Sotalupa Toppserien 2018: Røa

21.03.2018 av under 2018, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Dynamittjentene fra Røa har fysikken og grisespillet som sin sterkeste forse. Vi trodde det skulle bli bedre da spilleren som alltid har kasta seg inn i taklinger med knotta først, strake bein og i knehøyde – Marita Holmen Iversen – nå var ute; men nei. Geir Nordby har tydeligvis gitt klar beskjed om at det skal spilles stygt – også i treningskamper. Så nå er det elleve Holmen Iversen som flyr rundt og grisetakler i knehøyde lenge etter at ballen er borte.

Vi har aldri hatt noe til overs for sånne engelske klengenavn på klubber. Dynamite Girls er like teit som alt annet. Røa rykka opp til Toppserien i 2000 og spiller sin attende sesong oppe i det øverste nivået. Fem ganger har de tatt hjem seriegullet, men det er ikke lenger et gullag de har. Stadion har mangla tak over publikum, men det ser ut til å komme på plass nå. Speakertårnet er designa sånn at du skal ha et meget spesielt kamerastativ for å klare å filme det som skjer rett utafor speakertårnet.

Røa endte på en femteplass i toppserien i fjor. Andrelaget deres vant andredivisjon, men det laget er ikke noe skikkelig rekruttlag. Det er flust av landslagsspillere som nettopp har lagt opp som spiller der. Juniorlaget deres spiller i andre divisjon. De meldte på et 16 lag i NM-kvalifisering, men etter å ha blitt feid av banen med 14 – 0 av Vålerenga, så trakk de laget igjen. Rekrutteringa i Røa er det altså svært dårlig stilt med. De har sovi i timen og talentene de sjøl skulle ha tak i har havna i Lyn og ØHIL. Den gamle kjempen er på vei til å falle.

 

Trener

Geir Nordby er suksesstreneren som har vært lengst i Toppserien. Han overtok Røa som delt hovedtrener i 2005 og aleine fra 2007. Han går på sin fjortende toppseriesesong og har stort sett gjort det over forventningene med de mannskapene han har hatt til disposisjon. Røa har gjerne vært laget som kommer seint på høsten. Det kan de også bli denne sesongen, for Nordby har mista gull og stort sett bare henta inn gråstein i spillermaterialet før sesongen.

 

Keeper

Kirvil Schau Odden er en habil keeper, men ikke spesielt mye mer enn det. Det er ikke en keeper som kan bringe laget ut i Europa. I år har Røa henta Maren Iselin Jakobsen fra Fløya. Det er omtrent samme nivå. Røa har altså to jevngode keepere som begge må betegnes som habile. Det er helt greit, men ikke mer enn det.

 

Forsvar

Nathalie Jøsang Utvik forsvant i fjor sommer til Avaldsnes. Etter sesongen Gunnhild Kvaalen Herregaarden og det betyr at alternativene der bak er få. Nordby vil nok gjerne bruke Katrine Winnem Jørgensen som et anker på midtbanen, men det får han ikke til nå. For en midtstopper til å erstatte Herregaarden har han ikke henta. Dermed blir det Winnem Jørgensen som må ta plass i midtforsvaret sammen med Kristine Bjørdal Leine. Begge to er U23-landslagsspillere. I tillegg har de Mariken Kleppe som de henta fra Urædd før fjorårssesongen. Hun er backup på stopperplass.

I fjor var det syltynt på backplass og Ina Helen Levorsen Skaug blei mye benytta bak på banen etter at Utvik forsvant. I år har de henta inn to nye. Frida Lyshoel kommer fra Vålerenga der hu stort sett blei brukt som indreløper siste sesong og Maria Hiim kommer fra Klepp og også hu er midtbanespiller som nå skal spille back. Det er spennende, men vi antar det kommer til å ta litt tid før Hiim og Lyshoel har omstilt seg skikkelig til å være back igjen.

 

Midtbane

En tynn lagdel for Røa. Sunniva Skeie Wienche stakk til ØHIL og Marita Holmen Iversen er ute med studier denne sesongen. Inn har de henta en junior fra Amasone, Fredrikke Dahle Varsla. Med Winnem Jørgensen på midtstopperplass er det dermed lite med spillere og rotere rundt med. Mot Vålerenga i treningskamp rett før seriestart, måtte Therese Sessy Åsland spille sentralt på midtbanen.

