Japanere på prøvespill

03.07.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga har to japanere på prøvespill denne uka. Det er – i følge Ronny Deila – Kenta Bergersen og Gin Tonic. Det er Manchester City som ønsker spillerne til Europa og vi har identifisert dem til Yokohama F. Marinos-spillerne Kenta Hori og Jin Ikota. Begge to er født i 1999 og er fortsatt juniorspillere.

 

Ikoma er midtstopper, 185 centimeter høy og kom til Yokohama for et halvt år sida fra collegefotball. Han har ikke fått spilletid for Yokohama i år. Ikoma virka solid på dagens trening, men vi får studere dette mer utover i uka.

Jin Ikoma på dagens trening. Foto: Hjesus.

 

Hori er kun 162 centimeter høy og midtbanespiller og blei tatt opp fra eget ungdomsakademi for et halvt år sida. Heller ikke han har fått spilletid i J. League. Han fikk en målgivende pasning på dagens trening. Et lavt innlegg fra Borchgevink stoppa han på sekstenmeterstreken og nærmest liggende fikk han levert ballen videre til Bård Finne som satte ballen i nettet.

Kenta Hori på dagens trening. Foto: Hjesus.

 

Også to andre vålerenggutter er tilbake på feltet denne uka. Kristoffer Hay fikk en trang start på sitt utlån i Tromsdalen. Ett innhopp i en kamp de allerede lå under 3 – 0 i og én kamp fra start i som var Tromsdalens første kamp de holdt nullen bak var fasit for den storvokste midtstopperen på Tromsdalens fem kamper i april. I mai blei det én kamp fra start av fem mulige. Det var mot Notodden, Tromsdalens første seier i år. På ny blei han vraka, og Tromsdalen hadde vant bare ett oppgjør før han fikk forsøke seg fra start i den utsatte førsterundekampen mot Jerv. Tromsdalens tredje seier for året og andre gang det blei smultring for forsvaret.

 

Siden har han starta hver kamp og Tromsdalen har gått fra seier til seier før det blei 0 – 0 borte mot Ham-Kam sist. Kun Strømmen har scora én gang og leser man Nordlys og iTromsø, så får Hay de beste skussmåla og en stor del av æren for at Tromsdalen har gått fra direkte nedrykksplass til at de på fem kamper har snudd rundt og nå kun er målforskjellen unna en kvalikplass til Eliteserien. Med Hay fra start har Tromsdalen tatt 2,43 poeng per kamp. Uten Hay har laget kun tatt 0,66 poeng per kamp.

 

I Nordlys' oppsummering fikk han terningkast seks og spilleren som er på utgående kontrakt er nå inne for at Vålerenga skal se mer av ham og sannsynligvis skrive en ny forbedra kontrakt. Et av punkta Hay virkelig har forbedra denne sesongen er duellspillet. Endelig bruker han fysikken sin og høyden på 196 centimeter og knuser alle. Så langt har det ikke blitt mål på offensive dødballer, men en målgivende pasning har det blitt.

 

En annen som er tilbake på feltet er Aron Dønnum og han har starta hele tretten av femten kamper for HamKam denne sesongen. 987 av 1 350 minutter. Det har blitt ett mål og én målgivende. Dønnum var en stor hit i sesongåpninga, men har hatt en litt dalende kurve og virka sliten sist og blei også bytta ut. På treninga i dag viste han seg dog fram.

 

Dønnum har kontrakt ut 2019, men kan hentes hjem allerede i sommer. Det er varsla at det blir endringer i troppen til HamKam nå i sommer, men Dønnum er nok ikke i deres planer å sende vekk. Det har de dog ingen kontroll på og fortsetter Dønnum å vise seg fram på Vålerenga nå, så er det fullt mulig at gutten som sendte Rosenborg ut av cupen i kvartfinalen på Lerkendal får muligheten til å gjøre en reprise av det i år.

 

Vi savna Sam Adekugbe på treningsfeltet, men Fitim Azemi og Enar Jääger gjennomførte treninga til punkt og prikke. De er dermed på vei tilbake, men bruker nok litt tid før de er aktuelle for en plass i startelleveren. Mer bekymringsverdig er det at Magnus Lekven gikk av treningsfeltet etter 47 minutter og at Daniel Fredheim Holm gjorde det samme ti minutter seinere. Ingen av dem halta dog, så det er sannsynligvis bare belastningsstyring.