Røymark til Vålerenga

30.07.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Ryktene har svirra en stund og nå er det endelig klart, Manglerudgutten Martin Røymark er klar for Vålerenga. Etter halvannen sesong i Frölunda, to i Timrå og fire i Färjestad forlot han SHL for en sesong for Tappara i finske Liiga. I fjor var han i allsvenskaklubben MoDo og Vålerenga får nå en meget god landslagsløper inn. Han har blitt 31 år, men kommer til å bli en av Getligaens beste løpere denne sesongen. Vålerenga begynner å få et spennende lag.

Martin Røymark er klar for Vålerenga. Foto: Bjørn Sigurdsøn.

 

Norway Cup

Første dag er over og Vålerenga fikk en godkjent åpning av årets Norway Cup. Vålerenga har med seks lag i de vanlige utslagskonkurransene og ett lag i hver eliteklasse.

 

Det begynte egentlig veldig bra for disse laga. For det ene fjortenårslaget blei det seier hele 8 – 0 over Polarstjerna på morgenen, mens de tydeligvis var slitne på ettermiddagen og tapte 0 – 1 for Dale. Det er i en gruppe med fem lag og Vålerenga har to kamper også i dag og det er merkelig at Norway Cup har gjort det slik at de dermed ikke spiller kamper  på tirsdag. Det andre G14-laget i klasse C tapte 0 – 3 i sin første kamp, i en kamp de dominerte ganske så bra helt til de fikk et baklengsmål på en kontring og falt sammen som et korthus.

 

I klasse D, som er G13 år og nierfotball blei det hele 7 – 0 over Gjerpen og i klasse U, J16 år syverfotball vant Vålerenga 6 – 3 over SIF/Hessa. Det er et J15-lag, så de kan fort bli tatt på fysikk etter hvert.

 

I klasse T, J13 år nierfotball fikk Vålerenga en ny sterk seier. Sjøl om jentene havna under 0 – 1 på et hjørnespark i starten av kampen, viste de seg som et klassisk vålerengalag. Ballbesittende, pasningssterke og sjøl på en humpete matte spilte de ut motstanderne sine – fikk dem til å løpe i mellom – og slakka kraftig av på slutten ved å ta ut alle sine beste spillere så stakkars Rosendal skulle slippe å få tosifra i mot i åpningskampen sin.

 

Det er flere gode spillertyper på dette laget og med litt tur kan nok disse jentene gå svært langt i turneringa. Med generelt sett et godt spillende lag, et par fysisk sterke spillere og en krydderspiller i Silje Djurhuus som til daglig trener med J17 Elitelaget, altså fire år opp men ikke har lov til å spille kamper for dem før til neste år, har dette laget alt som skal til for å kunne nå langt i turneringa.

Silje Djurhuus dominerte for Vålerenga. Foto: Hjesus.

 

Også elitelaga var i aksjon og først var det G16 som møtte Leganes. Vålerenga tok ledelsen etter at Lukas Håll endelig scora på sin tredje store sjanse. Spanjolene utligna før Håll igjen putta ballen i nettet, men blei feilaktig avvinka for offside. I stedet scora spanjolene og Vålerenga gikk dermed på en smell i åpningskampen i årets Norway Cup. Dermed kan veien til finale se noe tung ut, men det er fortsatt håp.

 

I J17 Elite-klassen herja Vålerenga med Valencia og Marit Emaus Flaa dribla seg gjennom forsvaret og scora nesten før kampen var i gang. Etter klabb og babb i feltet på et hjørnespark økte Elise Gjester til 2 – 0 før Nadia Ryan Pinto la på til 3 – 0. Valencia reduserte da forsvaret sovna siden de ikke fikk ballen noe særlig, men Tine Celine England Karstensen sendte et par Valenciaspillere i pølsebua langs dødlinja og serverte Mia Tuft Andersen en gavepakke og 4 – 1. Det sto allikevel 4 – 2 til pause.

Marit Emaus Flaa dribla seg elegant igjennom spanjolenes forsvar. Foto: Morten Larød.

 

I andre omgang bytta Vålerenga mye på laget og det så egentlig ut som de prøvde å skåne spanjolene for en gedigen ydmykelse og Lea Høiness avgjorde kampen med sitt 5 – 2 mål.

Norway Cup resultater søndag.

Norway Cup kampprogram mandag.

 

Bryne

Vålerengas rekruttgutter spiller en meget viktig kamp mot sjetteplasserte Bryne i kveld. Før kampen har de rast ned to plasser og ligger på trettende plass og må opp to plasser for å berge plassen. Både Brattvåg (Stjørdals-Blink) og Nardo (Hødd) vant nemlig sine kamper i helga. Det betyr kort og godt at kun seier og tre poeng er godt nok for gutta.  Uavgjort sender dem opp på tolvteplass, mens en seier vil sende dem opp på en tiendeplass ettersom Vidar tapte for Vard Haugesund.

 

Vi har ikke sett noen tropp, men forventer at gutta får mye hjelp av a-laget i denne kampen. Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre er tilbake fra EM, Enar Jääger kommer sikkert inn i midtforsvaret og vi tror han får med seg Ivan Näsberg, Chidera Ejuke i tierrollen og Aron Dønnum bør i hvert fall være med. Kanskje får vi også se Fitim Azemi. Vi tror på følgende lagoppstilling uten at vi har sett troppen:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Enar Jääger – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre – Sakarias Opsahl

Chidera Ejuke

Aron Dønnum – Fitim Azemi – Sander Werni

Innbyttere: Petter Karlsen, Jonas Levernes, Leo Cornic, Ulrik Mathisen, Almin Dacic, Kevin og Ogudugu og Oliver Valaker Edvardsen.

 

Ranheim

Vålerengas herrelag leverte en dørgende kjedelig treningskamp mot Ranheim, der det mest positive som kan sies om kampen var at Enar Jääger var tilbake, brødrene Sakarias og Oskar Opsahl fikk spille det siste kvarteret og at Bård Finne fikk gult kort. En meget svak generalprøve før serien spilles i gang altså, men generalprøver skal jo heller ikke være spesielt bra – da går det jo galt på premieren.

 

Ellers er det fortsatt overgangsrykter og Ronny Deila innrømmer at det kan være to spillere på vei inn til Vålerenga nå i sommer. Erik Israelsson er et hett navn som dukka opp nå i helga. Han spiller i nederlandske PEC Zwolle og det skal ha kommi bud fra Vålerenga på ham. En svensk midtbanespiller som vil tilføre rutine. Med 6 – 8 uker ute på Magnus Lekven og Abdisalam Ibrahim med karantene mot Sandefjord trengs det jo forsterkning sentralt på midtbanen.

 

Vålerenga idag:

17:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Bryne, PostNordligaens avdeling 2, Valle kgb 5