Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Helga er over, valgdagen er her

12.09.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag er det valgdag og alle som ikke har forhåndsstemt må pelle seg ned til valglokalet å gjøre sin borgerplikt. For osloborgere betyr det at man skal stemme på stadion på Vålerenga og at Oslo bykommune selvfølgelig skal betale for infrastrukturen. Det skulle da bare mangle, de har neglisjert infrastrukturen på de næringsbygga som allerede står der. Våre venner i vpn har laget en fantastisk artikkel som oppsummerer partienes standpunkt til det eneste som altså betyr noe i dette valget.

 

Søndag var det tippeligakamp og makrellen skulle sløyes. Det gjorde Vålerenga også til gangs den første halvtimen før gutta stoppa å spille fotball. Helt hva de dreiv med aner vi ikke, men det så mer ut som supportercup enn tippeliga det siste kvarteret av første omgang. Til alt hell gikk det bra og Vålerenga vant 2-1. Det på tross av at vi skulle ha vinni så mye mer.

 

Straffa til Start var billig, men de skulle nok kanskje hatt en i andre omgang, så da går det vel egentlig opp i opp; men at linjedommerne mener det er flaggdag er uhørt. Veigar Páll Gunnarsson scora ett og hadde én aleine med keeper som var klart på rett side. Allikevel vinkes det. Når Bojan Zajic også kommer igjennom og blir feilaktig avvinka, ja da er det på tide at assistendommerne begynner å følge med på når ballen blir spilt og når den mottas. Sotahjørnet mistenker at Andy Gray har rett.

 

Måla i seg selv var fine. Bevegelsene til Páll Gunnarsson stemmer overens med flikkene til Mohammed Fellah. Det blei ett mål av det i dag, men Páll Gunnarsson var svært nærme å få to tre nettkjenninger til. Ellers var Lars Hirschfeld god på streken, men den utrusinga der Start får heada i tverrliggeren er til å miste nattesøvnen av. Men det blei tre poeng takket være et godt slått innlegg av Freddy dos Santos som traff skallen til Fegor Ogude som igjen fant nettmaskene og det blei kos og klems og sånt både på banen og tribunen.

 

Stemninga var til tider veldig bra, med noen dårlige stunder innimellom. Spesielt i andre omgang sank sangvilligheten. Tre gamle klassikere vi veit trøkker bestandig blei dratt på rad og blei også løsninga. Etter det blei de fleste med å synge igjen på de aller fleste låtene. Med seieren i går passerte vi både Lillestrøm og Rosenborg og er oppe på syvende plass. Vi regner med at Sarpsborg 08 tar poeng fra Rosenborg i kveld, slik at den plassen blir stående.

 

En annen kinkig situasjon i går var det Molde som kom i. De fikk riktignok med seg ett poeng foreløpig, men kampstart blei kraftig forsinka på grunn av manglende flomlys. Kampstart var oppsatt til 20:00, men kampen kom først igang 21:12. Sotahjørnet siterer fra kampreglementet §13-6:

 

”Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3.”

 

Sotahjørnet ønsker ikke at bergenserne skal få med seg tre poeng, men regelverket er klart. Hva gjør dere nå NFF? Velger dere å se bort i fra kampreglementet? Eller velger dere å straffe Molde? Eller velger dere å skrive om regelen for at det ikke skal ramme hele norges Ole Gunnar Solskjær? Én ting er i hvert fall sikkert: Dersom det hadde vært flomlyset på Ullevaal så hadde Start stikki av med alle tre poenga i går. Hilsen Elisabeth J. Holm…

 

Damelaget klarte bare uavgjort mot bunnlaget Sola på lørdag. Dermed sank lagets ledelse i opprykkskampen til fire poeng på Fart og Fløya. Men det blei plutselig syv poeng ned til Grand Bodø. Det tetter seg til med andre ord. I følge Solabladet var det en grov keepertabbe som sørga for tidlig solaledelse, men Kristin Haugstad fikk utligna ti minutter før slutt. Damene spiller igjen til lørdag mot Alta, og da blir det vorspiel i Vallhall til første hjemmekamp i hockey. Selvfølgelig blir det da mulig å få kjøpt brunt tøysevann i pausa.

 

Angående hockey, så serieåpna de med seier borte i nidarosdomen. Vålerenga kom bakpå allerede i første periode og selv om Mats Roselli Olsen utligna i midtperioden, lå gutta bakpå når siste periode starta. Kondisen er tydeligvis best hos våre, for Magnus Hoff og Cato Cocozza sørga for at det endte med en hyggelig 3-2 seier.

 

Riki Alba fortsetter å score mål. Men på tross av at både Alba og Kristian Grande scora, så tapte G19 interkretskampen mot oksene på Nordre Åsen. Dermed blei laget liggende på tredjeplass; men i stasjonsbygda gikk det langt bedre. Undulatene fikk seg en leksjon i hvordan fotball skal spilles da Anna Fjeld og Marit Haslie sørga for måla og 2-1 seier. Dermed fortsetter de å klatre på tabellen og viser fram bredden i vålerengastallen. De har nå passert rekruttlaget til Kolbotn og ligger på en fin fin femteplass.

 

I dag er det rekruttkamp for herrene, de skal til Tønsberg. Gudmund Taksdal Kongshavn, Andreas Solli, Fredrik Stoor, Adnan Haidar, Sidoine Oussou og Dawda Leigh fra a-stallen er med. I tillegg er Chuma Anene i troppen, mens Kamer Qaka noe merkelig ikke står der. Tønsberg ligger på tredjeplass, seks poeng bak Tromsdalen, mens Vålerenga har seks poeng opp til Fram Larvik på sikker plass. Begge lag har dermed mye å spille for i denne kampen; gjetordet krever blodhevn for cuptapet i 2010 og krever at gutta tar med seg alle tre poenga hjem til Oslo.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Tønsberg – Vålerenga 2, Fair Play Ligaen avd 4, Tønsberg Gressbane