Boof Boof Boof

05.07.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag kom den gledelige beskjeden fra Valle om at Vålerengas uruguaybrasilianske midtstopper Felipe Carvalho har signert en ny kontrakt med klubben og blir vålerengaspiller ut juli 2021. Det er en av sommerens aller viktigste signeringer så langt. Mr. Boof kom til klubben på vei tilbake fra en langtidsskade og har tatt eliteserien med storm og blant annet Arsenal har vært og speida på ham nå.

Her dunka Carvalho inn sitt eneste mål i eliteserien så langt. Foto: Anders Grydeland.

 

Men både Carvalho og agent Terje Liverød virker fornuftige. Carvalho har hatt lite spilletid i flere år og trenger mer tid og dermed virka en langtidskontrakt med Vålerenga – der han har fått suksess – mer fristende enn å fyke rett ut i verden og havne på benken igjen. Det er godt å se at alle agenter ikke er ute etter å selge spillere til en større klubb sporenstreks, men evner å holde hodet kaldt og avvente.

 

Carvalho har blitt glad i Vålerenga og Klanen har blitt glad i Carvalho. Han er et eneste stort smil og kommer til å bli en bauta for Vålerenga den neste tida. Han nærmer seg 25 år nå og vil ha kontrakt med Vålerenga fram til rett før han fyller 28. Fortsetter han i samme sporet og med samme utvikling, så blir han nok ikke så lenge; men da får i hvert fall Vålerenga en god dose spenn for ham dersom for eksempel Arsenal skulle velge å kjøpe ham. Og det er jo også viktig.

 

Flere på utgående

Det er flere forsvarsspillere på utgående kontrakt. Vi skreiv om utleide Kristoffer Hay for et par dager sida. Også han venter vi på å høre om kontrakt fra Vålerenga på. Per dags dato må han jobbe ved siden av treningshverdagen i Tromsdalen, men med den imponerende sesongen han har hatt der oppe nå, så forventer vi en treårskontrakt. Han har ikke fyllt tyve ennå, så et utlån i OBOS-ligaen kan han jo fortsatt få. Det er de færreste midtstoppere som virkelig slår igjennom i Eliteserien før de fyller 23 år.

 

João Meira og Enar Jääger er de to siste forsvarsspillerne på utgående kontrakt. Vi kan ikke helt se at det Meira har levert hittil skal tilsvare at han bør ta opp en utlendingsplass i troppen. Særlig ikke i en alder av 31. Det utvikler ikke norsk fotball. Enar Jääger har vært skada stort sett hele sesongen og er på vei tilbake nå. Han er enda eldre med sine 33 år og må vise seg fram i høst. Han har dog en fordel i å kunne bekle alle de tre bakre posisjonene

 

På keeperplassen har Vålerenga nylig signert Kristoffer Klaesson på en langtidskontrakt, mens Marcus Sandberg fortsatt er på utgående kontrakt. Vålerenga har to jevngode keepere og Norges største keepertalent som tredjekeeper. På tross av en rufsete sesongstart med mange tabber fra Adam Larsen Kwarasey har han tatt seg betraktelig opp utover sommeren og det er faktisk kun André Hansen av keepere som er ranka foran ham på VG-børsen. Vi mener Marcus Sandberg er alt for god til å sitte på benken i Eliteserien og han ville nok vært førstekeeper i alle andre klubber enn Rosenborg og Vålerenga. Vi tror derfor han blir solgt i sommer, slik at Vålerenga får noe igjen for ham. Klaesson har vist at han allerede er klar for å være andrekeeper.

 

På midtbanen har Abdisalam Ibrahim og Ernest Agyiri utgående kontrakter. Ibrahim har vært god i år og vi tror at Vålerengas tynne midtbane trenger ham også neste sesong. Vi regner med en forlengelse der også, men ettersom vi vel overtok lønnskostnadene hans fra Viking, så spørs det om ikke den kontrakt blir forhandla ny etter sesongslutt. Det er vel tvilsomt om lønna blir den samme som han fikk med seg fra Viking.

 

Agyiri har nesten ikke spilt. Stort sett vært skada siden han kom og nå synes vi egentlig det får være nok. Vi har hatt lite glede av ham som spiller. Fem kamper på to år og fortsatt ser vi ham ikke før etter fotballferien. Skal han være med videre må han storspille i høst etter vår mening. Det er bedre å gi egne unggutter sjansen. Sakarias Opsahl og Ulrik Mathisen er de to mest nærliggende å se til. De har vært gode i år, men er ferdig med videregående skole og uten en proffkontrakt de kan leve av er, er veien til studier kort. Kommer de ikke inn i Oslo da, så er de tapt.

