Cupkamp mot Nordlies Skeid

09.05.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas cupeventyr fortsetter i kveld på Oslo øst. Motstander er Skeid og kampen spilles på Nordre Åsen. Det er nok en vanskelig motstander for Vålerenga. Nok en gang er det et topplag i PostNordligaen som Vålerenga møter. Skeid knuste Sandefjord hele 3 – 0 i forrige runde og ligger på andreplass i PostNord-ligaens avdeling to. To poeng foran Vålerengas rekruttgutter.

Nå er det Tom Nordlies Skeid som altså skal prøve å gjøre en ny cupbombe, mens de kjemper om opprykk til OBOS-ligaen. Nordlie var trener for Ronny Deila i Odd i 1998 og 1999. Vålerenga kjempa i Europa og sendte Besiktas ut av cupvinnercupen og møtte Chelsea. Men så forsvant Lars Tjernås og Egil «Drillo» Olsen og i stedet blei Nordlie ansatt som trener i Vålerenga. Det gikk ikke bra. Den første sesongen blei det nedrykk etter to kvalifiseringskamper som endte uavgjort mot Sogndal. Det på tross av at Kjetil Rekdal var henta hjem til å styre Vålerengas midtbane.

 

Nordlie fikk sparken og Kjetil Rekdal reiste Vålerenga opp i tippeligaen på første forsøk og siden har Vålerenga vært der. Nordlie har ikke fått ta i Vålerenga fra rett side igjen; men som trener for motstanderne fortsatte han å tape. I 2003 kjempa Vålerenga mot Sandefjord i kvalifiseringskamp til Tippeligaen. Sant å si kjempa Vålerenga for eksistensen sin. Nordlie tapte i Vallhall og Sandefjord forblei nede.

 

Hans neste klubb blei Start som kjempa om seriegull med Vålerenga i 2005. Alle husker hvordan det gikk. Feiringa både i Skien og i borggården i Oslo var gull; men det var Vålerenga som feira, med Nordlie som bitter mann etter et nederlag for Fredrikstad. At han fikk Kniksenprisen som såkalt beste trener var vel trøstepremie.

 

Nordlie er aldri trener lenge noe sted. Det lengste han har klart er Start. Fra 1. januar 2004 til 14. juli 2006. Sånn sett begynner han å nærme seg rekorden i Skeid nå. Han blei ansatt 3. mai 2016, så er han fortsatt skeidtrener 18. november 2018, tre uker etter at PostNordligaens avdeling 2 er avslutta, så har han altså satt personlig rekord.

 

Assistenten hans i Skeid er Morten Berre på landslaget. Spilleren med 298 kamper og 62 mål for Vålerenga; men dette er slettes ikke de eneste vålerengspillerne i Skeid. Keeper Adrian Møller spilte 31 kamper for rekruttlaget til Vålerenga i 2015 og 2016-sesongen sammen med midtstopper Mats Andersen som fikk 39 kamper. Midtbanespiller Henning Tønsberg Andresen spilte samtlige rekruttkamper i 2016, mens David Hickson fikk 15. Og i 2014-sesongen fikk Dreni Ademaj én rekruttkamp. Sannsynligvis er det kun Tønsberg Andresen som starter kampen.

 

Det er altså mange gamle vålerenggutter som kan stå på motsatt banehalvdel i kveld, mens Vålerenga kun har Daniel Fredheim Holm som tidligere skeidgutt i sin tropp. Den teller tyve spillere og skal reduseres til atten før kveldens kamp. Christian Dahle Borchgrevink er høyst usikker og meldte seg ikke klar før til helga da vi snakka med ham i går. Dermed antar vi at han er én av de som befinner seg på tribunen og at Jonas Levernes fortsatt kan få sin a-lagsdebut. Magnus Lekven gikk av ganske tidlig i går og vi tror derfor at han blir den andre spilleren på tribunen fra tyvemannstroppen. Vi tror dog Vålerenga er ganske redd for Skeid i utgangspunktet og forventer et kraftfullt mannskap. Amin Nouri gikk av kampen sist og vi forventer derfor at han starter på benken i kveld. Dette er sånn vi tror laget starter:

Marcus Sandberg

Jonas Levernes – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Ivan Näsberg

Felix Horn Myhre

Samúel Kári Friðjónsson – Abdisalam Ibrahim

Bård Finne – Sam Johnson – Chidera Ejuke

Benk: Adam Larsen Kwarasey, Amin Nouri, Sam Adekugbe, Daniel Fredheim Holm, Magnus Retsius Grødem, Peter Godly Michael og Simen Juklerød.

