Videre i cupen

02.06.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas fotballjenter er videre i cupen etter å ha slakta Snøgg på Valle torsdag. Det var en morsom kamp forr de som liker målsjanser og enveiskjøring for  Vålerenga vant sjansestatistikken 35 – 2 og at det bare blei 8 – 1 i kampprotokollen til slutt er et under; men et feilaktig annullert mål og dessuten en soleklar straffe som dommeren ikke gadd å blåse på, samt en kraftig ineffektivitet foran mål sørga for at Snøgg slapp tosifra antall baklengs.

 

Vålerenga starta med en gang og allerede etter 70 sekunder hadde Ingrid Schjelderup kveldens første skuddforsøk fra sekstenmeterstreken, men ballen skrudde feil vei og gikk rett utafor. Etter fem minutter og femti sekunder spilte Vålerenga seg nydelig gjennom laget til Snøgg og Sherida Spitse fant Isabell Lehn Herlovsen som fikk vende opp aleine med keeper, men keeper redda. Det var bare et forvarsel for Vålerenga holdt trykket oppe og femogtyve sekunder seinere kippa Schjelderup fram til Herlovsen som la ned ballen pent på brystet til Marte Berget som fyra av i tverrligger og over helt ute i krysset.

 

Keeper Karine Rulnes Faane tok femmeter ut til høyre. Der vant Celin Bizet Ildhusøy duellen og heada igjennom Berget som plasserte ballen iskaldt til side for keeper på tida 6:40. Et viktig mål, for Berget har sliti med produksjonen i toppserien og et mål gjør alltid godt for sjøltilliten. Det var scoring på den fjerde målsjansen og det er for så vidt godkjent uttelling.

Marte Berget sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Etter ni minutter trodde alle at det sto 2 – 0. Ellen Wang spilte fram Schjelderup på venstresida og inne foran mål lura Herlovsen. Innlegget til Schjelderup var perfekt og Herlovsen breisida ballen mot mål fra fire meter, men keeper fikk en fot på ballen og det blei bare med et hjørnespark. På hjørnesparket fant Spitse Anne Lise Olsen som dro til på volley, men ballen sneik seg over tverrliggeren.

 

Sekunder seinere var Olsen på gang og vant kula på venstresida. Hu la inn til Herlovsen som forlenga ballen til Berget som skrudde ballen mot det lengste hjørnet. Keeper Faane gjorde en stor redning og Vålerenga måtte nøye seg med hjørnespark. Vålerenga fortsatte å kjøre på og Spitse fikk lade fra under tredve meters hold etter tolv minutter. Det var Vålerengas åttende sjanse i kampen, men heller ikke den ballen traff nettmaskene.

 

Schjelderup vant igjen ballen på tyve meter etter et innkast på høyresida. Ballen gikk raskt mot venstre til Herlovsen, videre til Berget som slapp til Olsen som helt aleine med keeper feila igjen. Vålerenga fikk et frispark uten annet enn et hjørnespark ut av det, men på hjørnesparket fikk Bizet en stor sjanse på sekstenmeterstreken, men blåste ballen over. Og på Vålerengas femte hjørnespark etter tyve minutter heada Schjelderup millimetere utafor stolpa.

 

Men så – på Vålerengas tolvte målsjanse i kampen – kom det andre målet. Spitse tredde igjennom Berget på venstresida og hu kom seg ned til dødlinja. La ut i 45 grader til Olsen som breisida ballen til side for keeper. Nok en spiss som fikk en viktig nettkjenning.

Anne Lise Olsen kunne endelig juble for nettkjenning igjen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Spitse testa skuddfoten et par minutter seinere igjen og rett etterpå redda keeper et skudd fra Herlovsen sekstenmeterstreken. Vålerenga holdt trykket oppe, men Snøgg klarte å blokkere de neste skuddforsøka og etter 27 minutter tok laga drikkepause. Vålerenga hadde da produsert femten målsjanser.

 

Snøgg benytta drikkepausa best og etter tredve minutter missa Victoria Ludvigsen på en takling og Rebecca Harvey var plutselig aleine med Guro Pettersen. Harvey forsøkte å løfte ballen over Pettersen, men Pettersen fikk slått ballen unna og Ludvigsen fikk blokkert ballen til hjørnespark. I stedet var det Vålerenga som scora igjen. Bizet forsøkte seg på et dribleraid langs dødlinja. Hu blei i utgangspunktet stoppa, men vant tilbake ballen med en perfekt takling til Schjelderup som bare vendte seg og smalt ballen opp i det lengste krysset fra nesten død vinkel. Tida var 36:45.

