Dobbeltseier i helga og dobbeltrekrutt i dag

14.05.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag er det hjemmekamper for begge Vålerengas fotballrekruttlag. Det er spennende og vi har en del om begge kampa, samt at vi sjølsagt har referat fra begge seierne i helgas toppfotballrunder. Det var svært viktig. Norge røyk ut av fotball-EM, mens i hockey-VM er det skjebnekamp. Og så har Vålerenga nok en gang blitt både eliteseriemestere og norgesmestere. Det er alltid stas.

 

Arendal

Vålerengas rekruttgutter møter i kveld Arendal på Valle og det er slettes ingen lett kamp, sjøl om Arendal ligger på plassen bak Vålerenga på tabellen. Arendal rykka ned fra OBOS-ligaen i fjor og er et lag som satser rimelig hardt på et opprykk. De har dog fått en tøff start og står kun med fem poeng så langt, ett mindre enn Vålerenga 2. Allikevel, Vålerenga kan gå helt opp fra en åttende til en tredjeplass med seier.

 

Arendal er en relativt ung klubb, stifta 27. september 2010 som et samarbeidsprosjekt mellom Trauma og Grane. I mål har de en diger polakk som de rappa fra Tromsdalen i fjor og som også har stått OBOS-liga for Bærum. I forsvar har de Jens Kristian Skogmo som fikk 20 kamper for Start i Eliteserien i 2016 og kosovoalbaneren fra Kristiansand, Avni Pepa, som har en drøss eliteseriekamper for Start og Sandnes Ulf fra 2010 til 2014. Dansken Sune Kiilerich har spilt superliga for Silkeborg og Anders Hella har eliteseriekamper for Sogndal.

 

Det er ikke særlig lystigere på midten. Tobias Henanger har eliteserieerfaring fra Sarpsborg 08 og nigerianeren Thompson Unachi Ekpe for Kristiansund. I angrep har de Pape Paté Diouf med ti års erfaring fra eliteserien og superligaen, danske Rasmus Lynge Chrisensen med erfaring fra Hobro og Midtjylland i superligaen og tidligere eliteseriespiller i Start, Adi Markovíc. Det florerer med eliteserieerfaring, så la oss håpe dette er avdanka spillere.

 

Vålerenga har kun fått med Kristoffer Klaesson og Christian Dahle Borchgrevink med a-lagskontrakt i kveld. Det er et purungt lag og med Leo Cornic og Harald Martin Hauso i EM, skader på Brede Sandmoen, Kevin Ogudugu, Hans Jacob Thomsen og Oliver Valaker Edvardsen så ser dette særdeles vanskelig ut. Det blir sannsynligvis et ganske likt lag som starta andreomgang mot Hødd som starter i kveld. Troppen har vi fått og vi gjetter på dette laget:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Jonas Levernes – Brage Skaret – Nicolay Grimstad

Ulrik Mathisen – Sakarias Opsahl

Osame Sahraoui

Joacim Sereba – Sander Werni – Marcus Victorio

Innbyttere: Petter Karlsen, Fredrik Holme, Martin Bech Riisnæs, Almin Dacic, Marcus Melchior og Mathias Bråten.

 

Pors

Vålerengas rekruttjenter møter nok en gang et bunnlag, nemlig Pors også det er på Valle. Vålerenga 2 har en trygg plass på femteplass sjøl etter tapet sist, mens Pors fortsatt står uten poeng og virker å være et lag som har et syltynt forsvar. De har slippi inn henholdsvis fire, syv og fire mål på sine tre kamper så langt.

 

Pors kommer til Oslo med en tynn tropp på kun tolv spillere og Heidi Bjørntvedt er den eneste spilleren med toppserieerfaring. Hu fikk seks kamper for Urædd i 2016. Vålerenga stiller heller ikke med mange a-lagsspillere; men Anne Lise Olsen, Kine Fløtre og Emilie Libakken Østerås er med. Det er mye sykdom og Mia Huse vil nok savnes på midtbanen; men Vålerenga 2 skal være et bedre lag enn Pors og med seier er det mulig å klatre helt til topps på tabellen. Det er bare tre poeng opp. Det krever dog en storseier.

