Bannerstuntet til påtalenemda

26.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Norges Fotball Fiender har sendt sak til påtalenemnda etter Klanens bannerstunt i eliteseriekampen mot Molde. Det har vært mange forskjellige meninger, både om stuntet, lovligheten og om etikk og moral. Noen frykter for poengtrekk. Andre mener Klanen definitivt er tilbake med syrlige stikk og som en supporterforening motstanderne frykter. Akkurat det siste kan sies å stemme. Allerede før kampen på søndag hadde Klanen tatt hjem den første seieren. Moldes voldtektstiltalte spiller var satt på benken og forblei der ut hele kampen.

I 1880- og 1890-åra var bohemene i Kristiania borgerskapets skrekk. Nå er bohemene tilbake som fotballnorges skrekk. Lite gleder oss mer enn når pampeveldet i fotballforbundet roter seg inn i sin egen dobbelmoral etter å ha fått servert en dose av Klanens sarkasme. Det er som et godt gammalt arbeideropprør og pampene graver seg ned i skyttergravene med pekefingeren høyt heva mot Klanen. Det er deres egen grav, for sjølsagt skal vi spa jorda tilbake i skyttergravene – med pampene fortsatt liggende i dem.

 

Det supporternorge reagerer på er Moldes behandling av saken. Det er for enkelt å si at spilleren ikke er dømt og at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Presedens fra #MeToo-kampanjen burde ha fått Molde til å lære litt; men trangsynte romsdøler ønsker tydeligvis et gammeldags kvinnesyn. Litt som de ortodokse miljøene i den norske kjerke. Det er vel sikkert derfor klubben appellerer til avdanka politikere som Kjell Magne Bondevik.

 

2. juni i fjor kom det for dagen at en moldespiller var anmeldt og sikta for sovevoldtekt. Der og da burde Molde ha suspendert spilleren fra kamptropper. Molde uttalte at siden det ikke forelå tiltale eller dom og ville ikke gjøre noen ting. Stikk i strid med hva AIK gjorde i mai 2010 og Malmö gjorde i fjor da de fikk tilsvarende saker i fanget og suspenderte spilleren sporenstreks ved anmeldelse. Vi skal ikke dvele så mye ved dette, men henviser til dagboka tirsdag som tok for seg dette med anmeldelse og siktelse og blant annet disse sakene fra AIK og Malmö. Da Molde gjesta Oslo 29. oktober i fjor viste Klanen sin avsky mot Moldes håndtering av saken ved nettopp å synge spillerens navn etterfulgt av «voldtektsmann».

 

Da tiltalen kom dreit Molde i tidligere uttalelser, fjerna tiltale fra uttalelsen og sa at det ikke forelå dom. Det er et stort problem. Når det gjelder lovligheten av å ytre spillerens navn, så er det intet problem – hverken akustisk via sang eller skriftlig via bannere. Vi skal ikke dynke dere med paragrafer og sånt her heller, men henviser til Olav Torvund som har skrivi en flott blogg om akkurat dette i forbindelse med at Petter Northug plumpa ut med navnet. Slik Molde framstår i denne saken antar vi at når (ikke dersom) det kommer en dom og den ankes, så endrer Ole Gunnar Solskjær uttalelse fra dom til fellende dom og fortsetter å bruke spilleren som om ingenting har hendt.

 

Klanen har ikke gjort noe ulovlig i henhold til Norges lover – uansett om man mener at spilleren identifiseres gjennom et finurlig banner basert på vålerengelsk dialekt, synginga under kampen eller bonanzaen av bannere. Det er altså ikke noe Molde, spilleqqren eller hans advokat kan komme videre med i en eventuell anmeldelse. Da gjenstår det egentlig kun å se på Norges Fotball Forbunds håndtering av saken. Har påtalemyndighetene virkelig noe de skal ha sagt?

