En brutt barriere

05.09.2011 av under 2011, Damer, Fotball | 1 kommentar

Det var allerede før kampstart klart at Vålerenga ville beholde ledelsen i serien, men med seier kunne jentene øke forspranget til seks poeng. Haugar på sin side, lå bare én plass og ett fattig poeng over nedrykksstreken og det var venta at de ville ofre pupper og lår for å kapre poeng i Vallhall denne ettermiddagen. Katarina Gundersen debuterte fra start i denne kampen, fordi keeperkollega Reidun Jensen måtte se kampen fra tribunen etter å ha vært en smule amper mot bodøværingene forrige helg. Vålerenga hadde før kampen møtt Haugar tre ganger tidligere på hjemmebane. Alle ganger var det blitt nederlag.

Tomålsscorer Hanne Mellingsæter. Foto: Inge Wallumrød.

 

En noe overivrig haugarkaptein pådro seg også et gult kort før det var spilt i fire minutter, da hu forsøkte å hindre en Vålerengakontring. Og Vålerenga sleit i starten. På tross av mye spill, uteblei de store sjansene. Haugar lå lavt og det var lite bakrom å spille i og alt for mange av Vålerengas skudd blei avfyrt helt stillestående og uten nok kraft og presisjon til å sette Fosshaug i haugarmålet på de store prøvene. Riktignok produserte Vålerenga cornere og Hilde Ånneland var nære unna på en heading, men et haugarbein fikk blokkert en halvmeter før ballen passerte den hvite stripa.

 

Haugar hadde ikke mye å komme med, men midtveis i omgangen fikk de to sjanser. Først et skudd fra 35 meters hold, helt ute ved linjedommeren. Skuddet traff tverrliggeren og i det påfølgende angrepet blokkerte Ånneland et skudd med armen. Dommeren valgte å blåse frispark en halvmeter utafor feltet, på tross av at Ånneland måtte ha amputert armen om hu skulle unngått at den var i veien for ballen. Frisparket gikk heldigvis over mål.

 

I det 37. minutt ba Tone Løkås om bytte. Hu sleit med en muskel i låret; men klarte å spille videre ut omgangen. Bytte kom først i pausa og da med en rekke omrokkeringer. Silje Kronkvist kom inn på høyreback og skøyv Camilla Huse opp på midtbanen. For ikke å overbefolke midtbanen gikk Maria Arnesen fram som spiss og skøyv Marianne Hanssen ut på høyrekanten Løkås hadde etterlatt seg.

 

Rokkeringa viste seg å være særdeles vellykka. Vålerenga skapte nå sjanse på sjanse og de begynte å bli virkelig store. Så store at det egentlig var en større prestasjon å sette dem utafor enn innafor stengene. Arnesen hadde først et skudd som gikk via keeper, i stolpen, ned på strek og ut, før hu upressa fra fem meters hold midt foran mål sendte ballen fem centimeter utafor krysset. Skulle tru hu hadde gått fotballskolen til Sokrates fra Brasils 1982-lag. ”Det er ikke mål hvis den ikke sitter i krysset.”

 

Til slutt var det midtstopper Hanne Mellingsæter som tok ansvar. Hu brøyt et oppspill på 45 meter, tok igjen ballen på 40 meter og klinka til og sendte kula rett i det krysset Sokrates tydeligvis har lært jentene at ballen skal sitte i. Knappe tre minutter skøyt Arnesen igjen fra 12 meters hold. Hu sikta sikkert på krysset nå også, men ballen traff ei haugarjente og endra retning og gikk utagbart ned i keepers venstre hjørne.

 

Så overtok Haugar litt igjen og Vålerenga virka litt paniske og Haugar fikk til og med fyrt av et par skudd mot reservekeeper Gundersen. Trener Cecilie Berg-Hansen visste råd og satt innpå rutinerte Solveig Gulbrandsen og dermed slutta Haugar å produsere angrepsspill igjen. 3-0 kom på en corner. Arnesen slo ut på seks syv meter. Keeper fløy ut i feltet, men nådde ikke opp til ballen som duppa ned et par meter seinere. Rett på huet til Hanne Mellingsæter som sikkert styrte ballen i mål med pannebrasken. Ettersom den var omtrent en halvmeter unna krysset var vi usikre på om den telte, men dommeren godkjente, så da var det vel nærme nok.

 

Det blei med tre mål, men det burde vært så mye mer. Syv eller åtte mål hadde det ikke vært noe å si på. Men jentene har ikke hatt behov for å være effektive i år. Rykker dem opp, så er det mulig de er nødt til å score litt oftere på sjansene sine, men i dag fungerte det bra. Stort sett så blei alle Haugars forsøk stoppa i midtbaneleddet, spesielt Ida Nordby var god der. Og det som blei spilt over midtbanen hadde forsvaret grei kontroll på. Dermed gikk det som det gikk og jentene brøyt en barriere. Endelig slo vi Haugar også på hjemmebane.

 

Vålerenga – Haugar 3-0 (0-0)

1. divisjon kvinner

04.09.2011 15:00

Vallhall

Tilskuere: 100

 

Vålerengas lag:

Katarina Gunderesen

Camilla Huse – Hilde Ånneland – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Heidi Valø – Maria Arnesen – Ida Nordby

Tone Løkås – Marianne Hanssen – Marte Libach

 

Haugars lag:

Ragnhild Fosshaug

Helene Breitne – Marianne Larsen – Marie Eliassen – Karen Hallingstad

Karina Sævik – Hellen C. Våge – Nina Osmundsen – Randi Bjerkreim

Samantha Hare – Cristina Krogdal

 

Kampstatistikk:

4

 

Gult

Hellen C. Våge (Haugar)

46

 

Ut

Tone Løkås (Vålerenga)

46

 

Inn

Silje Kronkvist (Vålerenga)

59

1-0

Mål

Hanne Mellingsæter

62

2-0

Mål

Maria Arnesen

73

 

Ut

Sharon Hansen (Vålerenga)

73

 

Inn

Solveig Gulbrandsen (Vålerenga)

75

 

Ut

Hellen C. Våge (Haugar)

75

 

Inn

Anita Østebrød (Haugar)

81

 

Ut

Randi Bjerkreim (Haugar)

81

 

Inn

Ida H. Nordskog (Haugar)

82

 

Ut

Marte Libach (Vålerenga)

82

 

Inn

Kristin Haugstad (Vålerenga)

85

3-0

Mål

Hanne Mellingsæter (Maria Arnesen)

 

Målsjanser Vålerenga Haugar  
1. omgang 9 2  
2. omgang 14 2  
Totalt 23 4  
       
Cornere Vålerenga Haugar  
1. omgang 4 0  
2. omgang 5 1  
Totalt 9 1  

 

Banens beste: Ida Nordby

 

  1. Marvel sier:

    Hello! My partner and i simply wish to give an enormous thumbs way up regarding the good info you have got right here for this submit. My partner and i will probably be arriving back for a weblog regarding more shortly.