Slo Kolbotn

06.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas fotballjenter spilte idag en slags form for treningskamp mot Kolbotn der de spilte perioder på omlag ti minutter. Vålerenga hadde tolv spillere med i troppen, litt spesielt. To keepere og ti utespillere, så da Emilie Libakken Østerås ikke kunne spille den siste perioden, steppa tredjekeeper Sara Nilssen Kilen inn som spiss ─ og var svært nære å score på en retur etter et skudd fra Celin Bizet Ildhusøy.

 

Mål blei det kun i den andre perioden da Bizet snappa en pasning i forsvaret til Kolbotn og scora i tom kasse. Dermed vant Vålerenga treningskampen 1 ─ 0 og hadde også de andre største sjansene. Et skudd fra Marie Dølvik Markussen fra førti meter gikk en meter utafor, men keeper sto langt ute og ville aldri nådd tilbake. Maren Eithun Hauge hadde også et hjørnespark som blei skrudd inn i tverrliggeren.

Celin Bizet Ildhusøy blei matchvinner. Her fra Norway cup-finalen 2017. Foto: VIF-fotball.

 

Dette var en treningskamp Vålerenga dominerte stort i banespill og gir optimisme inn mot seriestarten. Du kan kjøpe sesongkort til den her. Vålerenga stilte omtrent dette laget, med litt variasjon:

Guro Pettersen

Stine Ballisager Pedersen ─ Ingrid Søndenå ─ Ellen Wang

Maren Eithun Hauge ─ Emilie Libakken Østerås

Adriana Imeri ─ Victoria Ludvigsen ─ Tina Dalgård

Marie Dølvik Markussen ─ Celin Bizet Ildhusøy

Innbytter: Sara Nilssen Kilen

 

Tinja-Riikka Korpela, Stine Pettersen Reinås og Sherida Spitse er på landslagsoppdrag. Isabell Lehn Herlovsen er tilbake i trening, men ikke helt kampklar. Marte Berget er også utilgjengelig for spill grunnet en sene under foten og spilte derfor ikke. Anne Lise Olsen er langtidsskada.

 

Det er et stort problem at det er så mye landslagssamlinger fram mot seriestart. Det blir svært vanskelig for Vålerenga å sette laget. Nå er Herlovsen skada, men ville uansett ikke vært tilgjengelig for spill da hu hadde vært med landslaget og det er hele sentrallinja til Vålerenga, med under tre uker til seriestart.

 

Fire strake tap?

Fire strake seiere er det Vålerengas hockeygutter må prestere nå. Nok en gang reiste de fra Lillehammer med en elendig prestasjon i håndbagasjen. Det så greit ut etter første periode, men så rakna Vålerenga og slapp inn mål i alle undertall. Førsterekka fungerer ikke i det hele tatt, men spiller nesten annet hvert bytt allikevel. I går turde ikke Roy Johansen å slippe til en fullverdig fjerderekke før kampen var avgjort helt og holdent i tredje periode; men rekka med Magnus Fischer, Vegard Aspehaug og Colin Spaberg Olsen leverte store målsjanser i hvert bytt de fikk på slutten.

 

Da Vålerenga var gode var det i en stor skadeperiode der unge spillere måtte benyttes og leverte helt nydelig. Nå er nesten alle tilbake fra skader. Kun Thomas Olsen er ute, men nå ser det helt svart ut. På onsdag i Furuset Forum kan det fort være at Vålerenga får sommerferie. Det vil i så tilfelle være den dårligste sluttspillinnsatsen et vålerengalag har gjort i manns minne. Igjen var det en fryktelig lang kjøretur hjem fra Lillehammer og Manglerud Star vant igjen mot Sparta. Det er ikke en gang sikkert Vålerenga lenger er best i by'n.