NM-kamp mot Hallingdal

07.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas juniorjenter urinerte på Sarpborg 08 på Sarpsborg Stadion i første runde av NM og i kveld er det duka for sekstendelsfinale – og den spilles på stadion på Valle. Motstander er Hallingdal og laget forventes å være omtrent like sterkt som det sarpsborglaget jentene møtte sist. I fjor blei det stopp i andre runde, men den gangen var det åttendelsfinale. I år har vi trua på at jentene skal nå enda lenger.

Hallingdal er dog ikke noe smålag. Som nevnt forventer vi at de er jevngode med det sarpsborglaget jentene møtte sist og som spiller 2. divisjonsfotball i samme avdeling som Sarpsborg 08. Mens Sarpsborg 08 holder femteplassen i den avdelinga så ligger Hallingdal på en niendeplass; men laget har flere gode spillere og midtbanespiller Emilia Stensrud Tyribakken og vingback Kristine Hille-Bekkestad er to kjente navn for de som følger med i jentefotballen. Begge har vært med på landsdelssamlinger, men de er – som de fleste av våre største talenter – unge. Begge er født i 2002 og holder fortsatt jentealder.

 

For de som ikke er så kjent utafor Oslos grenser, så er Hallingdal den lange dalen Bohembussen kjører gjennom på tur oppover fjellet på vei til Bergen på søndag. Klubben blei stifta i 1994 som en sammenslåing av alle fotballklubbene i dalen, så det er alt fra Nesbygda, Ål, Flåværingen, Gol og hva de nå heter alle bygdene oppover der. Laget kommer etter alt å dømme i en 4 – 5 – 1 formasjon.

 

Det er en meget sterk tropp Kenneth Østerås mønstrer til kveldens kamp. Kun tre spillere savnes i troppen som i kveld er fulltallig og teller atten spillere. Landslagskeeper på J17-laget Sara Nilssen Kilen er skada og spilte skada i forrige runde mot Sarpsborg 08. Det betyr at Vilde Madelen Thomsen står i kveld. Thomsen, som er andreårs junior var meget god for rekruttlaget mot Lier på søndag og det er ikke så stor forskjell på keeperne. Reservekeeper er jentekeeper Elife Salihu.

 

I forsvar så er Ida Outzen utilgjengelig på grunn av en obligatorisk skoletur, Elise Gjester som har vært ute med skade i halvannen uke, er tilbake. Førsteårs junioren har vært meget god i det siste og var banens beste i forrige runde mot Sarpsborg 08 da hu også scora to mål – der det ene feilaktig blei annullert for offside. Duellkrafta hennes blir viktig og vi blir ikke overraska om hu setter inn et mål på et hodestøt på et hjørnespark. Med seg som midtstopper får hu sannsynligvis jentespiller Eline Stensen Gulliksen som er av den mer kreative stoppertypen.

 

De har spilt en del 3 – 5 – 2 i det siste, men vi antar de starter i en 4 – 3 – 3 formasjon. På høyrebackene er toppseriespiller og Kosovos U20-landslagsspiller Adriana Imeri sjølskreven. Hu har variert litt mellom ving, tier og spiss i det siste, men vi forventer at hu er tilbake på backen i kveld. Med løpskapasiteten til andreårs junioren skal det bli svært tungt for Hallingdals venstreside som må forvente dobling på kant i nesten alle angrep. Se opp for tunnel. Førsteårs jentespiller Jenny Sare Slåtta blir sannsynligvis venstreback. Det blir ikke så mye enklere i for høyresida til Hallingdal for Slåtta har et fintereportoar som George Best i glansdagene. Sofie Lerstang Réz er eneste alternativ til disse, hvis ingen av midtbanespillerne blir flytta ned.

 

Sentralt på midtbanen har troppen fem spillere som alle egentlig er for gode til ikke å starte kampen, men i hvert fall én av dem må nok belage seg på å starte på benken. Vi forventer at Emilie Libakken Østerås blir defensivt anker. J16-landslagsspilleren har to toppseriekamper og tre cupkamper for a-laget og scora da også to mål mot Stabæk i toppserien i fjor, men blei snytt for det ene for en feilaktig avvinking av offside. Matchvinneren fra Norway Cup-finalen for juniorene i fjor blir viktig for å kontrolle midtbanen.

