Håndballplayoff og toppfotball

13.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det tar seg til mot en voldsom Vålerengahelg. Det er viktige kamper på tre fotballarenaer og ikke minst en særdelig viktig playoffkamp for håndballen. Det knytter seg enorm spenning til fotballens to flaggskip, der herrelaget møter Start i bortekamp i Kristiansand; mens damelaget spiller mot Kolbotn hjemme før rekruttgutta serieåpner et kvarter etter at toppseriekampen er slutt. Dobbeltkamp der altså.

 

Playoff

Det er sjeldent håndballen får det første avsnittet i gjetordet, men i dag gjør vi et unntak. Herrene reiser søndag til Arna utafor Bergen for å spille den første av to playoffkamper om opprykk til førstedivisjon. Motstander er Bjørnar. Vålerenga vant andre divisjons avdeling to med ett poeng foran Nordstrand med søtten seiere, to uavgjorte og tre tap og målforskjellen 765 – 605. Bjørnar vant avdeling fire med fire poeng på Kolbotn. Femten seiere, to uavgjorte og tre tap og målforskjellen 544 – 515.

 

Det er to tøffe kamper som venter. Borte først i Bjørnarhallen søndag og så hjemmekampen i Jordalhallen på onsdag. Dessverre kolliderer den med cupkampen for fotballen mot Årvoll. Det kan bli vanskelig å få samla et sangfelt for å hjelpe gutta til seier da.

 

Start

Vålerengas fotballgutter reiser altså til Kristiansand for å møte nyopprykka Start i eliteserien. Start ligger på en kvalikplass, men vil fyke forbi Vålerenga med seier på grunn av Vålerengas elendige målforskjell. Vi tror det blir veldig mange endringer fra laget som spilte sist. Adam Larsen Kwarasey gikk av gårsdagens trening med skade, men er med bussen nedover. Han burde få hvile etter en meget svak kamp mot Strømsgodset, men vi tror ikke Ronny Deila gjør endring bakerst før han tvinges til det.

 

I forsvarsrekka står Jonatan Tollås Nation oppført. Han gikk av sist og trente alternativt torsdag. João Meira er ikke med nedover og dermed antar vi at Tollås Nation starter igjen. Felipe Carvalho kom inn sist og det er en duell mellom han og Ivan Näsberg om den andre plassen. Vi tror Carvalho får sin debut fra start lørdag. Amin Nouri og Sam Adekugbe er upressa som sidebacker.

 

På midtbanen er også Magnus Lekven med igjen. Han var den beste så lenge han var frisk mot Sarpsborg 08, men er usikker og trente alternativt torsdag. Abdisalam Ibrahim blei drilla i hans rolle da, men vi tror kanskje det er tilbake til Lekven igjen allikevel. Dersom han er hundre prosent. Da er spørsmålet om han får med seg Ibrahim eller Samúel Kári Friðjónsson som indreløper. Vi holder en knapp på sistnevnte og kapteinen får fornya tillit sjøl om han sleit voldsomt sist. Også Magnus Retsius Grødem er med i troppen.

 

På topp tror vi på endring igjen. Bård Finne kommer sannsynligvis inn for Simen Juklerød på høyrekanten. Chidera Ejuke får venstrekanten, mens Sam Johnson blir spiss. I tillegg er Peter Godly Michael med i attenmannstroppen.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Det blir et gjensyn med Simon Larsen og Start kommer i en 4 – 3 – 3 formasjon og ganske lik spillestil som Vålerenga. Det blir spennende, men forhåpentligvis klarer Vålerenga å dra i land denne seieren. Tre poeng er viktige for å henge med i medaljekampen og slippe unna nedrykksspøkelset. Tror også tre poeng er viktig for oppmøte mot Molde.

 

Kolbotn

Vålerengas toppserielag ligger nest sist på tabellen etter å ha spilt én grusom kamp mot LSK Kvinner. Å tape 5 – 0 er på ingen måte greit, men det var mye uflaks, skader og sjukdom inn mot den kampen. Nå ser de fleste friske og raske ut. Ingrid Schjelderup trente ikke på feltet torsdag, men er meldt klar til kampen. Det er nå kun Adriana Imeri av spillerne med rein a-lagskontrakt som ikke er spilleklar.

 

Bakerst står Tinja-Riikka Korpela. Det er bankers, mens Guro Pettersen sitter på reservebenken. I forsvaret har de nå noen muligheter. Vi tror de går vekk i fra treeren bak. Det fungerte fint mot Røa i treningskampen, men svært dårlig mot LSK Kvinner. Vi føler oss da sikre på at det blir Stine Pettersen Reinås og Stine Ballisager Pedersen som blir midtstoppere, men på sidene er det mer uvisst. Ellen Wang, Ingrid Søndenå, Camille Levin og Tina Dalgård er alle aktuelle. Levin tror vi ganske sikkert starter til venstre og så står det mellom de tre andre på høyresida. Kanskje får Wang plassen på rutine.

 

Hvem som danner treeren på midten er intet spørsmål. Det gjør Sherida Spitse, Ingrid Schjelderup og Veronica Ludvigsen. Om de spiller med Spitse som Anker eller Schjelderup eller Ludvigsen som tier er et annet dilemma. Vi tror det Spitse som anker. Innbytterne blir ungt. Mia Huse Rostad sliter med lysken og er sammen med Emilie Libakken Østerås uaktuell. Dermed er det Kine Fløtre som er backup på midtbanen og kanskje Tine Celine Karstensen som også har hospitert på en trening.

