NM, eliteserie og rekruttball

12.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det ar vært spilt både tippeliga og rekruttball siden forrige gjetord og så er det ett tett program med NM-kamper for tida som stort sett opptar oss. I fjor kom vi inn i nasjonal runde i NM med alle våre seks lag som eneste klubb i Norge. Det kan klubben fortsatt klare i år også, men det fordrer at 16-årslaga vinner sine kamper i dag og i morgen i den siste mellomrunden som skal spilles før det blir nasjonale kamper. Så langt har damelaget, herrelaget og J19 kvalifisert seg til 1/8-finale, mens G19 dessverre røyk ut i 1/32-finale.

 

Fredrikstad

Vålerengas G16-lag spiller i kveld NM-kamp mot Fredrikstad på Fredrikstad Stadion. Det er mellomrunde 3, som er den siste mellomrunden før laga går inn i den nasjonale delen av NM. Fredrikstad har ikke lag i den nasjonale serien, men spiller i samme interkretsserie som Vålerenga, der de ligger tre poeng bak Vålerenga. Da laga møttes i Fredrikstad tidligere i år så endte det 2 – 2 etter at Matheo Minh-Khang Hoang og Ian Barobe sørga for en 2 – 0 ledelse til pause.

 

Fredrikstad slo Skeid 0 – 1 og Asker 0 – 3 i de to første rundene, mens Vålerenga slo Raufoss 0 – 7 og Lørenskog 1 – 7. Fredrikstad hadde tre spillere på G15-landslaget i fjor, forsvarsspillerne Noah Bech Hermansen og Mikael Engsmyr og angrepsspiller David Buhinja. Vålerenga har i skrivende stund ikke lagt ut troppen sin, men vi gjetter på et lag allikevel.

Christoffer Bugge

Edonis Mulaj – Miran Kuci – Ian Barobe – Ole-Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Fredrik Oppegård – Florind Lokaj

Kenneth Nguyen – Lukas Thorsen Håll – Obilor Denzel Okeke

 

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees i videovinduet under.

 

Brann

Vålerenga spilte en meget god fotballkamp mot Brann og det var noen store høydepunkter i det målløse oppgjøret som virkelig var verdt å merke seg. Daniel Fredheim Holm spilte igjen en glimrende kamp og den frekke tunnelen han serverte på Sivert Heltne Nilsen var et sånt høydepunkt. Det var en vanskelig kamp. Det visste vi, men Vålerenga viste seg som et bedre fotballag enn Brann og kunne fort ha stikki av med alle poenga i det oppgjøret. Kontringa fra Abdisalam Ibrahim, Amin Nouri og Sam Johnson sto for i sluttminuttene var nesten det som skulle til.

 

Uavgjort var uansett en god opplevelse i årets kanskje vanskeligste bortekamp på en byggeplass i Bergen. Vi tapte riktignok to poeng til Ranheim og Haugesund og det er nå fire poeng opp til sølvplassen, men samtidig knappa Vålerenga inn ett poeng på både Rosenborg og Sarpsborg 08.

 

Vålerenga har nå kun tapt ett oppgjør på de åtte siste kampa i eliteserien. Det var blunderen i Tromsø. I fire av de fem siste kampa har Vålerengas forsvar også holdt nullen. Dermed peker pila for alvor inn mot at klubben kan klare å klatre de nødvendige plassene for å ta en medalje til slutt også. Formkurven er god.

 

Men først er det cupkamp borte i Tromsø. Det blir en særdeles vanskelig oppgave, for Tromsø har 5 – 1 – 1 på hjemmebane; men cup er cup og Vålerenga har vinni i Tromsø på ekstraomganger før. Laget virker å være steingodt trent og har dessuten én dag ekstra restitusjon for oppgjøret. Vi er optimister.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Brann:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Abdisalam Ibrahim – Magnus Lekven

Magnus Retsius Grødem

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Bård Finne

Innbyttere: Chidera Ejuke (75 for Grødem), Felix Horn Myhre (82 for Finne), João Meira (90 for Ibrahim).

 

Vålerengas beste
    Daniel Fredheim Holm  
   Abdisalam Ibrahim  
  Amin Nouri  

 

Under streken

Like moro er det ikke med rekruttgutta, som nå har havna under nedrykksstreken. Etter at laget tok ledelsen 1 – 0 ved et skudd av Simen Juklerød fra sekstenmeteren i det lengste hjørnet var det håp, men slurv og sløvhet i forsvar senka dem nok en gang. Mest irriterende var det dog at Peter Godly Michael absolutt skulle forsøke å score sjøl når han bare kunne ha trilla ballen til høyre der Juklerød hadde åpent mål.

 

Denne gangen var det med en rekke a-lagsspillere, men kun Marcus Sandberg og Christian Dahlåe Borchgrevink leverte til godkjent. Og med skuddfoten disse gutta har er det et under at ingen forsøkte å dra til fra seksti meters hold, med en nardokeeper som sto ute på 25 meter og aldri i villeste havet ville ha rukki tilbake til tverrliggeren.

