Sotalupa Toppserien 2018: Arna-Bjørnar

12.03.2018 av under 2018, Damer, Fotball, VIF | 11 kommentater

Først ut i lupa er Arna-Bjørnar. I år som i fjor tar vi laga alfabetisk. Arna-Bjørnar gjorde en godkjent sesong i fjor. Med sjetteplass og 35 poeng karra de seg akkurat til sjetteplassen som ga bergenserne en treningssamling på La Manga betalt av forbundet. Det var klubbens beste resultat siden 2014-sesongen.

Klubben som har sin hjemmebane på Ytre Arna har vært i toppserien siden 1997 og står med fire bronsemedaljer i serien. Arna Stadion har gressmatte og det har historisk sett gjort Arna-Bjørnar til et sterkt hjemmelag. Stadion er dog liten, med en tilskuerkapasitet på kun 1 200 plasser. Stadionet i seg sjøl er ikke mye å skryte av. Med løpebaner rundt blir det lang avstand til spillet; men det er nå i det minste et tak over sitteplassene. Noe annet skulle tatt seg ut i regntunge Bergen.

Foto: Euro.stades.ch

På motsatt side finnes kontorfasiliteter og garderober. Det er nå vel og bra, men arkitekten tok seg noen friheter som muligens skremmer vekk flere enn det tiltrekker seg folk. Det ser ut som noen har murt opp et fengsel og i forvirrelsen av en fotballkamp har de glemt å fjerne anleggsbrakkene. Til slutt har de satt inn noen panoramavinduer der de ansatte kan nyte utsikten, mens de innsatte spikrer paller eller spiller kamper eller hva de nå enn gjør der borte i Bergen. Med dårlig erfaring fra politiets opptredener på fotballkamper i Bergen frister ikke dette fengselet til besøk i år heller. Det på tross av at Vålerenga spiller der midt på sommeren.

Foto: Euro.stades.ch

 

Trener

Morten Røssland fortsetter som trener for bergenserne og går dermed på sin tredje sesong; men det er ikke nødvendigvis at det kun betyr kontinuitet for bergenslaget. I denne oppkjøringa ser det ut til at bergenserne har brukt tida til å finne et nytt spillesystem. Ut med tradisjonelle 4 – 3 – 3 og inn med det mer ambisiøse 3 – 4 – 3. Et meget spennende valg og så får vi se hvordan søttitallsformasjonen til Ajax fungerer i årets Toppserie.

 

I år som i fjor er det et svært ungt lag Røssland trener. Med en forventa startellever på 22 år og 101 dager og en tropp som er 21 år og 107 dager ved seriestart er purungt – akkurat som i fjor. De har en god junioravdeling og tapte NM-finalen i fjor, mens rekruttlaget deres kom på en sjetteplass i 2. divisjons avdeling 4. En rekke juniorspillere leverte knallsterkt i fjorårets eliteserie og forventningen om at denne gjengen skal ta nye steg i år bør være ganske stor i Bergen. Klubben har fått inn et par proffdager i uka og det kan være noe som kan hjelpe klubben et hakk opp fra i fjor.

 

Keeper

Fjorårets nest beste keeper var Alyssa Gianetti. En meget rutinert keeper som kun kan lastes for tre baklengs i løpet av fjorårets sesong; men hu sto bare seksten kamper. Hun er nå borte, sammen med to andre keepere som også fikk kamper for Arna-Bjørnar i fjor. Guro Pettersen og Benedikte Iversen Håland har forlatt klubben. Sandra Stavenes er igjen og vi lurte fælt hva det blei tenkt med i Bergen da de henta en urennomert brasiliansk keeper fra colombiansk fotball i Carla Maria da Silva. Det ser ut som de angra kraftig på det i Bergen, for nå rett før seriestart dukka en ny keeper opp på Arna-Bjørnars treningsfelt. Mackenzie Elizabeth Arnold kommer fra australsk W-league og har søtten a-landskamper for Australia. Vi snakker om verdens fjerde beste landslag og en keeper i ypperste verdensklasse. Arna-Bjørnar kommer styrka ut av keeperbyttene.

 

Forsvar

De ser altså ut til å legge om fra en firer til en treer bak i Arna-Bjørnar og det er lagdelen der de har mest rutine. Maria Dybwad Brockmann skal inn å styre forsvaret, med Ingrid Østervold Stenevik og Helene Lokøy Gloppen på hver sin side. Det er litt sensasjonelt. Ikke en eneste spiller som holder U23-alder i forsvarstreeren. Kristin Jondal Risnes er i utgangspunktet backupen. Det blir spennende å se om de løser dette. Det kan se ut til at det blir et vondt forsvar å møte med 4 – 4 – 2, men både Stenevik og Gloppen gjorde litt for mange feil i fjor. Det er kanskje dette Røssland har sett på og vil ha inn Brockmann for å få bedre styring i bakre rekker.

