Sotalupa Toppserien 2018: Sandvika

21.03.2018 av under 2018, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Sandvika er et vanskelig lag å spå i årets serie. I fjor gikk sesongen i dass med en tropp som ikke kunne holde følge med de åtte beste laga. Allikevel berga de seg fint inn og det var tidlig klart at det ikke blei noen nedrykksstrid på bergenserne. Klubben har over tid byggi en solid grunnmur og i år vil den nok gjøre seg gjeldende i flere poeng.

En stor oppgradering av Stemmemyra blei gjort i løpet av fjorårssesongen og stadionet er nå toppserien verdig. Banen har kunstgress, så det er ingen fare for ei dårlig bane sjøl om det høljregner som det alltid gjør i Bergen. De er ikke vant med å vinne mye i vika si, men cupgull klarte dem i 1995.

Stemmemyra er oppgradert.

 

Som et av pionerlagene i norsk kvinnefotball har Sandvika aldri spilt i annet enn en av de to øverste divisjonene. Det er sterkt, men bergenserne er som andre bergensere. Ikke særlig godt vant til å vinne nok fotballkamper til å vinne noe. Det tror vi ikke de er i år heller.

 

Trener

Etter den svake sesongen i fjor tedde Øyvind Nordtvedt til side og Alexander Straus er ny hovedtrener. Han har de siste tre sesongene vært toppspillerutvikler i Strømsgodset og er kjent for en trener som er god på feltet og god med individuelle spillere.

 

Den irriterende arrogante bergenseren har dog begrensa erfaring som hovedtrener og det bør bekymre litt i Bergen, for det var ikke mer enn én sesong i Nest Sotra som egentlig er en hovedtrenergjerning. Allikevel, han har erfaring fra en eliteserieklubbs a-lag og der får du ikke fornya kontrakta hvis du ikke leverer. Tre år i Godset bør derfor tilsi at dette er en meget dyktig trener, så får vi se hvordan han leverer som kampleder.

 

Keeper

Nora Neset Gjøen kom fra Grei før fjorårssesongen og har vist seg fram som en av de bedre keeperne i Toppserien. I fjor sto hu solid. Det er kanskje ikke så mange spektakulære redninger med Gjøen, men hu gjør få feil og er en trygg sisteskanse som et hvert forsvar stoler på. Reservekeeper Ingvild Thynes Villa er en helt grei reservekeeper og det er ikke så mye å utsette på årets keeperteam i Sandviken. Det er kanskje ikke gull, men det er solid granitt i det minste.

 

Forsvar

Dette er uendra fra i fjor. Laila Himle er nok ganske bankers i stopperparet. Sammen med seg hadde hu stort sett June Roa Hammersland i fjor, men i år tror vi Marte Bjelde Hjelmhaug tar over Hammerslands plass. Det blei for mange feil på Hammersland i fjor og Hjelmhaug har sett solid ut. J19-landslagsspilleren er også en bedre pasningslegger og derfor tror vi hu gjør plassen til sin.

 

På backene er Stine Hovland og Kristina Herfindal Grøndal de sikre korta. Ellers er det ungt og Sandviken har et problem med dette forsvaret – om enn ikke så galt defensivt, så skaper de lite offensivt. Hjelmhaug er unntaket her og dersom hu har løfta seg et hakk eller to fra fjorårssesongen. Dette er uansett ikke en lagdel som vinner kamper for Sandviken, men det er såpass solid defensivt at de heller ikke skal være skyld i svært mange tap.

 

Midtbane

Både Karoline Bakke og Sunniva Lillestøl legger opp. Dermed må Sandviken uansett komponere en ny midtbane til denne sesongen. De har henta hjem Ingrid Spord fra Fiorentina. Vi tror hu blir liggende i en fremskutt posisjon foran solide defensive Marije Brummel og en mexicaner                Amanda Perez Murillo. Vi er dog usikre på Murillo. Hu har kun spilt collegefotball og ikke høyere enn det 57. beste ranka colleget.

