Kamp mot Norge U21 og for G19 mot Usain Bolt

05.06.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas a-lag møter Norges U21-landslag i formiddag på Valle. Det er gratis inngang og Enga-Live streamer kampen. Det er ingen grunn til å gjette noe lag, for Vålerenga skal bruke hele den tilgjengelige troppen. Det vil si at Samúel Kári Friðjónsson er opptatt og blir det en stund siden han er i den islandske VM-troppen som eneste eliteseriespiller. Mot Norge fikk han et innhopp på ti minutter, så det er håp om at han kan få spilletid også i VM.

Vålerenga møter Norge U21 idag. Foto: Anders Grydeland.

 

Felix Horn myhre og Christian Dahle Borchgrevink er borte med G19-landslaget. De spiller kamp mot Strømsgodset på Marienlyst klokka 12:00. Usain Bolt skal spille den kampen og er tiltenkt noen spilleminutter på slutten. Vi lurer fælt på hva han tenker om å bli feid ned av Borchgrevink så han må hinke rundt på krykker på jordbærpartyet i morgen før Bislet Games. Vi har ikke finni noen stream fra denne kampen og lurer på om det er Norges Fotball Fiender eller Strømsgodset som er så høye på seg sjøl at de nekta VG Sporten å streame kampen. Det virker jo ikke som om de skal streame den sjøl.

 

Ivan Tarek Fjellstad Näsberg skulle vært med på U21-landslaget i formiddag, men han nekter å spille mot Vålerenga og for å unngå det har han sørga for å bli skada. Näsberg har sliti noen uker og fortsatt er Enar Jääger ute, så nå har ikke forsvaret noen innbyttere i dag fra a-lagstroppen; men vi kan tenke oss at Nicolay Grimstad, Jonas Levernes, Harald Martin Hauso og Leo Cornic kan være alternativer hvis det skulle skje noe – eller kanskje uansett.

 

Ernest Agyiri også skada og nå synes vi egentlig det er på tide at Vålerenga kvitter seg med låneavtalen med Agyiri. I to år har han vært kjeks og ikke spilt mer enn 119 minutter i eliteserien. Samtidig lar klubben våre egne unge sisteårs juniortalenter Sakarias Opsahl og Ulrik Mathisen leve i uvisshet om deres framtidige fotballkarriere. Sannsynligvis forsvinner begge to i sommer dersom det ikke dukker opp en proffkontrakt. Det er jo viktigere å ha en kjeks som eies av en riking i Manchester City på lønningslista enn oslotalentene. Det er syltynt på midtbanen med Agyiri skada og Friðjónsson i VM. I dag er det kun tre tilgjengelige midtbanespillere uten å bruke juniorer. Derfor regner vi med at vi også får se Mathisen og Opsahl i kveld. I Sotahjørnets øyne fortjener begge en proffkontrakt de kan leve av.

 

I angrepet er også Fitim Azemi skada. Det betyr at Sam Johnson, Chidera Ejuke, Bård Finne, Peter Michael, Daniel Fredheim Holm og Simen Juklerød er alternativene framme på banen.

 

Vålerenga mot Norges U21-landslag streames altså av Enga-Live og du kan se den i videovinduet under.

 

Talentleir

Det er også kommet gutteuttak på talentleieren i Porsgrunn i slutten av juni. Midtstopper Brage Skaret er tatt ut på G16, med midtbanespiller Fredrik Oppegård og spiss Lukas Thorsen Håll på skyggelandslaget. For G15 er midtbanespillerne Christos Zafeiris og Oscar Bobb tatt ut, med midtstopper Miran Kuci på skyggelandslaget. For G14 landslaget født i første halvår er midtstopper Mikkel Nordengen Knutsen, midtbanespiller Oliver Konstantin Thomassen og ving Shreeraam Sritharan tatt ut. Det er ingen som er tatt ut fra Vålerenga på G14 født siste halvår.

 

Vålerenga i dag:

12:00 Fotball: Strømsgodset – Norge G19, Treningskamp, Marienlyst Stadion

14:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Norge U21, Treningskamp, Valle kgb 5