 

Midtbane

I fjor var det en treer på midtbanen. I år blir det en firer. I utgangspunktet blir det da mindre overtak sentralt i banen, samtidig får de flytta opp sidebackene høyere i banen og det er jo her sisteårsjunior Elise Isolde Stenevik og Cecilie Redisch Kvamme har sine beste egenskaper. Særlig Stenevik som hadde flest målgivende pasninger i Arna-Bjørnar i fjor med sine 7. Totalt fem av hennes innlegg førte til mål og hu var involvert i hele fjorten av Arna-Bjørnars 39 mål. Kvamme er noe mer målfarlig og fikk med seg to mål i fjor mot Steneviks smultring. Sentralt får de tilbake en meget sterk Vilde Bøe Risa som vi legger som et defensivt anker og det er en direkte erstatter og etter vårt skjønn forsterkning i forhold til Emma Shane Fletcher som har forsvinni. Så lar ungjenta Karoline Heimvik Haugland ligge i tierrollen. Backupen er tre juniorer.

 

Angrep

Her er vi en smule usikre. Vi har ikke sett noe sted at Josée Nahi har forlatt klubben, men kan heller ikke se at hu har vært med Arna-Bjørnar i oppkjøringa og vi antar dermed at ivorianeren er borte. De har i hvert fall mista Ingrid Altermark og Ine Marie Thoresen Wedaa. Men de har et meget spennende angrep som er godt samspilt. Emilie Nautnes får med seg Amalie Vevle Eikeland og Lisa Fjeldstad Naalsund. Kristine Borgenhaug Brudvik kommer fra Bønes denne sesongen og er backup for treeren. Det er litt tynt, men det er bra kvalitet i den førstetreeren. Eikeland har to a-landskamper og Nautnes og Naalsund er U23-landslagsspillere. Heftig!

Trykk på bildet for større versjon.

 

Spillerstall: Arna Bjørnar
Posisjon Navn Klubb 2017 Født Nasjonalitet
Keeper Mackenzie Elizabeth Arnold Brisbane Roar 25.02.1994 Australia
Sandra Stavenes Arna-Bjørnar 23.12.1995 Norge
Carla Maria da Silva Patriotas Boyacá 04.06.1997 Brasil
Forsvar Ingrid Østervold Stenevik Arna-Bjørnar 25.09.1994 Norge
Maria Dybwad Brochmann Arna-Bjørnar 25.03.1993 Norge
Kristin Jondal Risnes Arna-Bjørnar 31.05.1996 Norge
Helene Lokøy Gloppen Arna-Bjørnar 26.12.1993 Norge
Kristine Espetvedt Karstad Arna-Bjørnar 13.02.2001 Norge
Midtbane Vilde Bøe Risa Arna-Bjørnar 13.07.1995 Norge
Rikke Bogetveit Nygård Arna-Bjørnar 22.05.2000 Norge
Cecilie Redisch Kvamme Arna-Bjørnar 09.11.1995 Norge
Thea Bjelde Arna-Bjørnar 05.06.2000 Norge
Andrine Mo Arna-Bjørnar 05.03.2000 Norge
Elise Isolde Stenevik Arna-Bjørnar 09.09.1999 Norge
Karoline Heimvik Haugland Arna-Bjørnar 23.02.1998 Norge
Angrep Amalie Eikeland Arna-Bjørnar 26.08.1995 Norge
Lisa Fjeldstad Njaalsund Arna-Bjørnar 11.06.1995 Norge
Emilie Nautnes Arna-Bjørnar 13.01.1999 Norge
Kristina Borgenhaug Brudvik Bønes 29.11.2000 Norge

 

Totalt

Vi tror Arna-Bjørnar gjør det bedre enn i fjor. Det unge laget er blitt ett år eldre. Treneren har ett år mer erfaring og klubben er mer profesjonell enn den var i fjor med blant annet proffdager. De har sett bra ut i oppkjøringa, finni flyten og har stort sett fått spille sitt eget spill. Nå skal vi ikke legge for mye i treningskamper, men det er lite utskiftninger i laget og med en stabil spillegruppe som kjenner hverandre forventer vi at de får en god start på sesongen. Skal vi sette fingeren på noe er det litt for tynn dekning i angrepsrekka. Vi legger på seks poeng fra den fine fjorårssesongen og ender på 41 poeng for Arna-Bjørnar i årets sesong.

 

 
Pl
Logo
Lag
Poeng
?
  Arna-Bjørnar
41

 

*Poengsummen er justert etter det originale innlegget.

 1. […] på samme måte som i fjor. Det vil si at vi tar laga alfabetisk og det igjen betyr at Arna-Bjørnar var første lag ut i dag og at det viktigste laget, Vålerenga, kommer til slutt dagen […]

 2. sverre brandal sier:

  AB fornyet ikke kontrakten med Nahi. Treneren gav språkproblemer som grunn. Nahi snakket kun fransk og ville ikke lære seg engelsk.

 3. BestTia sier:

  I see you don’t monetize sotahjornet.no, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every
  month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all
  sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools