tynt lag er det vel fare for at jentene går på en smell i kveld, men målforskjellen i forhold til Øvrevoll Hosle er såpass god at Vålerenga ikke vil miste andreplassen uansett. Det er dog litt spesielt at de fire beste laga i denne serien alle spilte åttendelsfinalen i cupen; men nå er det kun Vålerenga og Stabæk igjen i kvartfinalen etter at Vålerenga slo ut Øvrevoll Hosle og Kringsjå røyk for Snøgg.

 

Årvoll

Vålerengas J17-lag måtte dessverre kansellere kveldens kamp mot Årvoll på Årvoll kunstgress i gåpr kveld. En tynn tropp og et voldsomt kampprogram med J17 og J19 kamp i dag, rekruttkamp og NM J16 på søndag og NM J19 på tirsdag, samtidig som noen av spillerne trenger noen dagers hvile for å være spilleklare til søndag på grunn av småskader førte dessverre til at kveldens kamp ikke kunne spilles.

 

Dette var sesongens fjerde siste kamp og heldigvis kan man tape én kamp på walkover uten å bli strøket, så Vålerenga måtte ta den nå. Så får vi håpe at jentene er skadefrie og klare for kamp når de skal ut i kvartfinale i NM J16 borte mot Strindheim på søndag. Dessverre kolliderer den kampdagen med en snart utsolgt kamp i tippeligaen, så det blir ingen stream på Klanens Webradio fra denne kampen.

 

Urinerte på Kølabånn

Det begynner å bli noen dager sida, men mandag var det rekruttjentenes tur til å forsøke å passere Kolbotn på tabellen og de gjorde det med stil. Nok en gang viste Vålerenga at talentarbeidet i klubben er langt bedre enn hos naboen i sør. Kolbotn blei slakta i Norway Cup-finalen i J17 Elite-klassen i sommer og i går blei de også slakta i andredivisjons avdeling 2.

 

Kolbotn sleit tydelig med tempoet som Vålerenga satte opp og da de hadde løpt etter ballen i en halvtime rakna det for dem. Tina Dalgård fossa oppover høyresida, spilte vegg med Johanne Eide Bruun og fikk lagt inn. Anne Lise Olsen kom på bakre stolpe og la ballen tilbake til Bruun som hamra kula opp i nettaket fra syv meters hold etter 31 minutters spill.

 

Kolbotn tok avspark og Vålerenga vant tilbake ballen. Julia Caroprese spilte fri Kine Fløtre som tredde Bruun aleine med keeper. Bruun gjorde ingen feil – her kan a-lagsspillerne se og lære – ballen blei satt mellom beina på Kolbotns keeper Ingrid Sliper Langeteig. Tida for scoringa var 32 minutter.

 

Seks minutter seinere lå ballen i nota igjen. Kine Fløtre slo et godt utoverskrudd innlegg mot bakre stolpe. Nadia Ryan Pinto steig til værs og fikk så vidt forlenga ballen litt lenger. I duell med Anne Lise Olsen på bakre stolpe tapte kolbotnspilleren duellen. Vi merker oss at Olsen er kreditert scoringa, men det så ut til at det var kolbotnjenta som satte den i eget mål. Uansett, det var spilt 38 minutter og kampen så allerede punktert ut.

 

Kolbotn fikk et trøstemål et minutt på overtid i første omgang da vålerengajentene klart og tydelig hadde stoppa å spille og ville ha pause. Dermed kom Maria Hansen Sloan igjennom på venstresida og la ballen mot det lengste hjørnet. Keeper Melenie Sophie Johansson Watts var på ballen, men klarte ikke å få endra vinkelen nok til å hindre scoring. Dermed var det et lite snev av spenning i kampen da jentene tok pause.

