Knuste Raufoss

12.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas G16-lag hadde ingen problemer med å ta seg videre fra den første NM-kampen sin. I mellomrunde 1 formelig knuste de Raufoss. Gjennom to ganger førti minutter trilla de ball rundt med Raufoss, lot dem løpe i mellom og nekta dem å skape egne målsjanser. Det er en styrke når laget går av banen uten å ha slippi til en eneste målsjanse imot. Hvor ofte skjer det egentlig? Og Raufoss er også etter sigende et av Indre Østlands beste lag. Det sier noe om styrken i dette vålerengalaget.

Framover på banen var det heller ikke noe å skamme seg over. Det tok riktignok ti minutters tid der Raufoss hang nogenlunde med, før Vålerenga overtok mer og mer og skapte større og større målsjanser. På tida 22:58 kom det første målet. Kenneth Nguyen fikk ballen feilvendt 65 meter fra mål, vente bort to spillere og storma framover i vannvittig fart med ballen i beina. Rykket dro av nok en spiller og da fjerde mann var på vei inn slapp han ballen ut til Lukas Håll på venstre kant. Håll gjorde ei kjapp kroppsfinte og fikk rom til å fyre av. Ballen gikk i tverrligger ned på streken og spratt ut, men Jacob Blixt Flaten var der og ekspederte returen enkelt inn i nettmaskene.

 

Vålerenga fortsatte å dominere. Et innkast helt nede ved høyre hjørneflagg hadde fått Klanen til å rase på tribunene, da Vålerenga valgte å spille seg helt tilbake i forsvar, vri over mot venstre, for så å vri tilbake mot høyre hjørne av sekstenmeteren med en utsøkt crosser av Christos Zafeiris. Lamin Kanyi la ballen flott ned uten press og brukte høyreback Edonis Mulajs overlap. Mulaj la inn på første. Keeper forsøkte å hindre innlegget, men rakk ikke helt ut og endte med å servere Nguyen et åpent mål som han sjølsagt visste å benytte seg av. Ballen passerte målstreken på tida 31:46 og stillinga sto seg de siste åtte minuttene til pause.

 

Til andre omgang gjorde Vålerenga to bytter. Nguyen bytta side til den høyre, mens Kanyi gikk ut og Obilor Okeke kom inn på venstreving. På indreløperplass gjorde Eskild Braathen Fredriksen et direkte bytte med Florind Lokaj. Det tok ikke lange tida før sønnen til Aham Okeke, sprinteren med fem norgesrekorder på 100 meter og kongepokal fra 2003, viste fram sine ekstreme hurtige muskelfibre. Vålerenga lå med høyt press, femogtyve meter fra Raufoss' mål og da ballen blei spilt rundt til høyrebacken var det velkjente Okeke-startrykket der. Som en klegg var han tett på høyrebacken og brøyt ballbanen. Dermed var Håll aleine med keeper. Han førte ballen innover, venta inn en midtstopper for å dra av ham å få lov til å avslutte som om det var straffespark. Ballen blei satt utagbart tilbake til høyre for keeper. Tida var 43:27.

 

I det 53. spilleminuttet gjorde Vålerenga et trippelbytte som fikk måla til å renne inn. Ole Tobias Brendeland blei flytta inn som midtstopper, mens Miran Kuci gikk ut for Fredrik Støa. På midtbanen gikk Zafeiris ut for Christoffer Øverland og på topp blei Nguyen bytta ut mot Yasir Saad. Sistnevnte gjorde virkelig vei i vellinga. Det tok drøyt to minutter. På tida 55:18 hadde Vålerenga bygd opp et angrep med veldig mange trekk. Øverland spilte ut til Okeke som la inn foran mål. Der kom Saad stormende og styrte inn sitt første mål for dagen.

 

Vålerenga gjorde klar de siste innbytterne og etter 58 minutter gikk Magnus Sjøeng ut for Christoffer Bugge og Håll ut for Endrias Nikedimos. Vålerenga fikk hjørnespark og Fredriksen slo inn mot en møtende Okeke. Okeke forlenga ballen mot mål, men Raufoss klarerte til nytt hjørnespark. Samme taktikk. Denne gang kom Okekes flikk på Fredriksens hjørnespark helt igjennom til keeper, som måtte gi en ørliten retur. Da var Nikedimos der og ekspederte ballen i mål på tida 60:12.

 

På tida 65:51 kom det sjette. Fredriksen spilte opp Flaten sentralt som tredde igjennom Nikedimos. Avslutninga gikk i stolpa, men Saad var måltjuven plassert der ballen havna og ekspederte den elegant inn i nettmaskene. Etter 68 minutter kom Kanyi inn igjen for Flaten og han skulle rakst bli involvert i kampens siste mål. Okeke spilte fint ut på høyresida til Kanyi, som rykka til innover langs dødlinja fra hjørneflagget. Han la ut i førtifem grader til Saad som fullførte hattricket med å styre ballen inn i det lengste hjørnet på tida 71:13.

