Forsvarsfeil på forsvarsfeil

09.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas forsvar virker ikke. På to kamper har laget slippi inn hele syv mål og det er ikke tilfeldig. Vålerengas forsvar er rett og slett ute å kjøre – konstant! Fem av måla kan dessverre tilskrives feilplassering av to enkeltspillere også. Det handler om å ha oversikt, snakke sammen og ikke minst plassere seg midt i mål. For øyeblikket gjøres det grove juniorfeil i Vålerengas forsvar. Da nytter det ikke å score ett mål framover på banen.

 

Vi tar for oss det første målet Strømsgodset scorer. Ved gjennomspillet mot Jonatan Parr (gult), så er han helt umarkert. Begge spillerne som har ansvaret for vår høyreside, Amin Nouri og Simen Juklerød (rødt) var totalt feilplassert i forhold tilå hindre gjennomspillet, de gikk i st Dedet på den samme spilleren.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Det endte med at Jonatan Tollås Nation må trekke ut for å hindre innlegget fra Parr (rødt). Inne i boksen er det da tre godsetspillere (gult) som skal dekkes opp av to vålerengaspillere, Ivan Näsberg og Sam Adekugbe (blått). Dette er grusomt forsvarsspill.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Vålerenga får en utligning da høyrebacken til godset går i duell med Samúel Kári Friðjónsson i stedet for å la midtstopperen ta den. Chidera Ejuke står helt aleine og fikk en enkel jobb på Magnus Lekvens gode innlegg.

 

1 – 2 målet er en ganske klar offside på gjennomspillet. Inne i feltet er det denne gang nok spillere, men Adam Larsen Kwarasey var totalt feilplassert og etter en litt svak klarering fra Tollås Nation kom det en løs avslutning tilnærma midt i målet. Hva i alle dager er dette for en slags keeperplassering? En ball som går midt i mål skal da aldri i verden gå inn!

Trykk på bildet for større versjon.

 

Og så er det snakk om Godsets fjerde mål. Det er et skudd fra over tredve meters avstand. Igjen står Kwarasey plassert alt for langt mot høyre i målet. Hele venstresida hans er vidåpen og han når dermed ikke bort til skuddet. Det skal være unødvendig.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Det var litt samme forsvarsgreie mot Sarpsborg 08. Ved innlegget på den første scoringa tok Nouri også Tollås Nation sin spiller (rødt), mens målscoreren ikke blei dekka opp i det hele tatt (gult).

Trykk på bildet for større versjon.

 

To null var en perle i krysset, men på Sarpsborgs siste mål var igjen en midtstopper, Näsberg, ute for å gjøre jobben til en back, Adekugbe. Tollås Nation og Nouri blei igjen enige om å dekke opp den samme spilleren (rødt), mens han som kom løpende fire meter bak ikke blei dekka opp i det hele tatt (gult) og dermed fikk skyte helt uforstyrra fra sekstenmeterstreken.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Vålerenga har et forsvarsproblem. Tre av disse syv måla skyldes i hovedsak at Nouri har valgt samme spiller å dekke opp som sin makker, enten det var Tollås Nation eller det var Juklerød. Det kan være en idé å satse på Christian Dahle Borchgrevink mot Start. To av disse fem måla skyldes at Larsen Kwarasey står feilplassert i målet. Det kan også være en ide å starte med Marcus Sandberg mot Start.

 

Fortsatt har Vålerenga gjort en godkjent start på sesongen, men det fordrer at laget tar tre poeng borte mot Start. Da snitter laget fortsatt to poeng i hver kamp (vinne alle hjemme, uavgjort borte). Vi må tilbake til 2013 for å finne et år der 60 poeng ikke ga sølv, men bronse. Tre poeng i Kristiansand er ekstremt viktig. Da er det fortsatt medaljekamp. Med tap er det plutselig fare for nedrykksstrid.

 

Rekrutt

Vålerengas rekruttgutter knuste Nybergsund Trysil hele 7 – 0 på Valle kunstgressbane i går. Det skal dog sies at laget Vålerenga stilte ikke ville vært lovlig i PostNordligaen, der også Nybergsund holder til, i den andre avdelinga. Årsaken er at Vålerenga stilte med João Meira, Felipe Carvalho, Fitim Azemi og Bård Finne. Det er fire spillere født før 1. januar 1996 – det er kun lovlig med tre. Etter pause var laget dog lovlig, da hadde både Meira og Azemi gått av.