 

Tina Dalgård hadde nylig spilt fram Bizet til den forrige sjansen og nå prøvde hu seg også med et skudd som keeper plukka, men Schjelderup vant tilbake ballen på utspillet og sendte fram Herlovsen på venstresida. Herlovsen trakk seg fint inn i straffefeltet og fra hjørnet av femmeteren satte hu ballen mellom beina på Faane og inn i nettmaskene. Endelig. Kanskje var det måltørken som var over. Nå hadde tre av Vålerengas angrepsspillere scora. Tid for målet var 39:00.

 

Tre minutter før pause fikk Spitse en mulighet på et frispark fra tredve meter, men skuddet mot krysset blei slått til hjørnespark som det ikke blei noe ut av. Dermed gikk laga til pause med 4 – 0. Vålerenga produserte nitten målsjanser mot Snøggs ene. Er vi litt snille og teller med det annulerte målet så scora Vålerenga omtrent på hver fjerde målsjanse, men med tanke på hvor store noen av de målsjansene som blei brent var, så burde nok uttellinga ha vært større.

 

Vålerenga satte inn Adriana Imeri for Marte Berget og la om til 4 – 3 – 3 med Imeri i tierrollen i andre omgang og Imeri  var nære ved å få en målgivende pasning allerede etter åtti sekunder, men Herlovsens skudd blei igjen redda av Faane, som virkelig var en keeper som sannsynligvis er bedre enn flere av keeperne i toppserien – i hvert fall i denne kampen. Ludvigsen og Herlovsen fikk hver sin sjanse på det påfølgende hjørnesparket. Ludvigsens skutt blei blokkert og returen fra Herlovsen gikk centimeter utafor stolpa.

 

Vålerenga ville ha mere mål og Dalgård og Spitse satte opp Ludvigsen på 45 meter. Hu hadde ingen spillere foran seg før atten meter og fikk gå og gå med kula. Skuddet hennes kom fra 23 meter og da kunne ikke en gang Faane hindre scoring. Tida var 53:45 og bare to minutter seinere viste Guro Pettersen fram sin strålende pasningsfot da hu løfta ballen vakkert ut til Bizet, som vente opp, satte fart framover og tredde Herlovsen aleine med keeper. Herlovsen runda keeper og satte ballen enkelt i nettmaskene på tida 56:12.

Isabell Lehn Herlovsen runda keeper før 6 – 0. Foto: Kenneth Myhre.

 

Så brøyt Eirin Bjerkreim Kleppa en pasning fra Ludvigsen og spilte fram til Harvey og gikk sjøl på løp. En misforståelse mellom Ingrid Søndenå og Spitse førte til at begge stoppa opp for å stoppe Harvey og lot Kleppa få løpe rett igjennom – og pasninga fra Harvey kom. Aleine med Pettersen satte Kleppa inn Snøggs trøstemål på tida 58:20.

 

Schjelderup spilte igjennom Herlovsen igjen, men hu trøbla med mottaket og blei løpt opp. Klareringa havna dog tilbake i beina på Schjelderup som forsøkte et skudd fra førti meter som duppa akkurat for tidlig til å gå over fingertuppene til keeper; men bare sekunder seinere satt ballen i nettet. Herlovsen og Bizet kombinerte fint på kanten og Herlovsen fikk tilbake ballen og plasserte den nærmest oppe i krysset. Hattrick på tida 62:52 og da må vel måltørka kunne erklæres over.

Krysset er ledig, så bare legger den der. Hattrick! Foto: Kenneth Myhre.

 

Schjelderup blei felt innafor seksten etter 64 minutter, men fikk ikke straffe. Vålerenga fortsatte og Herlovsen fikk en mulighet etter 69 minutter, men avslutninga fra sekstenmeterstreken var for dårlig. Etter 74 minutter var det Bizet som igjen spilte fram Herlovsen. Hu fant Imeri i feltet, men Imeri klarte ikke å få sin første a-lagsscoring i god posisjon. I stedet måtte det en spiss til. Spitse spilte ballen til Søndenå som slo en pasning fram på høyrekanten. Schjelderup endra retning noen centimeter og Bizet var på vei inn på hjørnet av straffemerket. Skuddet hamra hu opp i nettaket fra fjorten meters hold og dermed hadde alle fire spissa scora i denne kampen. Tid for scoringa var 74:45.

