Purungt mot Hødd

07.05.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Rekruttgutta kjemper i toppen av PostNordligaens avdeling 2, men har i kveld en svært vanskelig motstander. Hødd rykka ned fra OBOS-ligaen for to år sida sammen med KFUM og laget som de fleste i Norge nå bare kjenner som Varg IL er av de fleste eksperter spådd et direkte opprykk fra denne PostNordligaavdelinga. Ikke av oss på Sotahjørnet sjølsagt, vi holder fortsatt en knapp på oslofotballen og tror at Skeid rykker direkte opp fra denne avdelinga til slutt.

De ligger to poeng bak Vålerenga 2 på en tiendeplass på tabellen, men kan passere Vålerenga 2 med seier og klatre opp til den tredjeplassen gutta holder nå. Helt våkne er i hvert fall ikke Hødd når vi leser forhåndssaken på hjemmesida deres. De har satt opp en startellever i feil formasjon, men også med spillere som ikke er tilgjengelige. Leo Cornic og Harald Martin Hauso spiller EM for G17-landslaget og Felix Horn Myhre starta mot Haugesund i går og er dermed ikke spilleberettiga. I tillegg er Oliver Valaker Edvardsen skada. Det samme er Fitim Azemi som mest sannsynlig skal operere hælen.

 

«Den mest erfarne juniorspilleren i laget» som de snakker om, Nicolay Grimstad, er førsteårs senior. Cornic omtales som midtstopper og Sakarias Opsahl som kantspiller. Vi heier på analysesjefen til Hødd og skjønner at kveldens motstander absolutt ikke har peiling på hva som kommer til å møte dem.

 

Hødd har en forestående tredjerundekamp mot Kristiansund i cupen og den kan fort sette seg litt i hodene på lagets spillere. Det er ikke et lag som scorer mange mål. Etter 3 – 0 seieren i serieåpninga borte mot Stjørdals-Blink har Hødd enten gått av banen med ett mål eller ingen. De må unnvære viktige Steffen Moltu. Kapteinen scora mål og blei utvist i 3 – 1 tapet for KFUM sist.

 

Det er kun keeper Kristoffer Klaesson som er med fra a-troppen denne gang og spillertroppen som har reist nordvestover ser svært tynn ut; men de har det med å overraske – og det skal ikke mer til enn at vålerengaspillerne er påskrudd, mens Hødd tar dette litt lettere og har fokus mot cupkampen om tre dager, så kan det på ny bli tre poeng med hjem til Oslo. Laget har tross alt hundre prosent statistikk for trepoengere på bortebane denne sesongen.

 

Forsvarsfireren blir fort veldig tynn. Jonas Levernes er bankers som midtstopper og Nicolay Grimstad som venstreback; men hvem som fyller de andre rollene er uvisst. Stoler de på seksten år gamle Brage Skaret som midtstopper ved siden av Levernes? Det kan også bli Martin Bech Riisnes eller Hans Jacob Thun Thomsen. Med sistnevnte som midtstopper blir det Fredrik Holme på høyreback. Uansett må én i forsvarsfireren være debutant. Vi tror det blir Skaret.

 

På midtbanen er det lett. Vålerenga mangler både Brede Sandmoen, Almin Dacic, Alessandro Caroprese og Marcus Melchior. Dermed er det kun tre midtbanespillere med i troppen. Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen og Osame Sahraoui. Vi antar det blir Sahraoui i en tierrolle, med Opsahl og Mathisen som indreløpere bak ham.

 

Angrepet er det som ligner mest på normalen. Kevin Ogudugu til høyre og Sander Werni som midtstpiss. På venstrekant blir det enten Joacim Sereba eller Marcus Victorio. Vi tror Sereba er den som starter. Vålerenga 2s forventede lag mot Hødd:

Kristoffer Klaesson

Hans Jacob Thomsen – Jonas Levernes – Brage Skaret – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl – Ulrik Mathisen

Osame Sahraoui

Kevin Ogudugu – Sander Werni – Joacim Sereba

Benk: Petter Karlsen, Fredrik Holme, Martin Bech Riisnæs og Marcus Victorio.

