Byderby

15.06.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas damelag spiller toppseriekamp på Valle lørdag klokka 15.00. Motstander er laget som har hatt hegemoniet i Norge de siste søtten åra, Røa. Vålerenga har kun vært foran dem på tabellen ved sesongslutt og jaggu har de ikke klart å starte denne sesongen bedre enn Vålerenga også. Dog er de kun målforskjellen foran og Vålerenga bør ha alle muligheter til å vinne årets oppgjør. Laget begynner nå å sette seg og opptredenen mot Snøgg sist viste at jentene nå har finni relasjoner med hverandre.

 

Røa og trener Geir Nordby er kjent for å spille fysisk og grisete. Nå har heldigvis Marita Holmen Iversen lagt opp, så det er håp om å unngå skader. Røas toppscorer er den islandske landslagsspissen Svava Rós Guðmundsdóttir, en vanskelig spiller å hanskes med; men heldigvis har Vålerenga fått tilbake midtstopper Stine Pettersen Reinås fra skade og vi tror hu danner midtstopperpar med Victoria Ludvigsen som  har vært strålende som midtstopper med sin kreativitet og duellstyrke.

 

Også Adriana Imeri har vært strålende i det siste for rekruttlaget og J19 i NM. Tidvis har hu herja på høyrekanten og antallet sprinter hu tar opp og ned på høyrekanten overgår de aller fleste høyrebackene – også i eliteserien. På venstrebacken antar vi det blir Ellen Wang som vanlig, i mangel på en venstrebeint back.

 

Sentralt på midtbanen vil vi tilbake til en treer. Røa har en stor og tung duellspiller med en god og kreativ pasningsfot i Therese Sessy Åsland, men vi er samtidig lite bevegelig. Vi tror ikke hu vil klare å fange opp Kine Fløtre som har vært brennheit i det siste. Vi setter inn Fløtre sammen med Ingrid Schjelderup i indreløperrollene og plasserer Sherida Spitse som et anker bak. Også vil vi gjerne ha en mikrofon på Spitse og Fløtre med volum ut over tribunen hver gang Vålerenga får et offensivt frispark. Riktignok er Spitse god på frispark – men Fløtre limer ett av to i krysset.

 

I angrepet er det også spennende å se hva som skjer. Isabell Lehn Herlovsen er bankers sentralt, mens høyrekanten står mellom tre raske spillere til å utfordre trege Nora Byom Nilsen. Marte Berget, Celin Bizet Ildhusøy og Anne Lise Olsen er alle tre alternativer til å gjøre den jobben. Med Fløtre på midtbanen satser vi på Bizet, for de to finner hverandre i blinde. På den andre sida står det mellom Maren Eithun Hauge og Marie Dølvik Markussen. Vi starter med Hauge og forventer at Dølvik kommer innpå for å lage leikestue når røaspillerne begynner å bli slitne.

 

Dermed får vi en høyreside med bare juniorspillere; men det er ikke tilfeldig. De har spilt sammen i en rekke kamper i det siste og alle tre har vært strålende gode. Med et røalag som ikke har spilt kamper på tre uker tror vi nettopp at formspillerne fra rekruttlaget vil kjøre over dem i denne kampen. Dermed gjetter vi altså på denne startelleveren:

Tinja-Riikka Korpela

Adriana Imeri – Stine Pettersen Reinås – Victoria Ludvigsen – Ellen Wang

Sherida Spitse

Kine Fløtre – Ingrid Schjelderup

Celin Bizet Ildhusøy – Isabell Lehn Herlovsen – Maren Eithun Hauge

Innbyttere: Guro Pettersen, Tina Dalgård, Ingrid Søndenå, Emilie Libakken Østerås, Marie Dølvik Markussen, Marte Berget og Anne Lise Olsen.

 

Tromsø

Vålerenga valgte å gjøre det spennende i Tromsø. De kunne ha avgjort kampen tidlig og da Bård Finne gjorde 0 – 1 allerede etter tre minutters spill var det på Vålerengas tredje store målsjanse. Det var Magnus Lekven som plasserte seg riktig i midtsirkelen og vant tilbake ballen og satte opp Finne i en god angrepsposisjon på venstrekanten. Finne løp inn i sekstenmeterfeltet og fyra av. Et tromsøbein forsøkte å blokkere skuddet, men endte med å endre ballbanen i en vakker bue over keeperen.

 

Det burde ha stått 0 – 2 rett etterpå da Finne igjen var på tur igjennom, men han blei egoistisk og gikk for egne sjanser da han rett og slett bare kunne servert Sam Johnson ballen på åpent mål. Det kunne ha blitt skjebnesvangert for Daniel Berntsen hamra inn utligninga rett etterpå. Det kan stilles spørsmål ved keeperarbeidet akkurat der.

 

Runar Espejord kom inn etter 68 minutter og scora etter bare noen sekunder på banen. Midtbanen var ikke helt med i presset der. Vålerenga måtte jage utlingning og etter 81 minutter blei det innkast høyt i banen på venstresida. Sam Adekugbe kasta kort til Lekven som spilte Adekugbe ned til dødlinja. Innlegget var knallhardt og millimeterpresist og Johnson rakk å stoppe ballen før han dundra den inn i nettmaskene.

 

Det blei ekstraomganger og igjen scora Vålerenga tre minutter ut i omgangen. Daniel Fredheim Holm spilte ballen til innbytter Chidera Ejuke. Han kom i fin skuddposisjon og finta alle med å spille Finne igjennom og Finne blei tomålsscorer. Men Espejord blei spilt igjennom i bakrommet og fire minutter før første ekstraomgang var over sto det 3 – 3. Det blei ikke flere mål og det gikk til straffespark, der Vålerenga mangla Fredheim Holm som blei utvist etter to gule kort fem minutter før full tid.

