Dønnum tilbake

23.07.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det var ganske venta at Vålerenga skulle hente hjem Aron Dønnum fra Hamarkameratene allerede nå i sommer. Ekstra aktuelt blei det da Vålerenga solgte Simen Juklerød til belgiske Antwerp og siden Dønnum og Juklerød på mange måter er ganske like som spillertyper – i hvert fall ute på kanten – så skal ikke Dønnum bruke lang tid på å finne seg til rette som høyreving på Vålerenga igjen. Eidsvollgutten som kom til Vålerenga i 2013 har kontrakt til sommeren 2021.

Aron Dønnum er hjemme igjen. Foto: Thomas Brekke Sæteren.

 

Dønnum blir en viktig spiller utover høsten. Spilleren som senka Rosenborg i kvartfinalen i cupen i fjor, kan gjøre en reprise av det i år også. På femten kamper i HamKam har Dønnum scora ett mål, har en målgivende og sørga for ett straffespark. Skudd og innleggsfoten hans kommer godt med og ut i fra hva vi har sett av Dønnum i førstedivisjon, så har han hatt en god utvikling.

 

KFUM

Vålerengas rekruttgutter er i gang igjen og i kveld møter de KFUM-kameratene på Ekeberg i Postnordligaens avdeling 2. KFUM overtar tabelltoppen dersom de skulle vinne denne kampen, etter at både Skeid og Kjelsås tapte sine kamper i går. Dermed er det foreløpig Hødd som har tatt over ledelsen i avdelinga.

 

For Vålerenga 2s del betyr en seier at laget vil klatre én plass på tabellen. For øyeblikket ligger de seks mål foran Nardo som ligger akkurat under nedrykksstreken. Opp til Vidar på på tiendeplass skiller det tre poeng. Målforskjellen er lik, så Vålerenga passerer Vidar med seier. For å ta igjen Arendal trengs det en femmålsseier, så det ser vi glatt bort i fra, men vi registrerer at en seier vil gjøre at laget kun ligger tre poeng bak Egersunds på en sjetteplass.

 

Laget er ikke lett å spå. Vålerengas a-lagsspillere samles først i kveld og hvem av de som har meldt seg tilgjengelige er umulig å vite, i hvert fall når trenerteamet slikker sol på stranda i stedet for å svare journalister. Felix Horn Myhre og Christian Dahle Borchgrevink er i hvert fall uaktuelle. Det er ikke så mange å ta av ellers. Vi kan gjette på at Kristoffer Klaesson har meldt seg og kanskje også Ivan Näsberg og Aron Dønnum hvis de er i Oslo. Vi gjetter på følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Jonas Levernes – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Brede Sandmoen – Sakarias Opsahl

Ulrik Mathisen

Aron Dønnum – Sander Werni – Oliver Valaker Edvardsen

Innbyttere: Petter Karlsen, Harald Martin Hauso, Oskar Opsahl, Almin Dacic, Osame Sahraoui, Marcus Melchior og Kevin Ogudugu.

 

Gothia Cup

Det gikk ikke veien for jentene i semifinalen i Gothia Cup. Laget fikk en tung vei dit. De var i den eneste pulja med fem lag og hadde dermed én ekstra kamp på veien til en semifinale. I tillegg var de i den eneste sekstendelsfinalen der to puljevinnere møttes; men først og fremst virka det som om spillerne var slitne i topplokket. Det kreative spillet uteblei og mot et Sundsvall som la seg bakpå og spilte på dødballer og kontringer blei det vanskelig.

 

Vålerenga tok allikevel ledelsen ved Celin Bizet Ildhusøy og hadde både et skudd i tverrliggeren og blei snytt for et straffespark i første omgang, før Sundsvall utligna. Andre omgang starta med et frispark der Sundsvall scora på retur fra tverrliggeren og Vålerenga kjempa mot veggen resten av omgangen. De store sjansene kom på dødballer, men både Emilie Libakken Østerås og Bizet heada utafor da de fikk sjansen inne i femmeteren.

 

En ting som har fungert veldig bra for dette laget i rekruttkamper mot slike lag, har vært å legge om til 3 – 5 – 2. Det blei også gjort, men kun tre minutter før slutt. Allikvel, Vålerenga gikk rett i angrep og scora. Med både Nadia Ryan Pinto og Lea Høiness inne i boksen, klarte ikke Sundsvall å stå i mot presset og Høiness fikk tåa på ballen og sendt den i nettmaskene.

 

Med  kun to minutter igjen av ordinær tid var det ikke mye å avgjøre kampen på, men Sundsvall var kjørt og dermed framsto det noe merkelig at trener Kenneth Østerås la om til 4 – 3 – 3 igjen. Vålerenga fikk dog en stor sjanse, men Høiness klarte ikke å score da hu fikk begge midtstopperne på seg i duellen inne i feltet. Vi undrer oss om ikke en Pinto til stede hadde sørga for at kampen blei avgjort der og da.

 

På straffene fikk Sundsvall fordelen av å skyte først og de scora på alle sine syv straffer. Østerås sendte sin straffe opp i nettaket og Kine Fløtre klinte ballen opp i krysset, men på den tredje straffa traff ikke Mia Huse like godt. Keeperhøyde og ikke langt nok ut til stanga. Da hjalp det lite at Pinto scora sitt sekstende mål for turneringa på den neste straffa. Vålerenga røyk ut i semifinalen.

 

EM

Christian Dahle Borchgrevink spilte hele kampen da Norges G19-lag røyk ut av EM etter 1 – 1 for Italia. Felix Horn Myhre kom aldri på banen og det var egentlig et greit resultat. Norge tok ledelsen på straffe, men den skulle vært annullert for dobbeltouch. Da Erling Braut Håland satte standfoten ned, traff han nemlig ballen, men dommeren så det ikke og målet blei godkjent. Utligninga kom fordi Norge kasta alt fram i håpet om en scoring som ville gi semifinaleplass.

 

Vålerenga i dag:

Fotball: KFUM – Vålerenga 2 Herrer, Postnordligaens avd 2, KFUM-banen