Årvoll

18.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Cupkamp mot Årvoll er spennende og morsomt. Den lille kunstgressbanen har dog ikke de store fasilitetene å skilte med. Det er to gressvoller som tilskuerne må belage seg på å stå på og ettersom en ny flerbrukshall skal stå klar i desember er det rett og slett en byggeplass. Vålerengas supportere plasseres på vollen bak målet; mens hjemmepublikummet for vollen som går på langsida.

Fasilitetene som møter Vålerengas supportere idag. Foto: Hjesus.

 

For å komme seg til banen er det enklest å reise kollektivt. T-banen til Sinsen eller Carl Berner fungerer fint, deretter tar man buss 380 eller 390 til Brobekk. Da krysser man bare Trondheimsveien i undergangen og man er ved inngangen. Alternativt kan buss 31 tas til bussholdeplassen Stig og så gå gangveien ned med flott utsikt over banen som blir et klenodium for alle banehoppere.

Årvollbanen sett fra gangveien. Foto: Hjesus.

 

Inngangsbilletten er satt til 100 kroner for barn og 50 kroner for voksne. Det er en passe sum for en førsterunde som gjør at det nok kommer mange tilskuere og at det blir en cupfest i bydel Bjerke. Det er andre gang laga møtes. Første gang var 22. juni 1977 i andre runde av cupen. Odd Iversen og to mål av Arne Haslie sørga for at Vålerenga vant 3 – 0 på Bislet Stadion den gang.

 

Ronny Deila sender en meget sterk tropp til Årvollbanen i dag. Det er riktignok noen spillere som mangler. Adam Larsen Kwarasey, Amin Nouri, Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim og Sam Johnson er utelatt; men det er kun a-lagsspillere som er tatt med, ingen b-listespillere eller hospitanter. Det tas ikke lett på kampen på tross av at det er et fjerdedivisjonslag som står på andre sida.

 

Det har vært nok av grusomme opptredener i tidlige runder tidligere, så dette lover i hvert fall bra på forhånd; men en vanskelig bane venter gutta. Banen er måkt og det ligger store snøhauger med gummigranulat rundt banen. Det som er verre er at det ikke er noe granulat igjen i dekket. Det kan fort lugge en del og en treg bane gagner fjerdedivisjonslaget.

 

Det litt ekle er at Endre Olav Osnes og Julian Stamsø-Møller har vært med på å slå ut Vålerenga før. Det gjorde de som kjelsåsspillere i 2011. Osnes gikk fra Kjelsås til Årvoll før 2016-sesongnenm mens Stamsø Møller sammen med sin bror Simen forlot Kjelsås før fjorårssesongen. Jens Olav Grønhaug og Ole Korshavn Sandnes har erfaring fra andredivisjon med Grorud, mens Christian Krogh Holko har det samme for Varg Haugesund og ikke minst Tom Sadeh som har tre eliteseriekamper for undulatene gjør at Årvoll har en del rutine fra et nivå vi veit at eliteserielag ofte har slitt med.

 

Byderby

Uten den tjukkeste tåka sørga rekruttjentene mandag for at rekruttlaget til Lyn blei slått 1 – 0 på Valle. Det var en underholdende kamp, med høyt tempo og stor intensitet i spillet. Dessverre gikk det utover Julia Caroprese som fikk en kneskade. Tre gule kort er dog sjelden kost i jentefotballen, men saktens burde Lyns Camilla Linberg vært vist ut også. Å sparke en spiller bevisst har ingen ting med gul kortfarge å gjøre. Det er så soleklart rødt kort som det kan få blitt og skulle vært minst to kampers karantene – også fra Toppserien.

 

Det var Celin Bizet Ildhusøy som scora kampens eneste mål. Et ordentlig jobbemål der hu pressa hele backfireren til Lyn aleine, snappa ballen, dribla seg rett igjennom forsvaret og satte ballen i det lengste hjørnet.

 

 

Et innlegg delt av Celin Bizet (@celinbizet)

 

 

På tross av en del rutinerte a-lagsspillere med, var laget meget ungt. Den sentrale midtbanen besto av tre 2001-spillere med Mia Huse Rostad, Kine Fløtre og Julia Caroprese. Sjøl om Caroprese måtte ut tidlig blei ikke midtbanen eldre. Erstatteren Tine Celine England Karstensen er også født i 2001. Mest impoenerende var dog Jenny Sare Slåtta som spilte andreomgang som venstre back. Spillet hennes var det høy toppserieklasse over, så der har Vålerenga noe meget spennende på gang; men hu trenger å bygge opp litt muskler før hu får debuten i toppserien.

 

Vålerenga 2 spilte med følgende startellever:

Guro Pettersen

Camille Levin – Hanne Mellingsæter – Ingrid Søndenå – Maren Eithun Hauge

Mia Huse Rostad

Kine Fløtre – Julia Caroprese

Johanne Eide Bruun – Celin Bizet Ildhusøy – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Tine Celine England Karstensen, Jenny Sare Slåtta, Lea Høiness og Ida Outzen.

 

EM

Norges tropp til EM for G17-lag er nå klar og Vålerenga fikk med tre spillere i troppen. Harald Martin Hauso, Leo Cornic og Oskar Opsahl skal alle representere Norge som møter Portugal, Sverige og Slovenia i gruppespillet 4., 7. og 10. mai.

 

G16

Brage Skaret spilte hele kampen for G16-landslaget mot USA, mens Lukas Thorsen Håll var ubenytta innbytter tirsdag. Norge tapte kampen 2 – 0, men Norge slo tilbake mot India dagen etter. Da starta Håll kampen og fikk de første 51 minuttene i 3 – 1 seieren. Skaret var ubenytta reserve i den kampen. Det blir en ny kamp mot USA igjen på lørdag.

 

Opprykkskamp

Håndballgutta tapte 27 – 26 i den første av to opprykkskamper til 1. divisjon. I kveld spilles returoppgjøret mot Bjørnar i Jordalhallen. Optimismen bør være stor med kun et ettmålstap fra borteoppgjøret i Bjørnarhallen. I snitt gjorde Vålerenga det 2,5 mål bedre i hjemmekampa enn i bortekampa i grunnserien.

 

Vålerenga mangla Jonas Tryving Harlem i det første oppgjøret, men han er tilbake i kveld. En viktig spiller som scorer mange mål for laget og kan raskt resultere i at Vålerenga scorer fire – fem mål mer enn de gjorde i Bergen. Det er ingen endringer på Bjørnar sitt lag.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Årvoll – Vålerenga Herrer, NM 64-delsfinale, Årvollbanen

18:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Bjørnar, Playoff 1. divisjon, Jordalhallen