Slått ut hele groruddalen

10.05.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Som forventa blei det en vanskelig bortekamp på Nordre Åsen. Skeid er et meget godt PostNordligalag og ga Vålerenga kamp til døra i cupens tredje runde. Vålerenga hvilte flere sentrale spillere og det var godt å se at de på tross av det, klarte å dra hjem en seier etter nitti minutter i en sjansefattig fotballkamp foran 2 623 tilskuere.

Bård Finnes vakre frisparkmål. Foto: Hjesus.

 

Det var Vålerenga som fikk den første store målsjansen. Amin Nouri kom på et av sine mange offensive løp og siden ingen støta på ham skar han inn i sekstenmeterfeltet og hamra ballen i tverrliggeren. Motsatt vei svarte tidligere vålerenggutt Henning Tønsberg Andresen med et skudd som Marcus Sandberg måtte ut i full strekk for å slå til hjørnespark.

 

Det skulle ta 37 minutter før ballen satt i nettmaskene. Det var ikke overraskende Bård Finne som gjorde det. Han har stått og terpa og terpa og terpa på frispark fra tyve meter litt til venstre for straffemerket etter en rekke treninger i år – seinest tirsdag sto han og Christian Dahle Borchgrevink igjen en halvtime og trente på frispark fra akkurat den posisjonen. Øvelse gjør som kjent mester og Finne skrudde ballen ned i korthjørnet, slik han har terpa det inn. Deilig!

 

Andre omgang var ikke gammel da Vålerenga fikk hjørnespark fra høyre. Simen Juklerød slo inn og Felipe Carvalho storma til mot første stolpe, brøyta seg vei med sine digre muskler og styrte ballen kontant inn i nettmaskene med innsida av foten. Der og da så dette ut til å bli komfortabelt, men Vålerenga sovna et øyeblikk og Johannes Godøy reduserte med en halv omgang igjen på uret. Dermed blei det nervepirrende og et lettelsens sukk da dommeren blåste av etter drøyt 94 minutter.

 

Kampen blei dog hard karantenemessig. Fire gule kort blei delt ut og siden Abdisalam Ibrahim var én av synderne som også synda mot Grorud, så har han karantene i neste runde. Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe, Felipe Carvalho, Samúel Kári Friðjónsson og Felix Horn Myhre står også i fare for å få karantene dersom de pådrar seg et gult kort til i løpet av de to neste rundene.

 

Neste motstander ut er Tromsø og dermed ser det ut til at Vålerenga til slutt faller ut av ruta til 31-bussens ruteplan. Sist Vålerenga møtte Tromsø borte i cupen var i 2008 – også det i fjerde runde. Kampen gikk til ekstraomganger og det var da Bojan Zajíc viste fram sin magiske evner og scora Vålerengas vinnermål syv minutter ut i første ekstraomgang. Rett før full tid dobla Bengt Sæternes ledelsen og Vålerenga vant 0 – 2 på Alfheim etter ekstraomganger og til slutt bøtta på Ullevaal Stadion. Så da veit vi alle hva som er i vente.

 

Vålerenga stilte følgende startellever mot Skeid:

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Felix Horn Myhre

Abdisalam Ibrahim – Magnus Retsius Grødem

Simen Juklerød – Peter Michael – Bård Finne

 

Vålerengas beste
    Bård Finne  
   Felipe Carvalho  
  Abdisalam Ibrahim  

 

Snøgg

Vi har ofte lurt på hva disse dresskledde pampene med kanapéer i buffeten røyker når de setter opp cupoppsettet. Vi veit det med jevne mellomrom ankommer flere tonn med ferdigrulla gress fra Nederland til Ullevaal Stadion og det røykes heftig på kontorene er årets oppsett for damer et bevis på. Toppserielaga kommer inn i andre runde og Vålerenga har fått Snøgg – i seg sjøl ikke så galg – men hvorfor i alle dager skal kampen spilles på Valle?

 

Sjøl Trondheims-Ørn – som ikke har hjemmebane å spille på i vår – har fått hjemmebane. Og dette gir utgangspunktet for hvilke lag som settes opp som hjemmelag i tredje runde der det kun er seksten lag igjen og altså fire kamper innbyrdes i toppserien. Altså, bare det at de kanapéspiserne skal velge ut hvilke fire toppserielag som unngår å møte toppseriemotstand i åttendelsfinalen er jo i seg sjøl idiotisk; men mafiaforbundet skal jo få sin mulighet til å motta penger under bordet for å forfordele litt kamper.

 

Og at de ikke liker Fart skjønner vi jo. For andre år på rad har de bortekamp mot et toppserielag i andre runde av cupen. Da har jo faktisk Norges Fotball Fiender bevist sin inkompetanse. Fotballklubbene har dog seg sjøl å takke. Hvorfor er det ingen som hever røsten sin på fotballtinget og krever at cupens andre og tredje runde trekkes? Først opp av hatten får hjemmekamp, med mindre det er divisjonsforskjell – da får det lavest rangerte laget hjemmekamp. Er det så jævlig vanskelig å trekke da?