 

Ernest Agyiri scora det første målet på et langskudd. Deretter heada Magnus Retsius Grødem inn det neste etter et innlegg av Christian Dahle Borchgrevink. Kevin Ogudugu trakk seg inn fra kanten og curla ballen inn i det lengste hjørnet til 3 – 0 og samme mann økte til 4 – 0, før Agyiri la på til 5 – 0 som var pauseresultatet.

 

Etter pause var det Finne som økte til 6 – 0 før Peter Godly Michael avslutta målkalaset til 7 – 0. Det var tungt for Jarl André Storbæks mannskap som i fjor endte fire poeng foran Vålerenga 2 på en tiendeplass i PostNordligaens avdeling 1. I år er Vålerenga 2 i avdeling 2 og serieåpner søndag hjemme på Valle kunstgressbane 5 mot Egersund.

 

Girls Elite Cup

Vålerengas J17-lag stilte i Girl Elite Cup i Vaxjö denne helga. Vålerenga møtte Tölö i første kamp. Kine Fløtre sørga for både 1 – 0 og 2 – 0 før pause, Celin Bizet Ildhusøy og Mia Tuft Andersen sørga for at Vålerenga vant 4 – 0. I andre kamp var Rosengård motstander og Vålerenga var ikke snauere enn at de sørga for en ny firemålsseier. Bizet sendte Vålerenga i ledelsen før Rosengård utlinga. Så scora Silje Fjeldstad, Bizet, Fløtre og Bizet igjen slik at Vålerenga vant 5 – 1.

 

Vålerenga var allerede puljevinnere før den siste kampen mot Hammarby og havna under 1 – 0 før Bizet ordna uavgjort til slutt. Dermed blei det a-sluttspill for jentene som starta virkelig dårlig. Til pause mot LB07 lå de under 0 – 2, men Nadia Ryan Pinto reduserte syv minutter før full tid og da Fløtre utligna var de med for fullt. FC Nordsjälland vant 4 – 0 over LB07 og dermed måtte Vålerenga vinne den siste kampen mot FC Nordsjälland for å nå a-finalen. En straffescoring av Fløtre sørga for at det gikk veien.

 

Dermed blei det finale mot B93 Copenhagen. Bizet sendte Vålerenga i ledelsen allerede etter tre minutter og det sto seg til pause. I andre omgang dobla Tine Celine England Karstensen Vålerengas ledelse og dermed vant Vålerenga eliteturneringa.

Vålerengas J17-lag vant Girls Elite Cup i Vaxjö.

 

Kosovo

Florind Lokaj spilte andre omgang og fikk med seg to målgivende da Kosovo slo Færøyene 4 – 0 på fredag. I går spilte han hele kampen som Kosovo tapte 1 – 3 for Luxembourg. I den første kampen mot Nord-Irland tapte Kosovo 2 – 0. Lokaj spilte da også hele kampen.

 

Semifinale

Vålerengas U20-lag gjorde jobben på fredag. Storhamar tok ledelsen i første periode, men Hans Hagen og Marcus Ekberg snudde kampen tidlig i andre periode. Storhamar utligna, men Kristoffer Skjervold sørga for at Vålerenga hadde en 3 – 2 ledelse i CC Amfi etter to periode. I den tredje scora kun Storhamar, men bare 150 sekunder ut i fjerde periode sørga Lars Erik Francke-Enersen for at Vålerenga vant 4 – 3 og dermed vant 2 – 0 i kamper og er klare for semifinale.

 

Det var de fire favorittlaga som vant kampa sine. Dermed er Stavanger, Frisk Asker og Sparta fortsatt hindere på vei mot et NM-gull. Semifinalene og finalene spilles 13 – 15. april.

 

VM

Linn Aakre og Anniken Olafsen er med det norske damelandslaget som tapte 5 – 4 for Ungarn i Vaujanany Arnea i Frankrike i går. Det var den første kampen i VM 1 A. I dag er Frankrike motstander. De slo Danmark i sin første kamp.

 

Latvia

Norges herrelandslag vant begge sine kamper mot Latvia i Halden. Stefan Espeland og Tobias Lindström spilte begge kampa for Norge. Fredag vant Norge 3 – 2, mens det lørdag blei hele 6 – 2 seier og Lindström scora sine to første landslagsmål. VM-oppkjøringa fortsetter med to kamper mot Russland til helga. Så får vi se da, om UDI greier å jobbe raskt nok til at Lindström blir norsk statsborger innen VM starter.

 

Vålerenga i dag:

19:30 Hockey: Norge Damer – Frankrike, VM 1. div A, Vaujanany