VM, Ranheim, Norway Cup og Kristianstad

27.07.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Det trasker sakte og sikkert mot Norway Cup og Sotahjørnet våkner forsiktig i sprengvarmen. Vi kjenner på at produktiviteten ikke er særlig høy i denne varmen og at Bunnefjorden lokker mer enn tastaturet, men vi skal forsøke å holde dere oppdatert gjennom hele uka. I tillegg spilles det treningskamp for herrene, rekruttgutta har spilt seriekamp, damene har spilt treningskamp og hockeygutta skal på is.

 

VM

Men vi begynner med Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre. Norge spilte om femteplassen i EM for G19 som gir VM-plass. Borchgrevink kom inn etter femogfemti minutter og var femtesist på ballen da Norge satte inn vinnermålet. Norge gikk opp til to null før Borchgrevink spilte vegg med en bonde og kom fram på høyresida. Inne foran mål fant han en ny bonde og fikk dermed registrert målgivende pasning på Norges 3 – 0 scoring. Det blei også sluttresultatet og Norge er dermed klare for VM for G19.

Christian Dahle Borchgrevink var sterkt delaktig i at Norge nådde VM. Foto: Hjesus.

 

Norway Cup

Norway Cup begynner i år på lørdag og ikke søndag som vanlig. Det er tre mot tre-turneringer for tiåringer og yngre som starter lørdag. Disse spiller så igjen på fredag og neste lørdag igjen. Sannsynligvis et forsøk fra Bækkelaget på å trekke flere folk til Ekebergsletta disse tre dagene det ikke skjer så mye for veldig mange.

 

Noe annet som er nytt i år er at det også er eliteklasse for jentene. Det er J17 som er eliteklasse, eller W som klassen heter i Norway Cup-hierarkiet. Vålerenga har med et meget sterkt jentelag i den klassen. Svært mange av jentene som var med på seieren i J19-klassen i fjor og som røyk ut på straffer i semifinalen i J18-klassen i Gothia Cup i år, holder J17-alder. Vålerenga satser på denne turneringa og det betyr at a-lagsspillere som Emilie Libakken Østerås, Celin Bizet Ildhusøy og Kine Fløtre kommer til å spille turneringa.

 

Dessverre har både Trondheims-Ørn og nå sist Lyn trukket laga sine fra turneringa. Det er veldig leit, for det som i utgangspunktet var en turnering med seks lag (og sikkert skulle ha vært en turnering av åtte lag) har endt opp med å være kun fire lag og bare ei pulje. Dette er noe som har vært etterspurt og suksessen med G16 Elite i fjor har ført til at Norway Cup nå også forsøker med en jente eliteklasse. Hvorfor stiller ikke laga opp da? Det er direkte svakt og med så mange spillere som Lyn har burde de klart å stille et lag. For interessen rundt jentefotballen og sponsorer, enten de allerede sponser lag eller kun er potensielle sponsorer, burde i hvert fall de klubba som har Norway Cup som sin egen bakgård stille opp.

 

Vålerenga og Kolbotn gjør det. Sammen med Grand Bodø og spanske Valencia danner de elitegruppa. Vålerenga møter Valencia på søndag klokka 17:30, Kolbotn mandag 10:40 og Grand Bodø tirsdag klokka 09:00. Alle kampa spilles på Ekeberg bane 26 – eller KFUM-banen som det er. Det betyr nok også at alle kampa TV-sendes, uten at vi har sett noe om det. Semifinale og finale spilles torsdag.

Også i gutteklassen er Vålerenga med i eliteklassen, slik de var i fjor. Vålerenga har havna i pulje 1 og møter CD Leganes fra Spania søndag klokka 16:00. Mandag klokka 16:10 fortsetter det med spennende motstand. Pyongyang International Football School fra Sør-Korea. Tirsdag 20:40 møter de Bodø/Glimt og onsdag klokka 14:10 er svenske Hammarby siste motstander i gruppespillet.

 

Også gutta har alle sine kamper på KFUM-banen. Det er nytt av året og gjelder også gruppe 2, bestående av polske Lechia Gdánsk, svenske IFK Göteborg og Lillestrøm, Strømsgodset og KFUM. Vi antar det siste er en avtale for å få benytte KFUM-banen til formålet. Plasseringskampa spilles på fredag. Dette er klasse N.

 

Ellers har Vålerenga med et J15-16 lag i klasse U – syverfotball; to G14-lag ogi klasse C – elleverfotball; to G13-lag i klasse D og ett J13-lag i klasse T – nierfotball; Fire G12-lag i klasse H, to J12-lag i klasse X, fire G11-lag i klasse I og ett J11-lag i klasse Y – syverfotball og Vålerenga United i det som i år heter Stjernene -C. Vi har valgt å forkorte klassen til SC i våre oppsett. I tillegg har Vålerenga med to G9, ett J9, ett G8 og to G7-lag i tre mot tre-turnering.

 

De to første kampprogrammene er også lagt ut:

Lørdag 28.07.2018 – åpningsshowet

Søndag 29.07.2018 – spanskedagen

 

Kristianstad

Vålerengas damelag har vært på en teambuildingstur til Son og etter det reiste de til Kristianstad for å møte det fjerde beste laget i Sverige. Det endte med en 1 – 0 seier til våre jenter etter mål av Marie Dølvik Markussen etter om lag søtti minutters spill. Det er en fin indikasjon på at laget er på rett vei før serien kommer i gang igjen etter sommerferien med kamp mot LSK Kvinner i bunkeren på Kjeller lørdag 4. august.

