Jukle ut, Trustrup inn

18.07.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet våkner av sommerdvalen fordi det plutselig har begynt å skje noe i Vålerenga igjen. Og det må vi sjølsagt kommentere. Fotballgutta har solgt Simen Juklerød, mens fotballjentene har henta Julie Trustrup Jensen. I tillegg spiller Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre EM for Norges G19-landslag, mens Nadia Ryan Pinto herjer for Vålerengas J18-lag i Göteborg og Gothia Cup.

 

Juklerød solgt

Vi starter med salget av Simen Juklerød til Royal Antwerp FC i belgiske Jupiler Pro League der han har fått en toårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år. Antwerpen er en middels god belgisk klubb og kan sånn sett passe Juklerød ganske godt og han er nok tenkt som erstatter for venstreback Jelle Van Damme som har rukket å bli 34 år. Vi merker oss også at alle vingene til Antwerp er høyrebeinte, så Juklerød kan få mye spilletid fordi han rett og slett skiller seg fra dem. Enten som venstreving for innlegg eller som innovervendt høyreving slik han som oftest har spilt i Vålerenga.

 

Salget av Juklerød er helt udramatisk slik vi ser det. Han haddde 1,5 år igjen av kontrakta og vi forventer at klubben har fått en god slump penger for 24-åringen som kom fra Bærum etter 2015-sesongen. Etter 2,5 år i klubben går han altså videre til Belgia. Umiddelbart ser jo det ut som om
Vålerenga er tynne vingen, med Chidera Ejuke, Bård Finne og Daniel Fredheim Holm; men Vålerenga har muligheten til å hente hjem Aron Dønnum i sommer. Vi har hele tida trodd at det skulle skje uansett og nå føler vi oss ganske sikre. Dønnum har tidvis briljert for HamKam i OBOS-ligaen.

 

Samtidig er vi klar over at både Sander Werni og Kevin Ogudugu fra egen juniorstall kan gjøre en god jobb som kantspiller i Eliteserien. I morgen åpner dog overgangsvinduet i Norge, så dersom Ronny Deila vil ha inn en erstatter, så har han muligheten til det også.

 

Julie Trustrup Jensen inn

Damelaget har henta Julie Trustrup Jensen fra danske Brøndby. Den danske midtbanespilleren kommer som bosmanspiller og har allerede 21 landskamper for Danmark på tross av at hun kun er 24 år. Hu kom tilbake etter korsbåndsskade i vår og spilte bra for Brøndby, men en hjernerystelse satte en stopper for landslagscomeback.

Trustrup kom til Brøndby fra B73 Slagelse før 2009-2010-sesongen og allerede i sin andre sesong blei hu kåra til årets unge danske spiller. Hun er en løpsmaskin og det er noe laget har savna etter at Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir forsvant etter fjorårssesongen. Samtidig har hun god nærteknikk og en fin pasningsfot. Hun er dog ingen stor målscorer, men kommer til å tilføre midtbanen mye, særlig løpskraft.

 

Det betyr også at Vålerenga sannsynligvis kommer til å legge om til 4 – 3 – 3 igjen. Med sekstenåringene Kine Fløtre og Emilie Libakken Østerås har Monica Knudsen stort sett valgt 4 – 4 – 2 og latt dem spille ute på kanten, i stedet for å la de ta duellene sentralt i banen. Det er en svært viktig signering for Vålerenga, for laget har ofte tapt midtbanen utover i omgangene på grunn av manglende løpskraft. Den løpskrafta har de nå fått inn ved Trustrup.

 

Pinto herjer

Vi flytter oss sørover til Göteborg og innledende gruppespill i Gothia Cup. Vålerengas J18-lag har fått en herlig start på denne turneringa som spilles med to omganger på 25 minutter. I første gruppespillskamp møtte de svenske Heffnersklubban. Det skulle bli storseier. Celin Bizet Ildhusøy scora før det var spilt tre minutter. Marit Emaus Flaa la på til 2 – 0 etter fem minutter og Bizet økte ledelsen igjen rett før pause. I andre omgang starta Nadia Ryan Pinto sitt show. Hu scora først to minutter ut i omgangen, deretter fem minutter seinere, før Mia Huse og Jenny Sare Slåtta økte ledelsen ytterligere. Syv minutter før full tid fullførte Pinto sitt hattrick og Vålerenga knuste Heffnersklubban 8 – 0.

