NM-kamp mot Heming

07.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas J16-lag skal ut i den siste kvalifiseringskampen til NM i Oslo fotballkrets. Laget står med tap 4 – 2 for Stabæk og uavgjort 2 – 2 mot Øvrevoll Hosle så langt i kvalifiseringa og møter Heming i siste kamp i en kvalifisering som spilles som enkel serie. Etter at Røa trakk laget er det kun ett lag som skal ut av kvalifiseringa. Dette er Hemings første kamp i NM, Stabæk og Øvrevoll Hosle spiller sin andre kamp i kveld også.

 

En seier i kveld vil sannsynligvis holde, men Vålerenga har fått et lite problem til denne kampen. Emilie Libakken Østerås blei skada under gårsdagens treningskamp for damelaget mot Kolbotn og er ikke med. Med kapteinen ute er det andre spillere som må ta styringa og løfte laget til seier. To nye spillere er kommi til siden forrige kamp, Pia Jeanette Heier og Hedda Birgitte Brandt Henriksen kommer nylig fra Huk til Vålerenga. Sistnevnte går inn i startelleveren som høyreving.

Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her:

 

Sluttspill?

Det går mot en av tidenes dårligste sesonger for Vålerenga Hockey. Siden sluttspillet starta opp i 1980 har det skjedd to ganger at Vålerenga ikke har nådd et sluttspill. Det var i 1986 og 1989, da det ikke blei spilt kvartfinaler. Vålerenga blei, som i år, nummer fem begge disse sesongene. Laget har ryki ut i kvartfinale kun to ganger tidligere. I 2011 røyk Vålerenga 4 – 1 i kamper for Lørenskog og i fjor røyk Vålerenga 4 – 2 i kamper for Frisk Asker. Årets serieplassering er 5. plass, for fjerde året på rad og den dårligste serieplasseringa Vålerenga noen sinne har hatt i Hovedserien/UPC-ligaen/Getligaen.  9 ganger har Vålerenga tatt den femteplassen; men for første gang risikerer laget å ryke ut 4 – 0 i kamper i en kvartfinale.

 

Det er mye ære som står på spill i Furuset Forum i kveld. Det har blitt betegna som en mellomsesong, men innsatsen så langt har vært alt for svak i sluttspillet. Fire strake er det som skal til og da må man begynne med seier i Forum i kveld.

 

Landslagsfotball

Algarve Cup har vært en dårlig turnering for Norges damelandslag. Stine Pettersen Reinås er med fra Vålerenga og spilte ikke i det innledende tapet 4 – 3 for Australia. Mot Kina i 2 – 0 seieren var hu dog med, men pådro seg et gult kort etter 49 minutter og blei bytta ut ti minutter seinere. Mandag tapte Norge 2 – 0 for Portugal uten at Reinås var med der heller. Nå er det siste kamp i kveld. Norge spiller mot Sør-Korea i kampen om en syvendeplass.

 

En som har fått langt mer spilletid er Sherida Spitse. Hu spilte i 6 – 2 seieren over Japen, men ikke i 3 – 2 seieren over Danmark. I 0 – 0 kampen mot Island var hu tilbake og spiller sannsynligvis kveldens finale mot Sverige.

 

Tinja-Riikka Korpela og Finlands landslag spiller Cypros Cup. Korpela sto i 0 – 1 tapet for Wales, men satt på benken da Finland tapte 4 – 0 for Sveits. Tilbake mellom stengene var hu i 2 – 2 oppgjøret mot Italia, mens hu satt på benken da Finland vant 2 – 0 over Ungarn og med det tok ellevteplassen i Cypros Cup.

 

Leo Cornic, Harald Martin Hauso og Oscar Opsahl er tatt ut i G17-landslagstroppen som møter Tyskland, Skottland og Hellas til eliterunde i EM-kvalifisering på Pampeloponnisiako Stadion i Patras. De to beste i pulja går videre til EM-sluttspillet.

 

Oscar Bobb er tatt ut på Statoils Talentleir i Porsgrunn som eneste vålerengaspiller i 2003-klassen. I 2004 har Vålerenga fått med fire spillere. Keeper Morten Stakkeng Vang, samt Mikkel Nordengen Knudsen, Shreeraam Sritharan og Oliver Thomassen.

 

Årsmøtet

Klanen har klart å legge årets årsmøte til hockeykamp. Det begynner å bli en vane og vi synes det er rart at de gang på gang ikke klarer å sjekke opp når sluttspilldatoene er. Kvartfinalenedatoene var klare 12. desember. De som har tenkt seg på årsmøtet skal gå til inngang F. Dette er på nivå 0 og mellom

 

Vålerenga i dag:

18:00 Klanen: Årsmøte, Intility Arena (inngang F)

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, Kvartfinale #4, Furuset Forum

19:30 Fotball: Vålerenga J16 – Heming, NM Kvalifisering Oslo, Valle kgb 5

19:30 Fotball: Sør-Korea – Norge Damer, Algarve Cup

19:30 Fotball: Nederland Damer – Sverige, Algarve Cup