Sotalupa Toppserien 2018: LSK Kvinner

19.03.2018 av under 2018, Damer, Fotball, VIF | 2 kommentater

Så er tida kommi for å rette lupa mot fjorårets seriemester LSK Kvinner. Laget fra Setskog, som slo seg sammen med Høland, flytta til Strømmen og lånte navn, logo, draktfarger og fotballbane der, flytta videre til togstasjonen for å låne navn, logo, draktfarger og bunker der i 2009.

Kamparenaen er en bunker på Kjeller, eller kanskje mer en feilplassert flyhangar for Kjeller flyplass. Det finnes hverken garderober dopingrom eller et naturlig sted trukket unna banen å gjøre intervjuer i denne hangaren og egentlig mistenker vi at den er bygget over en avfallsbunker for reaktoren samme sted. Noe galt må det være i vannet der, når de glemmer å bygge garderobe, slik at det må leies av Skedsmohallen.

Kampene spilles en drøy time unna klubbens arnested som altså er Setskog, så denne klubben omtrent på samme måte som Milton Keynes Dons er i reisetid fra Wimbledon. Klubben flytta fra Bjørkelangen til Strømmen i 2001 og fortsatte altså prosjektet litt nærmere arnestedet igjen i 2009. Vålerenga serieåpner hjemme mot dette laget lørdag 24. mars og skal typisk inn i hangaren når sommersola er som best 4. august.

 

Trener

Hovedtrener Hege Riise overtok laget før fjorårssesongen da Monica Knudsen ga seg. Som trener for Team Strømmen tok hu fjerde, femte og andreplass i Toppserien i 2006 – 2008. Deretter forsvant hu til USA som assisttenttrener for deres landslag i to og et halvt år, før hu kom tilbake til LSK Kvinner som Sportssjef i 2009.

 

Som spiller er hu langt mer renommert enn som trener, men seriegullet i fjor blei hennes første tittel i hennes fjerde sesong som hovedtrener for et a-lag. Som sportssjef har hu også hatt gode kontakter både internasjonalt og nasjonalt, så klubben har fortsatt gode forutsetninger for å gjøre det bra.

 

Keeper

Cecilie Fiskerstrand er førstekeeper og reservekeeper på det norske landslaget. Hu sto det meste av fjoråret, men måtte kaste inn håndkledet i én seriekamp og sto over de to neste. Hva det var er usikkert, men hele 2016-sesongen hennes gikk fløyten på grunn av en prolaps i ryggen. Skadehistorikken tilsier at Fiskerstrand nok kan være et litt usikkert kort.

 

Lene Lauve har forlatt klubben til fordel for Fart og de har henta andreårssenior Ida Norstrøm fra Grei. Det går greit i et par kamper, men får Fiskerstrand problemer igjen er LSK Kvinner sannsynligvis nødt til å grave på keeperkjerkegården. Vi antar at keepertrener Bente Nordby har hurtigtast på telefonnummeret til Lill Yvonne Karlsrud.

 

Forsvar

Det er lite som skjer i forsvarsfireren til LSK Kvinner. I fjor spilte Ingrid Moe Wold og Anna Westerlund samtlige 1980 minutter i Toppserien. Anja Sønstevold sto over én kamp, mens ungjenta Malin Johnsen Brenn sto over tre. Det blir dermed ikke mye spilletid på Ida Fjordbakk og Emilie Marie Woldvik i år heller. Det tror jeg vi kan skrive under på.

 

Moe Wold gjorde nok en god sesong og landslagets høyreback er særdeles ofte involvert i måla LSK Kvinner scorer. Også Westerlund er mye involvert med en god pasningsfot. Hu begynner dog å bli gammel og farta avtar for sesong til sesong. I fjor var hu langt dårligere defensivt enn hu har vært tidligere og fortsetter trenden i år, så kan det åpne seg ei bakdør for Fjordbakk som stopper.

 

Johnsen Brenn var langt mer stabil og sisteårsjunioren forventes å bli enda bedre denne sesongen. En av de virkelig store overraskelsene i fjorårssesongen og absolutt en heit kandidat til å være årets unge spiller. Anja Sønstevold er venstrebacken. LSK Har langt derifra den samme styrken fra backposisjonen på venstresida som med Moe Wold på høyre, men hu gjør få feil og er allikevel involvert mye; mest av alt kanskje fordi hu har gode spillere rundt seg.

 

Midtbane

Vi synes midtbanen til LSK Kvinner var tynn i fjor. Da hadde de fire spillere, samt at de tok opp Hedda Josefine Taugård fra rekruttlaget midtveis i sesongen uten at hu fikk spilletid. Nå har Ingrid Marie Spord forsvinni – først til Fiorentina, for så å ta turen hjem til Sandviken. Ryoko Takara har reist hjem til Japan.

