Cupderby

19.06.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas damelag møter i kveld Lyn på Kringsjå for andre gang denne sesongen. Nå er det i cupens 1/8-finale og damene kan dermed bli det andre av Vålerengas fem lag som fortsatt er igjen i cupen, som går til en kvartfinale. Fra før av har herrene klart det, mens G16, J16 og J19 også skal spille 1/8-finale. G19 røyk ut i 1/32-finale, men for andre år på rad kom Vålerenga inn i nasjonale NM-runder med alle sine lag. I fjor var Vålerenga de eneste som klarte det.

I det forrige oppgjøret mot Lyn på Kringsjå endte det 1 – 1. Siden den gang har Lyn mista keeper Oda Marie Bogstad med skade. De henta inn Siri Ervik som reserve, men hu har gått tilbake til Stabæk og nå har de henta inn Hilde Gunn Olsen, en keeper kjent for å få sparken i alle klubba hu spiller i. En ganske sær keeper. Hu krangla seg ut av Klepp, krevde å være førstekeeper i Amazon Grimstad og forsvant raskt, i Røa var hu noen få måneder før hu dro til AIK. Etter en halv sesong blei hu pælma ut og gikk til Linköping, før det bar hjem til Arna-Bjørnar der hu fikk sparken . Deretter reiste hu til Sunderland og har den siste tida spilt partyfotball på Ayia Napa. Den første opptreden for Lyn endte med seks baklengs.

 

Vi har ikke sett det offisielt noe sted, men Lyn er nødt til å søke om dispensasjon for å hente en keeper utafor overgangsvinduet. Vi tror ikke de har henta noen god keeper. Etter uavgjortkampen mot Vålerenga er det kun en knepen seier hjemme mot Grand Bodø de har fått med seg poeng i. Ellers har Lyn stort sett tapt stort. Dette er en kamp Vålerenga skal og bør vinne.

 

Hva så med laget? Guro Pettersen fikk stå sist og vi tror hu blir keeper nok en gang, mye på grunn av hennes presise pasningsfot. Victoria Ludvigsen har gjort sine saker ganske bra i forsvaret og vi tror hu får plassen sammen med Stine Pettersen Reinås, nå som Stine Ballisager Pedersen er ute med et tretthetsbrudd. På backen blir det nok Ingrid Søndenå til høyre og en kamp mellom Ellen Wang og Tina Dalgård på venstre. På grunn av farta til et par av Lyns angripere antar vi det blir Dalgård.

 

På midtbanen har Vålerenga spilt med en firer i de siste kampa. Sherida Spitse og Ingrid Schjelderup er sjølsagte valg sentralt. Maren Eithun Hauge var god sist og scora, men fikk en smell og er usikker fra start. Også Celin Bizet Ildhusøy er tvilsom fra start og da blir valget mellom Kine Fløtre og Emilie Libakken Østerås på høyrekanten dersom Hauge ikke er klar.

 

På topp blir det nok Isabell Lehn Herlovsen og Marte Berget som vanlig, med Marie Dølvik Markussen som gjør et innhopp mot slutten av kampen. Vi tror på følgende lagoppstilling:

Guro Pettersen

Ingrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Victoria Ludvigsen – Tina Dalgård

Emilie Libakken Østerås – Ingrid Schjelderup – Sherida Spitse – Anne Lise Olsen

Isabell Lehn Herlovsen – Marte Berget

Innbyttere: Tinja-Riikka Korpela, Ellen Wang, Adriana Imeri, Kine Fløtre, Maren Eithun Hauge, Marie Dølvik Markussen og Celin Bizet Ildhusøy.

 

Kampstart er 18:00 og spilles på Kringsjå. For de som ikke har mulighet til å reise dit, så streamer Klanens Webradio kampen. Du kan se den i videovinduet under.

 

Tomter

Vålerenga har henta backen Andrine Tomter fra FC Twente. 23-åringen har seksten a-landskamper for Norge og har nå signert halvannet år for Vålerenga. Spilleren er opprinnelig fra Drøbak-Frogn, men gikk til Kolbotn som trettenåring der hu debuterte i toppserien i 2011, som sekstenåring. Hu fikk 15 toppseriekamper i debutsesongen.

Andrine Tomter er spilleklar for Vålerenga 19. juli. Foto: VIF-damefotball.no

 

Landslagsdebuten kom i 2014, men hu mista VM i 2015 på grunn av en kneskade. Etter den sesongen reiste hu til Avaldsnes og spilte der i halvannen sesong før hu skreiv under en ettårsavtale med nederlandske Twente. Etter 23 kamper blei det seriesølv i Nederlandsk eresdivisie tre poeng bak Ajax.