 

Vi starter med å ta for oss NFFs lover §11-3 Straffebelagte handlinger/unnlatelser:

 1. Straff etter disse bestemmelser kan ilegges, dersom person eller organisasjonsledd:
  • (…)
  • b) Utøver rettsstridig vold, begår seksuelle overgrep eller seksuell trakassering, eller opptrer uredelig eller uhøvisk,
  • (…)
  • i) Fremsetter ytring i forbindelse med kamp eller trening som er egnet til å true, fornærme eller håne en person på grunnlag av etnisitet, kjønn, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion, livssyn eller seksuell orientering,
  • (…)

Vi har hoppa over de underpunktene som ikke var relatert til saken, men å hetse noen for tiltale om seksuelle overgrep faller altså ikke innafor de ytringer som er forbudt, men de faller altså innafor et punkt som gjør at Norges Fotballfiender eller Molde burde ha suspendert spilleren slik de kampfiksingssiktede blei det (som for så vidt omhandles av punkt d som vi ikke har tatt med).

 1. Ved tribunevold og andre alvorlige tilfeller av bråk og uorden i tilknytning til et idrettsarrangement, kan klubb og andre organisasjonsledd som har ansvar for eller deltar i arrangementet, ilegges straff uavhengig av om forholdet rammes av reglene foran og uten at det kan påvises skyld.

Dette er de to punktene det kan gjøres påtale for. Men en bonanza av bannere kan hverken kalles «tribunevold» eller «andre alvorlige tilfeller av bråk og uorden». Tvert imot. Bannerne gikk nettopp til angrep på vold – ved voldtekt og de blei fredelig holdt opp i ordnede forhold.

 

Det finnes ingen grunnlag i selve loven, men i $ 11-5 ramses det opp andre reglement som kan føre til sanksjoner:

 1. Sanksjoner kan gis ved overtredelse av kamp- og konkurranseregler samt overtredelser av vedtak fattet med hjemmel i disse. NFFs kamp- og konkurranseregler omfatter følgende regler og bestemmelser:
  • Klubblisensreglene, jf. § 8-8 og klubblisensreglementet
  • Spillereglene
  • Kampreglementet
  • Breddereglementet
  • Reaksjonsreglementet
  • NIFs og NFFs barneidrettsbestemmelser
  • Sikkerhets- og arrangementsbestemmelsene
  • Turneringsbestemmelsene for de forskjellige konkurranser
  • Overgangsreglementet
  • Reklamereglementet

Vi har gått igjennom alt og det eneste som er definert noe i nærheten av dette er i sikkerhetsbestemmelsene der punkt 3.1.20 omhandler forbudte effekter. Der står det noe om seil og plakaters innhold:

 1. seil og plakater med
  • politiske slagord
  • rasistiske budskap
  • kommersielle bekjentgjøringer
  • reklame eller utsagn om sex eller seksuell legning

Det finnes altså en ørliten knagg i punktet «reklame eller utsagn om sex eller seksuell legning». Et punkt vi sliter med å forstå. Skal dette egentlig være to punkter? Altså «reklame» og «utsagn om sex eller seksuell legning» eller er det slik det framstår fritt fram for reklamebanneret på tribunen så lenge de ikke omhandler «sex eller seksuell legning»? Merkelig punkt. Uansett kan vel kanskje utsagn om «sex» falle innafor.

 

Klanen framviste ett banner som omhandla sex og lød «sex krever samtykke – håper du mister såpestykket». Det finnes altså et ørlite håp for påtalemyndighetene til å straffe Vålerenga. De må da komme til at utsagnet «sex krever samtykke» er straffbart i forhold til deres lover. Det vil i så tilfelle være helt søkt å komme med den konklusjonen så lenge det i loven står at det å begå seksuelle overgrep (for eksempel sex uten samtykke) er en straffbar handling. I så tilfelle må altså forbundet straffe Vålerenga for at Klanen påpeker en del av et punkt i Norges Fotballfienders lovverk.

 

Det vil i så tilfelle være en så usannsynlig, motstridende og hjernedød konklusjon at vi antar at pampene i påtalemyndighetene i Norges Fotballfiender kommer til følgende konklusjon:

 • Vålerenga Fotball Elite ilegges 250 000 kroner i bot
 • Vålerenga Fotball Elite må spille de tre neste eliteseriekampene for tomme tribuner
 • Kampresultatet settes til 0 – 3

 

Øvrevoll Hosle

Vålerengas J19-lag møter i kveld Øvrevoll Hosle bortafor galoppbanen. Det er et reint J19 Elite-lag som stiller, ingen hospitanter fra J17 Elite-troppen er med. Årsaken er at de også spiller kamp. Kun Nadia Ryan Pinto av de som starta rekruttkampen mot Eik Tønsberg mandag er med, mens tre spillere som kom innpå er i troppen ved Elise Gjester, Eline Stensen Gulliksen og Adele Thomassen.

