Carvalho og Friðjónsson klare mot Glimt

28.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Island er slått ut av VM og Samúel Kári Friðjónsson landa på Island i går og er venta til Oslo i løpet av dagen i dag. Dermed rekker han kampen mot Bodø/Glimt. Det er godt nytt, for Vålerenga trenger Friðjónsson på midtbanen. Også Felipe Carvalho er tilbake etter skade. Mer om dette tar vi i morgen. i dag snakker vi om talentene vi har i klubben og et par særlig ett vålerengaprodukt som er på vei til å ta steget.

Felipe Carvalho er klar mot Bodø/Glimt. Foto: Anders Grydeland.

 

Talentleir

Vålerenga har en rekke spillere som er på Equinor Talentleir i Porsgrunn for øyeblikket. G16-landslagets midtstopper Brage Skaret har med seg midtbanespiller Fredrik Oppegård og spiss Lukas Thorsen Håll på skyggelandslaget. Midtbanespiller Christos Zafeiris og angrepsspiller Oscar Bobb er på G15-landslaget, mens midtstopper Miran Kuci har plass på skyggelandslaget. Midtstoppre Mikkel Nordengen Knudsen, midtbanespiller Oliver Konstantin Thomassen og ving Shreeram Sritharan er med i G14-troppen.

 

Åtte spillere er flest i troppen. Det er én spiller mer det Brann, Stabæk og undulatene har fått med. Det er dog overraskende at Brann har med så mange spillere. De er i Nasjonal G16 Sluttspill C, altså den dårligste pulja. Vålerenga gikk uten poengtap igjennom innledende pulje og har seks av seks mulige poeng i Sluttspill A-pulja. Det gror godt i yngres avdeling.

 

Udahl toppscorer

Tidligere vålerengaspiller Henrik Udahl, som Sotahjørnet omtalte som «Den nye Kjartansson» 21. januar 2016 er for øyeblikket norsk toppfotballs toppscorer. Den notoriske målscoreren var helt outstanding på feltet i Vallhall og scora mål fra alle vinkler og alle posisjoner. Han starta også sesongen bra, med to mål i åpningskampen i PostNordligaens avdeling 3 det året. Så fikk han et lite brudd i foten og spilte med det og smerter hele sesongen. Han dro til USA for å studere på sommeren, men kom hjem igjen med én gang da han fant ut hvor dårlig fotballen var der.

 

Det blei ikke kontrakt med Vålerenga etter 2016-sesongen og han dro til Follo som gikk konkurs og så videre til Fana på sommeren 2017. Denne sesongen har han bøtta inn mål for Fana. På ti kamper står han nå med tretten mål i Norsk-Tipping-Ligaens avdeling 4. I Fana har han fått seg trenerjobb ved siden av fotballen og er dermed blitt fotballspiller på heltid.

 

Nivået i Norsk-Tipping-Ligaen er sjølsagt ikke det samme som i Eliteserien, men det er verdt å holde et øye med Udahl som altså er toppscorer i Norge med 13 mål. Også nummer to på lista er 21 år og fra Vålerenga. Thierry Dabove var i Vålerenga til 2012 før han gikk til Skeid. Nå spiller han for Eidsvold Turn i Norsk Tippings-Ligaens avdeling 2 og har scora 12 mål sammen med Sindre Haarberg som spilte høyreving for Rosenborg i finalen i NTF U19-turneringa på Briskeby i Hamar sommeren 2013, en kamp Vålerenga vant på straffer. Nå spiller han for Brodd i Norsk-Tipping-Ligaens avdeling 4, men han fyller straks 24 og burde tatt steget tidligere.