Stabæk, Ranheim og rekruttball

27.04.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Det er klart for helga og vi myser mot Vålerengas viktige kamper i både toppserien og eliteserien. Det er hjemmekamp mot sossen fra Bækkestua og bortekamp mot erketrøndere. Vi tar sjølsagt for oss det meste i kveldens gjetord. Samtidig har vi ikke glemt fotballkampa på søndag da rekruttlaga skal i aksjon og nasjonal serie startes. Gårsdagens kamper har vi også med og et aldri så lite hockeyavsnitt også.

 

Stabæk

Vålerengas toppserielag møter Stabæk på Valle lørdag. Etter to kamper med svake forsvarsprestasjoner var det endelig tett bak i forrige kamp mot Avaldsnes og Vålerenga fikk sin første trepoenger. Stabæk er ett av tre lag som ligger bak Vålerenga på tabellen. De har kun tatt ett poeng på sine tre første kamper, men de har ikke hatt lette kamper. Ettmålstap borte mot Trondheims-Ørn og LSK Kvinner, samt uavgjort hjemme mot Arna-Bjørnar gjør nok at de ikke er nevneverdig nervøse for nedrykk på Nadderud – sjøl om de nå ligger på nest siste plass.

 

For Vålerengas del gjelder det å fortsette der de slapp mot Avaldsnes. 3 – 0 der nede er knallsterkt og kan de gjenskape de prestasjonene på hjemmebane er det ingen tvil om at Stabæk vil bli feid av banen. Vålerenga har også de to best besøkte kampene så langt i sesongen. 783 i serieåpninga og 473 mot Kolbotn. Forhåpentligvis tar mange turen også på lørdag. Det har vært god stemning så langt sjøl om det ikke har blitt seiere på hjemmebane. Mye av grunnen kan nok takkes nyvinninga med ølservering i kantina i pausa. Det å få leska strupen er gull verdt og når resultatene etter hvert begynner å komme – så blir nok stemninga også deretter på tribunen.

 

Normalt sett kommer Stabæk med en del supportere som gir lyd fra seg. Det blir derfor viktig å stille et sterkt sangsentrum. Hvor stor andel av sangfeltet som reiser til Trondheim er dog uvisst. Forhåpentligvis er det nok folk igjen til å vinne tribunekampen atter en gang.

 

Komponeringa av laget blir spennende. Det var et noe skadeplaga lag som møtte Avaldsnes og angrepet til Stabæk med Synne Jensen og Melissa Bjånesøy er skarpere enn det som møtte laget på Karmøy. Vi antar at Camille Levin kommer inn på en av sidebackene, så spørs det om det er Ellen Wang eller Ingrid Søndenå som blir værende. Midtstopperparet Stine Ballisager Pedersen og Stine Pettersen Reinås er det ingen grunn til å rokke ved. De blir viktige for å stoppe Jensen og Bjånesøy.

 

På midtbanen er det som vanlig lite alternativer. Vålerenga har tre spillere i a-troppen og tre hospitanter som kan ta en plass. Sherida Spitse og Victoria Ludvigsen med Ingrid Schjelderup i tieren danna treeren sist. Vi tror de samme vil utgjøre den igjen så framst ingen skulle bli sjuke. Kine Fløtre er nok nærmest å få et innhopp her – i hvert fall så lenge Emilie Libakken Østerås ikke er kampklar etter et brudd i hofta.

 

Dette er en lagdel som Vålerenga skal dominere. Midtbanen til Stabæk skremmer ingen. Mot LSK kvinner brukte de to juniorer i Ine Leschbrandt Østom og Kamilla Vesteng, samt førsteårssenior Andrea Wilmann fra start. Innbytter Thea Loennecken er seksten. Amerikanerne Kelly Fitzgerald og Jordan Jesolva har allerede vist at de ikke holder topp klasse, hvilket ingen andre enn Stabæk heller forventa. Det var tross alt ikke renommerte fotballspillere de henta.