 

Vålerenga står med tre poeng på de tre første kampa, mens Øvrevoll Hosle kun har ett poeng, men bare har spilt to kamper. Det blir sannsynligvis en vanskelig kamp for jentene. Øvrevoll Hosle har et godt rekrutteringsarbeid og kjemper om opprykk til Toppserien. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag:

Vilde Madelen Thomsen

Sofie Lerstang Réz – Eline Stensen Gulliksen – Elise Gjester – Ingrid Haug

Helena Ringheim

Mia Tuft Andersen – Silje Fjeldstad

Emma Auestad Skredderberget – Lea Høiness – Adele Thomassen

Innbyttere: Matilde Ravn og Henriette Velten-Simonsen

 

Stabæk

Vålerengas G19-lag møter Stabæk på Valle kgb 2 i kveld. De stiller et meget sterk tropp med hele fire spillere fra startelleveren til rekuttlaget mot Vidar mandag i Ulrik Mathisen, Kevin Ogudugu, Sander Werni og Sakarias Opsahl. I tillegg er innbytterne Almin Dacic og Osame Sahraoui også med. Stabæk på sin side har lun med Knut Jørgen Rørnes Evensen som både starta og var med i troppen for Stabæk 2 mot Fram.

 

Begge lag har vinni sine to første kamper og det er dermed duka for et toppoppgjør i Interkrets A. Vi antar det blir lite spilletid på de vålerengspillerne som spilte mye i Stavanger, noe annet ville forundre oss veldig. Vi tror på følgende lag mot Stabæk:

Petter Karlsen

Fredrik Holme – Martin Bech Riisnæs – Hans Jacob Thomsen – Oskar Opsahl

Marcus Melchior

Almin Dacic – Osame Sahraoui

Mathias Bråten – Joacim Sereba – Marcus Victorio

Innbyttere: Felipe Amador, Brage Skaret, Ulrik Mathisen, Sakarias Opsahl, Kevin Ogudugu og Sander Werni.

 

Asker

Vålerengas J17-lag reiser i kveld til Asker for å møte laget som én gang i tida hadde et toppserielag, før de valgte å gå konkurs og flytte til Bærum og Nadderud. Med seg inn i kampen har jentene kun ett poeng på de to første kampa, etter at de rota bort det som burde vært en solid seier mot Skeid sist. Laget er forholdsvis nykomponert, så det vil nok ta litt tid før de får spillet til å sitte, men etter rapportene fra forrige kamp å dømme, så begynner det nå å komme. Enkelte mener det er et under at Vålerenga ikke scora et tosifra antall mål.

 

På mange måter har trener Darren O’Sullivan de samme utfordringene i år med J17-laget som Kenneth Østerås hadde i fjor med J19-laget. Det er en tynn og nykomponert stall og det vil nok ta tid før de får godspillet til å sitte. Sjølsagt motarbeids Vålerenga også av kretsen, så den siste signeringa på laget, Selma Saltvig Haga fra Oppsal blir ikke spilleklar før i morgen. I tillegg til den vante troppen til J17 så hospiterer Emina Pezerović og Yousra Boukaddour fra J15-laget. Vi gjetter på følgende lag mot Asker:

Elife Salihu

Anna Victoria Brandt – Anny Helén Tysnes – Pia Jeanette Heier – Karin Heramb-Aamodt

Yousra Boukaddour – Natalie Jeanette Pettersen – Martyna Buslowicz

Hedda Birgitte Henriksen – Emma Iversen – Pernille Velten-Simonsen

Innbyttere: Carmen Elisabeth Castillo og Emina Pezerovic.