 

Vi har fått Vålerengas tropp og ut i fra tilgjengelige spillere tipper vi følgende startellever:

Sara Nilssen Kilen

Eline Stensen Gulliksen – Ida Outzen – Elise Gjester – Jenny Sare Slåtta

Kine Fløtre

Tine Celine Karstensen – Emilie Libakken Østerås

Johanne Eide Bruun – Anne Lise Olsen – Julia Caroprese

Innbyttere: Sofie Lerstang Réz, Emma Skredderberget, Lea Haji Høiness og Leah Rønning Berge.

 

Sandefjord

Vålerenga hadde ikke tapt på syv strake kamper og det var heller ikke snakk om å gå på en smell mot Sandefjord. Etter tre uavgjorte seriekamper på rad var det derimot nær sagt et krav om at laget måtte ta en fullverdig trepoenger igjen og mange hadde tatt turen ned og knuste Sandefjord på tribunen. Det er alltid morsomt og seieren blei etter hvert ganske så kontrollert.

 

Det holdt dog på å gå skikkelig galt nesten med én gang. Felipe Carvalho bomma på en pasning tilbake til Adam Larsen Kwarasey. Det så virkelig ille ut og Pontus Engblom var aleine med keeper; men Carvalho løp opp den første sjansen da Engblom nølte et sekund og Vålerenga fikk noen spillere bak ballen. Allikevel, Flamur Kastrati fikk fyre av og Kwarasey måtte gi et hjørnespark.

 

At det gjør vondt å møte Vålerenga fikk Håvard Storbæk erfare etter bare femten minutter. Tre minutter seinere gikk han slukøra av banen og Vålerenga fikk powerplay. Vålerenga utnytta det til å få sine første halvmuligheter. Magnus Lekven spilte ut til Daniel Fredheim Holm. Innlegget blei heada ut og Magnus Lekven forsøkte to ganger å fyre av; men begge blei blokkert. Så fikk Sandefjord inn en spiller.

 

Den første ordentlige muligheten kom ved Samúel Kári Friðjónsson. Det var Sam Johnson som vant en duell mot Lars Grorud etter et gjennomspill fra Fredheim Holm. Friðjónsson fikk vendt opp og skutt fra tolv meter, men keeper redda.

 

Etter 35 minutter kombinerte Vålerenga fint på kanten mellom Abdisalam Ibrahim og Friðjónsson. Friðjónsson dribla seg inn i feltet og blei takla, mista balansen og falt. Dommer mente det var filming og ga gult kort. Det er ikke filming bare fordi man faller i en situasjon. Litt irriterende. Det var dog riktig å la være å dømme straffe, spilleren var først på ballen. Vålerenga fortsatte å trykke på og Fredheim Holm fant Ibrahim som forsøkte å legge ut i førtifem grader. Sandefjord fikk klarert foran Johnson.

 

Andre omgang starta mye bedre enn første. Vålerenga bytta plass på Friðjónsson og Ejuke og fikk tak på kampen fra starten av og etter bare syv minutter gjorde Vålerenga en smart manøver. Friðjónsson gikk ut for å ta et innkast og alle forventa et sedvanlig langt kast; men i stedet tok han det kort til Ibrahim som storma inn i feltet og blei tråkka på akillessena. Straffe! Ibrahim lå lenge nede og det tok fryktelig lang tid før straffesparket skulle tas. Johnson var dog iskald, tok fart og sendte straffa den veien keeper ikke gikk. Sterkt. På tida 54:32 var Vålerenga i ledelsen.

 

Det fortsatte i samme kjøret, men det blei stort sett med nesten sjanser for Vålerenga. De gjenvant ballen høyt, men den siste pasninga eller driblinga feila. Men midtveis i omgangen kom en kjempesjanse. Fredheim Holm flytta ballen raskt framover og Amin Nouri kom som et uvær på kanten og blei spilt igjennom. Inne foran mål lura Johnson, men pasninga blei blokkert.