 

I angrepet er det kun Daniel Fredheim Holm som har utgående kontrakt. Han har vært en av Vålerengas aller beste spillere i år og fullfører han ut høstsesongen i samme stil, så regner vi at han får en ny ettårskontrakt.

 

Utlånte

Vi tar også for oss de to siste utlånte spillerne som vi ikke skreiv om på tirsdag. Markus Nakkim er i OBOS-ligaklubben Viking og starta sesongen med et brak og blei en stor helt der borte i Stavanger. Nå har det halta litt mer rundt sommeren. Viking tapte tre kamper på rad og Nakkim blei satt ut av laget. Tord Salte kom inn, men det hjalp ikke stort og han var egentlig skyld i veldig mange baklengs. Nå er Nakkim tilbake igjen og Viking vant 1 – 6 borte mot Strømmen i siste kamp før ferien.

 

Da Nakkim blei benka ga han klar beskjed at dersom han skulle sitte på benken, så kunne han heller gjøre det i eliteserien. Vi mener Nakkim generelt sett har hatt en god sesong så langt i Viking og tror vi får tilbake en meget god stopper etter utlånet. Nakkim har kontrakt ut neste sesong.

 

Den siste utlånte spilleren er Thomas Elsebutangen. Han er i PostNordligaens avdeling 1 og spiller for Bærum. Klubben ligger trygt plassert midt på tabellen og Elsebutangen er toppscorer med fem mål.

 

NM

Våre tre gjenstående NM-lag i yngre klasser har nå fått vite sine motstandere i neste runde. Det er snakk om åttendelsfinaler for alle tre lag og for J19 har de fått en motstander fra Oslo fotballkrets. Øvrevoll Hosle er en vanskelig motstander. Laget har eliteserielaget sitt i førstedivisjon og kjemper i toppen der. De vant 7 – 1 over Bærums Verk Hauger og 1 – 3 over Kolbotn i de to tidligere nasjonale rundene i NM, så det er et sterkt lag.

 

De har nettopp fått ny trener og hvis ikke avstanden opp til Grei er for stor allerede, så bør de rykke direkte opp. Særlig Sara Irén Hørte er en spiller å se opp for som anker på midtbanen balanserer hu den med samme autoritet som Sander Berge i sin tid gjorde. Det blir ikke like lett for Vålerenga denne gang, som jo har spilt ut midtbanene til motstanderne i de to første rundene som endte 1 – 4 borte mot Sarpsborg 08 og 7 – 0 hjemme mot Hallingdal. Kampen er satt opp onsdag 15.08 klokka 19:00 på DNB Arena Hosle, det er drøyt tyve minutters gange fra Østerås T-banestasjon og altså langt inn i skauen i Bærum.

 

G16-laget fortsetter å spille kun bortekamper i NM. Denne gang er det Strømsgodset som er motstander. En kjedelig motstander på alle måter, for de var i vårpulja til Vålerenga i Nasjonal serie. Da blei kampen spilt på Marienlyst Stadion og Vålerenga knuste drammenserne 0 – 6. Vålerenga skal med andre ord være ganske mye bedre enn dette laget.

 

Kampen er ennå ikke beramma endelig og årsaken er nok at søndag 26. august 15:00 er samtidig som Vålerengas J16-lag møter Våg på Valle og ikke minst bare noen timer før Vålerenga møter Brann på stadion i eliteserien. Slike kampkollisjoner er meget uheldig. Vi regner med at Vålerenga, Strømsgodset og Våg finner fram til fornuftige tidspunkter for alle tre kampa slik at alle som vil kan se dem. Våg ligger sørvest for Kristiansand og vi veit ikke så mye om det laget (ennå).

 

EM

Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre er tatt ut i den norske troppen som møter Portugal 16. juli, Finland 19. juli og Italia 22. juli. Kampa spilles i Finland og de to beste går til semifinale. Fem av de åtte laga som er med kvalifiseres også til VM.

 

Åpent Nordisk mesterskap

Etter tapet 1 – 0 for Nederland i åpningskampen i Åpent Nordisk Mesterskap blei det en enkel seier 3 – 1 i den andre. Da var Emilie Libakken Østerås med fra start og Norge leda 2 – 1 da hu blei tatt av banen fem minutter før full tid. At hu ikke spilte første kampen skyldes nok mest at det var dagen etter at hu spilte toppseriekamp mot Lyn. Fredag møter de Danmark, som slo Nederland 1 – 0. Det er dermed helt åpent hvem som vinner denne pulja.