Hattrick av Lindström

08.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Endelig våkna førsterekka til Vålerenga og da den først gjorde det var det med et brak. Tobias Lindström satte den standarden vi er vant med at han gjør. Assistert av Stefan Espeland brukte han seksten sekunder på å sørge for tomålsledelse en tredel ut i første periode. Lillehammer slo tilbake én gang, men fjorten sekunder før perioden var over sørga Lindström for 3 – 1 assistert av Rasmus Ahlholm og Simon Mattsson i et overtall.

Tobias Lindström blei den store helten i Furuset Forum i går. Foto: Kenneth Myhre.

 

I midtperioden forsøkte Lillehammer febrilsk å slå tilbake, men Rasmus Juell sørga på ny for tomålsledelse midtveis assistert av Colin Spaberg Olsen og Brede Csiszar og da Martin Laumann Ylven satte inn Vålerengas femte halvminuttet før slutt assistert av Gunnarssonbrødrene kunne Lillehammer juble så mye de ville for reduseringa si fire sekunder før full tid.

 

Vålerenga reduserte til 1 – 3 i kamper og nå forsøkes det å få til en buss fra Vålerenga Vertshus til Lillehammer på fredag. Det må reises tidlig for det er veiarbeid og nedsatt hastighet mellom Stange og Mjøsbrua og på en fredags ettermiddag er det tunge køer ut av Oslo – både på E6 og R4.

 

Videre i NM

Vålerengas J16-lag sleit lenge mot et defensivt orientert heminglag som lå kompakt og hindra bakrom. Med ballbesittelse på oppimot 80 prosent var det en frustrende kamp å se for et vålerengahjerte. Et par skudd fra tyve meter var det eneste Vålerenga produserte i første omgang, på tross av at ballen konstant var inne på Hemings banehalvdel. Savnet av kaptein Emilie Libakken Østerås var stort.

 

Utover i andre omgang kom det til noen målsjanser. Emma Iversen var flytta ut på høyrekanten og det skaffa Vålerenga litt bakrom på høyresida og både Iversen og Mia Tuft Andersen hadde noen gode sjanser til å score, men fellesnevneren var at skudda enten traff rett på keeper, over eller utafor mål – eller det blei stoppa av en aktiv hånd uten at det blei låst straffe.

 

På slutten av kampen tok trenerapparatet et nytt grep. Marit Emaus Flaa blei løst fra den defensive rollen som anker og flytta fram som spiss. Jenny Sare Slåtta blei flytta fram fra stopperplass til midtbanen – det var så defensivt trygt allikevel at det aldri var fare på ferde for et baklengsmål. Endringa ga et enda større trykk mot Hemings bakre firer, men lenge trodde vi formasjonsendringa kom for seint.

 

I grevens tid er et klassisk norsk uttrykk og vi har nå fått den. Grevens tid er tre minutter og seksten sekunder ut i tilleggstida. Vålerenga fikk innkast på høyresida og etter kjapt spill mellom Pia Jeanette Heier og Silje Fjeldstad vendte sistnevnte opp og satte opp Slåtta med masse rom sentralt i banen. Fjeldstad fikk en takling og blei liggende og bite i gummigranulaten, men dommeren lot heldigvis fordelsparagrafen gå. Slåtta spilte opp på en feilvendt Flaa som vendte opp og sendte et presist skudd i retning den lengste stolperota. Spesielt hardt var det ikke, men akkurat hardt nok og presist nok til at Hemings keeper kom til kort. Ballen sneik seg inn, som det siste som skjedde før dommeren blåste av kampen. Se målet i videovinduet under

 

Vålerenga vant 1 – 0 og ettersom Stabæk og Øvrevoll Hosle spilte uavgjort 1 – 1 samtidig, så er Vålerenga allerede sikra videre til regionsdelen av NM. I fjor måtte de ha målforskjell for å gå videre i Oslo. I år blir det med poengmargin. Også Stabæk er videre, mens Øvrevoll og Hosle og Heming gjør opp om den siste plassen etter at Røa valgte å trekke laget sitt.

 

Midtbanetrøbbel

Vålerengas damelag har store problemer på sentral midtbane. Fra før av teller troppen kun tre sentrale midtbanespillere. Med Ingrid Schjelderup ute med skade er det kun to igjen. Førstevalget blant reservene er Emilie Libakken Østerås, men nå har hun fått svar på skaden fra treningskampen mot Kolbotn på tirsdag. Det er en fraksjon i hofta og dermed er Østerås ute i flere uker.

 

Vi har tidlig i mai etterlyst at laget trengte både midtstopper, midtbanespiller og angrepsspiller. Midtstopper er på plass, men en midtbanespiller er nå helt prekært med tanke på seriestarten. Det er ingen ting å gå på i angrepet heller. Isabell Lehn Herlovsen er heldigvis tilbake fra sin skade, men Anne Lise Olsen er ute i hvert fall til mai og Marte Berget er heller ikke spillerklar.

 

Det ser forøvrig ut til at de to siste kampa i Algarve Cup har utgått. Vi aner ikke hvorfor; men vi håper Stine Pettersen Reinås og Sherida Spitse ikke blir forsinka hjem. Det er kun to uker til seriestart.

 

Cornic signert

Vålerengas talentfulle førsteårsjunior og høyreback Leo Cornic har signert en proffkontrakt med Vålerenga Fotball Elite til 1. april 2020. Cornic er født i Frankrike og kom fra Antoni i Paris til Norge og Vålerenga som ung gutt. Vi ser at Vålerenga Fotball Elite melder at han blei vålerenggutt i 2010 som niåring. Vi er ikke så sikre på det. I følge våre notater kom Cornic i 2008 som syvåring.

Leo Cornic (2) her i landslagsaksjon med tidligere vålerengaspiller Mathias Kjølø.