Rekruttgutta over streken

26.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Etter ei blytung helg klarte Vålerenga endelig å komme seg på riktig side av nedrykksstreken i går. Sotahjørnet har hatt en liten VM-pause, men nå satser vi på å være tilbake igjen med daglige oppdateringer. Først og fremst må vi ta en kort titt på hva som har skjedd denne helga og det har vært spilt tre fotballkamper og én amerikansk fotballkamp.

 

Arna-Bjørnar

Det starta veldig bra i Bergen. Vålerenga starta med ballen og dunka den langt opp i banen. Emilie Libakken Østerås gjenvant ballen høyt og spilte ut til Marie Dølvik Markussen. Hu la inn mot Isabell Lehn Herlovsen som stussa ballen videre. Anne Lise Olsen storma til og etter bare femten sekunders spill satte hu ballen kontakt i mål fra femmeteren.

 

Men Vålerenga har ikke lært mye. Vilde Bøe Risa spilte ballen ut til Emilie Nautnes ute på høyresida 35 meter fra dødlinja, etter søtten minutters spill. Mot en rettvendt Nautnes og med et stort bakrom mellom seg og Victoria Ludvigsen valgte venstreback Tina Dalgård å ruse på. Det var nødt til å gå galt. Hu blei dratt av og Nautnes hadde et enormt rom å løpe på inn i Vålerengas sekstenmeter på. Og fra tolv meters hold plasserte hu ballen nede i den lengste stolperota til Guro Pettersen.

 

Bare fire minutter seinere scora bergenserne igjen. Et langskudd endra litt retning og Stine Pettersen Reinås klarte ikke å klarere ballen. I stedet serverte hu Maria Dybwad Brochmann en skuddmulighet fra straffemerket. Ballen var ikke hard, men gikk i en høy bue. Guro Pettersen blei stående ute på én meter og på gode gamle Øyvind Bolthof vis kontrollerte hu ballen inn under tverrliggeren. Hadde hu tatt ett skritt tilbake og hoppa, så hadde hu redda den ballen, men Pettersen sto som ei saltstøtte.

 

Tre minutter før pause var det nok en gang svakt forsvarsspill. Amalie Eikeland lå tett på Reinås, men da Ludvigsen etterlot seg et bakrom da hu gikk opp for å støte i midtbaneleddet, valte Reinås å bli stående i stedet for å følge Eikelands løp inn i det rommet. Dermed var det enkelt å tre igjennom Eikeland som aleine med Pettersen lobba ballen inn i fra fjorten meters hold. Horribelt forsvarsspill.

 

Vålerenga fikk en mulighet til å komme tilbake i kampen to minutter etter pause. Dølvik kom seg igjennom aleine med keeper og blei forsøkt rivi ned på søtten meter av Ingrid Stenevik. Dølvik holdt seg på beina, men mista kontrollen på ballen og dommeren dømte korrekt frispark og ga Stenevik rødt kort. Frisparket skrudde Sherida Spitse rett i mål.

 

Vålerenga hadde 42 minutter på seg til å hente opp Arna-Bjørnars ledelse med én spiller mer på banen. Og de fleste trudde på en utligning da Østerås spilte igjennom Herlovsen som var aleine med keeper fra åtte meter. Herlovsens skudd gikk dog på utsida av stolpa. På tampen av kampen fikk Vålerenga to store sjanser. Først et frispark fra tyve meter, som Spitse skrudde rett utafor krysset. Så kom et perfekt innlegg fra innbytter Adriana Imeri som fant hodet til Ludvigsen på femmeterstreken, midt foran målet; men også Ludvigsen bomma på målet.

 

Dermed tapte Vålerenga nok en gang og ligger på en syvendeplass med tretten poeng etter halvspilt serie. Det er ett poeng dårligere enn laget hadde etter elleve kamper i fjor. Det er blitt hele åtte poeng opp til medalje og årets serie virker allerede å være et tapt kapittel. Nok en gang. Det er igjen cupen de må satse på. Der møter de undulatene i bunkeren på Kjeller. Kampstart er dog horribelt. Onsdag 22. august klokka 20:00. Da blir det mange tilskuere…

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Arna-Bjørnar:

Guro Pettersen

Ingrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Victoria Ludvigsen – Tina Dalgård

Emilie Libakken Østerås – Ingrid Schjelderup – Sherida Spitse – Anne Lise Olsen

Marie Dølvik Markussen – Isabell Lehn Herlovsen

Innbyttere: Celin Bizet Ildhusøy (30 min for Dalgård), Adriana Imeri (22 min for Olsen) og Ellen Wang (13 min for Dølvik).

 

Vålerengas beste
    Sherida Spitse  
   Anne Lise Olsen  
  Marie Dølvik Markussen  

 

Rosenborg

Vålerengas herrelag hadde en ypperlig mulighet til å melde seg for alvor på i medaljekampen. Men de kasta den vekk på samme måte som i seriekampen borte mot Tromsø. De møtte ikke opp til kampen. Og det var bare flaks at det ikke blei et enda styggere resultat.