 

Det blir den femte høyrefota backen i stallen, venstrefota spillere har vi ikke i det hele tatt, det må man ned på rekruttlaget for å finne. At klubben nå henter Tomter betyr nok også at Camille Levin som er på kortidskontrakt, ikke får forlenga sin kontrakt som går ut nå i sommer.

 

Røa

Byderby mot Røa har ikke alltid vært det beste. På seksten oppgjør hadde Vålerenga kun vinni to ganger. Det var hjemme i Vallhall i 2014 og i cupen i 2017. Tre oppgjør hadde endt uavgjort og altså elleve kamper med seier til Røa. Tre av tapene var dog i cupen i 2000, 2001 og 2009, mens Vålerenga lå i første- og andredivisjon.

 

Vålerenga stilte i en 4 – 4 – 2 formasjon:

Guro Pettersen

Ingrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Victoria Ludvigsen – Tina Dalgård

Maren Eithun Hauge – Ingrid Schjelderup – Sherida Spiste – Anne Lise Olsen

Isabell Lehn Herlovsen – Marte Berget

 

Føa fikk en brukbar målsjanse allerede etter ett minutts spill med en avslutning på volley fra femmeteren; men skuddet blei løst og gikk rett i fanget på Vålerengas keeper Guro Pettersen; men Vålerenga svarte raskt på tiltale og Stine Pettersen Reinås starta et glimrende angrep med en kort pasning til Sherida Spitse. Spitse snudde seg rundt og stillestående spilte hu igjennom Maren Eithun Hauge. Hauge blei løpt opp og måtte gjorde en slags piruett i det hu nådde sekstenmeterstreken og fyra av mellom røastopperne fra tolv. Avslutninga var ikke spesielt hard, men fjorårets toppscorer plasserte kula helt nede i stolperota til Kirvil Schau Odden og på tida 3:46 tok Vålerenga dermed ledelsen.

 

Minuttet seinere var Vålerenga på fart igjen. Nok en gang en ball inn i bakrommet fra Spitse til Marte Berget på venstresida. Innlegget fant Isabell Lehn Herlovsen på hjørnet av femmeteren, men Herlovsen satte ballen utafor med venstrefoten.

 

Rett før ni spilte minutter kom utligninga. Røas spiler sto i offside, men det var marginalt. Vålerengas backfirer lå ikke flatt, Victoria Ludvigsen sto en meter bak de andre og det var nok til at assistentdommeren lot Ina Skaug å lov til å gå på Kristine Bjørdal Leines pasning fra midtstreken. Reinås var på etterskudd og på feil side av Skaug, mens Ludvigsen blei stående igjen på sekstenmeterstreken å veive med armene i stedet for å følge løpet, ballen og sørge for at Vålerenga hadde én spiller på hver side av Skaug i duellen. Dermed fikk Skaug heade og på tida 8:54 satt utligninga.

 

Etter tretten minutter kom en lang ball fra Reinås ut på Herlovsen på høyrekanten. Innlegget fant Marte Berget som heada mot det lengste hjørnet; men Skau Odden rakk ned i hjørnet og det endte kun i et hjørnespark. Vålerenga tok over mer og mer av spillet og etter femten minutter vant Herlovsen tilbake en ball i Røas forsvar, spilte vegg med Hauge og slo tunnel på Line Holter og tuppa ballen fra elleve meter mot en helt satt ut røakeeper, men Herlovsens skudd sneik seg en centimeter utafor stolpa.

 

Bare halvannet minutt seinere satt dog ballen i nettet. Søndenå vant ballen i forsvar og fikk rettvendt Spitse midt på Vålerengas halvdel. Spitse sendte ballen i bakrommet på Herlovsen som hadde med seg Katrine Winnem Jørgensen i løpsduell på høyresida. Herlovsen dro henne av et par ganger på hjørnet av sekstenmeteren før Spitses dype løp kom som en overlap og hu blei pent tredd igjennom. Hu gikk til dødlinja, mens Berget gikk på første stolpe nesten på dødlinja og tok ut Leine mens Ingrid Schjelderup kom i førtifem grader også det på første stolpe. Pasninga var hard og Schjelderup kasta seg inn og kom først på ballen i duell med Frida Lyshoel og fikk sendt den inn ved første stolpe. Vålerenga var tilbake i ledelsen – fullt fortjent etter å ha dominert fullstendig etter Røas utligning. Tida for scoringa var 16:52.

