Gothia Cup finale?

20.07.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

I dag skal Gothia Cup avgjøres. Vålerengas J18 lag har gått videre til semifinale og både den og en eventuell finale spilles i dag. Men det var på håret at jentene kom seg gjennom kvartfinalen. Det begynner med andre ord å dra seg til,  men fotballgudene holder med Vålerenga og som vanlig vant Vålerenga straffesparkkonkurransen. Vi gjør jo som oftest det – og belønninga er altså semifinale – og Pinto herjer fortsatt i Sverige.

 

Jentene spilte altså tre kamper i går og i den første slo de altså Djurgårdens IF hele 7 – 1 på Gröna Vallen. Den gikk grytidlig og kom derfor med i gårsdagens gjetord. I den andre kampen møtte Vålerenga Donn fra Kristiansand i åttendelsfinale. Vålerenga dominerte kampen, men i starten slapp de Donn enkelt til på kontringer og det var Donn som tok ledelsen etter seks minutter. Eline Stensen Gulliksen blei dratt av på Donns venstrekant og skuddet var utagbart for keeper Vilde Madelen Thomsen.

 

Rett etterpå var det Elise Gjester som blei for nonchalant i forsvar. I stedet for å slå en trygg ball tilbake til keeper, forsøkte hu å holde på ballen i flere sekunder med press i ryggen. Det endte med ballmist i farlig posisjon. Vålerenga lagde et frispark og vi tror nok dommeren angra litt på at han blåste da Donn var aleine med keeper. Kanskje lå det i bakhodet til dommeren videre i kampen, for først blei Emilie Libakken Østerås snytt for et soleklart straffespark da hu kom først på et lavt innøvd frispark fra Kine Fløtre, men blei klippa ned bakfra da hu skulle styre ballen i mål fra femmeteren. Rett etterpå blei Celin Bizet Ildhusøy snytt for straffespark etter å ha blitt felt da hu dribla seg igjennom tre spillere.

 

Men to minutter før pause vant Østerås et hjørnespark fra venstre. Fløtres silkemjuke dødballfot skulle med andre ord i aksjon. Hu titta opp og upressa på straffemerket så hu midtstopper Elise Gjester. Det er vel ikke noe spørsmål om hvor den ballen landa; den traff pannebrasken til Gjester perfekt og blei stanga i en pen bue over forsvarsspillerne og inn høyt i målet nesten ved stolpa. Vålerenga hadde utligna.

 

Ti minutter ut i andre omgang kom et vakkert angrep. Østerås starta det hele fra midtbanen med en pasning fram til Julia Caroprese. Hu fikk mye rom og forserte framover før hu spilte til Bizet, midt i mellom to donnspillere på sekstenmeterestreken.  Bizet spilte kula langs sekstenmeterstreken til Fløtre som først dro av en forsvarsspiller, deretter keeper, før hu satte ballen i nettet fra skrå vinkel. Flere mål blei det ikke og Vålerenga var klare for kvartfinale.

 

Den blei spilt mot Sundsvalls DFF og blei dessverre ikke streama. Nadia Ryan Pinto satte inn sitt fjortende (!) mål for turneringa etter en halvtimes spill. Ti minutter før full tid utligna dessverre Sundsvall og det blei straffesparkkonkurranse. Østerås scora for Vålerenga, men Sundsvalls utligna. Deretter scora Fløtre, men Sundsvall utligna igjen. Mia Huse scora den neste for Vålerenga; så kom det stillhet. Spenninga økte, ingen oppdatering på livefeeden. Hadde Sundsvall bomma? Det tok 90 sekunder, så plinga det. Pinto scora for Vålerenga. Dermed var Vålerenga i føringa. Sundsvall reduserte. Så tok det grusomt lang tid før det plutselig sto at kampen var ferdigspilt. Årsaken var nok at sekretariatet ikke fikk med seg hvem som scora Vålerengas siste mål. Det står oppført som ??. Vi har dog fått beskjed om at det var Bizet som satte den siste for Vålerenga.

Pinto med 14 mål og ett straffesparkmål i Gothia Cup så langt. Foto: Hjesus.

 

I dag møter Vålerenga FC Djursholm i semifinalen. Djursholm blei nummer to i pulja si, ett mål bak Lyn etter at laga spilte 0 – 0 i siste oppgjør. Etter det har de slått amerikanske United FC 3 – 1, Eriksbergs IF 2 – 0 og Göteborgs DFF 7 – 6 etter straffespark. Kampen spilles på Överåsvallen og kan følges her eller i streamen i videovinduet under. Kampstart er 13:00.

 

I finalen møter Vålerenga enten Kungsbacka DFF eller Bossekop. Kungsbacka slo Medkila 4 – 0, men spilte 0 – 0 mot både Asarums IF og FC Wacker Innsbruck i puljespillet. Allikevel vant de pulja på målforskjell. Videre slo de Brommapojkarna 1 – 0, KFV Segeberg 3 – 0 Minnesota Thunder Academys andrelag 7 – 6 etter straffer. Bossekop vant 3 – 1 over Vittsjö GIK, 3 – 0 over amerikanske Del Mar Sharks og spilte 1 – 1 mot IFK Timrå i gruppespillet. Deretter slo de Norrstrands IF 3 – 1, SV Eutingen fra Tyskland 2 – 0 og visender en bukett blomster etter at de slo ut Lyn 5 – 4 på straffespark i kvartfinalen. Finalen spilles på Gamla Ullevi klokka 19:15 og kan følges live her eller i videovinduet under.

 

EM

Uten Felix Horn Myhre på banen sleit Norge voldsomt mot Finland i den andre gruppespillskampen i EM for G19, men på overtid kom Norges utligning til 2 – 2 og da det ikke var nok, så dukka Christian Dahle Borchgrevink opp og ordna 3 – 2 et minutt seinere. Dermed blei vålerengbacken matchvinner, som seg hør og bør. Nå venter Italia i den siste kampen og Norge bør også vinne den for å gå videre.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 13:00 Fotball: Vålerenga – FC Djursholm, Gothia Cup Semifinale, Överåsvallen

Fredag 19:15 Fotball: Vålerenga – Kungsbacka DFF/Bossekop UL, Gothia Cup Finale, Gamle Ullevi

Søndag 17:30 Fotball: Italia – Norge G19, EM Gruppe A, Seinäjoki Stadium

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    dessverre tap på straffer!!