Dønnum lånt ut

30.03.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Aron Dønnum er leid ut til HamKam for denne sesongen. Et meget merkelig utlån, for så langt i oppkjøringa har Dønnum vært en meget god spiller og presser helt klart på å få starte. Samtidig er ikke Vålerenga veldig godt besatt på vingen. I utgangspunktet hadde Vålerenga kun fire vinger, nå er det nede i tre: Chidera Ejuke, Simen Juklerød og Bård Finne. Nok et merkelig valg av Vålerenga.

Så «glad» for å være lånt ut til speidermerkeklubben fra Hamar.

 

Dønnum sjøl ser jo mindre fornøyd ut på bildet HamKam har brukt på signeringa av lånekontrakta, som altså varer for ett år, men der Vålerenga har muligheten til å hente hjem Dønnum i sommer. Det er i hvert fall noe. Vi stussa veldig da Markus Nakkim blei lånt ut til Viking og med João Meira henta inn på en ettårskontrakt fordi klubben plutselig ikke har nok midtstoppere, så fikk vi vel egentlig rett i det. Vi stusser minst like mye nå. Spilleren som sendte Rosenborg ut av cupen på Lerkendal i fjor burde rett og slett ikke vært ute av troppen.

 

Særlig føler vi Vålerenga nå er utsatt ettersom Simen Juklerød også er en slags ekstra backup for venstrebackposisjonen. For med Enar Jääger langtidsskada er troppen i prinsippet nede i 23 spillere. Venstrebacken kan sjølsagt løses veldig raskt ved å gi Nicolay Grimstad proffkontrakt slik at han er spilleberettiga i eliteserien. Høyrevingen er derimot litt mer vrien. Det er nå én mindre spiller i troppen enn det Ronny Deila i utgangspunktet ville ha – vi har da ikke regna med langtidsskadde Jääger og vi har ikke tatt med midtstopper, Leo Cornic som nok har et stykke igjen sjøl om han har proffkontrakt og guttespiller Brage Skaret, som ikke hospiterer på treningene foreløpig sjøl om han har proffkontrakt. Nå er enkelte deler av troppen svært tynn og det får oss til å lure litt på hvilke fem spillere som kommer på B-lista til Vålerenga.

 

Petter Karlsen er bankers som den fjerde keeperen, førsteårsjunioren hospiterer da også jevnlig på a-lagets treninger når en av keeperne er ute på landslagsoppdrag. Sisteårsjunior Jonas Levernes er nok også ganske sikker som forsvarsspiller. Han er den med mest erfaring fra PostNordligaen, sammen med en annen sisteårsjunior, Ole Høyland Berg. Berg har dog vært skada i vinter og er nok derfor ikke aktuell.

 

På midten har Sakarias Opsahl har vært med svært mye i oppkjøringa og blir nok midtbanespiller på lista, sjøl om en annen sisteårsjunior, Ulrik Mathisen har meldt seg på i det siste. Den tredje sisteårsjunioren, Alessandro Caroprese har vært mye skadeplaga og er nok ikke aktuell nå i vår. Midtbanen har dog allerede syv spillere i a-stallen, så det er vanskelig å forstå at både Opsahl og Mathisen skal benyttes da begge i utgangspunktet har sin beste posisjon sentralt på midtbanen.

 

I angrepet er sisteårsjunior Oliver Valaker Edvardsen den med mest erfaring; men siden det skal være fem og vi ikke benytter to midtbanespillere åpner det seg en ekstra plass her. Det kan gjøre at Kevin Ogudugu som gikk inn på plassen til Amin Nouri onsdag og Joacim Sereba som avslutta kampen for Ernest Agyiri er aktuelle. Begge er andreårsjuniorer.

 

Vi antar b-lista blir sendt inn onsdag og vårt forslag er altså: Petter Karlsen (2001), Jonas Levernes (1999), Sakarias Opsahl (1999), Oliver Valaker Edvardsen (1999) og Kevin Ogudugu (2000).

 

EM

Celin Bizet Ildhusøy fikk 23 minutter da Norges J17-lag vant 1 – 0 over Slovenia. Sara Nilssen Kilen og Mia Huse Rostad var ubenytta reserver. Lørdag møter Norge England til en avgjørende gruppefinale på Klepp Stadion. Norge har seks poeng mens England står med fire og Norge går dermed videre fra eliterunden til sluttspillet ved uavgjort i det siste oppgjøret.

 

U20 kvartfinaler

Vålerenga hockey har fått Storhamar som sin motstander i kvartfinalene i NM for U20. Det spilles best av tre og Vålerenga er favoritter og har hjemmefordel. Vålerenga endte som nummer tre i serien, mens Storhamar blei nummer seks. Det skilte kun fire poeng mellom de tre øverste laga Stavanger, Frisk Asker og Vålerenga, før det kom ei luke på ni poeng ned til Sparta. Manglerud Star og Storhamar på de to påfølgende plassene var dog hele tyve poeng bak Vålerenga, så det skal være klasseforskjell. Vålerenga vinner sin første kamp 4. april i Jordal Ungdomshall og blir klare for semifinale 6. april i fjøset på Hamar. Skulle de dog få en hjerneblødning i en match avgjør de hjemme 8. april, men det ser vi som usannsynlig, sjøl om Storhamar faktisk vant 3 – 2 i kamper innbyrdes.

 

Lindström norsk?

Vi blei mildt sagt veldig overraska da vi gikk igjennom landslagstroppen til Norges herrelag i hockey som skal spille treningskamper mot Latvia 6. og 7. april. I den troppen forventa vi å finne Stefan Espeland og det gjorde vi jo, men at Tobias Lindström sto der, se det var en større positiv overraskelse. Har han fått norsk statsborgerskap uten at Vålerenga Hockey har skriki det ut?

 

En spiller vi er overraska over negativt er det faktum at Norges beste undertallsspiller Jonas Oppøyen nok en gang er utelatt. I OL tapte Norge flere kamper på undertallsspill og nettopp Oppøyen ville være den perfekte mann for å hindre at motstanderne i det hele tatt klarer å etablere et overtallsspill. Der er han rett og slett i en klasse for seg. Tror Petter Thoresen at Norge skal komme seg igjennom VM uten undertallsspill?

 

U25

Joachim Sommer Nielsen er tatt ut på U25-landslaget som skal spille Alrosa Cup i slutten av april. Det er veldig hyggelig for Vålerengas unge backtalent.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz – påske spesial, Bohemen Sportspub

Lørdag 15:00 Fotball: Norge J17 – England, EM eliterunde gruppe 5, Klepp Stadion

 

  1. Daniel sier:

    "U25". Hyggelig at han er tatt ut, men når u25 betyr oppad til 25 år er ikke da u'en selvmotsigelse