 

Vi forventer at Vålerenga tar styringa og dominerer stort fra midtbanen og fremover der angrepet nå begynner å ta form. Anne Lise Olsen var tilbake fra start mot Avaldsnes, men står nok ikke nitti minutter. Innhoppet til Celin Bizet Ildhusøy sist var meget sterkt. Vi forventer derfor at Ildhusøy skal få prøve seg fra start denne gang. Det kan bli en utfordring for Stabæks eneste rutinerte forsvarsspiller Siri Nordeide Grønli. De kjappe retningsforandringene og rykket til Bizet tviler vi på at 34-åringen klarer å holde følge med.

 

På motsatt kant ser vi ingen grunn til å gjøre endring på Marte Berget. Heidi Ellingsen skal få slite med å holde tritt med Berget som endelig har åpna målkontoen. Det har også Isabell Lehn Herlovsen gjort og mot urutinerte Carlotta Fennefoss og Guro Bergsvand som totalt har tolv toppseriekamper bør Herlovsen minst putte et par mål på lørdag.

 

Vi tror det er det beste laget Vålerenga kan stille fra start. Så forventer vi et innhopp av Marie Dølvik Markussen og kanskje Anne Lise Olsen utover i andre omgang når motstanderne er slitne. Kanskje også et innhopp for Fløtre sentralt på midten. Får Vålerenga en tidlig scoring tror vi det kan bli stygt for Stabæk. Vi spår hattrick av Herlovsen og 6 – 0. Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Tinja-Riikka Korpela

Camille Levin – Stine Ballisager Pedersen – Stine Pettersen Reinås – Ellen Wang

Victoria Ludvigsen – Sherida Spitse

Ingrid Schjelderup

Celin Bizet Ildhusøy – Isabell Lehn Herlovsen – Marte Berget

Benk: Guro Pettersen, Ingrid Søndenå, Maren Eithun Hauge, Tina Dalgård, Kine Fløtre, Marie Dølvik Markussen og Anne Lise Olsen.

 

Ranheim

Eliteserielaget reiser til Trondheim og ny bane for banehopperne i Extra Arena. Det nyopprykka laget har imponert så langt i serien og ligger på bronseplass med tolv poeng etter seks serierunder og en femtedel av sesongen unnagjort. Vålerenga kommer til en vanskelig kunstgressbane og til et hardtkjempende erketrønderlag. Faktisk forventer vi at ti av elleve spillere i startelleveren er trøndere.

Stadionfasilitetene på Extra Arena.

 

De har en keeper fra Stiklestad; en backrekke fra Strindheim, Strindheim, Byåsen og Malvik; midtbanerekke fra Strindheim, Flatås og dessverre en nordlending i Mads Reginiussen fra Alta – han er dog i gang med sin åttende sesong i Ranheim; og en angrepsrekke fra Utleira, Kattem og Nardo. Det er altså ti spillere med moderklubb i trøndelag, åtte av dem med moderklubb i Trondheim by. Det er imponerende. Til sammenligning er det stolte trønderlaget Rosenborg ingen spillere fra Trondheim og kun fire spillere fra andre kommuner i trøndelag. Pål André Helland fra Hemne er den eneste av dem som er aktuell for førsteelleveren.

 

Det er sterkt det Ranheim har gjort. De har bygd sin egen trønderprofil og klart å rykke opp i eliteserien med det. De er lillebror, men ligger foran Rosenborg på tabellen. Det kan det dog raskt bli en slutt på i løpet av helga. Vålerenga har på ingen måte tenkt til å la det bli igjen poeng i Trondheim; men de må basere seg på et lag som kommer til å blø for drakta.

 

Skuffende på en lørdag går det kun én buss fra Oslo til Trondheim. Vi hadde håpa på mer for sjøl om fasilitetene som møter Klanen der oppe kommer til å være så langt unna vår egen stadion som det er mulig å komme, så trenger gutta støtte. Det blir slettes ikke lett å møte dem der oppe; men Brann vant – da kan også Vålerenga klare det.

