Watts på lån

10.08.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag har et keeperproblem. Guro Pettersen er for tida førstekeeper, mens den som I utgangspunktet skulle være førstekeeper i år, Tinja-Riikka Korpela har brekt armen. Bedre blei det ikke av at Vålerengas tredjekeeper og J17-landslagets Sara Nilssen Kilen er operert, hopper rundt på krykker og ikke er tilbake før neste sesong. Vålerenga har derfor lånt landslagskollegaen til Kilen fra J17-landslaget, Melanie Sophie Johansson Watts fra Stabæk ut denne sesongen.

Melenie Watts er klar for Vålerenga.

 

Watts er vokst opp i Ekholt sør i Moss, men er født i Årjäng i Sverige. Hu gikk til Stabæk før forrige sesong. Hu går på NTG Bærum og debuterte på J17-landslagets 1 – 2 tap mot Tyskland i mars. Debuten i toppserien kom et par måneder seinere. På stillinga 0 – 2 mot Røa 6. mai kom hu inn til pause for Ingrid Hjelmseth. Kampen endte 1 – 3, og hu sto også hele kampen etter mot Kolbotn I et toppgjør som endte 1 – 1.

 

Sandvika

På lørdag klokka 14:00 skal dermed jentene ut i nytt oppgjør i Toppserien. Motstander er Sandvika som per dags dato ligger på en tredjeplass hele ni poeng foran Vålerenga på åttende plass. Etter en veldig sterk serieåpning har det blitt to tap og én uavgjort for Sandvika i de tre siste kampa og flere problemer er i vente. Trener Alexander Straus har nemlig tatt over U23-landslaget og sjøl om han fortsetter i Sandvika ut sesongen, så er det nesten nødt til å ta en del av fokuset vekk fra toppserielaget som altså reiser til Oslo og Norges flotteste fotballstadion.

 

Det er dessverre ikke bare Korpella som er utilgjengelig til kampen. Midtstopper Stine Pettersen Reinås glimra med sitt fravær i 0 – 2 tapet for Setskog i hangaren på Kjeller. En betent hæl må opereres og hu er ute for sesongen. Heldigvis er Stine Ballisager Pedersen tilbake og danner midtstopperpar sammen med enten Ingrid Søndenå eller Victoria Ludvigsen. Ludvigsen spilte på midtbanen mot Setskog, men vi tror nykommer danske Julie Trustrup Jensen kommer inn på midtbanen nå og da spørs det om ikke Ludvigsen tar plass på midtstopperplass.

 

På sidebackene er Ellen Wang skada, men Camille Levin er tilbake fra skade og med nykommer Andrine Tomter inn er forsvaret på papiret sterkere enn det var i vårsesongen. Så er spørsmålet hvor samspilte de er. Adriana Imeri gjorde et positivt innhopp sist og løfta laget litt på slutten mot Setskog, men da kom hu inn som ving og ikke back. Ellers er også Tina Dalgård et alternativt.

 

På midtbanen forventer altså at Trustrup starter denne gang, med Sherida Spitse og Ingrid Schjelderup rundt seg. Emilie Libakken Østerås gjorde et positivt innhopp mot Setskog og skulle ha fått med seg en målgivende pasning på tampen av kampen da hu spilte igjennom Marie Dølvik Markussen, men Markussen satte ballen utafor kassa. Kine Fløtre er et annet alternativ på midtbanen og har vært den beste junioren denne sesongen sett under ett.

 

I angrepet glimrer Maren Eithun Hauge og Anne Lise Olsen med skader – igjen. Isabell Lehn Herlovsen, Marte Berget og Celin Bizet Ildhusøy starta mot Setskog, mens Dølvik kom inn for Bizet i pausa.

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Sandvika:

Guro Pettersen

Camille Levin – Stine Ballisager Pedersen – Victoria Ludvigsen – Andrine Tomter

Julie Trustrup Jensen – Sherida Spitse

Ingrid Schjelderup

Celin Bizet Ildhusøy – Isabell Lehn Herlovsen – Marie Dølvik Markussen

Innbyttere: Melanie Sophie Johansson Watts, Ingrid Søndenå, Tina Dalgård, Adriana Imeri, Emilie Libakken Østerås, Kine Fløtre og Marte Berget.