 

Landslag

Tirsdag spilte 2003-generasjonen sin første obligatoriske kamp noen sinne. Christos Zafeiris fikk kapteinsbindet og gjorde seg bemerka med et gult kort, mens Miran Kuci kom inn rett før pause og spilte ut kampen. Norge tapte hele 6 – 0 for Portugal. I dag er det ny kamp – denne gang mot Østerrike. Gledelig nok starter begge våre gutter denne gang og Zafeiris er fortsatt kaptein. Også Oscar Bobb var tatt ut i den opprinnelige troppen, men han er dessverre skada.

 

Vidar

Siden vi har hatt et par dagers skrivepause, så får vi ta med det som skjedde mandag også. Rekruttgutta møtte Vidar til årets andre PostNordligarunde på mandag og det blei nok en opptur for et meget ungt vålerengalag. Kristoffer Klaesson og Felix Horn Myhre var de eneste fra a-lagstroppen som var med til Stavanger og Nicolay Grimstad var alibiet som gjorde at Vålerenga 2 ikke stilte med reint juniorlag. På en vanskelig gressmatte og med spillere som kun spiller på kunstgress til daglig, så oppgaven svært vanskelig ut for våre unge talenter.

 

Vidar fikk kampens første mulighet. Makhtar Thioune spilte fram Martin Hummervoll som avslutta aleine med Kristoffer Klaesson. Klaesson kom ut på straffemerket og Hummervoll skøyt mot krysset fra sekstenmeterstreken. Som ei gaupe spratt Klaesson opp i lufta og redda ballen; men Vålerenga var ikke snaue. De trilla litt ball i eget forsvar etter vidarsjansen før Harald Martin Hauso spilte opp Horn Myhre i mellomrommet. Han vendte fint opp og spilte fram Oliver Valaker Edvardsen på venstresida. Edvardsen vant duellen med forsvarsspilleren og kom seg til dødlinja omtrent ved femmeterstreken. Han la inn mot første der Sander Werni storma fram foran sin oppasser og flikka ballen med hælen mellom beina på keeper og inn i nettmaskene.

 

Etter nitten minutter skjedde dog en meget tvilsom dommeravgjørelse. Vidar slo inn fra venstre. Grimstad var foran Hummervoll og dempa ballen og spilte den litt ut mot sekstenmeterstreken. I det Grimstad vendte seg for å sette fart framover blei han rivi i trøya av Hummervoll, som ikke klarte vendinga til Grimstad. Hummelvoll falt sjøl for eget grep; men dommer Mischa Kellerhals klarte å få det til å bli straffespark til Vidar. Akkurat det er ganske utrolig. Vålerenga 2 har dermed fortsatt hundre prosent statistikk i feilaktig straffespark dømt imot seg i PostNordligaen i år. To kamper – to feilaktige straffer.

 

En rutinert søttenåring var først framme og diskuterte litt med dommeren, så tok han den lange veien rundt målet for å finne håndkledet, brukte god tid på å tørke hanskene, drakk litt og så gikk han å stilte seg i mål. Det tok 53 sekunder fra straffesparket blei gitt til det kunne tas. Klaesson gikk til høyre for seg sjøl og redda og på returen blei Hummervoll såpass pressa at han skøyt himmelhøyt over og utafor. Statistikken står seg fortsatt. Det blir ikke mål på straffer mot Vålerenga i 2018. Det er lov til å ha god keeper!

 

Vålerenga fikk den neste muligheten rett etterpå. Horn Myhre spilte fram Grimstad som satte fart inn mot sekstenmeterstreken, slapp ballen til Werni som delvis var igjennom og fra syv meter litt til venstre for målet forsøkte han en frekk lobb. Enhver god keeper i eliteserien, Champions League, Europa League og VM gjør akkurat det samme i disse situasjonene – de går ut i stjerne. Problemet til Werni var at vidarkeeper Bjarte Christian Egeland ikke er en stjernekeeper. Han blei stående passivt å se på. Dermed så det rett og slett litt dumt ut. Lobben til Werni – som ville gått inn på en hvilken som helst stjernekeeper – gikk rett i klypene til Egeland. Tilbakespill! Vi tar med en digresjon i forhold til det som skjedde motsatt vei to og et halvt minutt tidligere: Det er lov til å ha dårlig keeper også…

 

Etter en halvtime kom det neste forsøket. En frekk vending av Werni dro vekk én forsvarer, i neste steg dro han av den neste før han i det tredje steget slo en kort pasning til Horn Myhre som testa skuddfoten fra tyve meter. Det gikk via en forsvarer og strøyk den lengste stolpa. Så fikk Vidar en sjanse rett etterpå på et godt skudd fra høyresida; men Klaesson var med og fikk slått ballen vekk før den duppa ned mot det lengste krysset.