 

Så gjorde Vålerenga et bytte. Ejuke gikk ut og Peter Godly Michael kom inn. Han vant den første duellen og bare en våken keeper hindra det å bli en nydelig målgivende stuss til Johnson. Kvarteret før slutt var det en fin kombinasjon mellom Fredheim Holm og Michael og den løse avslutninga til Michael sneik seg så vidt utafor stolpa.

 

Med åtte minutter igjen av ordinær tid gikk Friðjónsson ut og Simen Juklerød kom inn. Vålerenga satte inn Felix Horn Myhre for Johnson med fem minutter igjen og bare minuttet seinere snappa han ballen inne i sekstenmeterfeltet og blei felt. Denne gang dømte ikke dommeren straffe, men den var like klar den som fellinga på Ibrahim.

 

På overtid fikk Vålerenga en kjempesjanse. Horn Myhre flikka Ibrahim aleine med keeper, men Ibrahim brukte for lang tid og det endte bare med et skudd fra Nouri. Ibrahim er ikke akkurat kjent for å score mål. Det er mulig han så etter et pasningsalternativ i stedet for å skyte. Men 0 – 1 sto seg ut hele kampen og dermed plukka Vålerenga endelig en trepoenger igjen etter tre strake uavgjortkamper.

 

Opp til gullet er det ti poeng og alt for langt til at det i det hele tatt er vits i å se helt den veien på tabellen; men samtidig er det blitt ti poengs luke ned til nedrykksstreken også. Vålerenga klatra til en femteplass, bare tre poeng bak sølvet og to poeng bak tredje- og fjerdeplassen. Mest positivt var det å se innhoppet til Horn Myhre som virkelig ga energi og løpskraft i tierrollen. Han stressa Sandefjord og etter en dårlig førsteomgang hadde Vålerenga totalt kontroll i den andre. Vålerenga stilte følgende startellever:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Abdisalam Ibrahim – Magnus Lekven

Samúel Kári Friðjónsson

Daniel Fredheim Holm – Sam Johnson – Chidera Ejuke

 

Vålerengas beste
    Abdisalam Ibrahim  
   Daniel Fredheim Holm  
  Sam Johnson  

 

Grand Bodø

Vålerenga mangla både trener Monica Knudsen og ving Marte Berget etter å ha blitt utvist mot Klepp. I tillegg var midtstopper Stine Ballisager Pedersen ute med skade og Raymond Mikkelsen blei tvingi til å gjøre endringer i startelleveren. Det betydde at det blei en del rokkeringer og både Celin Bizet Ildhusøy og Adriana Imeri fikk starte kampen. Det var Bizets debut fra start, sammen med Camille Levin som endelig var tilbake fra et ribbeinsbrudd.

 

Det var Vålerenga som starta best og allerede etter halvannet minutt kom den første målsjansen. Ingrid Schjelderup spilte ut til Levin som kom ned til dødlinja og la ballen ut i femogførti grader. Bizet fyra av direkte fra ti meters hold, men keeper redda og gjenvant også sin egen retur rett foran skotuppene til Bizet. Sherida Spitse var den neste som forsøkte seg på et frispark fra tredve meter forsøkte hu et hardt skudd mot nærmeste stolpe, men ballen gikk utafor. Spitse var aktiv og etter et innlegg fra Schjelderup og en stuss fra Isabell Lehn Herlovsen dro Spitse til på volley. Skuddet gikk dog over.

 

Vålerenga kjørte på og Adriana Imeri fant Bizet på bakerste femmeter. Volleyskuddet blei en sleivtreff og heller ikke Herlovsen traff på sitt brasseforsøk, men Vålerenga sto høyt og gjenvant ballen to ganger rett utafor sekstenmeteren. Siste gang ved Bizet som runda backen, spilte til Schjelderup som tredde igjennom Herlovsen. Fra hjørnet av femmeteren er vi vant til at Herlovsen klinker til, men nå skulle hu slå pasning tilbake til Schjelderup; den var ikke nøyaktig nok og Grand fikk klarert.