 

Gimletroll

Vålerengas rekruttjenter møter Gimletroll i kveldens kamp i andredivisjon. Gimletroll er fra Kristiansand, midt i bibelbeltet og spiller sjølsagt på Prestheia. Dette er et lag Vålerenga skal slå. Gimletroll har spilt tre kamper denne sesongen og takk fattige ett poeng. Vålerenga på sin side har tatt ni poeng på fire kamper og kan overta tabelltoppen i løpet av dagen.

 

Det er kun Adriana Imeri av de faste a-lagsspillerne som er med nedover til Kristiansand, men troppen har med de fleste hospitantene og både Celin Bizet Ildhusøy og Kine Fløtre har spilt i toppserien denne sesongen. Det er kun Johanne Eide Bruun som ikke holder junioralder, mens Eline Stensen Gulliksen og Jenny Sare Slåtta holder jentealder. Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Ida Outzen – Johanne Eide Bruun – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Kine Fløtre

Celin Bizet Ildhusøy – Lea Høiness – Julia Caroprese

Innbyttere: Eline Stensen Gulliksen, Sofie Lerstang Réz og Nadia Pinto

 

Strømsgodset

Vålerengas G16-lag møter Strømsgodset i nasjonal serie i dag. Kampen spilles på Marienlyst. Det er Vålerenga og Sarpsborg 08 som står med full pott etter to kamper, mens Strømsgodset – i likhet med Stabæk – står med tre poeng. Bak der igjen følger Odd og Sandefjord poengløse etter. Det er om å gjøre å komme topp to som kvalifiserer inn i den beste pulja til høsten.

 

Brede Pedersen fra KFUM hospiterer igjen i Vålerengas midtforsvar i denne kampen og det spørs om ikke det blir en overgang i sommer allerede. Vålerenga er meget tynt besatt bak, men duoen Brage Skaret og Pedersen kan bli en meget spennende duo, som kan takle å være en stopperduo i PostNordligaen i en alder av seksten år, slik Ivan Näsberg og Markus Nakkim gjorde.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Strømsgodset:

Christoffer Bugge

Edonis Mulaj – Brede Pedersen – Ian Barobe – Ole-Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Florind Lokaj – Fredrik Oppegård

Kenneth Nguyen – Lukas Thorsen Håll – Obilor Okeke

Benk: Christoffer Øverland, Miran Kuci, Fredrik Støa, Brage Skaret, Matias Victorio, Eskild Braathen Fredriksen og Yasir Abdiqadir Saad.

 

Ottestad

Vålerengas J17-lag møter Ottestad på bortebane i J17-ligaen. Vi frykter at det blir et stygt resultat. Ottestad har vinni alle kampa sine med klare sifre og det er ikke så rart. De stiller et nær reint søttenårslag der mer eller mindre alle spillerne er fast på Ottestads lag i tredje divisjon. Vi forstår det ikke helt. Vålerenga har også en rekke gode søttenåringer. Den kampen mange av de spilte for J19 blei det 11 – 0 seier til Vålerenga. Stort sett spiller de kun andredivisjon, så også i dag.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Ottestad:

Elife Salihu

Selma Saltvik Hagen – Celina Svendsen – Ingrid Haug – Karin Heramb Aamot

Martyna Buslowicz

Henriette Velten-Simonsen – Helena Ringheim

Hedda Brandt Henriksen – Emma Iversen – Pernille Velten-Simonsen

Benk: Matilde Ravn, Mia Tuft Andersen, Carmen Elisabeth Castillo, Natalie Jeanette Pettersen.

 

EM

Norges G17-landslag møter Slovenia i dag og vil være sikra en kvartfinalebillett i EM med uavgjort. Ved seier kan de også kanskje klare å knipe førsteplassen i gruppa foran Portugal som møter Sverige i dag. Både Harald Martin Hauso og Leo Cornic starter kampen. Vi regner derfor med at dette blir barnemat.

 

VM

Vi har fortrengt hockeykampen mot Finland men Stefan Espeland og Tobias Lindström har muligheten til å få Norge inn på kvartfinaleplass igjen ved å slå Canada. Strengt tatt tror vi ikke det, men Norge har da slått Canada før i VM.

 

Vålerenga i dag:

12:00 Fotball: Strømsgodset – Vålerenga G16, Nasjonal serie vår 01, Marienlyst Stadion

14:00 Fotball: Norge G17 – Slovenia, EM Gruppe 2, Loughborough Stadion

15:00 Fotball: Gimletroll – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 2, Prestheia

20:15 Fotball: Ottestad – Vålerenga J17, 1. divisjon, Hias kunstgress

20:15 Hockey: Norge Herrer – Canada, VM, Jyske Bank Boksen

 

  1. nN Kåre Thorkildsen sier:

    Moa scoret etter 118 min i 2008 i Tromsø? Hva sier Tysnes?