 

Vålerenga roa litt ned og Schjelderups skuddforsøk fra 20 meter, midtveis i omgangen var det neste skuddforsøket, nok en gang etter en spitsepasning. Og to minutter seinere skøyt Spitse ned Leine på sekstenmeterstreken.  Schjelderup gjenvandt en andreball etter 27 minutter og Spitse testa venstrefoten. En suser som nok en gang sneik seg utafor stolpa med noen få centimeter.’

 

De siste tolv minuttene av omgangen skifta kampen karakter. Røa fikk styre spillet og fem minutter før pause fikk Skaug en stor sjanse, men satte ballen over tverrliggeren. Det virka som om vålerengaspillerne var slitne og det meste gikk langt, så også med en klareringsheading av Reinås, men Herlovsen vant duellen og Berget tok andreballen, ballen gikk på en touch til Hauge og tilbake til Herlovsen som fyra av fra tyve meter; men keeper redda skuddforsøket. Og minuttet før pause var det fine kombinasjoner igjen. Tina Dalgård la inn, Herlovsen la tilbake til Berget som fant Hauge. Skuddet gikk dog rett på Schou Odden.

 

Andre omgang var seks minutter gammel da Schjelderup vant ballen midt på Vålerengas banehalvdel. Taklinga gikk rett på Herlovsen som vendte opp og starta ei kontring. Spitse fikk ksyte fra drøyt tyve meter knallhardt rett under tverrliggere, men dessverre midt i mål og Schou Odden fikk slått til hjørnespark.

 

Røa begynte med sitt sedvanlige grisespill i andreomgangen. Og de klarte å ødelegge Hauge som halta ut etter femogfemti minutter. Marie Dølvik Markussen kom inn. Hu skaffa et hjørnespark tyve minutter ut i omgangen og da skulle det bli virkelig spennende. Spitse slo inn mot første stolpe. Reinås stussa ballen ut på femmeter. Schelderup avslutta på volley rett i beina på Berget som sto  på fire meter. Ballen havna så i beina på Dølvik som nok en gang skøyt ballen i beina på Berget. Dølvik forsøkte seg en gang til, men Røa blokkerte, ballen havna hos Berget som fyra av fra seks meter rett i foten på Leine som sto på to meter. Berget forsøkte på returen også, men traff blokka til Ragne Hagen Svastuen og Vålerenga fikk kun et innkast.

 

Femten minutter før slutt gjorde Vålerenga et nytt spillerbytte etter at Olsen måtte ut med en skade. Emilie Libakken Østerås kom inn til sin første toppseriekamp for sesongen. Røa fikk et hjørnespark og en påfølgende heading i tverrligger. På overtid befant ballen seg rundt Røas ene hjørneflagget. Vålerenga forsøkte å sette inn Kine Fløtre, men det rakk de aldri, for dommeren blåste av før ballen gikk ut av spill. Vålerenga klatra opp til en femteplass på tabellen og nå er det kun fem poeng opp til medalje igjen.

 

Vålerengas beste
    Sherida Spitse  
   Ingrid Schjelderup  
  Stine Pettersen Reinås  

 

Stjørdals-Blink

Vålerengas rekruttgutter møtte Stjørdals-Blink på Blinkbanen lørdag og det var en viktig kamp for et lag som ikke har tatt et eneste poeng på en evighet og nå har havna undner nedrykksstreken. Det blei keeper Petter Karlsens debut i PostNordligaen i Kristoffer Klaessons landslagsfravær. Også toppscorer Sander Werni var på landslagsoppdrag, men Vålerenga stilte med flere spillere fra a-lagstroppen.

 

Petter Karlsen

Christian Dahle Borchgrevink – João Meira – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Abdisalam Ibrahim – Sakarias Opsahl

Ulrik Mathisen

Simen Juklerød – Peter Godly Michael – Chidera Ejuke

 

Det starta på verst tenkelig vis. Chidera Ejuke slo en feilpasning  på vei ut av eget forsvar og João Meira blei stillestående og fulgte ikke løpet til Marius Augdal og han var aleine med Karlsen. Han forsøker å lobbe, men Karlsen får et par fingre på ballen. Det var dog ikke nok til å slå ballen ut av farlig spill og Augdal scora på returen.

 

Men Vålerenga svarte raskt. Christian Dahle Borchgrevink gjenvant ballen på høyresida bare femogtyve meter fra dødlinja. Simen Juklerød plukka nedfallsfrukten og utfordra. Han dro seg langs sekstenmeterstreken og fant Ejuke midt foran mål på sekstenmeterstreken. Ejuke tok et steg til sida og skøyt mellom beina på en forsvarer og rett inn i nettmaskene. Tid for scoring var 5:12. Det gikk mot et målrikt oppgjør.

