NM og Eliteserie

16.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det har vært stille med gjetord siden mandag, men etter noen dagers pause er vi tilbake med et fyldig gjetord for helga og det som egentlig har skjedd. Til søndag spilles årets første hjemmekamp i Elitserien – en første hele sesongen på ny stadion. Det skal bli godt, sjøl om kong vinter ennå ikke har slippi taket. Det er treningskamp for fotballjentene, mens hockeyjentene spiller om sin tolvte bøtte!

 

Berntsen solgt

Daniel Berntsen er solgt til Tromsø. Det var egentlig et forventa salg. Ronny Deila har ønska å redusere antall spillere i troppen og Berntsen har den sesongen han har vært her kun fungert som stallfyll. I oppkjøringa har han også sliti noe fryktelig med skadeplager og sjøl om han spilte en omgang på det jevne da rekruttlaget hadde treningskamp tirsdag, så er det ikke forventa mye spilletid på ham i år. Han gjorde riktignok noen gode innhopp på slutten av fjoråret, men at han har signert en treårskontrakt med Tromsø er nok det beste for ham sjøl.

 

Et fint salt for Vålerenga. Berntsen kom jo i fjor og det virka panikkarta da Deila signerte ham og Abdisalam Ibrahim. Ibrahim har sett sterk ut i år, mens Berntsen har slitt med skader og for det meste trent alternativt. I Tromsø får han et reelt håp om å få spilletid. En hyggelig gutt som vi ønsker lykke til i nord – men sjølsagt ikke når Tromsø møter Vålerenga da.

 

Snyter undulatene

Vålerenga har signert den femten år gamle midtstopperen Brage Skaret fra Skedsmo. Fra rett utafor døra til undulatene har han valgt Vålerenga som den klubben han tror kan utvikle ham til eliteseriespiller og kanskje lenger også. Det er en stor tillit klubben har bygd seg opp over år. Landslagskapteinen til G16 har fått en treårskontrakt.

 

Første hjemmekamp

Alt i alt opplever vi begge disse nyhetene som gode rett før laget spiller sin første hjemmekamp i den historiske første hele sesongen på ny stadion. Det er moro. Tilskuertalla fra første serierunde i Eliteserien var særdeles svake. Faren er at det også kan skje på vår stadion – men da går man glipp av åpningskampen i en sesong som etter alt og dømme ser ut til å ende med medalje.

 

Serieåpninga borte mot Kristiansund blei kanskje ikke verdens vakreste fotballkamp; men kunstgresset viste tendenser til telehiv – ikke så ille at det ikke kunne spilles der, men nok til at ballen ikke alltid gjør det den får beskjed om å gjøre av foten. Men Kristiansund var slettes ingen kasteball i fjor. De kom på plassen foran Vålerenga. Tapte kun to oppgjør på Kristiansund Stadion og avslutta sesongen med 6 – 3 – 1 på de siste ti kampa. De tre siste var seiere.

 

Nå er et Odd. Nok et lag som havna foran Vålerenga i fjor og således et lag Vålerenga skal slå for å klatre flere plasser. Det blei en 2 – 0 seier i fjor etter mål av Chidera Ejuke og Magnus Lekven. Vålerenga har altså aldri tapt på vår nye stadion for dette laget. Vålerena er ubeseira i 2018 og har tenkt å forbli det i lang tid framover. Det vil du gjerne være med på. Det er ikke usannsynlig at Vålerenga topper Eliteserien søndag klokka 22:00. Den følelsen veit du hvor deilig det er å ha med seg hjem fra stadion. Så møt opp da!

 

Skal man stole på yr, så vil kvikksølvet jevnlig klatre oppover på søndag. Faktisk stiger den opp til varmegrader noen timer før kampstart, så det er ikke sikkert været blir så ille som mange har frykta. Og skulle det bli litt kjølig, så er det bare å bli med på hoppesangene som garantert dukker opp fra Klanen, så får du varmen i deg. Og husk – Vålerenga er allerede tre poeng foran Rosenborg. Så da sees vi på kamp da!

 

Hvordan laget blir er litt mer tvilsomt. Torsdag trente Adam Larsen Kwarasey litt alternativt, men forventes å være klar. Daniel Fredheim Holm har vært sjuk hele uka og er tvilsom. Vi har satt opp laget slik det så ut som en førsteellever ut fra torsdagens trening.