 

Det er i utgangspunktet Line Holter som skal balansere treeren på midten til Røa. Med seg får hu Ina Helen Levorsen Skaug og Vilde Bratland som indreløpere. Gabrielle Lemos Lie kommer sannsynligvis inn i troppen i mai etter studier i USA. Fram til da er det Kristin Carlsson og unge Varsla som er Røas backup.

 

Røa har helt klart fått beskjed om å spille hardt, men litt for ofte koker det over og taklingene kan fort føre til direkte rødt kort. Med en så tynn midtbane er det kritisk. Det fører til omrokkeringer og ytterligere svekkelser av andre lagdeler. Utvilsom har Nordby et aldri så lite midtbaneproblem.

 

Angrep

Røa lånte ut Shade Pratt til sommeren. Spilleren det blei snakka veldig varmt om floppa til de grader; men etter sesongen har de mista så mye mer. Lisa Marie Karlseng Utland har reist til Rosengård. Hennes søtten mål blir svært vanskelig å erstatte. I tillegg har Vilde Hasund gått til Lyn. De to spillerne gjorde 31 målpoeng for Røa i fjor.

 

Svava Rós Guðmundsdóttir er henta fra Breiðablik på Island og er Røas nye midtspiss. Tre mål i den islandske ligaen imponerer dog ingen. Hun er også lav og utgjør ingen trussel på hjørnespark og frispark slik Utland gjorde. De har også henta inn Synne Sofie Christiansen fra Vålerenga. En god venstrefot, men ikke så mye mer enn det. Dermed må det kunne fastslås at Røas angrep er kraftig svekka fra i fjor. Når i tillegg Elisabeth Jeppesen sannsynligvis er ute hele sesongen med en skade er dette litt krise for Røa. Rebecka Holum får nok mye spilletid som høyreving i år.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Spillerstall: Røa
Posisjon Navn Klubb 2017 Født Nasjonalitet
Keeper Kirvil Schau Odden Røa 29.07.1997 Norge
Maren Iselin Jakobsen Fløya 15.04.1994 Norge
Forsvar Mariken Kleppe Røa 21.11.1997 Norge
Nora Byom Nilsen Røa 16.08.1994 Norge
Kristine Bjørdal Leine Røa 16.08.1996 Norge
Katrine Emilie Winnem Jørgensen Røa 22.01.1997 Norge
Frida Lyshoel Vålerenga 28.01.1996 Norge
Maria Hiim Klepp 06.10.1997 Norge
Midtbane Gabrielle Lemos Hoel Lie Røa 08.02.1998 Norge
Line Holter Røa 25.04.1989 Norge
Kristin Cecilia Carlsson Røa 31.03.1991 Norge
Ina Helen Levorsen Skaug Røa 02.04.1992 Norge
Vilde Bratland Røa 20.03.1998 Norge
Fredrikke Dahle Varsla Amasone 19.01.2000 Norge
Angrep Therese Sessy Åsland Røa 26.08.1995 Norge
Tuva Lotte Leschbrandt Espås Røa 22.03.1999 Norge
Elisabeth Jeppesen Røa 15.07.1985 Norge
Rebecka Wanvik Holum Røa 30.11.1996 Norge
Hedda Minori Haugene Røa 03.09.1999 Norge
Synne Sofie Christiansen Vålerenga 09.09.1996 Norge
Svava Rós Guðmundsdóttir Breiðablik 11.11.1995 Island

 

Totalt

Dette er et syltynt røalag som må vinne kamper på annet enn fotballferdigheter. Nordby er mannen til å klare nettopp det og uten Geir Nordby hadde vi tippa Røa helt nede i nedrykksstrida. De tok 37 poeng i fjor. I år tror vi ikke de tar mer enn 27.

 

 
Pl
Logo
Lag
Poeng
?
  LSK Kvinner
50
?
  Arna-Bjørnar
41
?
  Klepp
40
?
  Røa
27
?
  Avaldsnes
25
?
  Lyn
16
?
  Kolbotn
15
?
  Grand Bodø
10