Tøff kamp i NM

30.08.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas håndballjenter spiller i kveld sin andre kamp i NM denne sesongen. De møter Lillehammer Faaberg Håndballklubb, kjent som LFH09. Det gikk lett for jentene i første runde da de høvla over Lunner og vant 31 – 10 i Jordalhallen. Det blir nok betydelig vanskeligere nå. LFH09 er en andredivisjonsklubb, mens Vålerenga og Lunner er tredjedivisjonslag. Skulle jentene stikke av med nok en seier i kveld må det love veldig godt for et mulig opprykk denne sesongen som starter 22. september for Vålerengas del.

Kan håndballjentene ta skalpen på LFH09 også?

 

Stabæk

Vålerenga møter Stabæk i interkretsserien og det er et sterkt lag Vålerenga har sendt vestover til Nadderud. Keeper Petter Karlsen storspilte mot Hødd for rekruttlaget og er med også på interkretslaget. Leo Cornic, Osame Sahraoui, Kevin Ogudugu og Oliver Valaker Edvardsen gjør at fem spillere som starta mot Hødd er med, i tillegg er de tre innbytterne målscorer Marcus Victorio, Brede Sandmoen og Alessandro Caroprese med. Den eneste sekstenåringen som har fått plass er Fredrik Oppegård.

 

Donn

Rekruttjentene møtte Donn fra Kristiansand inne på stadion i går. Det var første gang rekruttjentene spilte inne på stadion og det bør de saktens gjøre oftere for tilskuertallet var nær tredobla av det vanlige de har på kgb 2. Vi skulle dog ønske at det kom opp en brus/småsnacks- og en kaffeautomat også på stadion. De trenger ikke være åpne når kiosken er åpen, men stadion benyttes også uten at kiosken er åpen og tilskuere og foreldre på disse arrangementene kommer jo garantert til å legge igjen en del kroner på slike automater.

 

Ute på banen starta kampen med et horribelt frispark til Donn i farlig posisjon rett utafor Vålerengas sekstenmeter. Horribelt fordi det slettes ikke var noe ulovlig som blei gjort, men til alt hell blei ballen trukket ut av sekstenmeterfeltet sjøl om duellen det blei blåst på skjedde to meter innafor. Donn slo ballen inn i feltet, men keeper Melenie Sophie Watts var fint ute og boksa ballen ut mot høyre. Ut dit var Johanne Eide Bruun raskest og spilte fram til Anne Lise Olsen, som tredde igjennom Julia Caroprese aleine med keeper. Lobben var utagbar og Vålerenga leda 1 – 0 etter om lag to minutters spill.

Julia Caroprese lobba Vålerenga i ledelsen. Foto: Morten Larød.

 

Men Donn skulle slå raskt tilbake på et hjørnespark to minutter seinere. Innlegget blei slått inn på femmeteren midt foran mål. Der fikk en donnspiller stå mutters aleine, ta ned ballen og tuppe den i mål. Fryktelig dårlig forsvarsspill og sånn kan ikke jentene opptre på defensive dødballer hvis de vil ta steget opp i toppserien.

 

Vålerenga var klart best i åpninga, men mest fordi Donn virka som de fortsatt hadde innbytterpuls. En håpløs pasning fra Tina Dalgård i forsvaret fikk midtstopperkollega Eline Stensen Gulliksen ut på en lang spurt ut på sida for å hindre innkast til Donn. Det klarte hu. Donnjentene var derimot ikke interessert i å gå i press på henne. Dermed fikk hu ta med seg ballen opp mot midtbanen og spille opp på Kine Fløtre. Hu vendte bort nærmeste forsvarer og var plutselig helt aleine. Keeperen til Donn var offensiv og sto langt ute. Det så Fløtre og fyra av fra førti meter eller der omkring. Det sto 2 – 1 etter bare tolv minutters spill.

 

Men Vålerenga var ikke ferdige med det og Mia Huse Rostad spilte fram Bruun på høyresida. Bruun storma inn i sekstenmeterfeltet og slo en flott markkryper inn på bakre stolpe der Emilie Libakken Østerås breisida inn 3 – 1 etter bare fjorten minutters spill. Vålerenga starta kampen eventyrlig og nå blei det også litt show på banen.

 

Midtveis i omgangen kom en ball i knehøyde mot Jenny Sare Slåtta ute på venstresida mot publikum. Det skulle bli et lite trikseshow. Slåtta starta med å ta i mot ballen på hælen med en vakker og kontrollert lobb over spilleren som kom i press, smette forbi spilleren og lobbe ballen over sikringa før den nådde bakken. Nok en gang smatt Slåtta forbi donnspilleren og igjen før ballen traff bakken kom en ny lobb og den tredje spilleren var borte. Den fjerde lobben kom på akkurat samme måte, men denne gang klarte en av de forrige spillerne hu hadde dratt av å komme inn i skulderduell med henne og trikseshowet var over.