 

Minuttet før pause var Grimstad på nytt aktiv inne i motstandernes sekstenmeter; men da løpa var stoppa og de fleste tenkte på pause i stedet for å bruke mer krefter, måtte han finne på noe sjøl. Ikke lett med to spillere foran og én halsende bak så vidt innafor hjørnet av sekstenmeteren. Et rapt skudd mitt inne i en frekk piruett løste floka for Grimstad. Ikke noe man er vant til å se av en europeer, langt mindre i Norge og i hvert fall ikke utført av en forsvarsspiller. Ikke en gang Messi får til noe sånt og sannsynligvis er det aldri utført uten juksekoder i FIFA. Det hadde vært årets mål dersom kula hadde gått tyve centimeter lenger til venstre og tidenes youtube-hit; men dessverre strøyk læret aluminiuet rett utafor det lengste krysset.

 

Andre omgang så bra ut i ti minutter, men så starta problemene for Vålerenga. Først ved et skudd langt utafor og høyt over. Så en markkryper mot lengste stolpe der Klaesson igjen var som ei gaupe nede og holdt ballen som hadde retning for den lengste stolperota. Så var Hummervoll aleine igjennom, men igjen var «gaupa» der og slo ballen til hjørnespark. Det endte med et skudd i nettveggen og sekunder seinere var «gaupa» i den andre stolperota og fikk ekspedert innbytter Erik Steens skudd til hjørnespark. Det endte med en heading utafor. Alt dette skjedde på under tre minutters spill. Så fikk Kevin Ogudugu en smell i angrep og Vålerenga fikk ei lita pustepause; men tre minutter seinere fikk Vidar hjørnespark og Andreas Haukland Westbye slo Horn Myhre i duellen og heada ballen utagbart ned i den lengste stolperota fra syv meter. Ikke en gang russerlegendene «den svarte panteren» Lev Yashin eller «katten» Rinat Dasajev hadde tatt den headinga der. Så heller ikke Vålerengas «gaupe». På tida 60:50 sto det dermed 1 – 1.

 

Vålerenga 2 begynte å spille fotball igjen med én gang dette skjedde. Først kom et innlegg fra Edvardsen der Werni ikke traff reint, men så slo Klaesson en lang ball opp på venstresida. Vålerenga kom etter med mange spillere og den stakkars forsvarsspilleren prøvde å klarere langt ut. Edvardsen kom derimot svært nær han, hoppa inn i ballen og brøyt ballbanen med rumpa rett inn sentralt foran mål der Werni lobba ballen vakkert over keeper og inn under tverrliggeren. Tida var 64:10. Det tok altså kun tre minutter og tyve sekunder før Vålerenga 2 hadde retta oppretta normaltilstand, orden og oslohegemoni igjen.

 

Derfra og fram til ni minutter igjen spilte begge lag meget godt i forsvar. Vålerenga gjorde et bytte. Tok ut Sakarias Opsahl og satte inn Almin Dacic. Det skulle løpes på midtbanen. For å få målsjanser måtte magi til fra Werni og det var en piruett som gjorde det i en situasjon der Vålerenga 2 meget forsiktig hadde to mann inne i Vidars straffeboks mot Vidars seks spillere. At Vålerenga 2 parkerte bussen er greit, men vi forstår ikke at Vidar blei liggende igjen med denne strukturen så lenge som de faktisk gjorde.

 

Da det gikk mot nitti minutter kom Osame Sahraoui inn til sin PostNordligadebut for Kevin Ogudugu. Samtidig som alle dommeravgjørelser begynte å gå imot Vålerenga; men rekruttgutta holdt unna og tok tre nye poeng. Dermed er de uten poengtap nummer to i PostNordligaens avdeling 2, målforskjellen bak KFUM. Med Skeid to poeng bak på en fjerdeplass, målforskjellen bak Hødd er det foreløpig en klar oslodominans i denne avdelinga. Kjelsås ligger dog på en åttendeplass, men er ubeseira etter uavgjorte kamper mot Skeid og Fløy. Tar vi med at det eneste oslolaget i avdeling 1, Vålerengas cupmotstander i andre runde, Grorud også er uten poengtap og ligger på andreplass, bør det være et godt håp om at minst ett oslolag tar turen opp på nest øverste hylle til neste år.