 

Vålerenga har fått to forsterkninger siden laget tok sommerferie. Venstreback Andrine Tomter kommer fra FC Twente og går nok rett inn på laget. Det er for så vidt litt spennende å se hva Vålerenga nå gjør med Camille Levin som nå sannsynligvis er spilleklar igjen etter skaden. Levin og Tomter som sidebacker er nok en klar forsterkning. Så på en måte har Vålerenga kanskje egentlig tre forsterkninger til høstsesongen. Levin har også spilt en del som ving i NWSL.

 

Den andre som er kommi er Danmarks midtbanemotor Julie Trustrup Jensen som helt klart vil komme inn å forsterke den midtbanen som Vålerenga tidvis har blitt kjempa i stykker sentralt. Vi forventer at det betyr tilbake til en treer på midtbanen, men er usikre på om Monica Knudsen velger en V med Sherida Spitse som anker og Ingrid Schjelderup og Trustrup som indreløpere eller en A med Schjelderup i tierrollen med Spitse og Trustrup lavere i banen.

 

KFUM

Vi tar med en liten sak om rekruttguttas uavgjort mot KFUM på mandag, sjøl om det begynner å bli en stund sida og litt gamle nyheter. Vålerenga blei regelrett pissa på, men på den andre geniale pasninga fra Sakarias Opsahl til Peter Godly Michael tok Vålerenga ledelsen 0 – 1 borte på KFUM-banen. KFUM utligna, men i andre omgang var det et dribleraid fra Chidera Ejuke som sørga for at Vålerenga igjen kom i ledelsen. KFUM kom tilbake og at de ikke scora på en av de åtte tusen målsjansene de hadde kan nok sees i hensyn til den flaksen de hadde i fjor, da de scora på de fire halvsjansene de fikk og vant 4 – 0. Det var et ran fra hjemmelaget den gang, mens 2 – 2 var et ran fra bortelaget i år.  Vi sier bare at det er lov til å ha god keeper.

 

Ranheim

Lørdag klokka 16:15 gjester trønderlaget Ranheim Valle for en treningskamp før serien starter opp igjen med kamp mot Sandefjord søndag 5. august. Ranheim ligger på en fjerdeplass på tabellen og har henta midtbanespiller Magnus Stamnestrø fra reservebenken til Rosenborg som erstatning for Kristoffer Løkberg som har gått til Brann. Dermed blei spillerlogistikken til Ranheim en trondheimsgutt færre, men Løkberg er fra Kyrksæterøra og er fortsatt trønder.

 

Vålerenga har også gjort endringer i stallen. Simen Juklerød er solgt og Aron Dønnum henta tilbake fra Ham-Kam. Ellers har det ikke skjedd mye, men nå nettopp blei de tidligere vålerengaspillerne Vajebah Sakor og Elias Már Ómarsson satt på transferlista til IFK Göteborg. IFK er nemlig på randen av konkurs. IFK har hatt en tung sesong, men Ómarsson har en god statistikk med fem mål på åtte kamper, kun seks av dem fra start.

 

Sakor har scora kun ett mål denne sesongen, men midtbanespilleren fra Asker er en spillertype vi savner litt i dagens vålerengalag og det er rart hvis ikke klubben har følere ute på dette feltet. Vi ønsker gjerne askergutten velkommen hjem til Oslo. Overgansvinduet er åpent til 15. august.

 

Hockey

Vålerenga Hockey inviterte til første istrening mandag klokka 10:30 og det lot ikke vente på seg med reaksjoner. Etter at gutta de siste sesongene har trent i Jar Ishall fram til fellesferien er over, så har de åpna i helga i Jordal Ungdomshall foran fullsatte tribuner. Med første istrening en mandag midt i arbeidstida, i fellesferien og under Norway Cup kunne knapt nok vært verre.

 

Nå har de gjort et lite forsøk på å redde seg inn og har flytta den offisielle åpninga til tirsdagens trening. Den starter klokka 16:00 og det er her gutta vil komme med strippestraffer. Det hjelper noe på, men det er fortsatt midt i fellesferien. De burde strengt tatt ha benytta helga, så veit vi ikke om det er is i Jordal Ungdomshall. Nå veit ikke vi når isen er klar på Jordal i år, men den offisielle første treninga bør alltid legges i ei helg.

 

Glede i varmen

Vi avslutter med en forfriskende nyhet. Oppussinga på Bohemen Sportspub går strålende kan barsjef Kjell Grønningen bekrefte. De er rett og slett i rute. Det betyr at det vil være mulig å gjemme seg for solsteiken under et fantastisk airconditionanlegg over en forfriskende kjølig leskedrikke allerede mandag klokka 14:00. Tipper det står stamgjester og skraper på døra.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 16:15 Fotball: Vålerenga Herrer – Ranheim, Treningskamp, Valle kgb 5

Søndag Fotball: Norway Cup, Ekebergsletta og Valle

 

  1. nN Kåre Thorkildsen sier:

    0-0 på intility arena. G16 spilte 2-2 mot Viking i Nasjonalserie på KGB2 i går som oppvarming. Emilie, Celin og Kine neppe med i Norway cup, prioriteres av damelaget? Omarsson tre måls skytter i IFK sin 3-0 seier mot BP!