Pinto med nytt hattrick i Gothia Cup

19.07.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

I dag morges møtte Vålerengas J18-lag Djurgården i Gothia Cups sekstendelsfinale. Djurgården kom fra sterke resultater i gruppespillet og var gruppevinner etter 6 – 0 over Mexicanske Club Reforma, 11 – 0 over SKF Turkey og til slutt 2 – 1 over Bengtsfors. Kampene ser ut til å vare lenger i sluttspillet enn de gjorde i innledende pulje og det spilles nå to ganger tredve minutter. Det passa Vålerenga veldig fint.

Nadia Ryan Pinto fortsetter å herje i Gothia Cup. Foto: Hjesus.

 

Djurgården tok ledelsen etter bare tre minutters spill, men Tine Celine England Karstensen utligna to minutter seinere for Vålerenga og ytterligere to minutter seinere sendte Emilie Libakken Østerås Vålerenga opp i ledelsen. Siden vi ikke har lest regla for turneringa så vendta vi  på pause på liveoppdateringa til Gothia Cup etter spilte 25 minutter. I stedet fikk vi en scoringsbonanza av Vålerenga. Østerås la på til 3 – 1 etter 26:58, Celin Bizet Ildhusøy til 4 – 1 etter 28:31 og Nadia Ryan Pinto scora sitt ellevte mål så langt i turneringa etter 29:54.

 

Det skulle bli mer fra Pinto. Fem minutter ut i andre omgang satte hu inn 6 – 1 og hattricket blei fullført etter 39:56. Det virka som Vålerenga roa ned etter dette og ville spare krefter. Skal de vinne turneringa må de tross alt vinne ytterligere to kamper i dag; men dommeren var tydeligvis ikke enig i at hvile var viktig og la til nesten fem minutter i andre omgang. Uansett, Pinto har er soleklart toppscorer og med 13 mål har hu scora rundt dobbelt så mange mål som nummer to på toppscorerlista. Det er imponerende.

 

Selv om dommeren la til nesten fem minutter i sekstendelsfinalen har de en fordel inn i åttendelsfinalen. Motstander Donn møtte Ottestad klokka 09:00, en time etter at Vålerengas kamp starta. Donn vant 3 – 1 i sin sekstendelsfinale, mens de i gruppespillet slo Falköpings 5 – 0, CA Ouriense fra Portugal 3 – 0 og Västanfors IF 1 – 0. Kampen spilles på Åkeredsvallen 1 klokka 13:30 og er tv-sendt. Du kan følge den live her eller i videovinduet under.

 

Dersom Vålerenga slår Donn, så er det kvartfinale mot vinneren av Lindö FF og Sundsvalls DFF. LIndö FF vant sin pulje på målforskjell foran Brommapojkarna. Begge slo Runar 4 – 0, men Lindö vant 9 – 0 over Fjärås som Brommapokjarna kun klarte 7 – 0 over. Med 0 – 0 i siste kamp vant dermed Lindö pulja. Sundsvall blei nummer to i sin pulje bak tyske KFV Segeberg. Deretter slo de Lindome GIF 7 – 0 og Enebybergs 2 – 1. I sekstendelsfinalen slo de Jitex som vant pulje 15 foran undulatene 2 – 0. Den kampen spilles dessverre på Åby 5, som ikke er en TV-bane.

 

EM

Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre spiller EM for G19. Etter tap 1 – 3 mot Portugal i åpningskampen er det Finland som er dagens motstander. De tapte også åpningskampen 0 – 1 for Italia. Dermed er det to sultne lag som møtes i denne kampen. Kampen kan sees live her.

 

Vålerenga i dag:

08:00 Fotball: Vålerenga J18 – Djurgården, Gothia Cup 1/16-finale, Gröna Vallen

13:30 Fotball: Donn – Vålerenga J18, Gothia Cup 1/8-finale, Åkeredsvallen 1

17:30 Fotball: Finland – Norge G19, EM Gruppe A, Seinäjoki Stadium

17:50 Fotball: Lindö FF/Sundsvalls DFF – Vålerenga J18, Gothia Cup Kvartfinale, Åby 5

 

  1. […] 7 – 1 på Gröna Vallen. Den gikk grytidlig og kom derfor med i gårsdagens gjetord. I den andre kampen møtte Vålerenga Donn fra Kristiansand i åttendelsfinale. […]