 

Det er fortsatt en lang vei å gå. I fjor var Vålerenga 2 rett over streken med 27 poeng, mens Odd 2 var tilsvarende med 26 poeng i den andre avdelinga. Ett nedrykkslag hadde tretten poeng, de fem andre blei stående med 22 poeng. Vinner gutta halvparten av de resterende tolv hjemmekampa vil de på det ha 24 poeng. Det kan være nok til å redde plassen. De bør begynne med tre poeng mot Brattvåg på søndag.

 

Det er ikke vanskelig å plukke ut de to første stjernepoenga. Med seks redninger på avslutninger som i utgangspunktet er mål, glimrende feltarbeid, sweeperspill og en indirekte andrepasning på Vålerengas mål, er «gaupa» ubestridt kampens beste spiller. Med to mål og en konstant trussel for Vidars forsvarere har Vålerenga nå kanskje finni en midtspiss på juniorlaget som er målgarantist etter 98- og 99-årgangenes midtspisstørke i andreårsjunioren med det ekstreme rykket.

 

Den siste stjerna er dog vanskelig å dele ut. Måten hele laget opptrådte på den siste halvtimen har vi ikke sett maken til av et rekruttlag på dette nivået før. Det er bare å dele ut førerkort i klasse D til samtlige spillere over atten år. Å parkere en buss klarer de så definitivt. Horn Myhre stikker seg fram, men han tapte duellen ved baklengsmålet. Midtstopperne Jonas Levernes og Hauso var fremragende. Hauso minner om en søtten år gammel Ivan Näsberg. Rolig med ballen, i forkant av spillet og gjør noe konstruktivt som stopper i stedet for å mæle ballen vekk – samtidig som han spiller på lav risiko. Levernes har helt klart og tydelig arva ørneblikket av faren sin og steller du han foran
Vålerenga Janitsar så dirigerer han nok vålerengamarsjen til nye høyder der også. Det er overflod av gode kandidater å gi den siste stjerna til.

 

Det er dog ingen av som får stjerna for busslappen siden Sotahjørnet synes det er gørr kjedelig å se på FFF (feiende flott forsvarsspill) og heller dyrker AAA (absurd aristokratisk angresspill.) Dermed gård den siste stjerna til Grimstad for det ekstraordinære han dro fram i Vidars sekstenmeterfelt minuttet før pause.

 

Vålerenga 2 stilte med følgende startellever:

Kristoffer Klaesson

Leo Cornic – Jonas Levernes – Harald Martin Hauso – Nicolay Grimstad

Sakarias Opsahl

Ulrik Mathisen – Felix Horn Myhre

Kevin Ogudugu – Sander Werni – Oliver Valaker Edvardsen

 

Vålerengas beste
    Kristoffer Klaesson  
   Sander Werni  
  Nicolay Grimstad  

 

Eik

Rekruttjentene reiste til Tønsberg for å møte Eik Tønsberg i andredivisjons avdeling 2 også det på mandag. Vestfold er et merkelig fotballfylke. De får ikke til noen verdens ting der nede. På tross av at det svært arealbegrensa fylke har hele åtte byer og et befolkningstall på størrelse med Bergen, klarer de ikke å ha en J19-serie gående. De beste spillerne hopper mellom Ørn Horten og Eik Tønsberg annet hvert år. Laga går nemlig opp og ned som en jojo. De tilhører tydeligvis i en divisjon mellom nivå to og nivå tre. I fjor rykka Ørn Horten ned fra andredivisjon – det betyr at det er Eik som er laget alle spiller på i år og som rykka opp fra tredjedivisjon i fjor. Til neste år skal vi nok tilbake igjen til Horten skal du se.