 

Vålerenga fikk kun innkast og Grand klarte heller ikke nå å klarere godt. Spitse gjenvant ballen på femogtyvemeter, spilte vegg med Schjelderup og fyra av en liten meter til side for mål. Det nærma seg et kvarter spill og så langt hadde dette sett ut som powerplay for Vålerenga. Men allerede etter seksten minutter gikk Stine Pettersen Reinås ut med skade og Vålerenga satte inn Tina Dalgård. Også Dalgård spiller sin første kamp etter skade og nå begynte det å bli tynt bak. Vålerenga forsøkte en kontring rett etterpå. Tinja-Riikka Korpela slo langt ut og Siiri Välimaa var langt ute på bærtur. I duell med grandbacken Amalie Lillevold Johnsen kasta Bizet seg inn i en kombinasjon av takling og skudd. Ballen kom dog ikke fram til mål.

 

Det var kun gått nitten minutter da også Grand gjorde sitt første bytte. Inn med Anne Marthe Birkeland som var deres store målscorer i fjor. Vi forstår ikke hvorfor hu ikke starta. Vi veit heller ikke om byttet skyldtes skade eller det faktum at det ikke overraskende var Vålerenga som dominerte kampen og det var et stort bakrom for en hurtig spiss. Hvis det er overraskende for grandtreneren, så bør han i så fall begynne å analysere Grands kamper.

 

Etter tyve minutter fikk vi erfare linjedommmeren fra helvete første gang. I en løpsduell langs linja kasta Dalgård fram foten og klarerte ballen ut til innkast, men linjedommeren som sto tredve centimeter unna klarte ikke å se at Dalgård traff ballen reint. Dermed dømte han frispark. Ikke så farlig der, men hans dommergjerning skulle bli mye verre seinere.

 

Etter 23 minutter fortsatte elendigheta for Vålerenga. Lillevik Johnsen stanga ned Levin som måtte ut med ispose i panna. Meget synd for Levin som hadde starta kampen meget friskt på høyrebacken. Etter to minutter reiste hu seg og gikk ut av banen, men ga signal til Mikkelsen med en gang om at hu måtte byttes.

 

Med kun ti spillere på banen var det fortsatt Vålerenga som skapte noe først. Bizet herja på kanten tidvis og nå fant hu Victoria Ludvigsen som kom til skudd som dessverre var alt for dårlig. Grand Bodø kunne få sin første målsjanse rett etterpå, men dommeren vinka av for offside. Det så marginalt ut og en frys av TV-bildet viser at Ingrid Søndenå var marginalt innafor. Der var Vålerenga noe heldige. Så etter seks minutter med én spiller mindre kom Maren Eithun Hauge inn på banen.

 

Så kom en meget spesiell situasjon. Välimaa skulle kaste ut ballen, men mista den rett til Schjelderup. Det skulle vært en gedigen målsjanse for Vålerenga, men fløytetøyta blåste av for frispark og ga Hauge gult kort. Problemet er bare at Hauge ikke gjorde noen ting og heller ikke var i situasjonen da Välimaa mista ballen. Hauge var to meter foran Välimaa med ryggen mot situasjonen. Der var det Grand som var heldige. Vi skjønner ikke annet enn at det gule kortet må strykes. Man kan ikke få gult kort og mulig karantene på slutten av sesongen fordi en keeper mister ballen. Kan vi få ordentlige dommere i toppserien snart?

 

Så skulle det plutselig smelle bakover. Ludvigsen slo en dårlig pasning inn i midten og Grand fikk sjansen til å kontre. Det blei en løpsduell mellom Ingrid Søndenå og Birkeland fra midtstreken og det er alltid rått parti. Søndenå hadde tre meters forsprang, men etter ti meters spurt var hu allerede meteren bak. Birkeland nådde ballen først og fortsatte løpet inn mot sekstenmeteren og hadde fem meters forsprang til slutt da hu fyra av og satte ballen sikkert i mål på tida 31:27.