 

Lengst framme er Isabell Lehn Herlovsen sikker som midtspiss. Marte Berget får den ene vingen og så står det mellom Maren Eithun Hauge og Marie Dølvik Markussen om den siste vingplassen. Vi tror Hauge prioriteres fra start på grunn av motoren og at Dølvik kommer inn på slutten. Så blir det sannsynligvis Celin Bizet Ildhusøy som kompletterer troppen.

Tinja-Riikka Korpela

Ellen Wang – Stine Ballisager Pedersen – Stine Pettersen Reinås – Camille Levin

Sherida Spitse

Veronica Ludvigsen – Ingrid Schjelderup

Marte Berget – Isabell Lehn Herlovsen – Maren Eithun Hauge

Benk: Guro Pettersen, Ingrid Søndenå, Tina Dalgård, Kine Fløtre, Tine Celine Karstensen, Marie Dølvik Markussen og Celin Bizet Ildhusøy.

 

Tre poeng er essensielt for å holde følge i medaljekampen. Kolbotn er et lag Vålerenga skal slå med dette mannskapet – og særlig på hjemmebane. Det skal være bedre i alle posisjoner. Så er det å håpe at det er samspilt.

 

Egersund

Rett etter kampen er det ny kamp på Valle kunstgressbane 5. Da er det rekruttgutta som skal i aksjon og det mot et meget spennende og hardtsatsende egersundlag. De blei kun nummer ni i serien i fjor, men er et lag å regne med i kampen om topp fire. Egentlig er det veldig mange sterke lag i denne avdelinga. En god start med seier over dette laget kan legge grunnlaget for en solid prestasjon for rekruttgutta.

 

Det blir et gjensyn med Marcel Wawrzynkievich, høyrebacken som fikk atten tippeligakamper for Vålerenga i 2013-sesongen dro halvannet år til Polen før han kom hjem til Norge og da valgte Egersund i 2015. Der er han fortsatt.

 

Vålerenga har ikke noen klar stall til denne kampen og det er litt vanskelig å si hvem som spiller uten å vite utfallet av kampen mot Start, men vi gjør et forsøk allikevel. Vi forventer Kristoffer Klaesson i mål. Unggutten er lovet mye spilletid i år og det er ingen grunn til ikke å la ham starte. Det frigjør også en eldreplass og dermed setter vi også Petter Karlsen inn som reservekeeper.

 

I forsvar så er nok João Meira ganske sikker, så blir det nok enten Ivan Näsberg eller Felipe Carvalho ved siden av i midtforsvaret. Backene blir Christian Dahle Borchgrevink og Nicolay Grimstad. Det vil si at det benyttes én eller to overårige i forvaret. Jonas Levernes og Harald Martin Hauso er de to vi trekker fram som alternativer bak.

 

På midten forventer vi Felix Horn Myhre som anker, med Ernest Agyiri og Magnus Retsius Grødem som indreløpere. Bak dem er det Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen og Brede Sandmoen som nok er de mest aktuelle unggutta.

 

Så er vi klare for angrepet. Kevin Ogudugu på høyrekanten er nok bankers og så har laget uansett plass til en overårig til. Dermed kan det fort være duka for Fitim Azemi som midtspiss og Peter Godly Michael som venstrekant. Oliver Valaker Edvardsen er også høyaktuell for en startplass.

 

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – João Meira – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre

Magnus Retsius Grødem – Ernest Agyiri

Kevin Ogudugu – Fitim Azemi – Peter Godly Michael

Benk: Petter Karlsen, Jonas Levernes, Harald Martin Hauso, Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen, Brede Sandmoen, Oliver Valaker Edvardsen.

 

VM

Hockeyjentene spiller sine to siste VM 1. divisjon A-kamper denne helga. Fredag møter de Slovakia og lørdag avslutter de mot Østerrike. Linn Aakre har spilt alle kampene, mens Mia Isdahl har vært tredjekeeper på tribunen i alle kampa. De står så langt med tre poeng og trener en seier for å unngå et nedrykk.

 

Russland

Hockeygutta med Stefan Espeland og Tobias Lindström har to treningskamper mot Russland i Gjøvik olympiske fjellhall lørdag og søndag. Det er fortsatt usikkert om Lindström blir norsk statsborger i tide til VM, men enn så lenge er han med i troppen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:00 Hockey: Norge Damer – Slovakia, VM 1. div A, Vaujany

Fredag 18:14 Pub: Allmenquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 12:30 Hockey: Østerrike – Norge Damer, VM 1 div A, Vaujany

Lørdag 18:00 Fotball: Start – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Sparebanken Sør Arena

Lørdag 18:15 Hockey: Norge Herrer – Russland, Treningskamp, Gjøvik Olympiske Fjellhall

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Kolbotn, Toppserien, Valle kgb 5

Søndag 15:00 Hockey: Norge Herrer – Russland, Treningskamp, Gjøvik Olympiske Fjellhall

Søndag 16:00 Håndball: Bjørnar – Vålerenga Herrer, Playoff 1. divisjon, Bjørnarhallen

Søndag 17:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Egersund, PostNordligaens avd 2, Valle kgb 5