 

Haugesund

Nok en gang tapte Vålerenga to poeng i sin tredje eliteseriekamp på rad. For andre kamp på rad er det etter meget svakt keeperarbeid av Adam Larsen Kwarasey. Det begynner å bli latterlig. Ronny Deila tviholder på keeperen som gjør at Vålerenga ikke er et topplag; men en middelmådighet. På benken sitter Marcus Sandberg som storspiller i de kampa han får lov til å prøve seg i.

 

Etter et kvarters spill satt den første baklengsen i nota. Simen Juklerød sov på et haugesundinnkast og de fikk lov til å slå upressa inn i feltet. Ballen gikk i en forholdsvis høy bue og datt ned litt foran midten av målet, fire meter fra målstreken. Kwarasey gikk ut på to meter, men feilberegna helt ballbanen og sto dermed på halvdistanse da headinga gikk i åpent mål. Samtidig fulgte ikke Sam Adekugbe spilleren sin. Det er tre spillere som må ta skyld i baklengsmålet, men altså igjen er Kwarasey en av de som gjør svak innsats.

 

Men Vålerenga utligna. Felipe Carvalho brøyt en pasning to meter inn på egen banehalvdel, storma opp i angrep og dro til fra tyve meter. Ballen satt knallhardt i det lengste hjørnet. Få den mannen på lengre kontrakt. Han er et monster bak i Vålerengas midtforsvar. Rydder opp i alt han er i nærheten av og har allerede tatt tribunen med storm. Å signere ham på langtidskontrakt er den viktigste investeringa Vålerenga kan gjøre nå.

 

På Haugesunds 1 – 2 scoring i andre omgang er det nok en gang svakt keeperspill av Kwarasey. Han reagerer for seint og rekker ikke fram mot første stolpe der ballen løpes i mål. Samúel Kári Friðjónsson tapte duellen. Vi stusser dog over én taktisk ting. De fleste lag pleier å putte en back på første stolpe som kan klarere unna baller der. Vålerenga plasserer ingen der. Det fikk vi svi for mot Haugesund.

 

Vålerenga kom dog tilbake. Carvalho spilte en flott ball opp til Sam Johnson foran Haugesunds stoppere. Johnson vendte opp og tredde igjennom Peter Michael, som avslutta med første touch meteren foran straffemerket. Ballen gikk inn via stolpen. To fine vålerengamål, men vi føler oss snytt for to poeng. Neste kamp er mot Skeid i cupen, så da er Marcus Sandberg tilbake i mål. Det bør han også være mot Sandefjord.

 

Vålerenga stilte følgende startellever mot Haugesund:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm

Samúel Kári Friðjónsson – Felix Horn Myhre

Simen Juklerød – Sam Johnson – Chidera Ejuke

 

Vålerengas beste
    Felipe Carvalho  
   Amin Nouri  
  Daniel Fredheim Holm  

 

Klepp

Vålerengas damer reiste til Jæren med samme tafatte midtbane som sist mot Lyn. Det skulle igjen bli en nedtur. På et frispark ti minutter ut i første omgang stussa Gry Tofte Ims ned til Hanne Kogstad som breisida ballen mot mål. Tinja-Riikka Korpela gjorde en kjemperedning på streken. Så kom en litt merkelig situasjon. Kogstad glir inn i mål med ballen på armen, ballen sklei over henne og ut av mål igjen og Vålerenga fikk klaret. Dommeren blåste ingenting. Klepp var forbanna, men har egentlig ingen grunn til det. All den tid Kogstad dro ballen over linja med armen, så skulle det vært dømt hands – men at ballen var over linja i den andre situasjonen var det lite tvil om. Den er dog ikke over i første situasjon.

 

Det burde jo ha tent Vålerenga, men laget ser utrolig tamt ut. Midtbanen tapte igjen nær sagt alle dueller og andreballer. Det var også passivt da Klepp fikk hjørnespark etter en halv omgang. Kogstad fikk avslutte fra elleve meter uten at Ingrid Søndenå kom i ballbanen. Det skuddet satt i krysset og var utagbart for Korpela. Dermed sto det 0 – 1.