 

Vålerenga burde ha utligna på hjørnespark rett etterpå. En innøvd variant som først mislyktes endte allikevel med at Schjelderup var igjennom på sida. Inne foran mål sto Herlovsen, men fra syv meter satte hu ballen rett i fanget på Välimaa. Det vil seg absolutt ikke for Herlovsen for tida, som nærmest virker vaksinert mot å score.

 

På overtid rota Grand det ordentlig til. De fikk frispark, tok det kort bakover. Men stopperen må ha fått hjerneblødning. Stoppa ballen, tok en touch til og så tok hu på ballen med hånda og la den død. Herlovsen og Spitse reagerte raskt på handsen og Spitse spilte igjennom Herlovsen. Nok en gang vegra Herlovsen seg for å skyte og til slutt hu blokkert nesten på dødlinja. Dermed sto det 0 – 1 til pause. Meget flatterende for Vålerenga, men etter en voldsom start blei det tammere etter hvert.

 

Andre omgang starta på verst tenkelig vis. En lang ball i bakrom og hverken Søndenå eller Imeri satt ordentlig fart bakover. Dermed stakk Vilde Anett Fjelldal igjennom og på tida 47:10 satt baklengs nummer to i nettet bak Korpela; men bare sekunder seinere retta det seg opp. Imeri slo et godt oppspill til Ludvigsen som tredde igjennom Herlovsen på høyresida. Noe klønete blei hu felt og Vålerenga fikk straffe. Endelig scora Herlovsen, på tida 48:40 sto det 1 – 2. Keeper gikk til venstre og Herlovsen satt ballen motsatt vei.

Isabell Herlovsen reduserte på straffe. Foto: Kenneth Myhre.

 

Spitse hadde først et litt dårlig langskudd, så kom et fint vålerengaangrep. Schjelderup slo en fin krosser til Imeri som satte opp Bizet i en mot en på kanten. Inne sentralt smøyg Spitse seg fram og fikk servert ballen og fyra av et skudd bare centimeter over krysset. Det var det siste Imeri gjorde i kampen, for allerede syv minutter ut i andre omgang gjorde Vålerenga sitt tredje bytte for dagen og det var Marie Dølvik Markussen som kom inn. Vålerenga la vel muligens også om til tre spillere bak, om ikke annet sto i hvert fall backene stort sett i angrep.

 

Det tok bare sekunder før Schjelderup fant Herlovsen inne i feltet, men scoringsvegringa var ikke løst med straffemålet og Herlovsen dytta ballen utafor fra femmeteren. Vålerenga begynte å få powerplay igjen og midtveis i omgangen kom et fantastisk angrep. Søndenå slo ut til Hauge som spilte inn sentralt til Spitse på første touch, videre på en touch fram til Ludvigsen som vendte vekk forsvareren tok en touch til før hu sendte igjennom Spitse på vei inn i sekstenmeterfeltet. Spitse tok én touch, nok til å dra en forsvarer ut og vekk fra Bizet, sendte ballen inn foran mål der Bizet dro til på direkten fra syv meter. På tida 66:54 utligna Bizet med hennes første mål for Vålerengas a-lag. Det var mange flotte mål mot Stabæk, men det var enkeltprestasjoner. Dette var et virkelig sexy lagspill og det målet sto dermed ikke noe tilbake for tre av måla som blei scora mot Stabæk.

Celin Bizet Ildhusøy smilre bredt etter sitt første toppseriemål. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga kjørte på og bare tre minutter seinere kom en ny kjempesjanse. Dølvik la inn til Herlovsen som la igjen til Schjelderup. Skuddet fra åtte meter blei dog redda. Halvminuttet seinere smalt ballen i tverrliggeren etter et langskudd av Søndenå fra femogtredve meter og minuttet seinere blei Schjelderup klippa ned på femogtyve meter i det hu var på vei inn i en situasjon lik den hu smalt ballen i krysset på mot Stabæk. Taklinga var kun ment for å stoppe Schjelderup, men det var ikke gult kort ifølge fløytetøyta. Prøv å forstå den linja når Bizet hadde fått gult for tilsvarende takling, men midt på Grands banehalvdel i ufarlig posisjon tidligere og nå blei Schjelderup tatt fra en stor skuddsjanse.