 

Med seg tror vi hu får Tine Celine England Karstensen og Mia Huse Rostad som indreløpere. Begge har vært solide for Vålerenga denne sesongen. Begge førsteårsjuniorene fikk landskamper i fjor og i utgangspunktet stiller da Vålerenga med tre landslagsspillere sentralt på midten, sjøl om det er ungt bør de klare å styre det meste av spillet. Karstensen utmerka seg med to målgivende pasninger da rekruttlaget slo Lier 1 – 4 søndag. Da blei det ikke plass til Julia Andreassen Caroprese fra start – assistdronninga som noen kanskje husker fra J16 NM-kampen mot Fjellhamar i fjor da hu ikke var snauere enn at hu la inn seks målgivende pasninger i det som til slutt endte 0 – 9 til Vålererenga; men hu var skada i fjor høst og har ikke vært like god denne vårsesongen som hu var i fjor vår, men formen ser ut til å være i anmarsj.

 

Det betyr at vi er nødt til å plassere toppseriespiller og førsteårs junior Kine Fløtre ute på kanten. Ikke hennes drømmeposisjon, men blir det høyrekanten får hu masse tid til å prikke innlegg og blir det venstrekanten så kommer skuddfoten til sin rett. Hu scora to mål mot Lier sist og bør være en heit kandidat til startelleveren mot Røa i toppserien lørdag i neste uke. Mot Lier scora hu to mål og hennes presise dødballfot gjør at vi forventer målsjanser hver gang Vålerenga får et frispark på motstanders banehalvdel.

 

Den andre vingen tror vi det blir Marit Emaus Flaa som får. Jentespilleren har mye fart og er også en god spiller én mot én. Det har vært litt måltørke på henne i andredivisjon i år og vi må tilbake til april for å finne hennes eneste mål denne sesongen. Det kom dog mot LSK 2. Men da Vålerengas J16-lag møtte Gjelleråsen i NM for to uker sida, så scora hu begge måla.

 

På topp blir det da Celin Bizet Ildhusøy som spiller. J17-landslagsspilleren fikk sitt første toppseriemål mot Grand Bodø for en knapp måned sida og scora også i cupen mot Snøgg for a-laget sist. Det er på topp det egentlig er mest spilere med i dag. Tre midtspisser med mye fysikk finnes i Leah Rønning Berge, Lea Haji Høiness og Nadia Ryan Pinto. I tillegg har de en rask ving i Adele Thomassen og den eneste som savnes i angrepet er langtidsskadde Anna Solskjær.

 

Kampen starter klokka 19:30 og streames av Klanens Webradio og kan sees via denne linken eller i videovinduet under.

 

Toppoppgjør

Interkretsserien for juniorgutta er mer spennende i år enn den har vært på lenge. I stedet for at det er Stabæk og Vålerenga som kjemper aleine om å avgjøre serien, har i år Nordstrand meldt seg på i toppen og leder for øyeblikket serien med tretten av femten mulige poeng. Vålerenga ligger på tredjeplass, to poeng bak Nordstrand og det er to ubeseirede lag som møtes til toppoppgjør på NIFen i kveld. 

 

Vi gjetter på følgende lagoppstilling i kveld:

Petter Karlsen

Fredrik Holme – Martin Bech Riisnæs – Hans Jacob Thomsen – Erik Rylandsholm

Almin Dacic – Marcus Melchior

Brede Sandmoen

Kevin Ogogugu – Emanuel Longe Grønner – Mathias Bråten

Innbyttere: Felipe Amador, Brage Skaret, Joacim Sereba, Marcus Victorio og Elias Taubo.

 

 Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Nordstrand – Vålerenga G19, Interkrets A, Nordstrand kunstgress

19:30 Fotball: Vålerenga J19 – Hallingdal, NM 1/16-finale, Valle kgb 5