 

De har henta inn Ingrid Syrstad Engen fra Trondheims-Ørn og Cathrine Dekkerhus fra Stabæk. Sistnevnte er kjeks og vi regner ikke med at hu kommer til å bli en stor bidragsgiver i år. I fjor fikk hu to kamper for Stabæk og har vært skadeplaga i svært lang tid nå. At hu gikk igjennom den medisinske testen forstår vi fint lite av. Eller er LSK Kvinner så desperate etter midtbanespillere at de tar til takke med hva som helst?

 

Guro Reiten tok nye steg i LSK Kvinner og var utvilsomt fjorårets beste spiller. Hu spilte samtlige kamper og mangla bare femti minutter på full spilletid. Med atten mål, femten målgivende og seks andrepasninger var den raske tieren den store grunnen til at LSK Kvinner var så suverene som de var i fjor. Overraskelsen er stor over at hu ikke har forlatt klubben, men det gjør hu sannsynligvis allerede til sommeren, dersom hu fortsetter som før.

 

Isabell Bachor er tysk dynamitt og den defensivt viktige balansespilleren. Hu drar dog på åra og fyller 35 til sommeren. At hu spilte 21 kamper i fjor var overraskende. Vi blir svært overraska dersom hu gjør det samme i år.

 

Angrep

Marte Berget var LSK Kvinners mest effektive spiss i fjor og scora mål hvert 79. minutt hu var på banen. Det blei med ti mål for spilleren som spilte så vidt over en tredel av minuttene i fjor. Hu har forlatt klubben og det forstår vi godt. Sophie Roman Haug var den andre junioren som var glitrende for LSK Kvinner i fjor og den store spissen fikk med seg femten mål, syv målgivende og fem andrepasninger i fjor. Også hu forventes å ta enda et steg denne sesongen.

 

Emilie Bosshard Haavi kom tilbake fra Boston Breakers i fjor sommer, men bare tre mål er skuffende fra den kanten. Den raske høyrekanten Synne Skinnes Hansen leverte heller ikke stort som målscorer, men fikk med seg syv målgivende. Silje Blakstad gir også mye fart til angrepet, men som målscorer gjør også hu lite mål. Ingrid Kvernvolden produserte bra i fjor med lite spilletid og ungjenta forventes å få en god del mer spilletid i år.

 

De har henta inn Juliette Kemppi fra Kolbotn. En stor og robust spiller som gjorde fem mål for Kolbotn i fjor, men som ikke er noen spiss av superklasse. Med seks angrepsspillere er de dog godt forspent framover og de blir en trussel i toppen i år som i fjor.

Trykk på bildet for større versjon.

 

Spillerstall: LSK Kvinner
Posisjon Navn Klubb 2017 Født Nasjonalitet
Keeper Cecilie Hauståker Fiskerstrand LSK Kvinner 20.03.1996 Norge
Ida Norstrøm Grei 11.06.1997 Norge
Forsvar Ingrid Moe Wold LSK Kvinner 20.03.1996 Norge
Anna Åsa Olivia Westerlund LSK Kvinner 09.04.1987 Finland
Malin Johnsen Brenn LSK Kvinner 13.03.1999 Norge
Anja Sønstevold LSK Kvinner 21.06.1992 Norge
Ida Fjordbakk LSK Kvinner 14.05.1991 Norge
Emilie Marie Aanes Woldvik LSK Kvinner 08.01.1999 Norge
Andrea Myran Taugard LSK Kvinner 19.06.1999 Norge
Midtbae Isabell Bachor LSK Kvinner 10.07.1983 Tyskland
Guro Reiten LSK Kvinner 26.07.1994 Norge
Hedda Josefine Myran Taugard LSK Kvinner 15.02.1998 Norge
Ingrid Syrstad Engen Trondheims-Ørn 19.04.1998 Norge
Cathrine Høegh Dekkerhus Stabæk 17.09.1992 Norge
Angrep Sophie Roman Haug LSK Kvinner 04.06.1999 Norge
Synne Skinnes Hansen LSK Kvinner 12.08.1995 Norge
Silje Blakstad LSK Kvinner 11.12.1990 Norge
Ingrid Byrøygard Kvernvolden LSK Kvinner 01.05.1998 Norge
Emilie Bosshard Haavi LSK Kvinner 16.06.1992 Norge
Juliette Mikaela Kemppi Kolbotn 14.05.1994 Finland

 

Totalt

I fjor gjorde LSK Kvinner hele 59 poeng. Det var overraskende ut i fra den svært tynne midtbanen, men også fordi Brenn og Roman Haug slo igjennom på den måten de gjorde. Nå klarer de derimot ikke lenger å hente de beste spillerne fra de andre klubbene og vi aner at storhetstida begynner å nærme seg en ende. En skade på midtbanen er krise, særlig dersom det er Reiten; men holder de seg skadefrie tar LSK Kvinner mye poeng også denne sesongen; men de mister mer enn fjorårets syv poeng. Sotalupa tror LSK Kvinner ender opp på 50 poeng i årets Toppserie.

 

 
Pl
Logo
Lag
Poeng
?
  LSK Kvinner
50
?
  Arna-Bjørnar
41
?
  Klepp
40
?
  Avaldsnes
25
?
  Kolbotn
15
?
  Grand Bodø
10