 

Eik-Tønsberg

Søndag er det rekruttjentenes tur til å vise seg fram. De har hatt en meget god periode der de kom til semifinalen i Gothia Cup i J18-klassen og røyk ut på straffer, før de vant J17 Elite i Norway Cup etter en fantastisk 7 – 0 kamp i finalen. Dette er framtida i Vålerenga og om noen ytterst få år kommer mest sannsynlig stammen av toppserielaget til å bestå av de samme jentene.

 

I bortekampen mot Eik Tønsberg rota Vålerenga det veldig til for seg bakover, med sløvhet som ga Eik hele fire mål. Det spilte svært liten rolle for jentene scora seks mål den rette veien og ligger syvmilssteg foran Eik på tabellen. Eik har ett rennomert navn og det er Line Hem som så seint som i fjor var fast toppseriespiller for Røa.

 

Vålerengalaget vil sjølsagt avhenge av hvilke spillere som spiller for a-laget dagen før, men at Watts får sin debut i kassa for Vålerenga er vel ganske sjølsagt. Så er det spennende å se hvilke spillere som prioriteres i forsvaret. Normalt sett vil Adriana Imeri og Jenny Sare Slåtta ta hver sin sideback, men kanskje skal for eksempel Tina Dalgård ha en kamp i beina og kommer inn og Imeri er også aktuell for innhopp i toppserien. Det samme gjelder i midtforsvaret der Elise Gjester, Ida Outzen og Eline Stensen Gulliksen er de mest sannsynlige, men der en spiller som Ingrid Søndenå fort kan komme inn. Vi tror dog at Eik er en såpass svak motstander at det blir et tilnærma juniorlag som Vålerenga stiller i denne kampen.

 

På midtbanen er Emilie Libakken Østerås og Kine Fløtre småaktuelle for spill på a-laget, mens Tine Celine England Karstensen hadde en meget god uke i Norway Cup og blir svært vanskelig å komme utenom i en startellever. Mia Huse Rostad og Julia Caroprese kjemper også om plassene på en midtbane der Vålerenga har fem spillere som alle kunne ha spilt på J17-landslaget.

 

På topp blir det umulig å komme utenom Nadia Ryan Pinto som scora seksten mål på åtte kamper i Gothia Cup. I Norway Cup to uker seinere blei det bare seks mål på fire kamper, men i 7 – 0 seieren i finalen putta hu hele fire ganger. Det er ikke akkurat som at det kryr av spisser som putter ballen i nettet på a-laget for tida burde kanskje også Monica Knudsen ta en titt ned på rekruttlaget, for Pinto skal i hvert fall ikke ha noe problemer med fysikken i toppserien.

 

Celin Bizet Ildhusøy er sannsynligvis opptatt med a-lagsspill og da er det Marit Emaus Flaa, Lea Høiness, Adele Thomassen og Johanne Eide Bruun som i utgangspunktet er de mest normale spillerne å burke offensivt, men kanskje dyttes Fløtre opp på en høyrekant. Det er også spennende å se om Leah Rønning Berge nå nærmer seg å kunne stå nitti minutter etter sin korsbåndsskade.

 

Vi tror Vålerenga 2 stiller følgende lag mot Eik-Tønsberg:

Melanie Sophie Johansson Watts

Adriana Imeri – Ida Outzen – Elise Gjester – Jenny Sare Slåtta

Kine Fløtre

Tine Celine Karstensen – Julia Caroprese

Johanne Eide Bruun – Nadia Ryan Pinto – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Vilde Madelen Thomsen, Eline Stensen Gulliksen, Emilie Libakken Østerås, Mia Huse Rostad, Adele Thomassen, Lea Høiness og Leah Rønning Berge.

 

Opsahl signert

Sakarias Opsahl rakk knapt nok å komme hjem fra rekruttlagets seier i PostNordligaen over Egerusnd før nittenåringen signerte en a-lagskontrakt. Dermed fyller Vålerenga opp den sentrale midtbanen som dermed teller åtte spillere per dags dato. Tre av spillerne har dog kontrakter som går ut ved nyttår. Spillerne det gjelder er Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim og Ernest Agyiri.

