Vålerenga var gode mot U21

06.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

En brå og plutselig fotballkamp blei avtalt mellom Ronny Deila og Leif Gunnar Smerud førte til en treningskamp mellom Vålerenga og Norges U21-landslag. Vi var overraska over at Vålerenga ikke hadde speakertjeneste og kampur for de rundt 300 fremmøtte på stadion, men i hvert fall var kantina åpen så det var mulig å kjøpe seg noe mat og drikke.

 

Ivan Näsberg mangla i den norske troppen med skade. Ellers var det også en del mangler i Vålerengas tropp som jo har Samúel Kári Friðjónsson i VM som eneste eliteserispiller, Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre opptatt med G19-landslaget og Enar Jääger, Ernest Agyiri og Fitim Azemi ute med skader. Det var derfor en bråte unggutter med og Vålerenga hadde for sikkerhets skyld elleve spillere på benken. Siden ingen andre skriver om kampen, så tar vi litt ekstra med bilder og sånt i dag og er snille og tar med begge lags bytter.

 

Vålerengas startellever:

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Magnus Lekven

Abdisalam Ibrahim – Magnus Retsius Grødem

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Bård Finne

Benk: Kristoffer Klaesson, Leo Cornic, Nicolay Grimstad, Jonas Levernes, João Meira, Sakarias Opahl, Ulrik Mathisen, Chidera Ejuke, Simen Juklerød, Peter Michael og Sander Werni.

 

Norge U21s starteellever:

Sondre Rossbach

Aslak Vonn Witry – Andreas Hanche-Olsen – Fredrik Knudsen – Eirik Wichne

Morten Konradsen

Julian Ryerson – Morten Thorsby

Henrik Bjørdal

Runar Espejord – Dennis Tørset Johnsen

 

Vålerenga starta ufattelig dårlig. De begynte kampen med å spille ballen ut over sidelinja for å sette press etter, men sjøl om Sam Adekugbe kom til et greit innleggsforsøk. Så fikk Norge låne ballen og slo en lang ball inn i bakrommet og Marcus Sandberg var ute for å klarere ballen unna. Sandberg klarte derimot å bomme på ballen og dermed var det åpent mål for Dennis Tørset Johnsen. Da var det kun spilt i 52 sekunder.

Hva i alle dager dreiv Sandberg med her? Foto: Hjesus.

 

Etter fem minutter fikk Tørset muligheten på et rapt skudd fra åtte meter, men denne gang var Sandberg tilstedeværende og redda sikkert. Etter syv minutter slo Sandberg en strålende pasning til Daniel Fredheim Holm. I kamp med to spillere fikk Fredheim Holm slått inn. Magnus Retsius Grødem forsøkte å stupheade ballen i mål, men bomma og det forvirra nok Sam Johnson litt som styrte kula utafor målet. En meget stor målsjanse.

Så ivrige at de gikk i veien for hverandre. Foto: Hjesus.

 

Halvannet minutt seinere gjenvant Grødem ballen høyt i banen på venstresida og storma mot mål. En klokkerein og knallhard takling bakfra av Andreas Hanche-Olsen hindra ham i å komme inn i straffefeltet. Grødem slapp dog unna uten skade; men minuttet seinere var det Fredheim Holm sin tur til å skade seg i sin egen takling. Han blei liggende nede i to minutter, men kom seg heldigvis opp igjen.

Taklinga på Grødem var knallhard, men allikevel rein. Foto: Hjesus.

 

Rett etterpå fikk Fredheim Holm en arm i nesa og mens han sto stille med henda på knærne, så kippa Norge igjennom Tørset igjen. Avslutninga gikk dog rett i klypene på Sandberg. Det var Norge som var best i starten og en feilpasning fra Magnus Lekven førte til at sistnevnte lagde et farlig frispark på treogtyve meter. Frisparket gikk dog i Grødem og ut til hjørnespark. Noen ville ha straffe og kanskje er den armen til Grødem ikke helt der den bør være.

Hva gjør den armen foran der? Foto: Hjesus.