 

Vi venter oss mye av denne jenta i framtida. Hu er bare femten år gammel og fortsatt mangler hu muskler til å kunne spille i toppserien, men denne sesongen har hu vært fast venstreback i andredivisjon og stått for mye av showet med lekne finter, fart, en presis innleggsfot og gode taklinger har hu stort sett alt det Vålerenga leiter etter av kvaliteter til en sideback. Vi forventer at hu er et av de første navna Trine Rønning setter på blokka si når hu skal ta ut J15-landslagstroppen som skal møte Sverige til to kamper på Öland 21. og 23. september.

Jenny Sare Slåtta urinerte på donnspillerne. Foto: Morten Larød.

 

Det blei med tunneller, hælflikker og noen skuddforsøk den siste halvdelen av første omgang og laga gikk til pause med 3 – 1 ledelse for Vålerenga. I pausa blei Olsen tatt av banen og Nadia Ryan Pinto kom inn. Det merkelige var at Pinto ikke scora. Er det 27 mål hu er oppe i nå på seks uker? I går var hu aleine med keeper tre ganger uten å sette ballen i nettet. Fløtre var aleine med keeper uten å score også og i stedet skulle det bli litt nærvøst på slutten da et innlegg fra høyre mest sannsynlig var bak dødlinja, men skrudde inn på banen igjen og landa oppå tverrliggeren slik at ballen spratt ut i sekstenmeterfeltet. Vålerengajentene hadde stoppa å spille, men donnspillerne jobba etter ballen og scora på den returen.

 

Det blei ingen storseier, slik det så ut til å bli etter et kvarters spill, men 3 – 2 var nok til at jentene passerte undulatrekruttene og inntok fjerdeplassen på tabellen, målforskjellen bak kolbotnrekruttene med én kamp til gode og bare ett poeng bak andreplassen. Sterkt av et meget ungt rekruttlag som har brukt svært begrensa med seniorspillere i år og også gitt mye spilletid til jentespillere.

 

Det blei også en debut i går. Lea Sørensen kom inn for Emilie Libakken Østerås om lag et kvarter ut i andre omgang og fikk dermed sin første offisielle kamp i vålerengatrøya. Hu hospiterte for Vålerenga i Gothia Cup med juniorlaget i fjor sommer, så det var ikke helt første gang hu ikledde seg den blå drakta.

 

Vålerenga 2 stilte med følgende lag mot Donn:

Melenie Sophie Johansson Watts

Johanne Eide Bruun – Eline Stensen Gulliksen – Tina Dalgård – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Emilie Libakken Østerås

Kine Fløtre – Anne Lise Olsen – Julia Caroprese

Innbyttere: Nadia Ryan Pinto (45 min for Olsen), Ida Outzen (45 min for Gulliksen), Lea Sørensen (33 min for Østerås), Adele Thomassen (24 min for Karstensen), Østerås (13 min for Fløtre), Karstensen (9 min for Rostad), Fløtre (4 min for Sørensen).

 

Vålerengas beste
    Jenny Sare Slåtta  
   Mia Huse Rostad  
  Ida Outzen  

 

Dear vant

Jenna May Dear starta for Englands J23-landslag mot Norge på Sarpsborg Stadion i går og det var hu som kunne juble høyest etter kampen. England tok ledelsen ti minutter før pause og den sto seg ut hele kampen. Dear sjøl fikk åtti minutter på midtbanen før hu blei bytta ut. Benedikte Sand Birkelund spilte hele kampen i Norges forsvar, mens Andrine Tomter kom inn det siste kvarteret.

 

Norges J19-landslag slo Island 1 – 0 i treningskampen i Sandefjord, men fjotnissene i forbundet har ikke klart å føre statistikk på kampen og artikkelen som oppdaterte kampen live er nå fjerna. Vi gratulerer Norges Fotball Fiender med å gjemme bort informasjon om landslagene. Men vi har sjekka twitter og Celin Bizet Ildhusøy var ikke blant innbyttene som blei gjort, men på lagbildet før kampen er hu med. Dermed kan vi fastslå at Bizet spilte hele kampen og dermed fikk sin debut på J19-landslaget.

Beviset med nummer 18 på at Celin Bizet Ildhusøy spilte kampen. Foto: Morten Larød.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Stabæk – Vålerenga G19, Interkrets A, Nadderud kgb 2

20:30 Håndball: Vålerenga Damer – LFH09, NM 2. runde, Jordalhallen