NM kvartfinale

04.04.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas U20-gutter møter i kveld Storhamar til den første kvartfinalen i NM-sluttspillet i hockey. Kampen spilles i Jordal Ungdomshall og spilles som best av tre kamper. Det betyr at Vålerenga kan være videre til semifinale allerede på fredag, dersom de gjør jobben. Storhamar vant innbyrdes i serien mot Vålerenga, men tabellmessig var Vålerenga best – med klar margin.

Filip Lalande var Vålerengas poengkonge i grunnserien. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga tok tredjeplassen i en tett fight med Stavanger og Frisk Asker. Ned til sjetteplasserte Storhamar skilte det hele 26 poeng. Dermed er Vålerenga store favoritter i denne serien. Frikk Juell leder et lag som vi anser som de største favorittene til å ta NM-gullet.

 

Filip Lalande var Vålerengas poengkonge i grunnspillet med 50 poeng, men det var flere som viste seg fram. Ned til femte beste poengplukker Calle Spaberg Olsen skilte det kun seks poeng og i mellom dem fant man Kristoffer Skjervold, Joachim Martinsen og Tom André Christensen. Sistnevnte var nok allikevel den beste. 45 mål på bare 32 kamper på grunn av en rekke getligakamper. Også de to neste på lista, Hans Hagen og Marcus Ekberg spilte flere getligakamper og snitta godt over ett poeng per kamp.

 

Sesongåpning mot Lyn

Vålerengas rekruttjenter møter Lyns rekruttjenter i byderby på Kringsjå i dag. Det ser også ut til at kampen skal gå, på tross av at det i går var brøytekanter høye som berlinmuren rundt banen og umulig å ta hjørnespark. Innbytterbenkene så man ikke og tribunen er nedsnødd. Kommunen har ikke gjort jobben sin for å få banen kampklar, men skulle starte med det arbeidet i går ettermiddag.

Sånn så Kringsjå ut i går ettermiddag. Foto: Hjesus.

 

Vi rister på hodet over at det skal spilles kamp. Vi synes ikke banen var i forsvarlig stand i går ettermiddag og tviler på at kommunen har fått gjort så mye til i dag. De kan blant annet ikke kjøre bort snøen, for den er full av gummigranulat og skal ikke fjernes fra idrettsplassen. I tillegg går markagrensa fem meter bak banen.

 

Vålerenga har uansett et spennende lag på gang. Guro Pettersen, Adriana Imeri og Tina Dalgård er med blant de faste på a-laget, i tillegg har Celin Bizet Ildhusøy a-lagskamper. Denne gang er også legenden Hanne Mellingsæter satt opp i troppen. Om hu skal spille særlig mye er vel tvilsomt og vi tror det er mer snakk om innbytter. Lyn starter med syv spillere fra a-lagsstallen.

 

Vi mistenker at Lyn etter mange år med sterk rekruttering nå har fått en bråstopp i spillerlogistikken sin. I fjor spilte nærmest det samme laget i førstedivisjon, på rekruttlaget og J19. Det virka som det var sånn på alle nivåer, i hvert fall i de kampa vi fikk med oss. Hele a-laget blei brukt på NM for J19 mot Vålerenga, og jaggu blei de jo henta inn til finalen i en innendørsturnering på vinteren fordi de skulle møte Vålerenga. De nest beste fikk ikke spilletid i det hele tatt.

 

Før denne sesongen kom den søtten år gamle landslagsspilleren Tine Celine Karstensen til Vålerenga, mens Stabæk henta Lyns to beste forsvarsspillere. Det virker som det er flere som er borte, for i går kom beskjeden om at Lyns elitesatsingslag i J17-serien er trukket. De skulle i utgangspunktet møtt Vålerenga på Valle i morgen.

 

Vi gjetter på følgende startellever:

Guro Pettersen

Adriana Imeri – Johanne Eide Bruun – Elise Gjester – Tina Dalgård

Mia Huse Rostad

Emma Spets – Tine Celine Karstensen

Celin Bizet Ildhusøy – Nadia Pinto – Julia Caroprese

 

Sarpsborg

Det er egentlig ikke så mye å skrive om herrelagets kamp i Sarpsborg. Vålerenga møtte ikke opp. Tapte 3 – 0 og er dermed nå kun fire poeng foran Rosenborg på tabellen. Vi orker ikke å lide oss gjennom den kampen igjen med et referat, men dere kan lese VPN sitt kampreferat her.

 

Vi nøyer oss med noen betraktninger. Gutta hadde fått treningsfri dagen før kamp. Kun fire spillere som trente alternativt og ikke var med i troppen var å skue på Valle kunstgressbane 5 søndag. Vi regner med at det er siste gang gutta får treningsfri dagen før en kamp. For de tapte nesten alle dueller, pasningene gikk til blåkledde og ikke hvitkledde (her må benken få refs for ikke å ha opplyst Amin Nouri underveis i kampen at medspillerne hans hadde hvite drakter på seg.) og offensivt gikk Chidera Ejuke og spillerne seg bort i dribleraid i stedet for å slå en pasning. Det var altså alt som skulle til. Én dag uten fotballtrening og det virka som gutta hadde glemt alt. Det eneste positive var at Ernest Agyiri fikk sin eliteseriedebut.

Ernest Agyiri debuterte da han kom inn for Magnus Lekven. Foto: Hjesus.

 

Nå har gutta fram til lørdag på seg for å finne tilbake til det gode spillet fra oddkampen. Det bør i hvert fall ikke stå på motivasjonen. På motsatt side av banen står Herman Stengel på lørdag. Ivan Näsberg ber han ta på seg leggskinn. Her kommer det ikke til å bli lagt noe imellom.

 

Vålerengas beste
    Islandsgate  
   Klanen  
  Været  

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga U20 – Storhamar, NM Kvartfinale #1, Jordal Ungdomshall

20:15 Fotball: Lyn 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Kringsjå

 

  1. Stian sier:

    Agyiri har da debutert allerede. Umiddelbart husker jeg at han kom inn tidlig i andre omgang hjemme mot RBK i fjor, og var veldig toneangivende da. Uansett kult at han fikk sine første minutter for sesongen. 🙂