 

Sina Elise Tosterud og Camilla Ervik får nok mye spilletid og vi ser ikke helt bort i fra at det er en av disse som til syvende og sist tar plassen på midtbanen fra Murillo; men Murillo får helt sikkert starte sesongen. Du kaster ikke bort en utlending med benketilværelse. Det er det ingen halvprofesjonelle spillere, supportere, styremedlemmer og framfor alt ingen sponsorer som liker – så Murillo får sjansen; men vi tror hu flopper.

 

Angrep

Sofie Skjelstad Jensen var viktig i fjor og er borte nå, men de har fått tilbake Ingrid Altermark og vi tror hu tar en høyrekant i en 4 – 3 – 3 formasjon. Det er spennende. De har også henta en rask ving i Kennya Cordner som har vært i National Womens Soccer League uten suksess. Hu kommer fra FC Dallas og Porto Rico. Vi har våre tvil til om hu virkelig vil slå til.

 

Sentralt har vi mest tillit til Marina Heggernes Jensen. Rundt disse har de Elida Knudsen og jentespiller Elise Alsaker Kvinge. Det er ikke det sterkeste angrepet vi har sett og vi tror ikke det blir noen storseiere ut av denne angrepsrekka. Allikevel er den på et nivå som kan levere ganske greit.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Spillerstall: Sandviken
Posisjon Navn Klubb 2017 Født Nasjonalitet
Keeper Ingvild Thynes Villa Sandviken 19.08.1996 Norge
Nora Neset Gjøen Sandviken 20.02.1992 Norge
Forsvar Laila Himle Sandviken 21.01.1996 Norge
Stine Hovland Sandviken 31.01.1991 Norge
June Roa Hammersland Sandviken 05.02.1984 Norge
Madeleine Veivåg Sandviken 08.07.2000 Norge
Kristina Herfindal Grøndal Sandviken 14.05.1996 Norge
Anna Lan Meland Lysebo Sandviken 13.01.2001 Norge
Marte Bjelde Hjelmhaug Sandviken 02.04.1999 Norge
Midtbane Mia Kristine Bogetveit Nygard Sandviken 14.07.1993 Norge
Camilla Ness Ervik Sandviken 22.01.1995 Norge
Sina Elise Tosterud Sandviken 24.02.1996 Norge
Marije Brummel Sandviken 19.03.1985 Nederland
Madelen Koldal Holme Sandviken 20.02.2002 Norge
Synne Vatshelle Raa Fana 29.11.1999 Norge
Amanda Perez Murillo Washington Huskies 31.07.1994 Mexico
Ingrid Marie Karlsen Spord Fiorentina 12.07.1994 Norge
Angrep Marina Heggernes Jensen Sandviken 14.12.1996 Norge
Elida Instebø Knudsen Sandviken 08.06.1996 Norge
Elise Kristine Alsaker Kvinge Sandviken 02.05.2002 Norge
Ingrid Altermark Sandviken 02.06.1996 Norge
Kennya Yaya Cordner Dallas Women 18.11.1988 Trinidad og Tobago

 

Totalt

Å få Stord tilbake er et kjempeløft for laget og vi føler også de er sterkt styrka på trenersida. De har den nest eldste forventede startelleveren og rutinen vil bety mye. Vi tror dette laget får en opptur fra fjorårssesongen. Vi tror de unngår bånnstrida hele sesongen, men det tar nok litt tid å sette laget. I år tror vi de tar 26 poeng.

 

 
Pl
Logo
Lag
Poeng
?
  LSK Kvinner
50
?
  Arna-Bjørnar
41
?
  Klepp
40
?
  Røa
27
?
  Sandviken
26
?
  Avaldsnes
25
?
  Lyn
16
?
  Kolbotn
15
?
  Grand Bodø
10