 

Vålerenga fortsatte å skape og det var Sakarias Opsahl som spilte fram Borchgrevink på høyresida. Innlegget fant Ejuke på bakre femmeter, men headinga gikk dessverre over tverrliggeren. Rett etterpå svingte det andre veien. Stjørdals-Blink kom igjennom aleine med Karlsen som var  ute og redda, men fikk et spark i hodet. Stjørdals-Blink scora, men det blei korrekt annullert.

 

Etter 26 minutter kombinerte Juklerød og Ejuke fint. Juklerød fikk ballen  på syv meter, men det rappe skuddet gikk like utafor. Like etterpå spilte Karlsen ut alt for dårlig og plutselig var Sondre Hopmark Stokke aleine med Karlsen, forsøkte å runde ham og blei felt. Det blei straffe og gult kort til Karlsen. Stokke tok straffa sjøl, men Karlsen redda og Ivan Näsberg klarete ballen ut til et innkast etter en halvtimes spill. Stjørdals-Blink fikk en sjanse på et frispark fra tyve meter like etterpå, men det gikk over tverrliggeren.

 

Opsahl forsøkte seg med et skudd fra førti meter. Keeper sto ute på straffemerket, men ballen duppa en meter for seint til å gå under tverrliggeren. Opsahl satte også i gang det neste angrepet. Dytta ballen til Abdisalam Ibrahim, som sendte kula fram til Ejuke. Han fant en meget aktiv Borchgrevink på høyresida på vei inn i feltet. På innlegget pressa Juklerød fram et sjølmål og Vålerenga fikk ledelsen halvannet minutt før pause. Og det burde ha vært en tomålsledelse. Juklerød kom seg til dødlinja noen sekunder på overtid og fant Ulrik Mathisen på åtte meter på bakre stolpe. Mathisen klarte ikke å presse ballen ned og den gikk skyhøyt over.

 

Etter 62 minutter fikk Stjørdals-Blink en heading mot mål, men Karlsen plukka den enkelt og satte i gang en kontring. Borchgrevink fikk langt inn og Mathisen avslutta fra syv meter, men dessverre rett på keeper. I stedet skulle det smelle andre veien. Borchgrevink klarte ikke å hindre innlegg fra venstresida og Meira var ikke oppe i mannen sin på hjørnet av femmeteren blei ballen stussa inn i Karlsens lengste hjørne. Det var spilt 64:32 og laga var like langt. Tre minutter seinere satt det igjen på et hjørnespark. Borchgrevink tapte duellen inne i femmeteren og det blei heada kontant i mål  på tida 67:46. Vålerenga gikk igjen fra en ettmålsledelse til å ligge under i løpet av under fem minutter. Det er ikke første gang i år.

 

Borchgrevink fikk en sjanse til å rette opp feilen fem minutter seinere, men avslutninga etter Juklerøds dribleraid, satt rett på keeper. Etter 81 minutter kom Brede Sandmoen inn for Opsahl. Vålerenga pressa knallhardt på slutten og det var veldig fortjent da utligninga kom. Stjørdals-Blink prøvde å drøye det de kunne på overtid, men tre minutter og ti sekunder ut i overtida satt utligninga. Igjen var Borchgrevink sentral og slo et godt innlegg. På bakre stolpe vant Peter Godly Michael duellen og heada ballen i mål. Dermed endte det 3 – 3 og poengdeling.

 

Men Vålerenga 2 ligger fortsatt under nedrykksstreken. Brattvåg vant stort over Fløy og dermed er det to og tre poeng opp til laga foran. Neste kamp er mot bånnlaget Vard Haugesund på Valle mandag og den kampen må vinnes.

 

Vålerengas beste
    Christian Dahle Borchgrevink  
   Simen Juklerød  
  Ivan Näsberg  

 

Landslag

Kristoffer Klaesson og Sander Werni har vært med U18-landslaget som har spilt tre landskamper. Mot Portugal 13. juni starta Klaesson i mål, mens Werni fikk landslagsdebuten sin da han kom inn etter 70 minutter. Portugal vant kampen 3 – 0. 15. juni møtte de Tsjekkia og Werni fikk sin debut fra start og spilte hele kampen i en kamp som endte 1 – 1. I siste kamp 17. juni slo Norge Japan 2 – 1. Klaesson sto andre omgangen i den kampen.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Lyn – Vålerenga Damer, NM 1/8-finale, Kringsjå Kunstgress

 

  1. sverre brandal sier:

    Andrine Tomter er nok venstrefota. Venstre fot og høyre arm har hun sagt til meg.