NM-kamp mot Raufoss

11.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas G16-lag gjester i dag Raufoss til sin første NM-kamp denne sesongen. Det er første mellomrunde og Vålerenga slapp unna kvaliken i Oslo sammen med Stabæk etter at Oslo Fotballkrets synes avstanden til de andre laga var for stor i fjor og lot de få fribillett til mellomrunden i kraft av å være eliteserieklubb. Det virka jo fornuftig ut i fra resultatene som har vært i kvalifiseringsrundene før.

 

Raufoss har ikke slippi like lett til og måtte gjennom et par transportetapper i Indre Østland fotballkrets for å nå mellomrunden. De starta med en 3 – 1 seier hjemme mot Gran og fulgte opp med 8 – 1 borte mot Storhamar. Ut i fra disse kampa er det tre spillere vi skal se opp for på hjemmelaget. Sæha Heirati, Joachim Lundhagebakken og Mohammed Al-Hamed. De scora hvert sitt mål mot Gran; Heirati og Lundhagebakken satte hattrick mot Storhamar, mens Al-Hamed måtte nøye seg med to mål i den kampen.

 

Raufoss er den store klubben i området og tiltrekker seg de beste spillerne fra klubbene rundt. Blant annet kom Al-Hamed fra Gjøvik-Lyn før årets sesong. Det finnes ingen spillere fra Raufoss på hverken landslag eller skyggelandslag, men de har en rekke kretslagsspillere.

 

På Vålerengas lag så savner vi åpenbart landslagsspiller Fredrik Oppegård; men ellers ser troppen til Vålerenga meget sterk ut. Spennende er det også at 2003-årgangene Christos Zafeiris og Eskild Braathen Fredriksen har fått en plass i troppen.

 

Kampen streames av Klanens Webradio og du kan se den her.

 

Landslag

Isabell Lehn Herlovsen fikk sitt første mål feilaktig annulert da Norges fotballdamer slo Nord-Irland på en meget dårlig bane i Portadown. Banen er beskrivi som at det knapt finnes så dårlige baner på Norway Cup. Da veit man jo hvor det lønner seg å trene før en VM-kvalifiseringskamp. Herlovsen satte punktumet for kvelden med 3 – 0 scoringa og Norge har dermed fortsatt en god mulighet til å kvalifisere seg til VM.

 

Sherida Spitse satte inn et straffespark i Nederlands 2 – 0 seier over Irland i samme kvalifiseringsgruppe. Dermed topper de fortsatt gruppa tre poeng foran Irland og fire poeng foran Norge, som har én kamp mindre spilt. Nå reiser jentene hjem for å spille toppseriekamp mot Kolbotn på søndag.

 

Christos Zafeiris, Oscar Bobb og Miran Kuci er tatt ut på G15-landslaget som skal spille en turnering i Italia i slutten av april.

 

Hockey-VM

Norges hockeydamer tok en meget viktig 2 – 1 seier over Frankrike på mandag etter at de tapte åpningskampen mot Ungarn. Dermed står alle lag med tre poeng etter to spilte kamper. Linn Aakre spilte kampen for Norge. I dag står Danmark for tur i Vaujany Arena øst i Frankrike.

 

Silly Season

Hockeysporten er inne i silly season og Vålerenga viser muskler allerede. Stefan Espeland og Tallak Lyngset er backene som har kontrakt også neste sesong, nå er det også klart at Kalle Ekelund har signert en toårskontrakt med Vålerenga. Den defensivt sterke backen har syv sesonger bak seg i Allsvenskan for Nybro Vikings, Mora, Karlskrona og Björklöven, men har de to siste sesongene spilt for Sparta.

 

Det er ikke forventa at Ekelund skal være den største bidragsyteren framover – det har han sjeldent vært; men forrige sesong scora han åtte mål. Det hadde han ikke gjort siden 2010-2011 sesongen da han spilte juniorhockey i Ontario Hockey League. Det er uansett en solid back og vil nok bidra kraftig til at det tettes igjen bakover neste sesong.

 

Av de andre backa har Andreas Øksnes reist tilbake til Storhamar. Brede Csiszar og Morten Ask får nok en sesong til hvis de ikke har tenkt til å legge opp. Joachim Sommer Nielsen forventer vi en signatur fra, mens Emil Hybertsen kanskje forsvinner på grunn av militærtjeneste. Hva som skjer med Axel Eidstedt og Anders Braavold har vi foreløpig ingen informasjon om.

 

Vålerenga i dag:

12:30 Hockey: Danmark – Norge Damer, VM 1. div A, Vaujany Arena

19:30 Fotball: Raufoss – Vålerenga G16, NM 1. mellomrunde, Nammo Stadion