 

Allerede etter fem minutters spill fikk Rosenborg en mulighet. Abdisalam Ibrahim var for seint og lagde frispark på 25 meter. Pål André Hellands skuddforsøk var dårlig, men Adam Larsen Kwarasey ga en elendig retur rett ut i feltet og Nicklas Bendtner hadde nesten hele målet å sette inn 1 – 0 på. Han satte dog ballen rett i korthjørnet der Kwarasey sto. Etter tretten minutter sto det dog 1 – 0 på tavla. Anders Konradsen fikk ballen rettvendt og Sam Adekugbe støta på ham på 25 meter uten å ha sikring. Konradsen spilte ballen forbi og sprinta inn i feltet der han avslutta i Kwaraseys korthjørne. Der skal ikke ballen gå inn. Korthjørnet er keepers hjørne.

 

Vålerenga blei rett og slett pissa på og Bendtner hadde to gode muligheter, men det var på frispark de skulle gjøre det. Fra førtifem meter stilte de seg opp for et kort frispark og Vålerenga sendte bare Bård Finne fram for å hindre den korte varianten. Han blei sjølsagt utspilt aleine med to spillere og dermed fikk Helland skyte fra femogtyve meter. Ballen endra retning i Daniel Fredheim Holm og gikk inn helt nederst ved stolperota.

 

Vålerengas eneste ordentlige sjanse i førsteomgang kom på et frispark fra Fredheim Holm. Magnus Retsius Grødem stussa ballen videre fra sekstenmeterstreken og det var så vidt André Hansen fikk slått ballen til hjørnespark.

 

Vålerenga var like dårlige i andre omgang og først fikk Bendtner en mulighet aleine med keeper før Anders Trondsen filma til seg et straffespark i duell med Amin Nouri. Bendtner scora på straffesparket, men Jonathan Levi var langt inne i feltet før straffesparket blei tatt og det skulle følgelig ha verdt annullert. Vi gidder dog ikke krangle på det. Vi registrerer at Rosenborg filmer og vi registrerer at de får fordeler i alle situasjoner; men Vålerenga var så ræva at de faktisk fortjente fem – seks mål i sekken. Og det kunne det fort ha blitt. Rosenborg missa to ganger aleine med Kwarasey på slutten.

 

Vålerenga har et bunnivå som er skremmende dårlig. Nå har laget falt til en åttendeplass på tabellen. Vålerenga har ikke tapt mer enn fire kamper i år, men de er tapt ettertrykkelig. 3 – 0 mot Sarpsborg 08, 1 – 4 mot Strømsgodset, 3 – 0 mot Tromsø og altså 3 – 0 mot Rosenborg. Det er fortsatt ikke veldig langt opp til medalje, men laget må klare å prestere bedre enn dette.

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Rosenborg:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – João Meira – Sam Adekugbe

Abdisalam Ibrahim – Magnus Lekven

Magnus Retsius Grødem

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Chidera Ejuke (32 min for Finne), Felix Horn Myhre (21 min for Ibrahim), Peter Michael (13 min for Johnson).

 

Vålerengas beste
    Aron Dønnum  
   Kristoffer Hay  
  Markus Nakkim  

 

Vard Haugesund

Vålerengas rekruttgutter møtte Vard-Haugesund på mandag og tok en etterlengta trepoenger etter herlig angrepsspill og horribelt forsvarsspill. Vålerenga starta ekstremt godt og kunne ha scora før det var godt 40 sekunder. Christian Dahle Borchgrevink slo et frispark inn i feltet og på bakre sto Peter Godly Michael og sendte ballen i retning mål. Keeper ga retur og på hjørnet av femmeteren sto Ivan Näsberg og bomma på tom kasse.

 

Men to minutter seinere satt ballen i nettet. Borchgrevink spilte vegg med Simen Juklerød og så fram til Felix Horn Myhre. Myhre vendte opp og tredde igjennom Juklerød på høyresida. Han kom seg ned til dødlinja og serverte Ulrik Mathisen på seks meter. Mathisen breisida ballen midt i mål og det sto 1 – 0 på tida 2:40.

 

Utligninga kom etter 21:14 og det blei spilt igjennom på Vålerengas venstre side. Sakarias Opsahl glemte å følge mannen sin og Andreas Ulland Andersen fikk stå helt fri på åtte meter og sette ballen inn bak Kristoffer Klaesson; men det tok ikke lange tida før Vålerenga var i ledelsen igjen. Opsahl fanga opp en klarering midt på Vards banehalvdel. Satte fart mot sekstenmeterstreken og dribla seg forbi to mann før han dytta ballen ut til Juklerød. Juklerød la ballen til rette og skrudde den vakkert opp i krysset på tida 23:21.

