Ny venstreving

29.08.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttjenter møter i kveld Donn på Valle i kveld, men det som kunne ha blitt Benedikte Sand Birkelunds debut i kongeblått blir ikke det. Etter en rekke forfall til Nordic Tournament i Østfold blei Birkelund tatt ut på U23-landslaget og vålerengadebuten må vente. Men en annen spiller kan få sin debut. Lea Sørensen har kommi til klubben fra Senja og kan kanskje få sin debut i kveldens kamp. Vi gjør oppmerksom på at kampen spilles på stadion og ikke på kgb 2 som vanlig.

 

Sørensen er godt kjent med klubben. Sisteårsjunioren var på treningssamling med Røa i fjor sommer før hu reiste videre til Vålerenga og var faktisk vålerengajente i et par uker. Hu hospiterte for Vålerenga i Gothia Cup i fjor og reglene i Sverige gjør at det da måtte gjøre en fysisk overgang fra Senja til Vålerenga. Hu liker tydeligvis klubben vår bedre enn Røa og den raske venstrevingen kommer nå på permanent basis.

Lea Sørensen er nummer tre fra venstre på første rad i dette lagbildet fra Gothia Cup.

 

Anne Lise Olsen er endelig tilbake fra skader og er meldt i startoppstillinga sammen med Tina Dalgård. Dermed er det to seniorspillere med fra a-stallen i kveld, så hvis vi ser bort i fra at Anne Lise Olsen ikke har spilt fotball siden en kvart evighet, så stiller Vålerenga et ganske så sterkt rekruttlag i dag, men noen mangler altså grunnet landslagsspill. Det er Celin Bizet Ildhusøy (J19) og Benedikte Sand Birkelund (U23), Jenna May Dear (England U23). Ellers er Isabell Lehn Herlovsen på landslagsoppdrag; samt at Tinja-Riikka Korpela, Stine Pettersen Reinås, Maren Eithun Hauge og Adriana Imeri er skada. Sistnevnte trolig snart tilbake.

 

Dette er hengekampen som Vålerenga 2 har, i tillegg til at de i oppsettet har hoppa over en runde allerede da de skulle møtt Lyngdal som har trukki laget. Med seier passerer jentene LSK Kvinner 2 og med storseier ryker også Kolbotn 2. Begge disse har to kamper mer spilt enn Vålerenga. Det vil kun være ett poeng opp til Lyn 2 på andreplass, men de vil stå med like mange kamper som Vålerenga etter dette oppgjøret. Snøgg på tabelltoppen er det ingen ting å gjøre med. Bare en syltynn teori om at Eik Tønsberg vinner alle sine resterende kamper og Snøgg taper alle kan resultere i at de ikke spiller om opprykk. De fire nest beste laga er altså andrelag og med kun Vålerenga 2 igjen av de fire som ser ut til å kunne ta dem, så er nok denne serien avgjort – med mindre de skulle få en totalsprekk.

 

Vålerenga 2 stiller mest sannsynlig følgende lag mot Donn:

Melenie Sophie Johansson Watts

Johanne Eide Bruun – Eline Stensen Gulliksen – Tina Dalgård – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Emilie Libakken Østerås

Kine Fløtre – Anne Lise Olsen – Julia Caroprese

Innbyttere: Ida Outzen, Elise Gjester, Lea Sørensen, Adele Thomassen og Nadia Ryan Pinto.

 

U23

Vålerenga og Vålerenga mot Vålerenga. Sånn er det når Norges U23-landslag møter Englands U23-landslag i Nordic Tournament på Sarpsborg Stadion i kveld. På den ene sida står Andrine Tomter og Benedikte Sand Birkelund. På motsatt banehalvdel står Jenna May Dear. Detter er Alexander Straus’ aller første oppdrag som landslagstrener for U23-jentene.

 

Turneringa fortsetter med kamp mot Sverige i Fredrikstad på fredag før den avsluttes mot USA på mandag i Sarpsborg. Så får vi se hvor mye spilletid de får. På Sotahjørnet misliker vi jo sterkt at de nye spillerne er opptatt med treningslandskamper (for det er jo det dette strengt tatt er) når de i stedet skal bidra til gode treninger og finne relasjoner med lagvenninner til innspurten av toppserien.

 

U19

Celin Bizet Ildhusøy skal også i aksjon i treningskamp for landslaget og hu kan få sin debut på U19-landslaget. I kveld møter de Island til kamp på Sandefjord Storstadion.

 

Hockey

Det er ikke så lett å få tak i informasjon om Vålerengas lag på hockeysida for tida. De holder på å skifte hjemmeside igjen, dermed er det begrensa hva som skjer på sidene; men i kveld spiller de den nest siste treningskampen før getligaen starter. Det skjer «hjemme» i Furuset Forum. Motstander er Stjernen.

 

Morten Ask har enda ikke spilt en treningskamp med laget, men han frekventerer treningene og kan være en joker som kommer inn i stallen på et seinere tidspunkt. Det har vært mye stokking i rekkene så langt og vi ser ikke helt poenget med å rokke Rasmus Ahlholm, Tobias Lindström og Martin Laumann Ylven som vi veit fungerer veldig godt sammen. I tillegg til den rekka gjelder det å finne ei andrerekke som gjør mye poeng. Det har vært en stor del av problemet til Vålerenga de siste åra, samt at backene har vært unge og urutinerte.

 

Det siste problemet bør være løst. I år har det kommi inn særdeles gode backer og vi kan jo telle med Stefan Espeland som en slags ny back sjøl om han kom tilbake rett før sluttspillet i forrige sesong. Det går mot en spennende tid og nå er det altså nest siste kamp før det hele starter.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Norge J19 – Island, Treningskamp, Sandefjord Storstadion

18:30 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Donn, 2. div avd 2, Valle kunstgressbane 5

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Stjernen, Treningskamp, Furuset Forum

19:00 Fotball: Norge J23 – England J23, Nordic Tournament, Sarpsborg Stadion