Trykk for større versjon.

 

Siste treningskamp før seriestart

Damene spiller lørdag sin siste treningskamp før Toppserien starter opp neste lørdag. Motstander i treningskampen er Røa og blir en viktig oppladning før undulatene kommer for å få deng som de gjorde i cupen i fjor. Isabell Herlovsen er endelig kampklar etter en strekkskade og det blir morsomt å se hvor godt Monica Knudsen har fått laget til å se ut rett før seriestart. Nå er landslagstullet over, så alle som ikke har pådratt seg en forkjølelse eller skade – de spiller lørdag.

 

En vi veit er ute i serieåpninga er dessverre Emilie Libakken Østerås som pådro seg et lite brudd i treningskampen mot Stabæk og er ute i noen uker. I tillegg er Anne Lise Olsen ute i et par måneder, mens Ingrid Schjelderup er usikker. Resten skal være kampklare. Klanens Webradio streamer kampen og du kan se den her.

 

NM Damer

Vi sporer over på ishockey – for sesongen er slettes ikke over. Vålerengas damelag brukte tid på å bli samspilte i denne sesongen, men har vist fryktinngytende form nå i vårsesongen. Det blei sølv i serien, men i NM er det kun bøtta som er godt nok og det veit jentene. Lørdag spiller jentene semifinale i Leangen Ishall mot vinneren av kveldens kvartfinale mellom Hasle-Løren og Tromsø. Forhåpentligvis blir det en finale i Dalgård Ishall søndag.

Denne skal hjem til Vålerenga. Foto: Thea Øvregaard.

 

NM U18

Vålerengas U18-lag sendte Stavanger hodestups ut av NM i kvartfinalene og vant enkelt 2 – 0 i kamper. Første kampen blei vinni 4 – 0 etter mål av Calle Spaberg Olsen, Tobias Michael Sørlie, Spaberg Olsen igjen og til slutt Leo Johansen Halmrast. Spaberg Olsen hadde førsteassist på de to måla han ikke scora sjøl. Lillebroren til Colin er et av de største talentene noen sinne i Vålerengas historie. Han spiller U18 i ytterligere tre sesonger – vi bare nevner det.

 

På bortebane gikk laga igjennom en målløs førsteperiode før Spaberg Olsen starta ballet i midtperioden. Stavanger utligna, men Spaberg Olsen var frampå nok en gang. Stavanger utligna nok en gang, før Mads Vestby, Sørlie og Theodor Fredher Hamm sørga for 5 – 2 til Vålerenga før siste periode. Stavanger reduserte, men Spaberg Olsen avslutta ballet uassistert. Han fikk i tillegg til tre mål også med seg én andrepasning i 6 – 3 seieren i DNB Arena.

 

Semifinalene spilles 23. til 25. mars og vi kommer sjølsagt tilbake til de kampa med motstander når det blir klart. Det trekkes, men så vidt vi veit står det mellom Frisk Asker og Manglerud Star i semifinalen. Storhamar og Lillehammer har for øvrig ikke spilt ferdig sine kvartfinaler ennå.

 

Getligaen

Xxx har rykka ned fra Getligaen. Det blei klart i går etter at de tapte for Ringerike og står med null poeng før de to siste kampa. Stjernen er allerede videre, mens Ringerike og Narvik kjemper om den siste plassen. Det kan avgjøres allerede på søndag. Dersom Ringerike slår Stjernen i Stjernehallen, mens Narvik taper i de dype skoger rykker Ringerike opp. Skjer ikke det scenariet, så blir det en direkte opprykkskamp i Sjongshallen på Hønefoss mellom Ringerike og Narvik torsdag 22. mars. Skal vi se: Supporterbuss til Hønefoss eller fly til Evenes, flybuss og hotellregning. Det lukter at undertegnede heier veldig på Ringerike akkurat i denne kvaliken.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 14:00 Fotball: Vålerenga Damer – Røa, Treningskamp, Valle kunstgressbane 5

Lørdag 17:15 Hockey: Vålerenga Damer – Hasle-Løren, NM Semifinale, Leangen Ishall

Søndag 11:30 Hockey: Stavanger/Wing – Vålerenga Damer, NM Finale, Dalgård Ishall

Søndag 20:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Odd, Eliteserien, Valle kunstgressbane 5