 

Vålerenga hagla på med målsjanser og en meget aktiv Dølvik storma rundt på venstrekanten og serverte Herlovsen, men Herlovsen skøyt igjen rett på keeper og Vålerenga måtte nøye seg med hjørnespark. Det var dog fortsatt over et kvarter igjen. Med elleve minutter igjen satte Grand Bodø inn sin siste spiller for dagen. Vålerenga fortsatte kjøret og et skudd fra Wang ti minutter før full tid var Vålerengas neste sjanse, men den gikk en meter utafor. Med ni minutter igjen av ordinær tid gikk Cecilie Nordeng ned for telling og blei liggende. Vålerengaspillerne bar ut bodøjenta så vi kunne få i gang kampen igjen og nå var det Grand som var redusert til ti spillere og blei det ut kampen.

 

Så kom en ny feilaktig offsideavgjørelse. Spitse tredde igjennom Dølvik på venstrekanten og nok en gang var linjedommeren feilaktig oppe med flagget. For så vidt er det da en kjempesjanse annullert hver vei av denne dommeren. Så langt rettferdig i det minste, men med feilen til fløytetøyta på Hauges gule kort er det Vålerenga som kom dårligst ut av dommerprestasjonene – igjen.

 

Tida begynte å renne ut. Kun fem minutter gjensto og Vålerenga trengte mål. Et frispark fra Spitse blei skrudd inn i feltet og Herlovsen heada mot mål. Keeper ga retur og ballen traff Søndenå som heada ballen først opp i lufta og deretter inn i mål på tida 86:39. Alle jubla for mål, unntatt linjedommeren fra helvete. Han klarte å vinke av for offside på Søndenå som altså fikk ballen tilbake fra keeper. Da kan rett og slett assistentdommeren ikke offsideregelen – og det i Toppserien! Det er en skandale! Ballen kom altså fra motstanders keeper og blei i tillegg spilt bakover i banen. Det er to regler som opphever en mulig offsideplassert spiller. Vi forventer at vi aldri ser denne assistentdommerjævelen fra helvete i en toppseriekamp igjen…

Ingrid Søndenå skulle heada Vålerenga i ledelsen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga måtte nå fortsatt ha et mål og med powerplay var egentlig Grand sjanseløse. Et nytt langskudd fra Wang gikk utafor; men sekunder før passerte nitti minutter var Dølvik på tur igjen. Innlegget blei flikka fra Herlovsen, men utafor. Linjepikken dømte så frispark til Grand da Hauge blei klippa ned bakfra, men heldigvis var dommeren påpasselig og skjønte at det var Vålerengas frispark ikke så langt fra hjørneflagget. Vålerenga vant duellene i feltet og igjen kom det et innlegg fra Dølvik på venstresida. Schjelderup storma inn på første stolpe og flikka ballen inn i nettet. Om lag ett minutt ut i tilleggstida sto det endelig 3 – 2. Herlovsen burde ha scora ett til da Bizet spilte henne igjennom rett etterpå, men nok en gang traff hu keeper og dermed endte det 3 – 2 eller i utgangspunktet 4 – 2 siden vi ikke godtar annulleringa til linjedommerjævelen fra helvete.

 

Spillet begynner endelig å sitte og tre poeng gjør at Vålerenga fortsatt har nogen lunde heng på medaljene og fortsatt er beste oslolag på en femteplass. Sjansesløsinga er dog ikke bra. Vi har telt hele 10 – 2 og 13 – 1 i målsjanser i de to omgangene. På 23 – 3 i målsjanser vant altså Vålerenga kun 3 – 2 (egentlig 4 – 2). Avslutsningstrening må tydeligvis til.

