Knuste Fredrikstad – Rælingen for tur

13.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga møter i kveld Rælingen i andre mellomrunde i NM for J16. Det ville være en enorm bragd om Vålerenga klarte å kvalifisere seg inn i nasjonal runde av NM med alle sine seks lag i år, som de var det eneste laget som klarte i fjor. Da må jentene vinne på Marikollen i kveld; men med en seriekamp med J17-laget i går, så er det en tynn tropp Kenneth Østerås og Darren O’Sullivan har med seg ut av byen i kveld.

 

Rælingen har et J17-lag som topper førstedivisjon i Akershus og landslagsspiller i år på J16-laget i forsvarsspilleren Maria Werni, datter av undulaten Peter Werni og tremenning av vår egen toppscorer på rekruttlaget, Sander Werni. De har også to kretslagsspillere i Akershus, Rikke Stoltenberg på 16-årslaget og Lykke Olsen på femtenårslaget; men sammenligna med Gjelleråsen – som Vålerenga slo 2 – 0 i forrige runde – så har de langt færre spillere på disse laga. Det betyr nødvendigvis ikke så mye; men vi har merka oss at de ikke har noen arena over J17 i Rælingen enn et kvinner 7er-lag.

 

Etter all sannsynlighet er det dermed et langt mindre fysisk lag Vålerenga skal opp i mot. Gjelleråsen har sin kamparena i andredivisjon, det samme som de fleste av våre spillere har. I tillegg har Vålerenga et J19-lag og bør være vant til et høyere tempo enn det Rælingen er. Så får vi se om Våre jenter klarer å utnytte det i kveld. Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Elife Salihu

Henriette Velten-Simonsen – Eline Stensen Gulliksen – Jenny Sare Såtta – Martyna Buslowicz

Emilie Libakken Østerås

Adele Thomassen – Silje Fjeldstad

Emma Iversen – Mia Tuft Andersen – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Hedda Birgitte Brandt Henriksen, Pernille Velten-Simonsen og Anna Victoria Brandt.

 

Dette er i prinsippet 1/16-finale i NM for J16. Kampen starter 20:15 og streames av Klanens Webradio. Du kan se den i videovinduet under.

 

Knuste Fredrikstad

Fredrikstad var et godtspillende fotballag som hadde ballen mye, men som aldri klarte å sette Christoffer Bugge i Vålerengas mål på en skikkelig prøve. Motsatt vei kom det derimot til meget store sjanser og allerede etter tolv sekunder hadde Vålerengas G16-lag sørga for at det sto 0 – 1 på Fredrikstad Stadion i den siste mellomrunden i NM. Det var Lukas Thorsen Håll og Florind Lokaj som kombinerte seg i mellom og Håll fikk fyre av fra sekstenmeterstrekn. Avslutninga var presis nede i stolperota og Fredrikstad var allerede i trøbbel.

 

Kampen så tidlig kjørt ut for Fredrikstand for Lokaj pumpa en ball inn i feltet og Fredrik Oppegård vant duellen med Fredrikstadstopperen og heada ballen ned til Håll som tok med seg ballen rundt forsvarsspillerne, finta keeperen på ræva og satte ballen i tom kasse.

 

Håll fikk to sjanser til å punktere kampen med et ekte hattrick, men missa to ganger aleine med keeper. Også Obilor Denzel Okeke og Oppegård brant hver sin enorme sjanse, så først etter 33 minutter blei kampen punktert. Nok en gang var det Lokaj som sto bak, med en nydelig langpasning tredde han ekstremt hurtige Okeke igjennom fra venstresida og han gjorde ingen feil denne gang. Tid for scoringa var 33:20.

 

Rett etter pause pådro Lokaj seg et gult kort for en takling midt på banen som var hard, men langt i fra stygg. Uansett, det førte til at Vålerenga dermed måtte spille fem minutter med én spiller mindre. En helt idiotisk regel som veldig ofte har det med å ødelegge fotballkamper; men ikke denne gang – for vålerengaspillerne er godt skolert og har lært seg å tette igjen med én spiller mindre på banen.

 

Den definitive punkteringa av kampen var ei skikkelig perle. Ole-Tobias Brendeland fant Lokaj i mellomrommet. Han vendte opp, dro seg fri av to spillere som kom på ham og spilte elegant fram til Oppegård som samtidig hadde lurt seg inn i rommet mellom stopper og midtbane. Oppegårds frekke kikk over midtstopperens hode, perfekt tima på Hålls løp inn i sekstenmeterfeltet var en stilstudie i seg sjøl. Håll fikk to meters forsprang og nådde igjen ballen seks meter før dødlinja, omtrent på hjørnet av femmeteren. Keeper rakk aldri ut og Håll hamra ballen opp i krysset på halv volley på tida 54:05.

 

Dermed fikk Håll til slutt hattricket sitt for andre gang på tre NM-kamper og står nå med syv mål på de tre mellomrundene. Vålerenga har scora hele 18 må på disse mellomrundene der de har måtte spille alle tre kampa på bortebane. Dermed er Vålerenga inne i første ordinære runde i NM G16, hvilket er 1/8-finale. Vålerenga stilte med følgende lag:

Christoffer Bugge

Edonis Mulaj – Ian Barobe – Miran Kuci – Ole-Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Fredrik Oppegård – Florind Lokaj

Kenneth Nguygen – Lukas Thorsen Håll – Obilor Denzel Okeke

Innbyttere: Yasir Abdiqadir Saad, Lamin Kanyi, Jacob Blixt Flaten, Sander Brauer-Ersoy, Eskild Braathen Fredriksen og Fredrik Gysler Støa.

 

Vålerengas beste
    Florind Lokaj  
   Lukas Thorsen Håll  
  Fredrik Oppegård  

 

Årvoll

Vålerengas J17-lag starta dårlig mot Årvoll og kom tidlig under 0 – 2, men de svarte og litt over midtveis i første omgang sto det uavgjort etter at Emina Pezerovic reduserte og Hedda Birgitte Brandt Henriksen utligna.  Dessverre kom det en ny baklengs minuttet før pause. I andre omgang kom det ytterligere to baklengs før Thea Anne Nordberg Vedal reduserte slik at Vålerenga tapte kampen 3 – 5 til slutt.

 

De spiller igjen på fredag borte mot Skeid på Nordre Åsen. Den kampen starter klokka 20:00 og det er stilt garanti om flere mål på Nordre Åsen enn det er i det lite betydningsfulle iberiaderbyet i turneringa som foregår i Russland. Der spilles det ikke skikkelig ball før på lørdag, da Samúel Kári Friðjónsson skal vise hvorfor Lionel Messi aldri får sin egen religion – eller VM-tittel for den saks skyld.

 

Lyngset legger opp

Det er veldig stille fra Vålerenga Hockey om dagen. Så stille at det faktisk er bekymringsverdig og det blei vel ikke bedre av nyheten om at backen Tallak Lyngset nå har lagt opp. Jordal Amfi er forsinka og ingen vil bekrefte hvor lang forsinkelsen blir. Vi håper det kommer noen gode nyheter fra Jordal snart også.

 

Vålerenga i dag:

20:15 Fotball: Rælingen – Vålerenga J16, NM Mellomrunde 2, Marikollen kunstgress