 

Norge måtte gjøre et bytte Andreas Hanche-Olsen måtte ut Bjørn Utvik kom inn etter 23 minutter. To minutter seinere hadde Vålerenga et strålende angrep. Sam Adekugbe kasta inn til Grødem som fant Johnson feilvendt på sekstenmeteren. Johnson spilte videre mot høyre til Fredheim Holm som tredde igjennom Nouri på høyresida. Nouris innlegg fikk keeper Sondre Rossbach fingertuppa på ballen. Grødem skulle egentlig bare kippe ballen over en liggende Rossbach fra femmeterstreken men blei rivi ned bakfra av Julian Ryerson, som utvilsomt har et godt tak rundt håndleddet til Grødem. At det ikke blei straffe er et under.

Liten tvil om at Ryerson holder igjen Grødem. Foto: Hjesus.

 

Bård Finne testa skuddfoten etter 32 minutters spill, men sjøl om det var upressa og fra kun tyve meters hold, var han nærmere å treffe fotografen enn nettmaskene. Om lag seksten meter utafor der altså. Minuttet seinere skulle det stått likt i målprotokollen. Et hardt innlegg fra Finne fant Abdisalam Ibrahim på bakre stolpe. Ibrahim klarte derimot å sette ballen på feil side av stolpa. Større målsjanse er det ikke mulig å få.

Finnes presise innlegg burde ha resultert i mål. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga tok over mer og mer av banespillet og etter 37 minutter starta det hele med et hardt skudd fra sida av Nouri som Rossbach bare måtte bokse unna. Ibrahim gjenvant kulla og la ut til Adekugbe som fant Finne inne i sekstenmeterfeltet. Finnes skudd fra hjørnet av femmeteren blei avverga med nød og neppe av Rossb

Nouris innlegg blei etterhvert til en farlig målsjanse. Foto: Hjesus.

 

To minutter før pause var det Grødem som satte på turboen og sikta på kameramann i stedet for målet med skuddet sitt fra atten meter. Etter en dårlig start med 1 – 3 i målsjanser det første kvarteret og baklengs i åpningssekundene, så tok Vålerenga seg opp den siste halvtimen og vant sjansestatistikken 5 – 3 til pause.

Heller ikke Grødems skuddfot var helt finjustert. Foto: Hjesus.

Vålerenga gjorde ett bytte i pausa. João Meira kom inn for Felipe Carvalho i Vålerengas midtforsvar, mens Erlend Dahl Reitan kom inn for Eirik Wichne på venstrebacken til Norges U21 og Per Kristian Bråtveit kom inn i mål for Rossbach. Det var Vålerenga som var det klart beste laget i andre omgang men sjansene sleit de med å produsere. Finnes skudd etter 53 minutter var det første forsøket, men det var stillestående og nærmest en tupp etter å ha dribla vekk to spillere og gikk utafor igjen.

Finne viste fram litt magi, men skøyt utafor. Foto: Hjesus.

 

Og da gjorde Norge et nytt bytte. Jostein Gundersen kom inn for Morten Thorsby. Tempoet blei skrudd opp flere hakk i andre omgang, men produksjonen lot vente på seg og det mest spennende som skjedde det første kvarteret var en tunnel fra Nouri. Andreas Helmersen kom inn for Morten Thorsby etter 61 minutter for Norge U21. Det som skjedde minuttet seinere var derimot mer spennende. Da gjorde nemlig Deila tre bytter. Simen Juklerød kom inn for Fredheim Holm, Peter Michael for Johnson og Chidera Ejuke kom inn for Magnus Lekven. Det siste hørtes kanskje litt rart ut, men Vålerenga snudde midtbanen fra en V til en A og la Ejuke i tierrollen. Og da skulle ting begynne å skje ganske raskt. Juklerød spilte fram Nouri på sida. Innlegget blei heada ut på tredve meter der Ibrahim sto. Han la ned ballen og stillestående lappa han til ballen og den suste inn i krysset. Ei perle av Socrates-klasse og Vålerenga hadde utligna på tida 64:34.

Ibrahim klinka til fra temmelig langt hold. Foto: Hjesus.