 

Tap for Hødd

Mandag var det rekruttkamp mot Hødd og vi skal ikke skrive så fryktelig langt om den, men det var et purungt vålerengalag som stilte til start. Startelleveren var 18 år og 24 dager gammel i snitt. Yngstemann, Brage Skaret, var seksten år og ni dager gammel. Han debuterte og i tillegg var dette debutene fra start til Hans Jacob Thomsen og Osame Sahraoui. Begge har kamper, men dette var første gang de starta.

 

Hødd fikk 1 – 0 på den første sjansen etter bare fem minutter. På et hjørnespark gikk Kristoffer Klaesson ut og skulle ta ned ballen. Han fikk en spiller litt i ryggen, mista ballen og dessverre fanga en høddspiller andreballen og det endte med åpent skudd fra sekstenmeteren i mål. En klar keepertabbe og Klaessons andre feil tidlig i kampen. Etter dette spilte Klaesson seg dog klart opp, begynte å bokse ballen på innlegga og blei etter hvert en av de viktigste grunnene til at Vålerenga fortsatt hang med i kampen.

 

Vålerenga blei snytt for en straffe to minutter seinere. På ny var det corner og Hødds keeper satte kneet i ryggen på Sander Werni på vei ut for å bokse ballen. Det er soleklart straffespark, man kan ikke kjøre kneet i ryggen på en spiss, kun fordi man er keeper. Werni lå nede en stund, men kom seg opp. Vålerenga styrte det meste i 32 minutter, men kom ikke til noen målsjanser. Hødd skapte fire de siste tretten minuttene, derav Jonas Levernes måtte trå til å redde på strek den ene sjansen som kom seg forbi Klaesson.

 

Dessverre fikk Kevin Ogudugu en smell i den siste duellen før pause. Dermed kom en ny debutant inn, Marcus Victorio til andre omgang. En omgang var Vålerenga langt mer med og Sahraoui, som hadde vært helt usynlig i førsteomgang, viste fram sine tieregenskaper i den andre. Først tredde han igjennom Werni som hamra ballen i tverrliggeren. Linjemann vinka dog for offside, men i det neste forsøket så kom Werni igjennom. Avslutninga var noe dårlig, men han vant en duell med keeper og dermed var det utligning.

 

På slutten starta et virkelig kappløp for Hødd for å få utligning med høye baller inn. Klaesson og Levernes rydda opp i stor stil sammen med Nicolay Grimstad. Levernes redda nok en gang på streken før Vålerenga gjorde bytter. Først kom Fredrik Holme inn til sin debut for Sahraou, deretter blei Werni bytta ut for Martin Bech Riisnes – også han debutant.

 

Det var ikke mye å legge til for. Det blei gjort fire bytter og Klaesson hadde en smell som tok rundt tredve sekunder. Normalt sett ville to til tre minutter holdt, dommeren la til fire. Så er det det som så ofte skjer med Vålerengas rekruttgutter. Dommeren lar spillet gå og gå og gå og gå når motstanderen trenger et mål. Så også i denne kampen. I det 96. spilleminutt – totalt uten at Vålerenga 2 hadde drøya tid eller noe, så kom det et tvilsomt offsidemål imot Vålerenga som dermed endte med null poeng.

 

Det blei kampens siste spark og det er lite tvil om at sunnmøringen Mathias Smehus Kringstad hadde latt denne kampen gå og gå i mange minutter til dersom linjedommeren hadde gjort jobben sin og vinka av for offside. Vi er dritt lei av det. En utrolig jobb av Vålerenga som dessverre ikke fikk med seg mer enn ett poeng. Det som er ekstra møkk er at et drittlag som Hødd dermed fikk dommerens hjelp til å komme med i opprykkskampen.

 

Totalt var det fire debutanter på Vålerenga 2 i denne kampen og nå ligger de på en fjerdeplass. Fire poeng bak KFUM, to poeng bak Skeid og ett poeng bak jævla Heimebane-Varg. Vålerenga stilte følgende startellever:

Kristoffer Klaesson

Hans Jacob Thomsen – Jonas Levernes – Brage Skaret – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl – Ulrik Mathisen

Osame Sahraoui

Kevin Ogudugu – Sander Werni – Joacim Sereba

 

Vålerengas beste
    Jonas Levernes  
   Nicolay Grimstad  
  Kristoffer Klaesson  

 

Vålerenga i dag:

19:15 Fotball: Skeid – Vålerenga Herrer, NM 16-delsfinale, Nordre Åsen