Toppoppgjør i Sarp

02.04.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Akershus’ kanoner har servert salvene som har skremt bønda hjem og ned i skyttergravene. Skienslaget som gjesta Oslo i andre serierunde turte knapt nok å passere midtstreken. Seks poeng har det blitt og dermed er det toppoppgjør mellom sølv og tredjeplassen når hovedstadens arme reiser ned til Sarpsborg i rosa og svarte drakter. Det blir show, for ikke bare reiser Klanen ned til en stappfull bortetribune – oppvarminga skjer med gratiskonsert av Islandsgate.

Det blir som en hjemmekamp å regne. Etter å ha trent godt i påska hadde gutta treningsfri i går og kun fire spillere ute på matta trente alternativt. Da bør det være mer enn nok av overskudd til å løpe og kjempe Sarpsborg 08 i senk i kveld. For én gangs skyld har også vi som bortesupportere tak over hodet i Sarpsborg. Og da kan vi nærmest garantere at det blir trøkk fra tribunen.

 

Sarpsborg 08 kommer sannsynligvis i en 4 – 4 – 2 formasjon med Kristoffer Zachariassen eller Harmeet Singh sammen med Matti Lund Nielsen sentralt på midtbanen. Førstnevnte blei matchvinner i åpningskampen mot Rosenborg, Singh starta i bortekampen mot undulatene. Geir Bakkes menn har fått en fin start med fire poeng på to kamper, men den gamle vålerengatreneren kan ikke lenger flyte på kontinuitet. Det har vært mange utskiftninger fra fjorårets førsteellever til i år. Det kan ta tid å bygge opp igjen.

 

En annen gammel kjenning på Sarpsborg 08 er keeper Aslak Falch. Han gjør svært sjeldent feil, men heller aldri de store redningene. Å slippe inn to mål mot undulatene var vel heller ingen stor prestasjon. Uavgjort mot dem er noe som i hvert fall ikke skremmer oss på Sotahjørnet.

 

Så er det Ronny Deilas utvalgte da. Felipe Carvalho er i sin første kamptropp, men det blir ingen endringer i forsvaret, Jonatan Tollås Nation er sjølskreven og Ivan Näsberg har vært Vålerengas beste i de bakre rekker totalt over de to seriekampa som har vært spilt. Både Amin Nouri og Sam Adekugbe som sto over internkampen onsdag er tilbake i troppen og de er sjølskrevne.

 

På midten er det mer usikkert. Daniel Fredheim Holm og Abdisalam Ibrahim er det ingen som rokker ved. Spørsmålet er om Magnus Lekven eller Samúel Kári Friðjónsson tar plass ved siden av ham. Vi tror det blir Friðjónsson av den enkle grunn at han er mer målfarlig enn Lekven og Sarpsborg er litt shaky bak – det viste de mot undulatene. Dessuten digger vi innkasta hans og vi gjør ingen endringer i angrep heller.

 

Vålerenga i dag:

12:00 Pub: Vorspiel med Islandsgate, Olavs Pub, Sarpsborg

18:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Sarpsborg Stadion