 

Vi tror ikke det blir de store endringene på laget, men det er noen usikkerhetsmomenter i forsvar. Sam Adekugbe har vært ute, men vi tror han er tilbake og griper backplassen fra Ivan Näsberg. Sentralt på midten og i angrep tror vi ikke på endringer fra sist. Det fungerte bra da og vi tror det fungerer igjen. Vi tror Vålerenga vinner 0 – 2 etter mål av Sam Johnson og Chidera Ejuke.

Trykk på bildet for større versjon.

 

LSK Kvinner 2

Rekruttdamene møter LSK Kvinner 2 på Valle kgb 2 søndag. Det blir en spennende kamp. Begge lag står med seks poeng etter tre kamper i andredivisjon, men Vålerenga har en hengekamp mot Lyn 2. mai og dermed er det uvisst hvor mange a-lagsspillere som frigis til kampen. Vi tror det blir en del siden det er fritt antall bytter og de ikke trenger å få mer enn én omgang. Jentene trenger kamptrening. Vi tror på følgende lag:

Guro Pettersen

Adriana Imeri – Ingrid Søndenå – Johanne Eide Bruun – Tina Dalgård

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Kine Fløtre

Maren Eithun Hauge – Anne Lise Olsen – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Sara Nilssen Kilen, Ida Outzen, Elise Gjester, Jenny Sare Slåtta, Thale Thunem, Nadia Ryan Pinto og Lea Høiness.

 

Brattvåg

Etter rekruttkampen for damene er det herrenes tur. Der er det nok også en del vanskeligheter med å få på plass a-lagsspillere på grunn av cupkampen som spilles 1. mai; men vi tror det finnes plass til begge deler. Uansett viste juniorene at de kan bite fra seg da de slo Vidar på mandag og vi har sterk tru på at de gjør det igjen. Vi tror på følgende lag:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Jonas Levernes – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl

Abdisalam Ibrahim – Felix Horn Myhre

Magnus Retsius Grødem – Peter Godly Michael – Oliver Valaker Edvardsen

Innbyttere: Petter Karlsen, Harald Martin Hauso, Hans Jacob Thomsen, Ulrik Mathisen, Almin Dacic, Kevin Ogodugu og Sander Werni.

 

Odd

Nasjonal serie for G16 starter også opp på søndag. Motstander er Odd og kampen spilles i Skien. Det er dog litt skader i vålerengatroppen, som også mangler noen landslagsspillere. Fredrik Oppegård er ute så vidt vi har opplysninger om. Blant femtenåringene mangler Oscar Bobb, Miran Kuci og Christos Zafeiris. Alle tre skulle vært med G15-landslaget, men Bobb er dessverre skada og hjemmeværende.

 

Stabæk #2

Vålerengas G19-lag møtte Stabæk i interkrets A-serien på Valle i går. Det var et lag som bar preg av at nesten hele juniortroppen var i bruk mot Vidar mandag. Vålerenga dominerte kampen stort og fikk da også et fint mål på et frispark. Marcus Victorio spilte igjennom Mathias Bråten og dermed sto det 1 – 0 etter 14 minutter. Så gikk dessverre Oskar Opsahl og Hans Jacob Thomsen i duell med hverandre og Opsahl blei liggende igjen på banen. Han forsvant ut – sannsynligvis med hjernerystelse og storebror Sakarias tok plass i midtforsvaret, mens Thomsen blei dytta ut på backen.

 

Utligninga kom som et resultat av en dommer og assistentdommer som begge trenger førerhund. Stabæk jaga Vålerengas forsvar med to spisser. Ulrik Mathisen dro av den ene spissen som bakerste mann og blei sparka ned. Begge beina klippa på tyve meter. Hverken hoveddommer eller linjedommer reagerte og den andre stabækspissen var dermed aleine med Petter Karlsen og fikk score mål. Det var da spilt i 26 minutter.

 

Etter dette virka Vålerenga nervøse og skapte svært lite ut resten av omgangen, men tok over igjen totalt i den andre omgangen. Da satte de inn Brage Skaret som midtstopper og dytta Opsahl opp på midtbanen. Ulrik Mathisen fikk hvile. Problemet deres var dog å score mål. Halvtimen før full tid kom også Kevin Ogudugu inn på kanten for Marcus Victorio og Sander Werni inn for Mathias Bråten uten at det hjalp i målprotokollen.

