Tidenes dyreste flopp

06.04.2018 av under Gjetord | 2 kommentater

Mange har ansett Pascal Simpson for tidenes dyreste vålerengabomkjøp. Det er han slettes ikke. «Pagge» kosta Vålerenga åtte millioner da han kom fra AIK til Vålerenga; men gikk for om lag fem millioner kroner videre til FC Köbenhavn. «Pagge» kosta Vålerenga bare tre millioner kroner i transfer og på to sesonger starta «Pagge» 51 eliteseriekamper hvorav 40 fra start. Regner man 90 minutter per kamp spilte «Pagge» 30 kamper og scora ti mål. «Pagge» kosta Vålerenga om lag 100 000 kroner per hele kamp han spilte, 1,5 million per sesong eller 300 000 per mål; lønn ikke medberegna.

Herman Stengel kosta Vålerenga 7,7 millioner kroner i direkte overganspenger. Samtidig tapte Vålerenga en generalsponsoravtale verdt 20 tusen de neste to årene på grunn av Stengelgate, måtte betale rettssak og mista en rekke sponsorer og spilte en hel sesong uten generalsponsor. Den nye generalsponsoravtalen var i første omgang verdt om lag halvparten av den gamle. Men også flere sponsorer skygga banen og Vålerengas budsjett forsvant som dugg for sola. Anslagsvis antar vi Herman Stengel kosta Vålerenga 40 millioner kroner; lønn ikke medberegna. Så gikk han altså gratis til Strømsgodset.

 

Stengel fikk totalt sett på sine fire sesonger 48 kamper fra start, totalt 83 kamper og i spilletid knapt 48 hele kamper. På dette scora han ti mål. Stengel kosta Vålerenga hele 833 000 per hele kamp han spilte, ti millioner kroner per sesong og hele fire millioner kroner per mål. Sorry; men tidenes flopp og bomkjøp i Vålerenga gjennom alle tider er og blir Herman Stengelgate. Måten han stakk på var også veldig stygg. Bak Vålerengas rygg signerte han for Strømsgodset, men utad ga han lovnader om at bare han fikk spilletid og følte han blei satsa på i Vålerenga, så skulle han signere. Blank løgn der altså!

 

Det er nok mange som ønsker å gi Stengelgate en karamell i lørdagens kamp og Ivan Näsberg har allerede gitt beskjed om at han bør ha på seg leggskinn. At han også kommer til å få tyn fra tribunen trenger man ikke være Einstein for å gjette seg til. Strømsgodset er for øvrig et ganske dårlig fotballag. På to hjemmekamper har de kun klart to poeng og de ligger bak alle de tre nyopprykka laga, Ranheim, Start og Bodø/Glimt. Det stinker nedrykk av Stengelgate og hans medsammensvorne.

 

Og enda nærmere tabellbunnen skal de trykkes ned av en gjeng hevnlystne krigere som har brukt de siste dagene til å snu påskens grusomheter til oppstandelse og en ny tro på egne ferdigheter. Vålerenga er tross alt uten poengtap hjemme på Valle kunstgressbane 5 i år. Det har vi tenkt til å fortsette med. Klanen har lova et forrykende tifoshow

 

Vålerenga stiller med nesten uendra mannskap fra sist. Ronny Deila har tatt ut en tyvemannstropp som skal reduseres til atten i løpet av lørdagen. Vi tror det blir en midtbanespiller og en angrepsspiller som skal ut av troppen og antar Magnus Retsius Grødem og Bård Finne. Når det gjelder startelleveren så kommer Samúel Kári Friðjónsson inn for Abdisalam Ibrahim på sentral midtbane.

 

Lyn 2

Vålerengas rekruttjenter forsøkte å spille kamp på Kringsjå mot Lyn 2 på onsdag, men etter én omgang blei kampen utsatt. Det var rett og slett for mye tåke, umulig å se forskjell på røde og blå drakter, linjedommeren så man bare flagget til og keeperne måtte ta på seg vester for at dommeren skulle se dem. Kort sagt – det var ikke mulig å spille fotball.

 

Pauseresultatet står foreløpig til 1 – 0. Etter vår mening bør den første omgangen også strykes og hele kampen spilles på nytt. Tåka var ikke tyngre etter pause enn den var før. Allerede ved kampstart var den tjukk og etter fem minutter var det umulig å se hvem som var hvor og både spillere og dommere hadde en umulig jobb. Målet til Lyn var for øvrig minst to meter offside.

 

Vålerenga hadde to debutanter i denne kampen i Mia Huse Rostad og Tine Celine England Karstensen. Begge er førsteårsjuniorer. Vålerenga stilte følgende lag fra start:

Guro Pettersen

Adriana Imeri – Ida Outzen – Hanne Mellingsæter – Tina Dalgård

Mia Huse Rostad

Tine Celine England Karstensen – Julia Caroprese

Johanne Eide Bruun – Celin Bizet Ildhusøy – Marit Emaus Flaa

 

Hockey-NM

Vålerengas U20-gutter havna bakpå 0 – 1 i første periode etter å ha kjørt over Storhamar i den første kvartfinalen i NM; men i midtperioden snudde det. Først hadde Vålerenga et stolpeskudd der Hans Hagen noe merkelig fikk utvisning for å forsøke å slå inn returen som ikke lå ordentlig blokkert under skinnet til keeperen; men rett etter at tominutteren var unnagjort utligna Marcus Ekberg etter pasning fra Andreas Ringlund Hansen.

 

Ekberg sendte også Vålerenga i ledelsen i midtperioden assistert av Herman Plogås og Niklas Mikalsen Telle. Rett før full tid satte Hans Hagen inn spiker’n i kista i åpen kasse assistert av Emil Hybertsen og Kristoffer Skjervold.

 

Dermed leder Vålerenga 1 – 0 i kamper og kan avgjøre allerede i kveld i Hamar OL-Amfi. Klarer de ikke det, så blir det ny avgjørende kamp i Jordal Ungdomshall på søndag.

Filip Lalande og U20-gutta kan ta seg til semifinale i kveld. Foto: Hjesus.

 

Landslag

VM for U18-jentene starter i Asiago på søndag og Vålerenga har med keeper Mia Isdahl. Det er Østerrike som er første motstander. Så spiller Tobias Lindström sin første landskamp for Norge mot Latvia i Halden i dag. Også Stefan Espeland er med i den norske troppen. De møter også Latvia på lørdag. Så får vi se om Lindström rekker å bli norsk før VM.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 19:00 Hockey: Storhamar – Vålerenga U20, NM Kvartfinale #2, CC-Amfi

Fredag 19:00 Hockey: Norge Herrer – Latvia, Treningskamp, Halden Ishall

Lørdag 14:45 Hockey: Norge Herrer – Latvia, Treningskamp, Halden Ishall

Lørdag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Strømsgodset, Elitserien, Valle kgb 5

Søndag 12:00 Hockey: Vålerenga U20 – Storhamar, NM Kvartfinale #3, Jordal Ungdomshall

Søndag 17:30 Hockey: Østerrike – Norge JU18, VM 1. div A, Asiago

 

  1. Erik sier:

    Vet du treningstider for A-laget herrer i neste uke? Tenkte å ta med barnevogn og se på et par treninger . 

  2. tjodalv sier:

    Smart å sammenligne en midtbanespiller med en spiss når det gjelder kr. per mål. Gratulerer for øvrig Stengel med et fint mål i nedsablinga av Engen 🙂