 

Vålerenga er dermed videre til den andre av tre mellomrunder i Oslo, Akershus, Østfold og Indre Østland der fem lag går videre til de nasjonale hovedrundene som starter med åttendelsfinale og ender med TV-kamp i gymsalen på Fornebu 30. november. Dersom dette laget får beholde hele stallen til den tid, så er de en av de største favorittene til å vinne. Så er jo spørsmålet som er blitt et dilemma for Vålerengas G16-lag – når skal spillerne få proffkontrakt og flyttes opp til elite? I det øyeblikket de flyttes opp er de ikke lenger spilleberettiga i NM G16, som for eksempel Brage Skaret som allerede er en del av elite; men fysisk holder alderen for å spille NM G16. Det er en av grunnene til at det snakkes om å flytte 15-16-årslaget opp i Vålerenga Fotball Elite.

 

Vålerenga stilte med følgende startellever mot Raufoss:

Magnus Sjøeng

Edonis Mulaj – Ian Barobe – Miran Kuci – Ole-Tobias Brendeland

Christos Zafeiris

Jacob Blixt Flaten – Florind Lokaj

Lamin Kanyi – Lukas Håll – Kenneth Nguyen

 

Serieåpning #1

Vålerengas juniorgutter serieåpner i kveld interkrets A-serien borte mot Sarpsborg og det er et brukbart lag Vålerenga har sendt nedover. Spillere som Sakarias Opsahl, Ulrik Mathisen, Brede Sandmoen og Jonas Levernes har mye PostNordliga-erfaring. Interkrets A består i år av Bærum, Follo, HamKam, Lillestrøm, Nordstrand, Sarpsborg 08, Stabæk og Vålerenga.

 

Serieåpning #2

Også Vålerengas J17-lag serieåpner i dag. De møter Årvoll i en serie som kun teller seks lag etter at Lyn trakk sitt lag. Ottestad har spilt to kamper og knust både Skeid og nettopp Årvoll. I tillegg er Asker og Høvik i avdelinga. Det blir spennende å se hvordan laget klarer seg. Dette er et ungt lag og ingen av de som var med på J17-eliteturneringa er med i dagens tropp.

 

Stabæk

De fleste fra eliteturneringa er nemlig med J19-laget som spiller sin andre seriekamp for sesongen. De møter Stabæk borte. Kun Kine Fløtre av spillerne som hospiterer på a-laget er med i troppen. Årsaken til det er høyst sannsynlig at rekruttkampen mot Lyn blei spilt ferdig i går. Uten tåke spilte laga 0 – 0, men Lyn 2 leda som kjent 1 – 0 på et soleklart offsidemål da kampen blei avbrutt. Vålerenga J19 står med tre poeng etter å ha slått Kolbotn 2 – 1 i første kamp, mens Stabæk spilte uavgjort mot Øvrevoll Hosle.

 

Treningsrapporter

På herrenes trening mangla Christian Dahle Borchgrevink og Felix Horn Myhre på grunn av skole. Enar Jääger er langtidsskada, mens Jonatan Tollås Nation og Magnus Lekven trente alternativt. Av hospitanter var Nicolai Grimstad, Harald Martin Hauso, Leo Cornic og Oliver Valaker Edvardsen med denne gang. Det kan se ut til å bli en del endringer på laget som møtte Strømsgodset. Kanskje får en spiller som João Meira sin debut. Bård Finne er også et hett kort, mens Abdisalam Ibrahim så ut til å ha gjeninntatt midtbaneposisjonen.

 

Adam Larsen Kwarasey halta av treninga, så at det blir en endring på sisteskansen er heller ikke helt utelukka, mens nok Amin Nouri er ganske trygg på sin plass siden Borchgrevink var opptatt med å ordne seg karakterer som betyr litt mer enn terningkast i VG i idag. Mest hyggelig var det dog at Markus Nakkim var tilbake på besøk på treningsfeltet.

 

 

Markus Nakkim er tilbake på feltet.

Et innlegg delt av Sotahjørnets Venner (@sotahjornet)

 

 

På dametreninga fikk vi nesten sjokk. Riktignok mangla Adriana Imeri med en tåskade, mens Ingrid Schjelderup satt og så på, men meldte seg klar til søndagens toppseriekamp. Laget hadde tretten utespillere, i tillegg til at Mia Huse Rostad var der som hospitant. Det er første gang i år at vi har sett at laget kan fylles av utelukkende a-lagsspillere – også to innbyttere i tillegg da. Tre keepere var også til stede.

 

Sånn det så ut blir det nok en formasjonsendring tilbake til det vante, men om det skal være en V med anker eller en A med tier på midtbanen er svært vanskelig å si. Det som blei drilla var ni utespillere så om de velger Sherida Spitse som anker eller Veronica Ludvigsen som tier er noe vanskelig å spå når Schjelderup kommer inn i midtbanetreeren. Det ser i hvert fall ut til at både Stine Ballisager Pedersen og Stine Pettersen Reinås danner midtstopperpar.

 

VM

Hockeyjentene med Linn Aakre tapte 0 – 1 for Danmark i VM i går. Dermed står de med tre poeng etter tre kamper og tapet betyr at jentene nok en gang må ut i nedrykksstrid i stedet for opprykkskamp med to kamper gjenstående.

 

Vålerenga i dag:

19:30 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga G19, Interkrets A, Sarpsborg Stadion

20:15 Fotball: Stabæk – Vålerenga J19, 1. divisjon, Nadderud kgb 2

20:15 Fotball: Årvoll – Vålerenga J17, 1. divisjon, Årvoll Kunstgress