Minuttet seinere var det Finne som snappa opp en feilpasning i Norges forsvar og satte fart inn i feltet. Skuddet hans var under press og gikk utafor, men strengt tatt burde vel Finne bare ha dytta ballen ut til sida der Michael sto helt aleine med keeper.

Men så se til høyre da Finne. Foto: Hjesus.

 

Men etter 71 minutter trodde de fleste at Vålerenga gikk opp i ledelsen. Adekugbe fant Michael inne i straffefeltet og han klarte ikke norgespillerne å holde igjen. Juklerøds forsøk på skudd blei blokkert, men ballen gikk resolutt i beina  på Ejuke, som dro av tre spillere før han fyra av. Ballen smalt i stolpa. Vålerenga gjenvant ballen rett utafor sekstenmeteren to ganger og det endte med et knallskudd fra Adekugbe som Bråtveit så vidt fikk slått til hjørnespark. Det blei det ikke noe av.

Ejuke dro av tre før skuddet, men traff bare stolpa. Foto: Hjesus.

 

I det neste angrepet så var Vålerenga svært nære igjen. Adekugbe fant Finne i sekstenmeterfeltet og Finne serverte Juklerød midt foran mål på seksten. Skuddet gikk i den andre stolpa. 

Heller ikke Adekugbe fant nettmaskene. Foto: Hjesus.

 

Norge tok ut Julian Ryerson og satte inn Markus Kaasa etter 74 minutter og tre minutter seinere gjorde Vålerenga tre bytter. Leo Cornic kom inn for Nouri, Sakarias Opsahl for Ibrahim og Sander Werni for Finne. Det blei litt mindre offensivt igjen etter dette, men Opsahl hadde et godt skuddforsøk syv minutter før full tid.

Opsahl sto for den siste målsjansa med dette skuddet. Foto: Hjesus.

 

Dette var en positiv kamp på mange måter, sjøl om Vålerenga rota det til det første kvarteret. De vant sjansestatistikken i andre omgang hele 7 – 0 og med to stolpetreff og mange unggutter i aksjon viser at Vålerenga har en meget sterk tropp og sjøl om både Felix Horn Myhre og Christian Dahle Borchgrevink var i gang med rekruttlaget, så det veldig bra ut.

 

Ejuke så også ut til å finne seg bedre til rette i en tierrolle enn han har gjort på kanten i det siste og med Samúel Kári Friðjónsson ute mens det spilles VM kan det være et greit kort å ha på hånda. Det kommer noen viktige kamper nå framover. Søndag er det Brann borte i eliteserien. Det er en vanskelig kamp der uavgjort sannsynligvis er et godt resultat, men en seaier trengs for å holde ordentlig følge i medaljestrida. Neste torsdag er det Tromsø borte i cupen og søndag 24. juni er det Rosenborg borte i serien. Rosenborg ligger på sølvplass, tre poeng foran Vålerenga.

 

En trepoenger søndag kan faktisk gjøre underverker for tabellplasseringa. Vålerenga ligger nå på en sjetteplass, men Rosenborg har en vanskelig bortekamp mot Tromsø og det er ikke gitt at Rosenborg får med seg poeng i den kampen. Ranheim og Sarpsborg 08 på tredje og fjerdeplass møtes i Trondheim og uavgjort er ikke et usannsynlig resultat. Haugesund har dog Sandefjord i Sandefjord og dermed er det ikke usannsynlig at det står fire lag med 24 poeng etter tolv runder.

 

Vålerengas beste
    Bård Finne  
   Samuel Adekugbe  
  Abdisalam Ibrahim  

 

Gutter 19

Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre var begge i startelleveren for G19-landslaget som slo Strømsgodset 1 – 0 på Marienlyst. Kampen blei ikke streama, men ryktene skal ha det til at våre spillere gjorde sine saker meget bra. At de vant med et juniorlag tyder kanskje ikke så godt for Strømsgodset som også fikk hjelp av Usain Bolt i denne kampen. Borchgrevink blei bytta ut etter seksti minutter, mens Horn Myhre spilte hele kampen.