Molde borte, Juell og Fischer legger opp

06.07.2018 av under Gjetord | 2 kommentater

Vålerengas fotballgutter har sin siste kamp før ferien søndag klokka 20:00. Det er en bortekamp mot eliteseriens mest usmakelige lag, tornekrattet i norsk toppfotball. Laget som synes sovevoldtekt er helt greit og at en tiltalt spiller skal få lov til å løpe rundt på ei gressmatte og være forbilder for barn og unge. Vi liker det ikke.

Vålerenga har ikke vinni i tornekrattbyen siden 29. august 2010 og de to siste åra har det sågar blitt stygge sifre. Denne gangen forventer vi en helt annen glød og innsats. Vålerenga kommer fra tre kamper uten seier og det er andre gang i år det skjer. Molde har derimot vinni to kamper på rad for første gang siden voldtektsanmeldelsen gikk over til en tiltale etter tre spilte serierunder. I forrige runde knuste de Brann og påførte dem sitt første tap i årets serie og de slo Stabæk 3 – 0 før det.

 

Det er en stor fordel Vålerenga. Molde har tapt den neste kampen hver eneste gang de har hatt to storseiere på rad med tre mål eller mer, så langt tilbake det er verdt å nevne, sjøl i 1. divisjon i 2007. Dessverre skjedde det i 2002 og da var nettopp Vålerenga motstander på Aker Stadion, men det er seksten år sida og unntaket som bekrefter regelen. All statistikk tilsier at det er 90 prosent sannsynlighet for vålerengaseier. Og statistikk lyver aldri.

 

Så hva blir laget da? Vålerenga har en tilnærma skadefri tropp og møter et lag som spiller 4 – 5 – 1 med tier. Spissen deres, Erling Braut Håland, blei ferdigscora i forrige kamp med sine fire mål – ett på straffe – på tyve minutter. Han kommer Felipe Carvalho til å ta ut ganske så lett med fysikken sin. Tipper det går såpass hardt for seg at Håland reserverer seg hver gang han ser mr. Boof i nærheten av seg. Og Jonatan Tollås Nation er bankers på laget.

 

Sam Adekugbe får jobben med å ta ut Eirik Hestad. Det spennende er hvem som får jobben mot Pål Strand. Christian Dahle Borchgrevink starta sist og gjorde det strålende, men blei ofra mot slutten for Amin Nouris bedre hurtighet på Bodø/Glimts kontringer. Det slo feil an og i stedet for et farlig angrep og press, falt Vålerenga bakpå og slapp Glimt inn i kampen igjen. Vi tror derfor at Borchgrevink får plassen.

 

På sentral midtbane er Samúel Kári Friðjónsson og Abdisalam Ibrahim tilbake. Vi tror Friðjónsson starter Magnus Retsius Grødem fordi Grødem og Bård Finne kombinerte så fint og skapte mye rom for hverandre mot Glimt, mens da altså Ibrahim og Felix Horn Myhre må starte på benken. Og nå har vi jo allerede røpa at vi mener Finne skal starte. Han får nok med seg Daniel Fredheim Holm og Sam Johnson.

 

Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Magnus Lekven

Samúel Kári Friðjónsson – Magnus Retsius Grødem

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Marcus Sandberg, Amin Nouri, Ivan Näsberg, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Chidera Ejuke og Peter Godly Michael.

 

 

Juell og Fischer legger opp

Rasmus Juell har valgt å legge hockeyskøytene på hylla meldte han sjøl på twitter i går og i dag kom nyheten om at Magnus Fischer gjør det samme. Dermed mister Vålerenga nok en god løper og en defensiv senter. God spiller som alltid ga jernet for klubben. Det sies at de legger opp for å satse på jobb. Vi velger å tro på det, men har også hatt noen rykter gående om at de kanskje ikke var tiltenkt plass i Vålerenga. Nå ryktes riktignok Vegard Aspehaug, Simon Mattson, Fabian Gunnarsson og Rolf Thomas Aastad også ut av klubben, men det finnes heldigvis også noen rykter på vei inn.

 

Danmark

Emilie Libakken Østerås og Norges J16-landslag møter i dag Danmark på Fart Stadion til avgjørende gruppekamp i åpent nordisk mesterskap. Vinner Norge, helst med to eller flere mål, så blir det raskt en a-finale søndag. Det får vi se på.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:30 Fotball: Norge J16 – Danmark, Åpent nordisk mesterskap, Fart Stadion

Søndag 20:00 Fotball: Molde – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Aker Stadion

Søndag ??:?? Fotball: Norge J16 – [motstander], Åpent Nordisk Mesterskap, [bane]

 

  1. The Mayor sier:

    Horn Myre og Borchgrevink spiller kamp i u 21 EM kl. 14 på mandag. Spørs om de er med til Molde, da. 

  2. The Mayor sier:

    U19, heter det jo.