 

Vålerenga var dog noe uheldige på slutten av kampen. Et vakkert angrep endte med at Borchgrevink satte ballen i tverrliggeren og Ulrik Mathisen tuppa ballen over fra fem meters hold. I neste kamp har de Stjørdals-Blink borte og da er heldigvis Sander Werni tilbake etter karantene for fire gule kort. Da er oppgaven å klatre tilbake over nedrykksstreken.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Marcus Sandberg

Christian Dahle Borchgrevink – João Meira – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl – Felix Horn Myhre

Ulrik Mathisen

Simen Juklerød – Peter Godly Michael – Chidera Ejuke

Innbyttere: Jonas Levernes (60 for Näsberg), Brede Sandmoen (71 for Opsahl) og Kevin Ogudugu (76 for Ejuke).

 

Vålerengas beste
    Nicolay Grimstad  
   Christian Dahle Borchgrevink  
  Ulrik Mathisen  

 

Stabæk

Rekruttjentene er det desto morsommere å se på for tida. De fikk ikke hjelp av noen seniorspillere fra a-laget, men ydmyka Stabæks rekruttlag på Valle. Kun en meget solid Melenie Sophie Watts i stabækmålet hindra at kampen endte tosifra. Førsteomgangen var dog noe mer jevnspilt og og Watts klarte å holde Stabæk inne i kampen med flere gode redninger; men etter pause kjørte Vålerenga over Stabæk.

 

1 – 0 kom etter 49 minutters spill. Midtstopper Ida Outzen tok et sugende raid opp i banen og spilte til Lea Høiness som serverte Kine Fløtre aleine med keeper Watts. Da var det nødt til å bli mål. Vålerenga fortsatte å kjøre på og det blei raskt klart at Stabæks høyreback Cecilie Liane ikke var helt fornøyd med å bli dratt tunneler på av både Marit Emaus Flaa og Jenny Sare Slåtta. Sure motstandere er noe av det morsomste vi veit om.

 

Det var Tine Celine England Karstensen som tredde igjennom Lea Høiness til 2 – 0 etter 59 minutters spill og Karstensen var også arkitekten bak det neste målet. Etter å ha dansa rundt med stabækjentene serverte hu Høiness som i sin tur dytta ballen videre til Nadia Ryan Pinto punkterte kampen etter 68 minutter aleine med Watts.

 

Vi sto og lurte på hvor lang tid det skulle gå før keeper Vilde Madelen Thomsen måtte i aksjon i andre omgang og sjøl ikke da Stabæk faktisk fikk et hjørnespark klarte de å produsere annet enn at Vålerenga fikk klarert; men en halvtime ut i omgangen syntes Mia Huse Rostad så synd på Thomsen at hu spilte ballen tilbake slik at hu i hvert fall fikk ett touch på ballen i løpet av femogførti minutter.

 

Det var egentlig veldig mye Høiness og Karstensen i denne kampen. 4 – 0 var det Høiness som starta, Karstensen igjen som serverte og til slutt Flaa som fikk æren av å sette ballen forbi keeperen etter 84 minutter. To minutter seinere var det Fløtre som serverte Flaa. Flaa brente til, men traff klokkereint i stolpa. Ballen for ut igjen mot femmeren der Pinto på hel volley hamra den tilbake inn i nettmaskene via den andre stolpa. 5 – 0 blei også sluttresultatet.

 

Vålerenga stilte følgende lag:

Vilde Madelen Thomsen

Adriana Imeri – Ida Outzen – Eline Stensen Gulliksen – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Kine Fløtre – Julia Caroprese

Johanne Eide Bruun – Lea Høiness – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Tine Celine England Karstensen, Emilie Libakken Østerås og Nadia Ryan Pinto.

 

Vålerengas beste
    Tine Celine England Karstensen  
   Lea Høiness  
  Adriana Imeri  

 

Landslag

Isabell Lehn Herlovsen spilte de første 89 minuttene da Norges damelandslag slo Irland 0 – 2 i Dublin på fredag. I dag er det returoppgjør i Stavanger. Sherida Spitse og Nederland banka Nord-Irland hele 0 – 5 i Belfast og Spitse scora nederlands fjerde mål på et straffespark. De møter Slovakia i kveld og vinner begge laga, samt at Norge slår Slovakia i den neste kampen; så ligger det an til en spennende gruppefinale mellom Norge og Nederland på Valle 4. september.

 

Finland med Tinja-Riikka Korpela i mål møtte Østerrike fredag og tapte 0 – 2. Dermed ligger Østerrike tre poeng foran Finland i kampen om å bli puljetoer bak Spania, men Finland har én kamp mindre spilt. I kveld møter de Serbia på bortebane.

 

Årvoll

Vålerengas J17-lag møter Årvoll i kveld på Valle og de har valgt å spare en rekke spillere ettersom de har NM-kamp i morgen. Blant annet har ikke laget tatt med seg keeperen sin og har bare med to innbyttere.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga J17 – Årvoll, 1. divisjon, Valle kgb 1

18:00 Fotball: Norge Damer – Irland, VM kval gruppe 3, Viking Stadion

18:00 Fotball: Serbia – Finland Damer, VM kval gruppe 7, Zenum Stadium

20:00 Fotball: Fredrikstad – Vålerenga G16, NM mellomrunde 3, Fredrikstad Stadion

20:00 Fotball: Nederland Damer – Slovakia, VM kval gruppe 3, Abe Lenstra