En avtale som lukter

31.07.2018 av under Gjetord | 2 kommentater

Vålerengas herrelag har signert den svenske midtbanespilleren Erik Israelsson på en merkelig avtale fra PEC Zwolle. Israelsson er en 29 år gammel midtbanekriger. En boks til boks spiller som vanligvis også scorer en del mål. Han har ikke hatt stor suksess i eresdivisie, men spilte i tolv av Zwolles 34 kamper forrige sesong. Kun tre av dem var dog fra start. 

 

I utgangspunktet er dette en svært viktig signering for Vålerenga. Midtbanen er syltynn for tida og ekstremt ung. Dermed bidrar Israelsson med viktig rutine. Mot Sandefjord har Abdisalam Ibrahim karantene og med Magnus Lekven ute i seks til åtte uker er det svært lite erfaring på Vålerengas midtbane. Det er på en måte en gledens dag. Allikevel, vi er måteholdelige skeptiske til den avtalen Vålerenga har inngått.

 

Hvorfor? Det handler om at vi mener måten overgangen er utført på er moralsk forkastelig. For halvannet år sida kjøpte nemlig PEC Zwolle Israelsson for fire millioner svenske kroner fra Hammarby og signerte ham for to og et halvt år. Det betyr at han har kontrakt med PEC Zwolle ut eresdivisie 2018-2019, altså til sommeren 2019.

 

Vålerenga har signert spilleren til sommeren 2020. Så langt ser alt bra ut, men i stedet for å betale en overgangssum, så har Vålerenga gjort en leieavtale med PEC Zwolle ut kontraktstida hans. Detaljene i denne er ikke kjent. Det kan hende at Vålerenga kun har overtatt lønnsbetingelsene. Det kan også hende at Vålerenga for eksempel betaler et par millioner kroner ekstra for spilleren i denne leieperioden. Det veit vi ikke. Det vi veit er at Hammarby garantert ikke får en overgangssum der de har krav på en viss prosentandel av et videresalg av Israelsson. Det er ikke sikkert det er noe, men for en supporter som kjenner til fotballens skitne spill i kulissene, så lukter det en omgåelse av regelverket lang vei av denne saken. Vi liker det slettes ikke.

 

Det er syv år sida Vålerenga muligens lot seg lokke ut i det som kanskje var Stabæks forsøk på å snyte Nancy for videresalgspenger av Veigar Páll Gunnarsson. For oss ser det ut som om Vålerenga muligens har latt seg lokke ut i det som kanskje er PEC Zwolles forsøk på å snyte Hammarby for videresalgspenger av Erik Israelsson. Klubben bør i hvert fall gjøre alle detaljer rundt leieavtalen for å stoppe spekulasjoner. For avtalen ser ikke pen ut. Det ser ut som det er heroin i melposen fra PEC Zwolle og med så mye penger som det er i internasjonal fotball og korrupsjonen vi er kjent med at eksisterer over alt, så er det ikke tvil om at vi fotballsupportere som er mot den moderne fotballen, ikke trives med avtaler som ser så suspekte ut som denne her. Det siste klubben trenger er en ny runde i rettssystemet.

Norway Cup

Elitegutta får det slettes ikke til i Norway Cup i år. To kamper er spilt og de de står med ett poeng etter uavgjort i gårsdagens oppgjør mot nordkoreanske Pyongyang. Irriterende nok fik Pyongyang et straffespark og Christoffer Bugge gikk dessverre feil vei på det. Vålerenga kom derimot tilbake. Amel Muratovic utligna for Vålerenga og spilleren som denne sommeren har meldt overgang fra Strømsgodset til Vålerenga redda dermed ett poeng. I kveld møter gutta Bodø/Glimt og som alle disse elitekampa går den kampen på KFUM-banen.

 

Jentene våre gjør det bedre og er nå ferdigspilt i gruppespillet. I går havna de bakpå da Elise Gjester lagde straffespark og fikk et svært billig gult kort i samme situasjon. Vilde Madelen Thomsen gikk rett, men klarte ikke å hindre kolbotnscoring. Like etterpå suste Gjester inn i en ny situasjon med full kraft. Helt reint forsåvidt og ballen havna på Brattlikollen T-banestasjon, men det blei en kollisjon kne mot kne. Kolbotnspilleren blei liggende og dommeren valgte å blåse frispark og gi gult kort for skaden kolbotnspilleren fikk i situasjonen, ikke for forseelsen. Dermed blei det rødt kort og karantene i siste gruppespillkamp for Gjester.

 

Men Vålerenga slo tilbake med en spiller mindre og Nadia Ryan Pinto utligna for Vålerenga. Dermed leda de fortsatt gruppa før dagens tidlige kamp mot Grand Bodø. Marit Emaus Flaa scora etter bare atten sekunder. Klanen ropte på tosifra, men jentene syntes at ettmålsseier fikk holde. Kanskje var det taktisk for å spare krefter til sluttspillet. Det betyr at dersom Kolbotn skulle slå Valencia to null i dag, så er det helt likt mellom Vålerenga og Kolbotn om hvem som er gruppevinner. Så vi heier litt på Valencia i dag.

 

Det er siste ordinære gruppespilldag for Vålerengas fem lag i Rolf Hofmo-klassene og fire av fem lag går til a-sluttspill. Det er allerede klart før siste kamp. Dermed er det litt å henge fingra i for Klanens slettetravere også i morgen. Det oppsettet kommer dog seint i kveld, for sluttspillrundene tar litt tid å sette opp.

 

Norway Cup resultater mandag.

Norway Cup program tirsdag.

 

Strippestraffer

For de som har fått nok varme for året, så har hockeygutta sin sedvanlige showtrening i dag fra klokka 16:00 i Jordal Ungdomshall. Klanens egen gourmetkokk stiller med grilla pølser til alle som møter opp. Liker du ikke varme pølser kan du se kanskje få se slappe kalde pølser på isen. Dersom keeperne leverer på strippestaffene. Brede Csiszar annonserte at han skulle score på straffe nummer to. Han skulle nemlig kaste hjelmen. Vi har så lite tro på kapteinens straffeferdigheter at vi annonser ham i hvert fall i bar overkropp.

 

Vålerenga i dag:

16:00 Hockey: Vålerenga Herrer, Første offisielle istrening, Jordal Ungdomshall

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    I følge Erik Israelsson så hadde verken Hammarby eller Kalmar vist noe interesse for å hente ham tilbake. Regner med at agenten hans sjekket ut hans tidligere svenske klubber?

    • Hjesus sier:

      Det handler ikke om dette. Vi har ikke kjøpt ham, men leid ham. Samtidig som Panionos prøver å kjøpe ham. Det lukter at leieprisen er skyhøy og dekker en kjøpesum på en måte som gjør at PEC Zwolle slipper å betale deler av kjøpesummen tilbake til Hammarby.