Celin Bizet satte punktum for kvelden med dette skuddet. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga satte inn Kine Fløtre for Herlovsen og Emilie Libakken Østerås for Søndenå. Bizet fikk en ny sjanse, men skøyt over og rett etterpå gikk hu av banen med det som så ut som en hamstringsskade. Wang og Østerås hadde hver sin sjanse på slutten, men det endte 8 – 1 til Vålerenga som dermed er videre til åttendelsfinale. Vålerenga stilte med følgende startellever:

Guro Pettersen

Tina Dalgård – Ingrid Søndenå – Victoria Ludvigsen – Ellen Wang

Celin Bizet Ildhusøy – Sherida Spitse – Ingrid Schjelderup – Anne Lise Olsen

Isabell Lehn Herlovsen – Marte Berget

 

Vålerengas beste
    Sherida Spitse  
   Ingrid Schjelderup  
  Celin Bizet Ildhusøy  

 

Kjelsås

Lørdag møter Vålerengas rekruttgutter Kjelsås borte på Grefsen Stadion. Det er meget tett i toppen av PostNordligaens avdeling 2 og Kjelsås ligger sist av fem lag på tolv poeng – ett poeng bak Skeid som topper avdelinga. Det er mange gamle vålerengahelter på Kjelsås. Vålerenga har syv poeng, samme som Brattvåg har, men de er bak på målforskjellen. Laga under nedrykksstreken Egersund, Nardo og Vard Haugesund har henholdsvis seks, fem og fire poeng.

 

Jesper Solli har spilt i Kjelsås i noen år, mens Tega George og Mortadha Alkanany kom dit i år.  Toppscoreren deres er Walid Chafouk Idrissi. Vålerengas a-lag har hatt ferie denne uka, så det er vel tvilsomt om det er noe særlig hjelp å få fra a-laget denne gang. Vi har ikke peiling på hvem som er hjemme og ikke og dermed er det umulig å si noe om Vålerenga 2s lag lørdag. Kristoffer Klaesson er dog med og vi gjetter på følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Jonas Levernes – Harald Martin Hauso – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl – Brede Sandmoen

Ulrik Mathisen

Joacim Sereba – Sander Werni – Oskar Opsahl

 

Lier

Vålerengas rekruttjenter spiller søndag borte mot Lier på Tranby Stadion. Lier står med fire poeng og har kun poengløse Pors bak seg på tabellen. Det bør være en fin gjennomkjøring for talentene som nok heller ikke kan vente seg hjelp fra a-laget. De eneste a-lagsspillerne som ikke spilte cupkampen torsdag er Tinja-Riikka Korpela og Marie Dølvik Markussen, men de starta sist toppseriekamp mot Trondheims-Ørn og er derfor uaktuelle.

I tillegg mangler nok også Sara Nilssen Kilen i mål og Elise Gjester i forsvar. Så får vi håpe Ida Outzen er frisk ellers ser det tynt ut i bakre rekker. Vi tror Vålerenga 2 stiller følgende lag:

Vilde Madelen Thomsen

Adriana Imeri – Eline Stensen Gulliksen – Ida Outzen – Jenny Sare Slåtta

Emilie Libakken Østerås

Tine Celine Karstensen – Mia Huse Rostad

Johanne Eide Bruun – Leah Rønning Berge – Kine Fløtre

 

Junior

Jenter 19-laget tapte 2 – 0 for Kolbotn på en dag de stilte med et svært ungt lag, mens G19 klarte en 3 – 0 seier over Bærum med et tilsvarende lag av unggutter. Emanuel Longe Grønner scora Vålerengas første mål rett før pause, mens sekstenåringene Yasir Abdiqadir Saad og Obilor Denzel Okeke sørga for at det blei en solid seier til slutt.

 

Island

Samúel Kári Friðjónsson er eneste vålerengagutt i aksjon når Island tar i mot Norge på Laugardalsvöllur i Reykjavík i kveld. I Vålerenga spiller han på midtbanen, men på island regnes han som en midtstopper som skal ta over etter Birkir Már Sævarsson som ryggraden i det islandske laget. Islandske Dagblaðið-Vísir har skrivi en fin artikkel om de to, nåtida og framtida.

 

Vålerenga i helga:

Lørdag 16:00 Fotball: Kjelsås – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avdeling 2, Grefsen Stadion

Lørdag 22:00 Fotball: Island Herrer – Norge, Treningskamp, Laugardalsvöllur

Søndag 15:00 Fotball: Lier – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjons avd 2, Tranby Stadion

 

  1. Thomas B sier:

    Lea starter garantert ikke. Hun er bortreist i helgen