 

Så begynte showet. Mathisen skaffa Vålerenga frispark nede ved dødlinja og Juklerød skrudde ballen flott inn i feltet. Der steg Borchgrevink til værs og stanga inn sitt første mål i PostNordligaen. Det skulle ikke bli det siste. Tida var 38:46.

 

Andre omgang var så vidt i gang da Jonas Levernes spilte fram Horn Myhre, han vendte opp og sendte ballen ut til Juklerød som satte fart mot en enslig venstreback. Borchgrevink kom på overlap og Juklerød sendte ballen på innsida av backen og på hjørnet av femmeteren nådde Borchgrevink ballen og vippa den over keeper og inn til 4 – 1 på tida 45:55.

 

Vålerenga roa ned og da Borchgrevink bomma på en takling nesten på midtstreken fikk Vard en overgang. Både Opsahl og Levernes gikk etter ballfører og glemte overlapet. Klaesson kom ut og gjorde målet mindre. Näsberg gikk for å blokkere det lengste hjørnet og ingen var igjen til å dekke opp Mats Kvalvågnes som fikk kula servert på straffemerket. Han dempa ballen og satte den opp i nettaket bak Näsberg.

 

Å kunne skyte med begge føtter er en fordel og Borchgrevink skulle vise fram nettopp den egenskapen. Oskar Opsahl gjenvandt ballen høyt og ga den til Horn Myhre som dytta ballen ut til Borchgrevink. Borchgrevink satte fart mot sekstenmeterstreken, dro seg innover og fra fjorten meter dro han til med venstreslegga. Et knallhardt skudd halvhøyt ved keepers venstre stolpe. Hattricket var fullført.

Borchgrevink kunne smile bredt etter å ha scora hattrick. Foto: Kenneth Berger.

 

Vard tok et kort hjørnespark og slo inn mot bakre der Mikal Hindal fikk stå helt umarkert. Klaesson var på ballen og den trilla rolig mot streken der Hindal storma til og beina ballen i mål. Fortsatt sto alle vålerengaspillerne som statuer utafor femmeterboksen. Svakt forsvarsspill på tida 89:18.

 

Seieren førte Vålerenga 2 over nedrykksstreken og de har nå elleve poeng. Det er ett mer enn Brattvåg, tre mer enn Nardo og syv mer enn Vard Haugesund. Målforskjellen er også til fordel for Vålerenga 2. PostNordligaen tar nå pause en måned og det er spennende å se hva slags lag Vålerenga 2 har videre. Jonas Levernes, Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen og Oliver Valaker Edvardsen er alle sisteårs juniorer uten a-lagskontrakt og dersom de ikke får kontrakt i løpet av sommeren, kan studier trekke dem vekk fra Vålerengas rekruttlag. Samtidig har Markus Nakkim starta på benken i Vikings to siste kamper. Fortsetter det, så er vel det låneoppholdet raskt over.

 

Vålerenga 2 spilte med følgende lag mot Vard Haugesund:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Jonas Levernes – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl

Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen

Simen Juklerød – Peter Godly Michael – Chidera Ejuke

Innbyttere: Oskar Opsahl (23 min for Grimstad), Sander Werni (23 min for Ejuke) og Kevin Ogudugu (16 min for Juklerød).

Vålerengas beste
    Christian Dahle Borchgrevink  
   Simen Juklerød  
  Felix Horn Myhre  

 

Opsahl

Oskar Opsahl har skrivi proffkontrakt med Vålerenga ett år etter at han kom til klubben fra Stabæk. Opsahl er en rask kantspiller som ser ut til å bli omskolert til venstreback og er kanskje landets mest spennende venstrebackemne. Han har ni landskamper for G15, ellever for G16 og så langt står han med fem for G17-landslaget. Han er lillebroren til Sakarias som også kom til klubben fra Stabæk; men to år tidligere enn sin lillebror.

 

Amerikansk Fotball

Vålerenga Trolls’ herrelag møtte Kristiansand Gladiators i kvartfinale i NM på Frogner Stadion lørdag og tok en solid 74 – 36 seier. Dermed er de klare for semifinale borte mot Åsane Seahawks på lørdag.

 

Island

I kveld spiller Island og Samúel Kári Friðjónsson fotball-VM igjen. Det er bare å håpe de går videre. Riktignok betyr det at Vålerenga ikke får brukt Friðjónsson i noen kamper til, men så langt har Vålerenga tjent 1,87 millioner kroner på at nettopp Friðjónsson har sitti på benken for Island. Vinner Island over puljevinner Kroatia og Argentina slår Nigeria, så tjener Vålerenga 277 000 kroner til og skulle de nå en kvartfinale, ytterligere 416 000 kroner. Skulle Island gå hele veien, så vil FIFA betale Vålerenga 3 187 102 kroner og 63 øre etter dagens dollarkurs.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Fotball: Island Herrer – Kroatia, VM Gruppe D, Rostov Arena