Sotalupa Toppserien 2018

11.03.2018 av under 2018, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

I år som i fjor kommer Sotahjørnet til å kjøre en presentasjon og vurdering av hvert av laga i Toppserien fram til seriestart. Det blei ikke spennende om seriegullet i fjor, men noen spesielle situasjoner oppsto underveis og fra tredje til åttendeplass var det jevnt og små marginer avgjorde hvem som tok de forskjellige plassene.

Det var Medkila som rykka rett ned i fjor og det var forventa. Vi er meget godt fornøyd med det og annonserte allerede før sesongstart både nedrykket og den absurde situasjonen Medkila faktisk havna i fjor. Først skada den eneste keeperen de hadde, Megan Kufeld, seg. Deretter fikk utespilleren som sto i mål rødt kort. Der nest måtte en ny utespiller inn i mål og i kampen mot Vålerenga starta de like greit kampen med en utespiller som sisteskanse. Klubben som henta en rekke utlendinger som de skrøyt opp i skyene og var så sinnsykt gode, men der det viste seg at de knapt nok holdt norsk førstedivisjonsnivå. Vi er kvitt den tulleklubben nå, måtte de ikke rykke opp igjen.

 

I fjor fikk vi tidenes yngste toppserie. Det var et enormt generasjonsskifte og en nesten et helt landslag valgte å legge opp samtidig. Det kan stilles et spørsmålstegn ved hvordan dette kunne skje. Var de gamle så mye bedre enn de som i utgangspunktet skulle være i sin beste alder? Landslaget takla i hvert fall ikke generasjonsskiftet og et sånt skifte fikk svi i toppserien.

 

Det blei skriki opp om en reduksjon i antall lag. Det virka fornuftig i fjor, med fire lag som hang godt bak de andre og to lag som til sammen kun vant tre kamper; men allerede i år vil vi se at det blir en bedring. Generasjonsskiftet er tatt og framover vil Toppserien vokse seg sterkere og sterkere for hvert år.

 

Det er stilt spørsmål rundt trikkeligaen – oslodominansen i Toppserien. Fem lag er fra Oslo Fotballkrets. I tillegg var Øvrevoll Hosle nær ved å rykke opp, men tapte kampen om kvalikplassen for Urædd på oppløpet. For noen år sida var det krise i Trondheim fordi de mente det var umulig med to Toppserielag i bygda. Kattem blei lagt ned og Trondheims-Ørn besto som bygdas eneste lag. I Oslo klager man ikke over mangel på spillere – de eneste som sutrer litt er Kolbotn, men det er jo strengt tatt utafor Oslo, sjøl om det altså er samme krets.

 

Men fakta er jo at det er i osloområdet det er flest spillere. Oslogryta med en togstasjon på vei mot flyplassen tok første, tredje, femte, syvende og tiendeplass i Toppserien i fjor, samtidig tok de første, tredje og åttendeplass i førstedivisjon. Kan et oslolag rykke opp og klarer alle fem oslolaga å unngå nedrykk i år, så er halve toppserien plutselig fra Oslo Fotballkrets.

 

I fjor var snittalderen i våre antatte førsteellevere i toppserien 23 år. I år er den økt til 24. Det går altså riktig vei igjen etter generasjonsskiftet Toppserien var igjennom i fjor. Vi ser fram til en spennende serie og tror dette skal bli en meget spennende sesong, langt jevnere om medaljene enn i fjor.

 

 
Pl
Logo
Lag
Poeng
1
  LSK Kvinner
50
2
  Vålerenga
49
3
  Arna-Bjørnar
41
4
  Klepp
40
5
  Stabæk
35
6
  Trondheims-Ørn
29
7
  Røa
27
8
  Sandviken
26
9
  Avaldsnes
25
10
  Lyn
16
11
  Kolbotn
15
12
  Grand Bodø
10

 

  1. […] ikke gidder å sette seg inn i og gir en grundig gjennomgang av årets Toppserie i Sotalupa Toppserien 2018. Slapp av, de andre sportsredaksjonene kommer nok med en kjapp artikkel dagen før Toppserien […]