Banens beste spiller showa også foran Klanen etter kampen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Med scoringa si i går gikk Bizet inn på andreplass over tidenes yngste målscorere i Toppserien for Vålerenga. Med 16 år og 201 dager er det kun Emilie Libakken Østerås som er yngre enn Cubafoten med sine 15 år og 184 dager da hu scora mot Stabæk i fjor. Moro at også Dølvik fikk sin første gode kamp i vålerengtrøya. Det var på tide. Vålerenga stilte følgende startellever:

Tinja-Riikka Korpela

Camille Levin – Ingdrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Ellen Wang

Victoria Ludvigsen – Sherida Spitse

Ingrid Schjelderup

Celin Bizet Ildhusøy – Isabell Lehn Herlovsen – Adriana Imeri

 

Vålerengas beste
    Celin Bizet Ildhusøy  
   Sherida Spitse  
  Marie Dølvik Markussen  

 

Friðjónsson til VM

Samúel Kári Friðjónsson er tatt ut i den islandske VM-troppen og det betyr at Vålerengas midtbane reduseres kraftig i en lengre periode. 23. mai samles VM-troppene og hjemmekampen mot Lillestrøm og bortekampa mot Brann og Rosenborg garantert ryker, i tillegg til åttendelsfinalen i NM. Island spiller sin siste gruppespillkamp 26. juni og ryker Island ut kan han teoretisk rekke hjemmekampen mot Bodø/Glimt 30. juni, men det skjer ikke – han får noen fridager etter VM og skal også trene med laget før han kan spille igjen. Blir det åttendelsfinale ryker også bortekampen mot Molde som er den siste kampen før det er én måneds sommerferie.

 

For disse fem seriekampene og cupkampen får Vålerenga en liten slump penger av FIFA. Faktisk ganske mye. De starter å betale to uker før VM starter og regner det fram til 8 530 $ per spiller per dag. Det betyr at Friðjónsson minimum tjener inn 221 780 $ på VM eller nærmere 1,8 millioner kroner siden han har vært her helt siden juli 2016. Det er gode penger for klubben, men kan også være tapte penger dersom fraværet av Friðjónsson koster oss en europabillett.

 

EM

Det blei et 2 – 0 tap for Norges G17-lag i kvartfinalen i EM mot England. Både Leo Cornic og Harald Martin Hauso starta kampen, men Cornic blei bytta ut midtveis i andre omgang. Dermed er EM over for denne gang og gutta kommer hjem. Begge våre gutter har gjort en god figur.

 

VM

I dag er det skjebnekamp i Jyske Bank Boxen. Hockeygutta må rett og slett ta poeng mot Korea. Gjør de ikke det blir det nedrykk til B-VM og da er spørsmålet hva som skjer med trenerspørsmålet. Svært mange stilte spørsmål ved laguttaket. Landslagets sønn Steffen Thoresen blei valgt foran bedre undertallsspillere – ja, det må være lov til å spørre hvorfor Jonas Oppøyen ikke var med for å spille undertall. Sportssjefens sønn Eirik Saltsen leverte en grusom sesong, men blei belønna med landslagsplass på bekostning av spillere i utlandet som har levert langt sterkere.

 

Tobias Lindström og Stefan Espeland er altså i kraftig trøbbel, men ett poeng redder den norske plassen og Norge vil da unngå et nedrykk til VM 1. divisjon. Sist de måtte ned tok det fire år å komme opp igjen. Det er press på gutta nå.

 

Norgesmestere

Vålerenga sjakklubb totalt overlegent seks poeng foran lag nummer to, Nordstrand. Med 18 poeng var de soleklart best. I helga blei også de første NM spilt og Vålerenga var ikke snauere enn at de tok sin første «the double» i historien. De som spilte i NM var Aryan Tari, Magnus Danielsen, Johan Sebastian Christiansen, Odin Blikra Vea, Askild Bryn, David Howell, Nils Grandelius og Tor Fredrik Kaasen.

 

Det er vel kanskje snakk om at det blir flere norgesmesterskap framover. 18. og 19. mai arrangeres NM i Fischersjakk i Bogstadveien 30. Mon tro om det er en lov mot pyroteknikk i sjakk.

 

Vålerenga i dag:

16:15 Hockey: Norge Herrer – Korea, VM gruppe B, Jyske Bank Boxen

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Arendal, PostNordligaens avdeling 2, Valle kgb 5

19:30 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Pors, 2. divisjon avdeling 2, Valle kgb 2