 

I andre omgang gikk det et kvarter før Kine Fløtre sendte Vålerenga i tremålsledelse igjen. Caroprese spilte fram Jenny Sare Slåtta på venstresida og den stakkars høyrebacken fikk kjørt mer karusell enn det tusenfryd kan gi deg. Slåtta la ballen ut til Fløtre som plasserte ballen utagbart i nettmaskene.

 

Bare to minutter seinere kom et nytt mål. En spesiell cornervariant må vi si. Caroprese slo ballen fra hjørneflagget og opp langs sidelinja på sånn omtrent femogtredve meter. Fløtre slo inn på bakre stolpe der Olsen hadde gjort seg helt fri og fikk heada inn Vålerengas femte mål for kvelden.

 

Og når ketchupflaska først var åpna; tre minutter seinere fikk Vålerenga frispark på 22 meter. Olsen løp forbi ballen og bak kom Fløtre og hamra inn 6 – 1. Og synes ikke Kolbotn det var vondt nok nå, så skulle dem tydeligvis tråkkes ennå lenger ned i kunstgressteppet. Trener Kenneth Østerås slapp innpå Nadia Ryan Pinto – spilleren som står med rundt tredve mål på de siste to månedene.

 

Det gikk som det måtte gå. Tolv minutter før full tid spilte Caroprese ut til Tine Celine England Karstensen. Hu tredde igjennom kula og Pinto rykka seg enkelt fri og plasserte den klinisk nede i hjørnet og med tre minutter igjen på uret blei også hu tomålsscorer i denne kampen. Kolbotn spilte ballen tilbake til keeper og Caroprese la inn en maksspurt. Keeper blei stressa og utspillet kom bare på 25 meter der Pinto like gjerne dro til med en saksevolley knallhardt inn i nettmaskene.

 

Kolbotn 2 lå foran Vålerenga 2 på målforskjell før denne kampen. Det gjør de ikke lenger. Nå har Vålerenga tre poeng og ni plussmål mer. Jentene klatra dermed opp til en tredjeplass på tabellen og er kun poenget bak Kringsjå i kampen om andreplassen. Neste kamp er borte mot Snøgg, men det er usikkert hva slags lag Vålerenga stiller i den kampen. Samtidig har J16 nemlig kvartfinale i NM borte mot Strindheim og to dager seinere er det kvartfinale i NM for J19 mot Klepp på Valle. De kampa anses som langt viktigere enn en hederlig plassering i andredivisjon.

 

Det er uansett morsomt å se hvordan dette laget fungerer sammen. Særlig midtbanen har jo vært utrolig der tre av spillerne nå står med proffkontrakt. Både Caroprese og Karstensen banker hardt på den døra til proffkontrakt de også, men uansett om Østerås satte inn Sofie Lerstang Réz og Silje Fjeldstad sentralt, så endra det ingenting i forhold til kampbildet. Vålerenga fortsatte å kjøre over Kolbotn.

 

I går var det kun de tre seniorene som dro opp gjenomsnittsalderen i laget. Juniorgruppa til Vålerenga er purung og det var 2001-, 2002- og 2003-jenter som overkjørte Kolbotn i går. Med andre ord har de ennå drøyt to år igjen som juniorer. Dette er en generasjon Vålerenga kommer til å ha stor glede av framover.

 

Vålerenga 2 stilte med følgende lag mot Kolbotn:

Melenie Sophie Johansson Watts

Tina Dalgård – Ida Outzen – Elise Gjester – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Kine Fløtre – Julia Caroprese

Johanne Eide Bruun – Nadia Ryan Pinto – Anne Lise Olsen

Innbyttere: Eline Stensen Gulliksen, Sofie Lerstang Réz, Silje Fjeldstad og Tine Celine England Karstensen.

 

Vålerengas beste
    Julia Caroprese  
   Tina Dalgård  
  Kine Fløtre  

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Bærum – Vålerenga G19, Interkrets, Sandvika Stadion

20:30 Fotball: Stabæk – Vålerenga J19, 1. divisjon, Nadderud kgb 2