 

Tirsdag spilte jentene to kamper og starta tidlig mot Västerås. Pinto sendte laget i ledelsen etter seks minutter og bare sekunder etter pause sørga Bizet for 2 – 0. Det kan se ut som om laget valgte å spare krefter i denne kampen, for da Vålerenga møtte AIK seinere på kvelden satte de inn et nytt gir. I løpet av kampens første åtte minutter og 48 sekunder sørga Pinto for et hattrick. Lea Høiness sneik inn et mål før Pinto klinte til med to nye. Kine Fløtre scora rett før pause. I andre omgang sørga Tine Celine England Karstensen, Emilie Libakken Østerås og Adele Thomassen for at Vålerenga knuste AIK hele 10 – 0.

 

I den siste gruppespillkampen møtte laget SKF Spain til gruppefinale. SKF Spain lå to poeng bak Vålerenga etter en uavgjortkamp mot Heffnersklubban, sånn sett holdt uavgjort for Vålerenga i den avgjørende kampen om å bli gruppevinner. Denne kampen var den første av Vålerengas kamper i årets Gothia Cup som blei streama, så dermed slapp vi å benytte Gothia Cup sine tekstoppdateringer på denne kampen. Vålerenga dominerte totalt i en målløs førsteomgang. Nærmest scoring var Lea Høiness som missa aleine med keeper og Kine Fløtre på et langskudd som keeper så vidt fikk slått til hjørnespark. SKF Spain var dog flinke til å lage frispark når vålerengaspillerne var på vei igjennom, uten at de blei straffa for det.

 

Fire minutter ut i andre omgang blei Vålerenga alt for opptatt av å spille seg ut av forsvar og etter å ha feila tre ganger inne i eget felt kom årets første baklengs i Gothia Cup. Da virka det som om jentene våkna og bare to minutter seinere brøyt Elise Gjester på midtbanen. Østerås spilte igjennom Bizet som runda keeper og utligna sikkert. To og et halvt minutt seinere var Fløtre på et raid. Tre SKF-spillere blei dratt av før Fløtre plasserte ballen sikkert til side for keeper; men SKF kom tilbake og ti minutter før full tid sto det plutselig 2 – 2. Men Vålerengas toppscorer i turneringa var ikke ferdig. Adele Thomassen slo en flott pasning inn i bakrommet og raske Pinto var aleine med keeper, dro av henne og satte inn sitt tiende mål på fire gruppespillkamper. To minutter seinere punkterte Thomassen kampen etter at Flaa raida seg ned til dødlinja, dro seg innover og serverte Thomassen.

 

Dermed møter jentene Djurgården, som vant pulje 1, i sekstendelsfinalen klokka 08:00 i morgen. Vi aner ikke om det er en greie disse göteborgerne har mot Vålerenga, men også i fjor var Vålerenga i den eneste sekstendelsfinalen der to gruppevinnere møtes. Dessverre går den kampen på Gröna Vallen som ikke er en TV-bane; men vinner Vålerenga den kampen, så er det åttendelsfinale mot vinneren av Donn og Ottestad på Åkeredsvallen 1 som streames her.

 

Pinto er fortsatt seksten og blir en del av Vålerengas lag som skal spille i den nystarta J17 Eliteklassen i Norway Cup i år. Hu kom fra Grei før årets sesong og har tatt store steg denne sesongen. Som spilletype er hu lik Isabell Lehn Herlovsen. Rask, sterk, god på hodet og et arbeidsjern. Kanskje er det den neste toppscoreren i Toppserien…

 

EM

Felix Horn Myhre spilte hele kampen da Norges G19-lag tapte 3 – 1 for Portugal i åpningskampen i EM. En dårlig start for Norge. Christian Dahle Borchgrevink satt på benken hele kampen. Kanskje blir han å se i torsdagens oppgjør mot Finland.

 

Nordisk

Brage Skaret og Fredrik Oppegård er tatt ut til nordisk mesterskap for G16-landslaget. Den spilles 3 – 11. august, hvilket betyr at gutta kanskje rekker å spille G16 Elite-klassen i Norway Cup som starter 28. juli med 3vs3-kamper og 29. juli med resten.