 

Rett etterpå fikk Søndenå gult kort for ingen verdens ting. Takling reint på ball og innkast til Klepp skulle det være. I stedet fikk Søndenå gult og Klepp frispark. Under minuttet seinere kom et nytt frispark til Klepp. Marte Berget fikk gult for å spille bort ballen etter at dommeren hadde blåst. Et idiotisk kort å dra på seg for Berget. Og dette bør Vålerenga vite. Aleksander Skjold Vermundsen deler stort sett ut mellom fem og åtte gule kort i hver kamp – gjerne to gule til samme spiller.

 

Så blei Victoria Ludvigsen felt bakfra. En soleklar straffe. Ei elendig straffe. Keeper gikk lenge før Sherida Spitse satte standfoten i bakken. Straffa satt samme sted som sist og keeper lå nede og venta på ballen da den kom. Når keeper går en time før straffesparket slås, ja, da er det greit å trille ballen inn midt i mål i stedet.

 

Det er klart det blir vanskelig å vinne fotballkamper når ikke en gang straffespark blir mål. Men så skulle det bare bli verre. Berget mista ballen og mens Søndenå var i duellen med spilleren som storma hu inn bakfra og stoppa en overgang med å klippe spilleren bakfra. Strengt idømt gult kort, men igjen – Berget hadde gult fra før. Dette var totalt unødvendig. Og dermed var kampen ødelagt for Vålerengas del og Berget har karantene når Grand Bodø kommer på besøk til helga.

 

I andre omgang blei det ytterligere to baklengsmål for Vålerenga som nå kun står med syv poeng etter seks spilte kamper. Etter seks kamper i fjor hadde laget tatt åtte poeng. Da mangla Vålerenga en midtspiss. I år har vi en av europas beste. Den store forskjellen er dog at i år så har vi en midtbane som til nød jogger. I fjor vant Aivi Luik alle andreballer, Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir løp i samfulle 90 minutter, mens Stephanie Verdoia løp til hu var tom og det tok vanligvis 60 minutter.

 

I år har ikke en gang Vålerenga alternativer på sentral midtbane. Det vil si, alternativene er seksten år gamle hospitanter; men ingen av dem var med til Jæren. Det positive er at det fortsatt ikke er all verdens langt opp til medaljene. Fem poeng går det an å hente inn på to kamper; men da holder det ikke at midtbanen jogger rundt. De må opp på nivå som i fjor. Jobbe steinhardt, så får heller Kine Fløtre, Mia Huse Rostad eller Tine Celine England Karstensen komme inn den siste halvtimen. Nå er også snart Emilie Libakken Østerås klar for toppseriespill.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Klepp:

Tinja-Riikka Korpela

Ingrid Søndenå – Stine Ballisager Pedersen – Stine Pettersen Reinås – Ellen Wang

Ingrid Schjelderup – Sherida Spitse

Victoria Ludvigsen

Marte Berget – Isabell Lehn Herlovsen – Maren Eithun Hauge

 

Vålerengas beste
    Stine Ballisager Pedersen  
   Stine Pettersen Reinås  
  Tinja-Riikka Korpela  

 

Knuste Asker

Vålerengas J19-lag tok imot Asker til kamp i første divisjon på søndag og ettersom det ikke var kamper for rekruttlaget, så stilte de et meget sterkt lag. Og når Vålerenga stiller et sterkt J19-lag; så slakter de all motstand. Vi snakker om en motstander som slettes ikke er dårlig. De kom seg greit igjennom NM-kvalifiseringa og har knepne ettmålstap for gode juniorlag som Kolbotn og Lyn. Mot tomålstap mot Stabæk og Øvrevoll Hosle er heller ikke til å kimse av.

 

Men da de gjesta Valle fikk Asker seg en god porsjon deng. Det var midtbanedirigent Kine Fløtre som åpna scoringsballet assistert av Marit Emaus Flaa før det var spilt fire minutter av oppgjøret. To minutter seinere dobla spissen Nadia Ryan Pinto ledelsen assistert av Tine Celine England Karstensen. Karstensen var også nest sist på det neste målet som blei scora av ving Adele Thomassen. Da var det ennå ikke spilt ti minutter.

 

Det skulle ikke stoppe der. Pinto scora sitt andre for dagen etter en drøy halvtime. Denne gang var Thomassen nest sist. I siste spilleminutt før pause scora Flaa assistert av Karstensen før Pinto fullførte hattricket sitt assistert av Fløtre. 6 – 0 til pause og det kunne neppe være morsomt å være askermålvakt.