 

Marcus Melchior er på vei tilbake etter langtidsskade og matches forsiktig. Han fikk det siste kvarteret for Almin Dacic. Vålerenga dominerte, skapte sjanser, men klarte ikke å omsette dem i mål og til slutt endte det heller med at Stabæk kontra inn 1 – 2 fire minutter før full tid. Sander Werni utligna for Vålerenga etter å ha gjort det meste sjøl minuttet før ordinær tid var omme og på overtid var Vålerenga svært nære å sette inn seiersmålet. Uavgjort 2 – 2 har kun Stabæk lov til å være glade for. De blei rett og slett pissa på, men slapp med skrekken.

 

Vålerenga stilte med følgende startellever:

Petter Karlsen

Leo Cornic – Martin Bech Riisnæs – Hans Jacob Thomsen – Oskar Opsahl

Ulrik Mathisen

Almin Dacic – Osame Sahraoui

Marcus Victorio – Mathias Bråten – Joacim Sereba

Øvrevoll Hosle

Vålerengas J19-lag møte Øvrevoll Hosle så langt ut på landet at det ikke en gang går t-bane dit. Det var et hardtspillende øvrevollag som til tider sparka ned spillerne våre – uten at dommerne dømte for det. Rapportene tilsier at Vålerenga blei snytt for fire straffer. Allikevel så det lenge ut til å gå veien, sjøl om ØHIL tok ledelsen etter ti minutter. Lea Høiness utligna to minutter etterpå. ØHIL fortsatte med å ta ledelsen etter 26 minutter, men bare minuttet seinere var Nadia Ryan Pinto frampå og utligna igjen.

 

I andre omgang så det lenge bra ut. Pinto sendte Vålerenga i ledelsen assistert av Høiness bare fem minutter ut i omgangen, men dommeren overså en soleklar offside tolv minutter før full tid og ØHIL fikk utligne. Bare to minutter seinere kom også seiersmålet og Vålerenga tapte dermed 4 – 3.

 

Asker

Vålerengas nystarta satsingslag J17 gikk nok en gang av banen med et tap. For tredje gang på tre kamper var de klart best spillemessig, men klarte ikke å utnytte det. Det sto 2 – 2 til pause etter at Yousra Boukaddour og Emina Pezerovic hadde scora Vålerengas mål. Sistnevnte blei assistert av Anny Helén Tysnes. Kampen endte til slutt 3 – 2 til hjemmelaget på Føyka.

 

Hockey

Stefan Espeland og Tobias Lindström spiller treningskamper for Norges hockeyherrer i Minsk mot Hviterussland både fredag og lørdag i oppkjøringa til VM. Joachim Sommer Nielsen spiller Alrosa Cup for Norges U25-landslag også det i helga. De møter Østerrike og Hviterussland. Norge tapte åpningskampen mot Russland 4 – 2 i går.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 17:00 Fotball: Norge G15 – Costa Rica, Turnering, Hermagod – Italia

Fredag 18:00 Hockey: Hviterussland – Norge, Treningskamp, Minsk

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 18:30 Hockey: Norge U25 – Østerrike, Alrosa Cup, Yubileyny Sports Complex

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Stabæk, Toppserien, Valle kgb 5

Lørdag 18:00 Fotball: Ranheim – Vålerenga herrer, Elitserien, Extra Arena

Lørdag 18:00 Hockey: Hviterussland – Norge, Treningskamp, Minsk

Lørdag 18:30 Hockey: Norge U25 – Hviterussland, Alrosa Cup, Yubileyny Sports Complex

Søndag 13:00 Fotball: Odd – Vålerenga G16, Nasjonal Serie avd 1 vår, Odd Treningsbane

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – LSK Kvinner 2, 2. div avd 2, Valle kgb 2

Søndag 17:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Brattvåg, PostNordligaens avd 2, Valle kgb 5

 

  1. Anonym sier:

    Leo cornic spilte ikke mot Stabæk og skal mest sannsynlig spille på søndag…