 

Vålerenga har en særdeles sterk ungdomssatsing og Opsahl blir den åttende juniorspilleren som nå har a-lagskontrakt. Det gjør han etter sterke prestasjoner den siste tida. Det er tre år sida han kom til klubben fra Stabæk, men allerede i fjor etablerte han seg på rekruttlaget i PostNordligaen og nå var sterkt delaktig i et lag som klatra tilbake over nedrykksstreken på antall scorede mål.

 

Caroprese tilbake

Vålerengas juniorgutter starta godt etter mål av Brede Sandmoen og Oliver Valaker Edvardsen før første omgang var halvsspilt i Interkrets A mot Sarpsborg 08 på Valle. Sarpingene kom dog tilbake og det sto uavgjort til pause. Vålerenga viste seg dog som det sterkeste laget og Leo Cornic avgjorde kampen for Vålerenga som med det kun er tre poeng bak Nordstrand og Stabæk som topper tabellen.

 

Morsomt var det å se at Alessandro Caroprese var tilbake igjen og starta kampen for Vålerengas juniorgutter. Caroprese ga seg i våres da kombinasjonen karakterjag, russetid og toppfotball blei for mye å takle; men etter sommerferien er han altså tilbake. Caroprese er et spennende midtbanetalent, så får vi se hvor mye han har mista. Caroprese var kun bak Opsahl av sisteårsjuniorene Sotahjørnet hadde størst tro på skulle få kontrakt før sesongstart. Caroprese er også den av spillerne som har vært nest lengst i klubben. Kun Ivan Näsberg har vært her lenger. Caroprese kom samtidig med Christian Dahle Borchgrevink så langt tilbake som i 2009.

 

De nittenåringene som spiller for kontrakt denne høsten er foruten Caroprese: Jonas Levernes, Ulrik Mathisen og Oliver Valaker Edvardsen. De to førstnevnte har stort sett vært faste på rekruttlaget,  mens Valaker Edvardsen fikk en skade som holdt ham ute ganske store deler av vårsesesongen.

 

Hockey

Vålerenga blei nummer tre i årets ironmankonkurranse. Det var tre lag som skilte seg ut. Sparta vant med 6 870 poeng foran Stavanger med 6 765. Våler enga var det tredje beste laget med 6 560 poeng. Så kom det et stort sprang ned til Stjernen på 5 455 poeng og Storhamar som skuffa stort med kun 5 115 poeng. Har fjorårsmesteren tatt for lett på sommertreninga?

 

Nysignerte Kalle Ekelund viste eksplositet og blei nummer fem på 40 meter med 2,68. På 3 000 meter imponerte Vålerenga stort. Martin Røymark vant på 10,14; Martin Laumann Ylven blei nummer to på 10,22. Kaptein Brede Csiszar løp inn til fjerdeplass med 10,28 og unggutten Filip Lalande tok tiendeplassen med 10,37.

 

Spenst er det ingen i Vålerenga som har, men så er det ikke så mange hodedueller i ishockey. Det tar vi med stoisk ro. I knebøy tok Ylve andreplass med 220 kg og Tobias Lindström tredjeplass med 215 kg. Petter Grønstad fikk femteplass med 200 kg, mens Colin Spaberg Olsen tok niendeplassen med 195 kg. I benken tok Ylven en ny andreplass med 140 kg, mens Grønstad igjen gjorde det godt med en niendeplass og 125 kg.

 

I brutalbenk blei Csiszar nummer seks med 35, mens i chins var Ylven tilbake på andreplass med 25, Jonas Oppøyen blei nummer fire med 23 og Spaberg Olsen nummer ni med 22. I kassehopp viste Oppøyen at han er en maskin. 111 er sterkt, mens Lalande imponerte med 109 og en andreplass.

 

Årets ironman blei Ylven med 690 poeng og Oppøyen tok andreplassen med 625 poeng. Lalande imponerte med en syvendeplass med 550 poeng, mens Martin Røymark blei nummer 13 med 480 poeng. Første treningskamp er til søndag klokka 17:00 mot Frisk Asker i Jordal Ungdomshall.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 14:00 Fotball: Vålerenga Damer – Sandviken, Toppserien, Valle kgb 5

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Eik Tønsberg, 2 div avd 2, Valle kgb 2

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Frisk Asker, Treningskamp, Jordal Ungdomshall