 

Pinto var i ordentlig scoringshumør og satte sitt fjerde mål tre minutter ut i andre omgang. Assist denne gang fra Celin Bizet Ildhusøy. Ti minutter ut i omgangen var det duka for et par mål av Fløtre. Først assistert av Karstensen, deretter av Bizet. Karstensen sørga for tosifra ti minutter før pause og i siste spilleminutt satte Leah Rønning Berge inn kveldens siste mål i sin første kamp for klubben. Assist denne gang av Bizet.

 

11 – 0 er en maktdemonstrasjon og fortsatt skal det sies at Vålerenga kan stille et enda sterkere juniorlag i et NM. Samtidig er også flere av spillerne på vei tilbake fra skader. Midtbanejuvelen Julia Andreassen Caroprese var ute et halvt år, fikk en ny smell for noen uker sida, men var tilbake igjen til denne kampen. Emilie Libakken Østerås har vært ute i to måneder med en fraksjon i hofta. Hu fikk 25 minutter søndag, mens Berge som scora det siste målet fikk femten minutter etter å ha vært ute med korsbåndsskade i over et år.

 

Stabæk

Vålerengas G16-lag møtte Stabæk i Nasjonal serie på lørdag. Det var en spennende og fin fotballkamp der det spillende laget også gikk av med seieren. Det var Vålerenga som fikk den første sjansen ved Christos Zafeiris med et skudd fra 20 meter, men rett etterpå fikk Stabæk sin ene målsjanse i omgangen. Den var stor. Vålerenga kløna med klareringer i feltet og plutselig var det helt åpent og et volleyskudd fra fem meters hold hadde retning for nettmaskene. Men Vålerenga har gode keepere og Christoffer Vedant Mehta Bugge gjorde en helt sjuk redning.

 

Vålerenga pressa hardt og etter en drøy halvtime satt endelig ballen i nettet. Obilor Denzel Okeke slo et presist hjørnespark. Inne foran mål raga hospiteringsspiller Brede Pedersen høyest og stanga Vålerenga i ledelsen. Pedersen spiller til daglig i KFUM.

 

Vålerenga kjørte på og Fredrik Oppegård satte ballen i tverrliggeren etter et herlig rykk fra Okeke. Rett etterpå spilte Kenneth Nguyen igjennom Lukas Thorsen Håll, men han skøyt utafor aleine med keeper og da Okeke traff stolpa minuttet seinere og Håll bomma for andre gang aleine med keeper etter at Jacob Blixt Flaten hadde spilt han aleine igjennom – ja, da skjedde det som ofte skjer. Siste spark på ballen i første omgang ga utligning og 1 – 1.

 

Vålerenga fortsatte å skape store sjanser i andre omgang, blant annet lobba Håll ballen over keeper, men en stabækforsvarer fikk hedda unna på streken; men to minutter før full tid satt seiersmålet endelig. Pedersen gjenvant en ball høyt i banen etter hjørnespark og slo inn i feltet. Ian Barobe storma fram og lobba ballen over keeper. Vålerenga vant 2 – 1 og er dermed fortsatt uten poengtap i nasjonal serie.

 

Vålerenga stilte følgende startellever:

Christoffer Bugge

Edonis Mulaj – Brede Pedersen – Ian Barobe – Ole-Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Fredrik Oppegård – Jacob Blixt Flaten

Kenneth Nguyen – Lukas Thorsen Håll – Obilor Okeke

 

Vålerengas beste
    Brede Pedersen  
   Obilor Denzel Okeke  
  Jacob Blixt Flaten  

 

EM

Norge slo Sverige 2 – 1 i EM i dag og ligger svært godt an foran den siste gruppekampen. Leo Cornic spilte hele kampen og Harald Martin Hauso kom inn etter 35 minutter. Ved å slå Slovenia i siste kampen går Norge videre til kvartfinaler.

 

VM

Stefan Espeland og Tobias Lindström spiller VM i hockey for Norge. Norge ligger på fjerdeplass etter ett poeng mot Latvia og to mot Tyskland. I dag er det hviledag.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Hødd – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avd 2, Høddvoll