 

Det blei uansett en merkelig kamp i Horten. Banen kunne ikke være stort breiere enn 58 meter og da sola forsvant og lommelyktene i hjørnet av banen kom på viste det seg at tussmørket gjorde at den gule ballen gikk i ett med fargen på gresset slik at det blei svært vanskelig å beregne ballens bane og time løp. Dessuten blei Vålerengas blå drakter nær sagt umulige å få øye på i sidesynet. Enda vanskeligere var det å se keeper Sara Nilssen Kilen, som att på til hadde på seg svart drakt for anledninga.

 

Det tok sin tid før det første målet kom, men et par minutter før halvtimen var spilt, så scora Nadia Ryan Pinto på en retur fra keeper. Ti minutter seinere var det Celin Bizet Ildhusøy sin tur. Først scora hu fra venstresida, så scora hu fra høyresida. Det tok om lag femogtyve sekunder i mellom måla. Bønda reduserte tre minutter før pause etter at Vålerenga slutta å spille fotball.

 

Trener Kenneth Østerås fikk skikk på jentene igjen i pausa og de må ha snakka om at måla skal være lekkerbiskener. Etter 57 minutter viste Mia Huse Rostad at det er fullt mulig å score fra 35 meter. Så var det Adele Thomassen sin tur. Målet i seg sjøl var kanskje ikke all verden, men forarbeidet til Tine Celine England Karstensen med blant annet tunnel og et par spillere i pølseboden var vel verdt inngangspenga.

 

Med firemåls ledelse slutta jentene å spille fotball igjen og fjorårets midtbanespiller på Røas toppserielag, Line Hem, fikk redusere to ganger. Det ene målet var for øvrig ganske fint. Skudd fra rundt tredve meter, men ingen ting kunne måle seg med Vålerengas siste mål for kvelden. Fem meter inn på Eiks banehalvdel, helt ute på kanten på høyresida fikk Vålerenga frispark. Avstanden til det nærmeste krysset må ha vært bortimot femti meter. Kine Fløtre tok fart og klinka til. Ballen steg, steg, steg og steg helt til den traff nettaket bak det nærmeste krysset.

 

Eik reduserte rett før nitti spilte minutter og 4 – 6 minner mer om et ishockeyresultat enn et fotballresultat og sløvhet får ta skylda for de mange baklengsmåla. Vi er ikke nevneverdig bekymra for det. Blir motstanden hakket bedre, så skjerper nok også jentene seg betraktelig. Vålerenga ligger på en tredjeplass med seks poeng etter tre kamper. Det er tre poeng opp til tabelltoppen der Snøgg, med tidligere vålerengaspillere Rebecca Angus (nå Harvey) som toppscorer.

 

Vålerenga stilte med følgende startellever:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Johanne Eide Bruun – Ida Outzen – Jenny Sare Slåtta

Mia Huse Rostad

Tine Celine Karstensen – Kine Fløtre

Celin Bizet Ildhusøy – Nadia Ryan Pinto – Marit Emaus Flaa

 

Vålerengas beste
    Kine Fløtre  
   Tine Celine England Karstensen  
  Celin Bizet Ildhusøy  

 

Russland

Joachim Sommer Nielsen er med når Norges U25-landslag i hockey i kveld Russland i den første kampen i Alrosa Cup. De øvrige motstanderne er Østerrike og Hviterussland.

 

Isbjørnprosjektet

Seks vålerenggutter blei i dag tatt ut til hockeyforbundets isbjørnprosjekt, som er to sommersamlinger for spillere født I 2001. De fem er Tobias Breivold, Mats Viker Brekke, Nicolai Eliesen, Tobias Sørlie,Mads Vestby og Jacob Wikstøl. De skal på samling 5. og 6. mai og 9. og 10. juni i Skien.

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Østerrike – Norge G15, turnering, Italia

18:30 Fotball: Øvrevoll Hosle – Vålerenga J19, 1. Divisjon, DNB Arena Hosle

18:30 Hockey: Norge U25 – Russland, Alrosa Cup, Yubileyny Sports Complex

18:45 Fotball: Vålerenga G19 – Stabæk, Interkrets A, Valle kgb 2

20:15 Fotball: Asker – Vålerenga J17, 1. Divisjon, Føyka kunstgress