 

Vålerenga har aldri tapt en straffesparkkonkurranse i NM før og den statistikken skulle stå seg. Espejord starta for Tromsø og hamra ballen helt utagbart opp i det høyre krysset til Marcus Sandberg. Men Jonatan Tollås Nation satte ballen enkelt til venstre for keeper som gikk feil vei. Jostein Gundersen tok fart og forsøkte å kippe ballen inn i målet. Han forventa at Sandberg gikk, men Sandberg gikk bare litt og klarte å holde seg igjen nok til å redde ballen. Og Simen Juklerød satte ballen sikkert til venstre for keeper Jacob Karlstrøm som igjen sprella til høyre.

 

Mushaga Bakenga hamra ballen inn til høyre for Sandberg som for én gangs skyld gikk feil vei. Toppscorer Sam Johnson limte ballen enda lenger opp i krysset enn det Espejord hadde gjort. Elhadji Mour Samb satte ballen nesten samme sted. Sandberg var faktisk bare et par centimeter unna å ta den. Sam Adekugbe finta igjen Karlstrøm til venstre og trilla ballen til høyre for ham. Robert Taylor banka inn ballen hardt til høyre. Sandberg tok nesten den også, men rakk akkurat ikke fram. Dermed måtte Chidera Ejuke i aksjon og han hadde sett akkurat hva Tollås Nation, Juklerød og Adekugbe hadde gjort. Karlstrøm kasta seg til høyre og Ejuke trilla ballen inn i hjørnet til venstre for ham. Så jævla enkelt.

 

Vålerenga stilte med følgende lag:

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Magnus Lekven

Felix Horn Myhre – Magnus Retsius Grødem

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Chidera Ejuke (68 for Grødem), Simen Juklerød (75 for Horn Myhre) og João Meira (119 for Finne).

 

Rosenborg-flause

Rosenborg hamra på og fikk flytta cupens kvartfinale slik at deres ikke VM-uttatte spillere skulle være spilleklare. Det blei en regelrett flause, for det betyr at den eneste VM-uttatte spilleren i Eliteserien, Samúel Kári Friðjónsson rekker oppgjøret. Den andre store flausa de gjorde ved å flytte kvartfinalene er at Vålerenga har mulighet til å hente hjem rosenborgdødaren fra i fjor, Aron Dønnum fra HamKam og det må vi nesten gjøre nå som Fredheim Holm har karantene i kvartfinalene. Vi kan det, for nå er nemlig kvartfinalene flytta til etter overgangsvinduet.

 

Så det er mye å se fram til for oss som husker fjorårets kvartfinale på Lerkendal. Da var Vålerenga det beste laget i hele kampen, men Rosenborg leda 1 – 0 til pause. Etter pause var det derimot Vålerenga som varta opp med festfotballen. Henrik Kjelsrud Johansen og Aron Dønnum ordna 1 – 2 og dermed full fest på bussen hjem til Oslo. Vi gleder oss til en reprise, men først skal vi slå dem i serien.

 

Stjørdals-Blink

Rekruttgutta reiser til Trondheim for å møte Stjørdals-Blink lørdag i det som er en kamp om å overleve. Gutta falt under nedrykksstreken med tapet for Nardo sist og må heve seg denne gang. Vi forventer at alle som kan krype og gå stiller i oppgjøret og forventer følgende lagoppstillling:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – João Meira – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre

Abdisalam Ibrahim – Ulrik Mathisen

Kevin Ogodugu – Peter Godly Michael – Sander Werni

 

Lyn

Vålerengas J19-lag stilte med et godt redusert lag til J19-oppgjøret mot Lyn på Kringsjå i går. Nadia Ryan Pinto sendte Vålerenga i ledelsen etter 54 minutter, men Lyn utligna dessverre ni minutter før full tid. Dermed ligger Vålerenga fortsatt på en femteplass på tabellen; men sjøl om Lyn stilte bortimot sitt sterkeste lag, så var Vålerenga altså det første laget til å snytte dem for poeng. Det forteller litt om hvilken framgang disse jentene har gjort denne sesongen.

 

Undulatene

Vålerenga G19-lag gjorde det svært vanskelig for seg sjøl ved at Hans Jacob Thomsen scora sjølmål etter tre minutter mot undulatene på Valle. Undulatene økte til 0 – 2 før Marcus Victorio reduserte for Vålerenga som hadde med seg Florind Lokaj fra G16-laget i denne kampen. Stabæk og Nordstrand spilte uavgjort og Vålerenga misbrukte dermed muligheten til å komme på samme poengsum som Stabæk på tabellen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 20:00 Fotball: Skeid – Vålerenga J17, 1. divisjon, Nordre Åsen kgb 2

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Røa, Toppserien, Valle kgb 5

Lørdag 16:00 Fotball: Stjørdals-Blink – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avd 2, Nye Blinkbanen

 

  1. nN Kåre Thorkildsen sier:

    Det var 1-1 til pause i kvarten i fjor. Dønnum scoret i målet lengst fra der vi sto. Kjelsrud headet inn 2-1 i 2.omgang.

    Er du sikker på at Klaesson spiller i morgen? Han og Werni er med U-18.Felix er ikke med men Ejuke og Jukle tror jeg blir med på turen nordover.